Saku 2015 Jyväskylässä?

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2015 » Saku 2015 Jyväskylässä? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Esa Haapaniemi
Käyttäjätunnus: eha

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2014 - klo 13.44:   
Otin hieman selvää mahdollisuuksista käyttää Jyväskylän yliopiston luentosaleja ja tiloja. Valitettavasti se tulee kalliiksi. Tässä linkki hintoihin...

https://www.jyu.fi/yliopistopalvelut/sidosryhmille/how-to/salien-hinnastot

Jos turvallisuuspäällikkö olisi parempi kaveri, minä voisin kysyä jonkinlaista poikkeusta noihin mm. yleishyödylliseen ja voittoa tavoittelemattoman harrastetapahtuman järjestämiseen, mutta epäilen sen onnistumista nykyisellä statuksella.

Jatkan kuitenkin asian (kokoustilaa Jyväskylästä halvalla) selvittelyä, ja ilmoitan tänne jos johonkin tulokseen pääsen.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2014 - klo 13.52:   
Hienoa Esa, näin se suunnittelu lähtee. On todettu, että kun aika ja paikka on päätetty, lähtee järjestelytkin sitten rullaamaan ihan eri tavalla. Jatka selvittelyjä, aikaahan on.

Tällaisen bongasin ihan "firman" sivuilta:

http://www3.jkl.fi/neuvonta/tilahaku/

Toki tuolla puutteita on, mutta aika hyvin tuolta löytyy kaikenlaista tilaa. Mekin Oulussa olemme muutamia kertoja käyttäneet vuokratilaa, joten kustannukset kyllä hoidetaan, jos hinta on sopiva.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2014 - klo 15.49:   
Kuulostaa mahtavalta! :-) Eteenpäin vaan...

Voisi kuvitella että Jyväskylään ainakin tämän vuoden Tampere-jengistä jaksaisivat jotkut lähteä ihan järjestämäänkin, jos intoa jäi?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2014 - klo 15.53:   
Komppaan Anua: Päivämäärä, paikka ja paikkavaraus (sekä vuokran rahoitus yhdistyksen kassassa), kun ne on kiinnitetty niin loppu tapahtuu huomattavasti todennäköisemmin. Jos Jyväskylästä löytyy hyvä aika ja paikka ja varaus - vaikkapa vasta ensi syksylle tms. - niin asiat lähtee etenemään paljon suuremmalla vauhdilla.

Jyväskylän haaste toki on se, että paikallinen väestö on pientä ja etäisyydet muualle ovat suuria (historiallisesti on todettu että jos on puolimatkassa eri puolille niin on vaan kaukana kaikista, ei oikeasti lähempänä kaikkia - siksi olemme suosineet isoja keskuksia usein), mutta toisaalta nyt kun on Oulussa, pk-seudulla ja Tampereella oltu viime vuodet, Jyväskylähän olisi uuden yleisön kosiskelua parhaimmillaan, eikä sillä väliä vaikka ei maksimaalista yleisövolyymia tällä kertaa saisikaan, koska massatilaisuuksia on juuri ollut muualla(kin). :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 29. lokakuuta, 2014 - klo 12.46:   
Hahmottelin ajatusleikkinä tällaisen listan. Sakun roadtrip:

Saku 2015 @ Jyväskylä
Saku 2016 @ Turku
Saku 2017 @ Oulu
Saku 2018 @ Kuopio
Saku 2019 @ Tampere
Saku 2020 @ Heureka

Tai mitä ikinä. :-) Siitä voi poimia ideariiheen tai lisätä/poistaa uusia paikkoja. Jos edes yksi edellä mainituista tai sen variaatio toteutuisi, sehän olisi upeaa.

Selvää ettei Saku jokavuotinen tapahtumakonsepti kestävästi varmaankaan ole, mutta viimeisen kolmen vuoden Saku-rutistus olisi kiva nähdä jonkun jengin järjestämänä jatkuvan jossain tulevina vuosina. Viimeksi 1997-1999 puristuksen jälkeen oli vuosi taukoa ja sitten 2001-tapahtuma, sitten 11 vuotta taukoa ja pienempiä tapahtumia välissä. Tulevaisuus on avoin.

Toivottavasti lista avaa ajattelemaan mahdollisuuksia eri paikoissa. Paikallinen järjestäjäporukka, edes pieni ydin, on tietysti pakollinen onnistumisen kannalta.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 30. lokakuuta, 2014 - klo 16.18:   
mikään kai ei estä järjestämästä sakua useimmin kuin kerran vuodessa ?

tosin yhdistyksen pudjetti asettaa jotain esteitä

tämä taas on munakana ongelma
mitä enemmän jäseniä sen isompi kassa
mitä enemmän tapahtumia sen isompi näkyvyys enemmän jäseniä

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 30. lokakuuta, 2014 - klo 17.31:   
Tekijöiden löytäminen on varmasti toinen raja?

Mutta ei sitä kertaa vuodessa mihinkään kiveen ole kirjoitettu. :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 30. lokakuuta, 2014 - klo 18.00:   
Kolmas on onko tarpeeksi mielekästä esiteltävää. Tietysti kun Acube saa uudet emot tehtyä olisi käytännön toimissa kiintoisaa nähdä. jne. ja vanhat ei koska niitä ei saa uutena. ja joskus jos saan vielä koodattua SAKU henkisille alustoille siinäkin olisi ehkä esiteltävää.:-)

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 9. marraskuuta, 2014 - klo 7.26:   
Täytyy kai tuota Jyväskylää tosissaan miettiä. Jyväskylässä oli ennen paljon aktiiveja mutta suurin osa on muuttanut muualle ja jäljelle jääneet lopettaneet.

Voisin vähän selvitellä paikkja. Minkälainen hintahaarukka meillä on ollut ja kuinka iso sali?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 9. marraskuuta, 2014 - klo 11.14:   
itix: lonkalta heitettynä sanoisin jotain 0-300e tavoitteeksi, mutta jos ei löydy tai löytyy todella hyvä eri hintaan, niin voinee keskustella. Mutta en nyt näe tarvetta (ja välttämättä resurssejakaan) ihan Heureka/Tampere kokoiselle tapahtumallekaan. Ja aina voi pitää mielessä, että löytyykö edullisempaan hintaan yhteistyökuvioilla tai mainitsemalla, että on pienivarainen yhdistys, joka järjestäisi avoimen ja päihteettömän tapahtuman. Kannattaa siis pitää mielessä esim. oppilaitoksia ja muita yleishyödyllisiä paikkoja eikä pelkästään kaupallista tarjontaa.

Oulussa 2012 tila oli sanottu mitoitetuksi 50-100 henkilölle, että varmaan jotain sitä kokoluokkaa pitäisi vähintään olla?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 9. marraskuuta, 2014 - klo 13.51:   
Referenssinä:

- Tampereesta ei taidettu maksaa juuri mitään, kun saatiin kirjasto yhteistyökumppaniksi. Se oli tilan tasoon nähden huikea diili. Normaalihinta yhdistyksille olisi ollut 30 euroa/tunti ja kaupallisille 80 euroa/tunti, aika kohtuullisia taksoja nekin olisivat olleet.

- Heurekasta maksettiin vuonna 2013 noin 600 euroa ryhmätyötiloista + 80 euroa lisäaukiolosta. Auditorion taksa oli 650 euroa, mutta sille oli ulkopuolinen varaaja/maksaja. Ryhmätyötilojen ja auditorion välinen väliaula saatiin tuolla kertaa maksutta.

Viime vuosina siis isoin maksettu vuokra on tuo vuoden 2013 Heurekan 680 euroa plus yhteistyökuviot joilla väliaula ja auditorio yhdistyksen kannalta ilmaisia. Aikoinaan Saku 99:ssä maksettiin listahinta ryhmätyötilat + väliaula + auditorio, joka oli aikansa rahassa varmaan tupla-tripla tuosta ja isoin vuokramme ikinä, mutta silloin jäsenkuntakin oli moninkertainen.

 

noppatoppa
Käyttäjätunnus: noppatoppa

Rekisteröity: 9-2014
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2014 - klo 13.53:   
Yliopisto ei lienee Jyväskylässä ainoa taho, esim. ammattikorkeakoululta voisi löytyä tiloja? Tiedän ko. puljussa olevan Amiga-myötämielisiä tahoja vaikken JKL:stä itse olekaan.

 

Esa Haapaniemi
Käyttäjätunnus: eha

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2014 - klo 10.53:   
Huomasitteko, että keskustelua käytiin hetken ajan myös VapaaSana/Jyväskylästä kohdassa. Siinä minä kerroin kyselleeni jo parista muustakin paikasta ja saaneeni alustavia hintatietoja. Mutta kun lähetin ko. ex-amigistille alustavan päivämäärän, en ole enää enempää kuullut häneltä. Yhdestä toisesta kyselyn kohteesta (riittävän lähellä Jyväskylän liikennekeskusta) ei tullut minkäänlaista vastausta.
Ajatus sinällään Jyväskylästä Saku tapahtuman pitopaikkana olisi minusta kiinnostava, mutta en ehdi/jouda/"saa"/... käyttää aikaa sellaisen kanssa. Ylikriittinen ja persoonallisuushäiriöinen vaimo on tärkeämpi kuin jo luovuttamani tietokoneharrastus... Siirrän vastuut sellaiselle, joka haluaa sen Jyväskylän suhteen ottaa. Tai sitten Saku 2015 menee minne käyttäjätkin, ja minä palaan nyt lurkkimaan...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2014 - klo 19.43:   
Jyväskylästä-ketju jossa viestejä aiheesta: http://saku.bbs.fi/discus/messages/2504/9973.html?1411756397

Vanhasta kokemuksesta sanoisin että päivämäärä, paikkavaraus ja Thorielin kautta neuvotella budjetti yhdistyksen kassasta niin sillä joku voi jo tehdä ison alun jutulle, vaikka muuten ei vastuuta haluaisikaan. :-)

Oli Saku 2015:n kaupunki sitten mikä tahansa, tuosta kolmesta asiasta - päivä, varaus ja budjetti - kannattaa aloittaa. Sen jälkeen loput tapahtuu valtavasti todennäköisemmin.

Lauantai 19.9.2015 on todennäköisesti ajankohtana erittäinkin fiksu. Joku n. 100 hengen sali muutaman satasen budjetilla ja varaus 8-10 tunnille a.o. päivänä, siinä aika hyvät lähtökohdat.

Viikonpäivistä lauantai on matkustaville ja ehkä muutenkin todennäköisesti paras.

Tsemppiä, kuka ikänä!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 12. marraskuuta, 2014 - klo 19.48:   
Vielä sellainen lisuke Saku 2015:n tekemistä pohtiville, sen ei suinkaan tarvitse olla niin massiivinen pumppu kuin Saku 2013 tai Saku 2014 olivat. Nyt takana on kaksi isoa vuotta, yhdistyksen kaksikymppisiä on juhlittu isosti ja sopivasti, seuraava eventti voi hyvin mennä pienemmälläkin jos halutaan ottaa iisimmin tai löytyy pienempi paikkakunta jossa luonnostaan tulee vähän erilainen tapahtuma.

Parempi pientä häppeninkiä jossain mielenkiintoisessa uudessa paikassa kuin ei tapahtumaa lainkaan. :-)

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 14. helmikuuta, 2015 - klo 23.31:   
Palataanpa tähän ketjuun kun en ole tiloja muistanut tutkia.

http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/palvelut/tilat

Minnansali: 200 hlöä, 51 e/h
Luentosali: 70 hlöä, 38 e/h

Minnansali on ehkä turhan iso ja luentosali turhan pieni. Toisaalta pieni tila voi olla toimivampi kun ei varmaan mitään isoa tilaisuutta olla tekemässä. Siinä on hyvin parkkipaikkoja, pieni kahvio löytyy ja kirjastoväki on aina ystävällistä.

Yliopistolla olisi tarjolla paljon erilaisia luentosaleja ja luokkahuoneita, mutta hinnat ovat aika kovat. Ainoa olisi ehkä Lea Pulkkisen sali (35 e/h) mutta ei tietoa millainen sali se oikein on kun on niin halpa. Siellä voisi käydä ehkä vakoilemassa. (https://www.jyu.fi/yliopistopalvelut/sidosryhmille/how-to/salien-hinnastot)

Ammattikorkeakoulun pyytämät tilavuokrat ovat myös aika poskettomia.

Vähän tiukassa nuo kohtuuhintaiset paikat.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 15. helmikuuta, 2015 - klo 20.49:   
Kiitos asian herättelystä, mahtavaa! :-) Minnansalihan näyttää hyvältä. Tilana varmasti loistava.

Jotain ajatuksia jatkopohdintaan:

Toki 51 euroa tunti maksaa helposti "jotain", kun rakentamis- ja purkamisaikaakin tarvitaan. Tyypillinen Saku-tapahtuman kesto on ollut 10 h josta tapahtuma-aikaa noin puolet. Silti pahin ongelma kirjastoissa voivat olla aukioloajat kuten oli Tampereellakin. Monet ovat kaivanneet pidempää tapahtuma-aikaa, etenkin nyt kun tapahtumista on tullut luonteeltaan entistäkin vähemmän kaupallisia ja enemmän harrastusaikaa. Jos paikalta pitää poistua kovin aikaisin, se on helposti ongelma.

Tilaselvityksissä kannattaa siis selvitellä onko mahdollista ja mitä maksaa tehdä "pitkä" tilaisuus lauantaina. Matkustavien kannalta lauantai on päivistä paras.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 15. helmikuuta, 2015 - klo 21.35:   
Lauantai luulen kaikkien työssä käyvien oletan vaikka itse en ole päiväkään kelloon sidottua työtä tehnyt. Tosin kyllä aikatauluihin mutta siinä oli tärkeintä että valmista ajoissa eise että työt alkaa kello 8 ja päättyy kello 16 tyyli. Se oikeastaan harrastusta josta maksetaan eikä ns työtä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 15. helmikuuta, 2015 - klo 21.50:   
Arki-illat ovat matkustajille huonoja, vaikka järjestäjät voisivatkin ottaa töistä vapaata. Sunnuntait taas on matkustajille vaikeita koska perjantaina on helpompi lähteä matkaan lauantain päivätapahtumaa varten kuin lähteä sunnuntai-iltana takaisin maanantaiaamun töitä varten.

Rakentamiseen tarvitaan 3-4 h, purkamiseen 1-2 h.

Kesäkuukaudet ovat huonoja joka tapauksessa koska viikonloput menee mökillä. Talvella on ikävä matkustaa. Joulunaika on huono muutenkin. Niinpä parhaat kuukaudet todennäköisesti ovat syyskuu ja huhti-toukokuu.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 16. helmikuuta, 2015 - klo 13.40:   
Tämä vuosi on Amigan juhlavuosi. Pitäisiköhän unohtaa pieni kotimainen tapahtuma ja lähteä isolla porukalla ulkomaille johonkin isompaan juhlatapahtumaan ?

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 16. helmikuuta, 2015 - klo 22.38:   
Onko ulkomailla mitään isoja tapahtumia tänä vuonna?

No joka tapauksessa tänä vuonna jos pidetään Jyväskylässä niin olen USA:ssa (töissä) viikot 37 ja 38 eli syyskuun 7.-20., mahdollisesti pidempäänkin jos tulee viivästyksiä. Ja kun USA:ssa on aina aika mukava palloilla niin minua ei ole ikinä haitannut olla pidempään... eli siinä mielessä Jyväskylässä on mahdollinen ja aika todennäköinenkin vaje tekijäpuolella. Minnansali ei kuitenkaan olisi mitenkään huono. Lauantaina aukiolo on 10-16 eli lyhyt meidän näkökulmasta. Purkamiseen pitäisi saada jatkoaikaa, mikä maksaa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2015 - klo 2.15:   
Tuskin ongelma on pitää tapahtumaa lokakuussakaan, esimerkiksi. Elokuu on varmasti huonompi vaihtoehto näistä kahdesta.

Ja kyllähän niitä tapahtumia pidetään Suomessa ympäri vuoden, kunhan luettelin viisauksia joita aikaisemmin ollaan kuviteltu keräävämme. :-) Muottia saa rikkoa...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 17. helmikuuta, 2015 - klo 19.07:   

quote:

Onko ulkomailla mitään isoja tapahtumia tänä vuonna?




Hollannissa on melkosen hieno kattaus vierailijoita kesäkuun lopussa ainakin:

Dave Haynie
David Pleasance (Commodore UK)
RJ Mical
Petro Tyschtschenko
Franck Sauer (Psygnosis)
István Fábián (Abandoned Places 1 & 2)
Christian Bartsch (KryoFlux)
Jon Hare (Sensible Software)
Ultimate PPC team (heh)
...ja muutama muu.

http://amiga30.eu/

Mutta ei mun mielestä ulkomaisten tapahtumien tarvi vaikuttaa Suomen tapahtumiin.. korkeintaan jos ei halua päällekkäin laittaa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 2. maaliskuuta, 2015 - klo 1.00:   
Komea on Hollannin kattaus - respect! :-)

Komppaan toki jPV:tä siinä, että Amigan 30 v. -juhlahan ei estä tekemästä jotain Suomessakin, päin vastoin. Riippuu toki täysin löytyykö (paikallisia) tekijöitä ja missä.

Rohkaisua ja varmasti vähän vuokrarahaakin yhdistykseltä löytyy. :-)

Ryhmämatkakin ovat hauskoja ideoita - antaa kuulua!

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 16. maaliskuuta, 2015 - klo 19.58:   
TSK wrote:

quote:

"Tämä vuosi on Amigan juhlavuosi. Pitäisiköhän unohtaa pieni kotimainen tapahtuma ja lähteä isolla porukalla ulkomaille johonkin isompaan juhlatapahtumaan ?"



Hieno idea, itse aion käväistä 30th anniversary eventissä! Lähteekö kukaan muu?

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 21. maaliskuuta, 2015 - klo 0.58:   
Tuo Hollannin keikka voisi olla kiva. Taisin kyllä luvata emännälle että mennään Venetsiaan tuolla viikolla... :-)

Jyväskylään Saku-tapahtumaa ei taida vielä tulla. Porukkaa järjestämiseen on liian vähän. Mutta katsotaan jos ajatus ottaisi tuulta joskus myöhemmin.

 

Eero Rantanen
Käyttäjätunnus: webba

Rekisteröity: 1-2010
Maanantaina, 15. kesäkuuta, 2015 - klo 20.53:   
Hei,

oliko Hollantiin joku menossa?
Itse heräsin taas näin viimetingassa, ja nytkin hiukan on vielä aikataulut auki. Lippuja vielä näemmä saisi. Lennot vaan jos pirun kalliit nyt ainakin Tampereelta lähtevät.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 15. kesäkuuta, 2015 - klo 23.30:   
Suunnittelin tuonne menoa mutta kalliit lennot ja hotelli pisti epäröimään. Mulla on jo toinen matka varattu kesälle. Olisihan tuonne tulossa tai ainakin pyydetty paljon kiinnostavia nimiä. Taitaa alkaa olla lennot jo täynnä.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 24. kesäkuuta, 2015 - klo 10.33:   
Tapahtuman aikataulu on julkaistu:

Official Agenda for the Amiga 30 Years Event in Amsterdam

 

Kalle Mansikkaniemi
Käyttäjätunnus: ocean

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 29. heinäkuuta, 2015 - klo 0.36:   
Mulla on Jyväskylässä sukulaisia, joten voin osallistua jossain määrin tapahtuman järjestämiseen, josko sinne enää tänä vuonna saadaan mitään aikaiseksi...? Vai oliko tämä ajatus jo haudattu... :-(

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 29. heinäkuuta, 2015 - klo 19.18:   
Aika hiljaistahan tuon osalta on ollut, mutta ainahan se on eteenpäin, jos mahdolliset avustajat antavat kuulua itsestään. Ties vaikka sitten yhtäkkiä olisikin tarpeeksi porukkaa ja innostusta järjestelyyn... ja jos ei tälle vuodelle, niin joskus myöhemminkin..

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 25. syyskuuta, 2015 - klo 17.04:   
Saku 2015 @ Oulu.

Saku 2016 @ ?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: