Amiga Explorer ei toimi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » Amiga Explorer ei toimi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 23.21:   
Pitäisi asentaa parit koneet SAKU 2014 tapahtumaan ja ajattelin nopeuttaa urakkaa Amiga Forever 2012 Premium Edition mukana tulevalla Amiga Explorer ohjelmalla.

Amigassa on OS3.1 asennettuna ja PC:ssä Windows 7 64-bit, mutta en saa siihen Verkkokaupan nollamodeemikaapelilla yhteyttä.

Mitä noita dokumentteja luin niin Amiga Explorerin pitäisi puskea PC:stä COM1 kautta nollamodeemilla Amigapäähän tarvittavaa softaa jonnekin RAM: levylle, mutta Windows ruikuttaa Amiga Exploreria käynnistäessä seuraavaa "There has been a conflict accessing the Amiga Explorer resources".

Siis perusonglema tässä on nyt se että pitäisi saada PC:llä olevia tai sinne juuri ladattuja Amiga tiedostoja Amigalle. Syyt miksi nyt yritän sarjaportin kautta tapella ovat seuraavat:

PC:ssä ei ole sisäistä korppuasemaa ja USB- korppuasemani on hukassa joten 720k korpuilla Amigaan vienti on hieman hankalaa.

Amigasta puuttuu oskillaattori päivitystä odottava turbo jota tarvisin taas SCSI DVD aseman lukemiseen, joten tiedostojen CD levylle polttaminen ei nyt käy siirtokeinoksi. Amiga toimii nyt emolevyllä olevalla 030 prossulla.

Amigassa on toki myös verkkokortti, mutta sen ajurit pitäisi saada jotekin PC:ltä Amigalle, että saisin Amigan nettiin.

Ideoita ja ohjeita?

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 23.33:   
Itse siirsin pienikokoisen Amigan client softan kehittyneemmällä tavalla. Eikös se normitapa ole jotakin tyyliin dos-ikkunassa "copy aexplorer com1:"

Onko hyllyssäsi Amigaan jotain terminaaliohjelmaa, kuten JR-comm? Itselläni on vieläkin se korppu olemassa, millä on tehty puhelinlaskua purkkeihin luvattoman paljon. Semmoisella vaikkapa zmodem-protokollalla.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 23.46:   
Huh ei tarvinnut käydä kuin pari kymmentä levyä läpi niin löyty NComm 2.0 R. Ilmeisesti olen oikein rekisteröinyt tommosen joskus. Asentuu, mutta ei kerro minne meni DH0: asemmalla. Pitää alkaa nuuskia Install tiedostosta polkua. Vielä kun osaisi käyttää tuota... :-)

Mitäs PC päässä pitää olla päällä? Putty vaikka?

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 0.00:   
Vaikka en ole tuota alkeellista tapaa käyttänyt, muistelen, että Amigaan pitäisi naputella Amigabasicilla lyhyt vastaanotto-ohjelma.

Puttyssä näyttää olevan serial, mutta onkohan siinä mitään filensiirtoprotokollaa.

Ammoisina pc-dos aikoina käytin front door -pollaussoftan terminaalipuolta, joka käytti sarjaväylän välissä fossil-ajuria. Moniajo hoidettiin desqview-softalla.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 0.05:   
Nykyisiin pc-laitteisiin näyttää löytyvän googlen hakusanoilla "terminal software windows zmodem".

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 0.32:   
Sain Amiga Explorerin toimimaan. Cloanton sivuilta käsitin että asennus olisi myös Amiga päähän täys automaattinen, mutta vasta PC puolella Amiga Explorerin mukana asentuvaa Documentation ohjeita luettunai tajusin että pitää right klikata PC työpöydän Amiga Explorer ikonia ja ottaa sieltä setup joka sitten ohjeistaa että pitää ensin muutta Amiga Prefs Serial sopivaksi, kirjoitella vähän Shelliin ja klikkailla välillä PC päässä. AExplorer kopioituu
RAM: levylle nollamodeemikaapelin kautta ja sieltä sen voi sitten kopioida vaikka DH0: asemalle ja käynnistää.

Nyt näkyy Amiga asemat PC:n resurssienhallinnalla.

Alkoi vähän usko loppumaan, kun Amiga 4000cr RevD emolevyssä sarjaportti on jo tehtaalta irtokaapelin päässä, jonka perään olen laittanut D25 to D9 sovittimen ja sen perään vielä lattakaapelin joka päättyy Amigalle modatun PC kotelon korttipaikkarautaan. Enkä ollut sarjaportin toimintaa vielä kertaakaan muutoksen jälkeen testannut.

PC taas COM1 portti oli vasta tänään asennetun TRENDNET USB to Serial Converter TU-S9 V1 takana kun emolevy on sen verran uusi että siinä ei ole enää COM: portteja.

Uudehko nollamodeemikaapelikin oli vielä testaamatta.

Raudan monimutkaisuudesta riippumatta vika kuitenkin käyttäjässä, puutteellisessa asennuksessa ja asetuksissa. :-)

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 0.39:   
Höh. Olisi ollut hyvä sauma virkistää muistoja terminaalisoftaan ja filensiirtoprotokolliin. Ja oikein urakalla, jos olisi unohtanut koko aexplorerin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 0.55:   
Sulla oli nyt merkittävä rooli siinä että jaksoin yrittää edes jotain. Voinhan sitä protokollaretroilla vieläkin, mutta tarvin tarkempaa opastusta kun mitään en noista enää muista. :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2014 - klo 8.20:   
Muistin syövereistä tulisi sellaista infoa terminaalisoftan käytöstä, että bitit ja pariteetit kannattaa valita ns. 8n1-tilaan (8bit, none, 1 stopbit), kumpaankin päähän sama yhteysnopeus, kättelyksi vaikka rts/cts mikäli kaapelissa on enemmän kuin kolme napaa kytkettynä.. hmm.. ja ehkäpä sitten pitäisikin jo toimia, kun kirjoittelee jotain tekstiä terminaaliruutuun, niin sen pitäisi näkyä toisessa päässä. :-) Tiedostonsiirtoasetuksista valitsee sitten zmodem ja sitten vaan send file valikosta ja pitäisi siirtyä toiselle. NCommilla itse viimeksi tein joskus 90-luvun varhaisemmassa vaiheessa kai. :-) BTW. NCommiin on ilmainen keyfile aminetissä nykyään.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: