OpenPCI:stä

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » OpenPCI:stä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2014 - klo 14.13:   
Mitäs olette OpenPCI:n avulla saaneet toimimaan? Classic Amigassa lähinnä.

Aloin tuossa testailemaan erilaisia PCI-kortteja, kun pohdin että mitä extraa OpenPCI voisi antaa Mediatorin omille ajureille.

Olen ehtinyt testaan jo jopa yhden äänikorttin ja pari kappaletta erilaisia USB-kortteja. Kokoonpano: Mediator 1200 (se eka niiden multimedia?-piirien kanssa), Blizzard060

Äänikortti: SB Live! (Emu10k) -kortin sain toimimaan AHI6:lla ja OpenPCI2.1 beta4:llä. En vielä ehtinyt kokeilla optista ulostuloa, mutta se oli koko testauksen alullepanija.

USB-kortit: Uusi NEC:n piirillä oleva USB2 -kortti tunnistui ArakAttack + Poseidon yhdistelmällä. Kävi kuitenkin kuten eräällä foorumilla oli mainittu: yksikään laite ei toiminut sen kanssa. Tuloksena: Enumeration error. Muinainen OpTi-piirillä (DLink) USB-kortti ei toiminuut niinkään hyvin. Poseidon vaan resetoi sitä koko ajan. Yksi USB -kortti olisi vielä tulossa, mutta tuskin tuon paremmin toimii.

Onko muilla kokemuksia mitä kortteja pitäisi toimia OpenPCI + Mediator yhdistelmän kanssa? Entä muut väyläkortit? Onko jollain PCI-Catweaseliä 68k Amiga:ssa?

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 16.43:   
Lueskelin hieman OpenPCI:n readme:tä ja...

Mediatorin kanssa pitää olla tietynlainen näytönohjain jotta saa DMA bufferit pelittämään. DMA buffereita tarvii OpenPCI:n USB ja RT8139 ajureille. Näyttäisi siltä että Voodoo ja S3 Virge kortit olisi tuettuna. ...ja dokumentaation mukaan ainoastaan A1200 Mediatorit toimisivat. Foorumeilla joku puhuu myös A4000 Mediatorista. Voodoo löytyy ja tuettu Mediator. USB ongelmat tuskin DMA buffereiden puutteesta johtuvat. Varmuuden vuoksi kuitenkin pitää kotiin päästyäni tarkistaa asia.

Ei noista meinaa ottaa selvää mikä on vanhentunutta infoa ja mikä ei... Näyttäisi silti siltä että Mediator4000di on myös tuossa beta4:sssa tuettu.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 16.51:   
Kiinnostaisi tuollainen A1200T mediator-projekti tehdä jossain vaiheessa...

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 18.13:   
Tornitus on ihan hauskaa hommaa. Oli kyseessä valmis tai itsekyhätty torni. Tämä mistä jorisen on tosiaan on vanha projekti. Toista tornia on tulossa.

USB:ssä saattaa tietty olla ongelmana ettei Poseidon näyttäisi tukevan kuin tiettyjä laitteita. http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=50979

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 4. syyskuuta, 2014 - klo 18.22:   
Voi olla että ArakAttack on testattu vaan aiemmilla Poseidonin versioilla. Tiedä sitä.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 13. helmikuuta, 2017 - klo 21.37:   
A1200TX Mediatoriin tungin NEC:n USB-korttin ja sain ko. värkin toimimaan ArakAttackin OpenUSB.device:llä ja Poseidon 4.4:lla. pci.library:n versio on on 11.0.

Voi olla että tähän vaikutti se että fläshäsin kortin näyttämään Spideriltä. Spiderin muinoin jaetulla ajurilla tuo ei toiminut. Ei löytänyt deviceitä kuteen kjortin hubeja. Päätin kokeilla OpenUSB:llä ja sehän hyrähti käymään. Pari OHCI ja yksi EHCI Hubi näkyy Poseidonin device-listauksessa.

Olen tyytyväinen että ei tarvitse Spiderin ajureita ja 5 euron USB-kortti toimii. Kokeiltu tähän mennessä Logitech:n hiiri, joku geneerinen USB-padi ja USB-tikku. Kaikki toimivat. Pitää jossain välissä testata nopeuksia.

Jos jollain on kieppumassa NEC:n piirillä olevia USB-kortteja voi testata. Mutta saattaa olla että homma vaatii flähäyksen joka tapauksessa.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2017 - klo 1.46:   
EHCI oli huono idea. Todella epävakaa, jos toimi ollenkaana. Pelkkän OHCI:n kanssa pystyy toimimaan. Välilllä kaatuilee toki silti. Mutta kaatuilu tuntuu aina tapahtuvan laitteita liittäessä.

Tätäkin nakuttelken Moschip:n USB-nettiadapterin kanssa. USB-hiiri olisi muuten käytösäs mutta jostain syystä IBrowsen linkit ei aukea sillä. Hiiren kanssa kaikki muu toimii hienosti.

Kortti saa jäädä koneeseen.Satunnaisen USB-tikun saatan joskus koneeseen liittää ja varmaankin moderneja peliohjaimia voisi käytää.

USB-ethernetkin olisi ihan hyvä vaihtoehto jos korttipaikkoja olisi esimerkiksi neljä. Ihan kohtalaisesti tällä USB ethernetillä tuntuu pärjäävän. A600:lla Subway:lllä tiedostojen siirto alkoi tökkimään jo aikaisessa vaiheessa samalla adapterilla.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: