Saku täyttää kymmenen - ideoita?...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2002 » Saku täyttää kymmenen - ideoita? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 19.04:   
Ensi vuonna se sitten tapahtuu, nimittäin Saku täyttää kymmenen vuotta. Sitä pitää jotenkin tietysti juhlia, mutta mitä päivää juhlitaan?

1. Kari Ahonniskan avausviesti Fidonetissä 23. helmikuuta 1993
2. Maaliskuun loppu 1993, Amigakerho 1 -lehti Tomi Jaskarilta
3. Kesäkuu 1993, Saku #1 Pasi Kovaselta

Periaatteessa "yhdistyksen" lähtölaukaus on tuo Kari Ahonniskan viesti, koska se avasi keskustelun yhdistyksen luonteesta ja siten koko projektista. Saku-lehti #1, samoin kuten sitä edeltänyt Amigakerho-proto, olivat tuon keskustelun eli avatun projektin synnyttämiä tuloksia - joita ei olisi olemassa ellei Ahonniskan viesti olisi käynnistänyt projektia. Sikäli 10 vuotta tulee täyteen jo 23. helmikuuta.

Toisaalta voidaan ajatella että suuren yleisön tietoisuudessa ja erityisesti nimen kannalta (hei eikös Amiga-yhteisössä nimeä palvota erityisen paljon :-) kesäkuu 1993 oli merkittävämpi lähtölaukaus, mikä voisi puoltaa sitä että kymmentä vuotta erityisesti juhlittaisiin vasta sitten - kuten tehtiin kun lehden sivuilla juhlittiin Saku-lehden viidettä vuotta kesällä 1998.

Kenties olennaisempaa kuin mitä päivää juhlitaan, on kuitenkin että miten juhlitaan. Tämän viestin tarkoitus on herättää keskustelua. Ajatuksia?

 

Janne Sirén
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 19.09:   
Itse voisin alustaa keskustelua mainitsemalla käyneeni pj Anu Seilosen kanssa keskusteluita uudesta Saku-rompusta - kenties sen voisi julkistaa juhlavuoden kunniaksi. Siispä olisin kiinnostunut ideoista sisällöksi - tavanomaisen vanhan materiaalin päivityksen lisäksi, tietysti.

Onko teillä jotain sellaista materiaalia, ja vieläpä oikeus julkaista se, joka voisi tehdä rompusta entistäkin ikimuistoisemman? Valokuvia jotka liittyvät Amigaan? Suomalaisten Amiga-ohjelmien lähdekoodeja? (Joo, Saku-lehteä harkitaan. :-) Entäpä kansitaide? Sellaista on levylle paljon kaivattu.

Juhlavuosi on täällä nopeammin kuin arvaammekaan, joten antaa palaa - ajatuksia!

 

JPQ
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 0.13:   
Janne Siren: kelpaisiko nämä Tekemäni musiikki (MP3 muodossa tai Audioraitoina koskapa eivät ole moduja alunperin) ne 100% amigalla tehtyjä. Jopa äänendigitointi Amigalla tehty. Entäs taustakuvat Workbenchiin ? (alkaen esim. 640x256x16väriä resosta ylöspäin sinne jonnekkin esim. 1280x960x24bittiä)

Mikähän olisi kansilehden resoluutio (voisi yrittää jos tietäisi sen olisi selainen jonka muisti määräni sallisi)

Juhlinta päiväksi ehdottomasti tuo Ekanoista jos se on se kerhoillaan-viesti josta toiminta alkoi.

 

nasu
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 13.34:   
Juhlistaahan voi useaankin kertaan (minulle ainakin maistuu kakku vaikka joka päivä):

Sakun syntymäpäivä yhdistyksenä voisi olla tuo 23.2.

Saku-lehden syntymäpäivä taas sitten tuo maaliskuu/kesäkuu, riippuen kumpaa todella pidetään lähtölaukauksena julkaisulle.

- nasu

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 8.28:   
Janne: Mulla olisi Amigan tv-mainos vuodelta 1988 videoarkistossa, nykyään valmiiksi MPEG2-kaapattuna jopa. Eli se ikimuistoinen "Paras tietää - Commodore Amiga!"-mainos. Sille tarvisi vain saada tietää, mistä kysellä julkaisuluvat. Tietäiskö joku? Rompulta tuo veisi 8 megaa, plus mahdollinen low res-versio jos moinen halutaan.

 

Matti Kuuva
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 10.32:   
Kesäkuu ajoituksena olisi huono, koska silloin on lomat yleensä. Suosittelen vaihtoehtoa no. 1.

 

JPQ
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 12.52:   
Jarmo Piippo: Tuosta saisi uuteen mainokseen mallia tekstit uusiksi yms. Ja mitenhän se mainos oli tehty ? Ja tottakai Lowres versio ei Lowend amiga väkeä saa unohtaa.

 

Janne Sirén
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 13.59:   
Matti: Kuinkakohan moni on kesäkuun alussa lomalla? Heinäkuu lienee pahin lomakuukausi? No tietysti koululaiset jäävät kesäkuun alussa lomalle ja sitä kautta muutkin voivat?

Jos helmikuussa halutaan juhlia niin alkaa tulla jo pikkasen hoppu. :-)

Jarmo: Noissa videotallenteissa on se oikeusongelma. Vaikka tuo sinänsä on jo vanha, tekijänoikeudet kestävät paljon kauemmin. Onko siinä mainittu jotain mainostavaa yritystä? Mikäs se Amigan maahantuoja olikaan sillon?

Jos videon oikeudet omistaa suomalainen yritys (kuten PTV-mainoksen kohdalla) siihen voisi ehkä saada oikeuden vieläpä jostain. Muuten voi mennä vaikeaksi jos oikeuden omisti vaikka Commodore...

 

JPQ
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 14.41:   
Janne Siren: Amigan maahan tuoja tietääkseni alusta asti johonkin vuoteen 90 kait oli PCI-Data.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 9.25:   
Janne: siksi kysynkin täällä, kun en itse ole saanut selville kenellä nuo oikeudet nykyään ovat. Mainoksessa ei itsessään näy sitä. Harmi kuitenkin, jos jälleen yksi kiva juttu estyy lupaongelmien takia, vaikka noin muinaisen mainoksen julkaisuhan ei edes söisi kenenkään tuloja.

Helmikuu taitaa tosiaan olla turhan aikaisin, jos pitäisi jotain jörjestää. Tosin mikäs pakko sen juhlinnan on tapahtua minään noista "aloituspäivistä", omasta mielestäni kyllä sopisi kunhan ensi vuoden aikana vain järjestetään. Mieluummin mahdollisimman monille sopiva päivä, kuin vängällä "virallinen syntymähetki", vai mitä?

JPQ: Ehkäpä sitä ei kannata käyttää mallina, aika simppeli piirrosobjektien lentelyjuttu se lähinnä on. Mutta mukava muisto ajalta, jolloin Amigaa sai joka putiikista, ja töllöstä näki mainoksia. Ai niin, on tuolla Musta Pörssin mainoskin, "Amiga 500 koko perheelle - huviksi ja hyödyksi!", mutta siihen tuskin lupia saa (eikä se ole edes alusta asti nauhalla). Totta kyllä että matalareso-versiokin on oltava, ja sehän ei vie paljon tilaakaan.

 

Janne Sirén
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 16.14:   
www.ytj.fi:ssä hakusana PCI-Data tuo esiin yhden vuodelle 1991 päivätyn konkurssipesän. Jos oikat on siellä niin vaikeeta voi olla...

Mites fair use menee tollaisissa? Onko joku määrä jonka voi laittaa? Eikös musiikissa ollut joku että muutamia ekoja tahteja saa käyttää ilman lupaa, voisiko sama koskea mainosvideota? En tiedä.

Olen samaa mieltä siitä ettei juhlinnan nyt millekään päivälle tartte sijoittua - mutta tietysti ajankohdalla voidaan hakea jotain relevanttiutta jos siltä tuntuu. Alkukesä voisi monella tapaa tuntua mielekkäältä, mutta riippuu siitä miten juhlitaan.

Jos samaan syssyyn saisi demottavaksi vaikka jotain uutta teknologiaa niin ei sekään varmaan olisi pahitteeksi... ellei sitten mennä ihan bilelinjalle. :-)

Viestiketjussa vanhoja tuotoksiaan rompulle tarjonneille sanottakoon, että ei olisi varmaan lainkaan tyhmä idea jos rompulla olisi joku osasto suomalaisille Amiga-tuotoksille. Mutta joku raja siihen varmaan täytyy laittaa, minusta olisi hienoa esim. saada vanhoja lähdekoodeja - niitä voisi joku sitten innostua porttailemaan vaikka OS4:lle, MorphOS:lle, AROSille, Amithlonille jne...

 

JPQ
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 18.15:   
Janne Siren: no muisti kuvani heitti vuodella. kysy teostolta. Musta syna musiikissa taisi olla neljä tahtia.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 11.18:   
Janne: Niin no jos sitä "uutta tekniikkaa" ei valmistu/saada tapahtumaan, lienee pakko olla kevyempää ohjelmaa. Demokilpailu? :) Mutta jospa tuohon kesään mennessä jokin toimintavalmis systeemi ehtisi kauppoihin asti, toivotaan ainakin.

Lähdekoodeja tosiaan rompulle voisi kerätä, jos luovuttajia löytyy. Ilmeisesti ne kannattaa lähetellä ruoraan rompun kasaajalle, eli sinulle? Tosin Amithlonille niitä ei käsittääkseni tarvitse portata, sehän emuloi 68k-prosessorista Amigaa. ;)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 9.10:   
"If you currently - or would like to - organize such a show during 2003 and would like Amiga Inc, and/or Hyperion and/or Eyetech to attend please contact us as soon as early as possible during the planning stage. "
http://www.amiga.com/corporate/111902-exposure.shtml

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 12.11:   
Kimmok: Jotenkin tuntuu ettei kukaan Saku2001 järjestämisessä mukana ollut enää halua kutsua AmigaInc:iä paikalle. Ainakaan Fleecyä ..

 

Jon
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.34:   
Olisi paljon kiinnostavampaa saada porukkaa Hyperionilta :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 16.01:   
Ainakin friendenn veljekset tuntuu olevan mukavaa sakkia sen mitä olen jutellut netissä. Ihan rehellisiä koodereita.. eli semmoista poppoota joita minä arvostan. :)

Tietenkin Jens Shödefield ..(argh no se joka tekee niitä Catweaseleitä yms) olisi kiva tavata.. Tuntuisi olevan oikein pätevä tyyppi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: