Seuraavan sukupolven Amiga ensiesitte...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2002 » Seuraavan sukupolven Amiga ensiesittelyssä Suomen Amiga-käyttäjien tapaamisessa Oulussa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2002 - klo 0.21:   
AmigaOne, ensimmäinen uusi Amiga lähes kymmeneen vuoteen, on ensi kertaa Suomessa näytillä Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokouksessa Oulussa, lauantaina 28. syyskuuta. AmigaOne on Machintosheista tuttua PowerPC-suoritinta käyttävä tietokone, joka alkuperäisestä Amigasta poiketen perustuu standarditeknologiaan ja hyödyntää monia PC-lisälaitteita.

AmigaOnen käyttöjärjestelmä on uusi AmigaOS 4.0, joka on modernisoitu ja PowerPC:lle siirretty versio Amigan alkuperäisestä käyttöjärjestelmästä. AmigaOS, jota usein myös Workbenchiksi kutsuttiin, oli aikanaan moniajon ja multimedian pioneereja. AmigaOS:n päivityksen kehitystyö on vielä kokouksen aikaan kesken ja AmigaOnen julkaisuajankohta sijoittunee joulun tietämille. Kokouksessa laitteen toimivuutta esitellään mahdollisesti Linuxilla.

Tilaisuudessa on nähtävillä myös toinen uusi Amiga-yhteensopiva tietokone, Pegasos. Saksalaisen bPlanin edustajat saapuvat paikalle kertomaan uudesta PowerPC-tietokoneestaan, joka käyttää AmigaOS-yhteensopivaa MorphOS-käyttöjärjestelmää. MorphOS on nähtävillä ja kokeiltavissa kokouksessa. MorphOS on herättänyt mielenkiintoa sen kotimarkkinoilla Saksassa ja sitä markkinoidaan mm. kämmenlaitteisiin.

Uutuudet ovat nähtävillä Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokouksen jälkeen kello 16:00-20:00 lauantaina 28. syyskuuta osoitteessa Pakkahuoneenkatu 30, Oulu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoja saa Suomen Amiga-käyttäjät ry:n kotisivuilta (http://saku.amigafin.org) tai sähköpostitse puheenjohtaja Anu Seiloselta (thoriel@sci.fi).

Suomen Amiga-käyttäjät ry:stä

Suomen Amiga-käyttäjät ry. (engl. Finnish Amiga Users Group) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Yhdistys mm. järjestää vapaaehtoisvoimin tapahtumia ja julkaisee sähköistä Saku-lehteä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: