3Com EtherLink III PCMCIA-kortin kans...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » 3Com EtherLink III PCMCIA-kortin kanssa ongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2014 - klo 21.24:   
Minulla on 3Comin Etherlink III- verkkokortti (3C589C) ja siihen tuon liitinjohto jossa on sekä 10Base-T että -2 -liittimet (nyky-ethernet + koaksiaali). Kuva samanlaisesta setistä näkyy tässä: http://eab.abime.net/showpost.php?p=628011&postcount=7

Olen käyttänyt korttia aikaisemmin A1200- koneellani ongelmitta 10Base-T:llä. Pinona olen käyttänyt Roadshowta (ostettu) ja siihen 3c589- ajuria Aminetistä.

Huomattuani nurkissani useamman koaksiaaliverkon laitteen, teki mieli rakennella itselleen 10Base-2 -koaksiaaliverkko vanhoja koneita varten. Koaksiaaliverkon saan wanhan CentreComin hubin kautta, jossa on 10Base2- liitäntä.

Kuitenkaan Roadshow ei saa yhteyttä aikaan koaksiaalikaapelia käytettäessä. Diagnostiikasta näkyy että se yrittää lähetellä DHCPDISCOVER- pyyntöjä, mutta ei saa niihin vastausta ja toteaa vähän ajan päästä "timeout". Tämä näyttää diagnostiikassa samalta kuin jos EtherLinkiin ei ole kytkenyt verkkokaapelia ollenkaan.

Luin tuolta linkin takaa löytyvästä threadistä että kortin DOS- työkalulla voi PC-koneella säätää kortin muistissa olevia säätöjä, mm. onko käytettävän liittimen tunnistus automaatilla vai käsin valittuna jompi kumpi. Tarkistin tämän vanhalla PC-kannettavalla, ja automaattivalinta oli kortissa päällä. Lisäksi samalla PC-kannettavalla kokeillessa kortti toimi Win 98:ssa täsmälleen samalla kytkennällä verkkoon (ilman mitään käsinsäätöjä verkkoasetuksissa, DHCP:llä kaikki), millä Roadshow ei saanut mitään aikaiseksi.

Edelleenkin 10Base-T -kaapelilla EtherLink toimii Amigalla täysin ongelmitta. Jotenkin vaikuttaisi että Amigan 3c589- ajuri ei osaisi kuitenkaan valita 10Base-2 -liitäntää käyttöönsä. Tähän en löytänyt mitään tapaa vaikuttaa Amigan puolelta ja kuten todettu, PC:llä sama kortti ja kaapelointi toimi ilman mitään säätöjä. Olisiko kellään ideoita tähän?

 

Marko
Käyttäjätunnus: mate_1974

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2014 - klo 22.39:   
Moro,
Säädä dos työkalulla se käyttämään vain koksiliitäntää.

Tuohon oli joku .exe tiedosto millä noita käpisteltiin

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2014 - klo 22.58:   
Juu, tuolta EAB:in threadistä löytyy linkki 3comin asennuspakettiin (3c589_2.exe) jonka install.exe:n diagnostic toolilla tuota yritin.

Asetuksena kortin muistissa näkyi Auto detect, ja yritin jo kerran vaihtaa sen pelkälle koksille. Ohjelma näytti tallentavan asetuksen kyllä, mutta samalla pc-kannettavalla kokeillessa kortti yhdisti joka tapauksessa 10BaseT:n kautta, eli ikään kuin asetuksella ei olisi ollut mitään merkitystä (tai Windows- ajuri osasi ohjata tuota ohi kortin asetuksenkin). Windowsin puolella en löytänyt verkkokortin asetuksista mitään saumaa vaikuttaa tuohon.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: