Whdload ongelma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » Whdload ongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2014 - klo 19.49:   
Olen vajaan vuoden ajan käyttänyt amigassani 8gb muistikorttia jossa on asennettuna classic wb 3.9. Muutaman kerran on aivan hiljattain käynnyt niin, että pelit eivät enää käynnisty whdloadin kautta. Ajoittain pääseen jopa pelailemaan, mutta muutaman minuutin jälkeen peli jumittaa täysin. Pääsen kyllä poistumaan pelistä workbenchiin aivan normaalisti.

Voisiko tuossa olla syynä jonkinlainen muistikortin korruptio vai pitäisikö vikaa etsiä kiihdytin kortista. Pari kuukautta sitte amy päätti lopettaa käynnistymisen kokonaan, mutta sen sain korjattua irroittamalla kortin ja laittamalla sen takaisin.

 

Tuomo Mustonen
Käyttäjätunnus: tjm

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2014 - klo 4.26:   
Samanlaisia ongelmia ollut minullakin joskus. Kiihdytinkortin liittimien puhdistus voisi auttaa. Koneen puolelta esim pyyhekumilla hinkkaa sen liittimen ja sitten jollain elektroniikan puhdistusaineella pyhkii vielä ne kontaktit puhtaaksi.
Kiihdytinkortin liittimen putsaus on vähän vaikeampaa mutta voi sitäkin varovasti yrittää jollain konstilla.

 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2014 - klo 20.43:   
Kävin ostamassa jotain elektroniikan puhdistusainetta ja käsittelin liittimet sillä ja pyyhekumilla. Näyttäisi että tuo toimenpide auttoi. muutaman kerran olen ehtinyt käynnistellä ja ongelmia ei ole esiintynyt.

 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 7.58:   
Dodiin homma alkoikin mennä mystisemmäksi.Aiemmat käynnistys ongelmat palasivat ja nyt tilanne on se että kasattuna amiga ei käynnisty ollenkaan tai näyttää punaista ruutua bootatessa.

Toisaalta jos minulla on "konepelti-auki" ei käynnistyksessä ole mitään ongelmia vaan lähes 100% toimintavarmuus. Joku oottaa johonkin kiinni mutta mikä? Edellinen omistaja oli vaihtanut disketti-aseman ja asema on "vapaasti" kotelon sisällä ilman kiinnitys rautoja. mutta nähdäkseni se ei ota kiinni mihinkään piirilevyllä.

 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 8.41:   
Itse itseäni kommentoiden: voisiko syynä olla hieman "pykinyt" diskettiaseman johto?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 11.18:   
Oliko se diskettiasema kiinni silloin "konepelti auki"?

Punaisesta ruudusta tuli mieleen, että ovatko rom-piirit kunnolla kannoillaan? Voi koittaa vähän painella ja katsoa onko rakoa piirin ja kannan välissä.

Mulla oli yhdessä A1200:n emossa etureunassa kaksi piikkiä/pinniä pystyssä, en tiedä mitä varten ne olivat tai mikä revisio se olikaan, mutta jos kotelon ruuvasi kiinni, niin häiriösuojapelti osui niihin eikä kone käynnistynyt normaalisti. Että jos sellaiset näkyy, niin kannattaa koittaa tehdä asialle jotain.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 12.20:   
Itse olen oppinut että kun tulee mystisiä ongelmia, niin kyse on virtalähteestä.

 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 12.40:   
Elikkä diskettiasema pysyy paikoillaan siten että näppäimistö ja kotelon muovit kiilaavat sen paikoilleen. peltejä tuossa ei ole paikkoillaan eikä pinnejä näy emon etureunassa.

Ainoaksi syypääksi keksin tuon diskettiaseman ja sen piuhat ,koska kotelomuovit eivät pääse koskemaan muita osia fyysisesti. Saako amigan bootin säädettyä niin että diskettiaseman voisi irroittaa kokonaan pois?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 14.35:   
Kyllähän se ilman diskettiasemaakin buuttaa, kun odottelee tarpeeksi. Mutta eikös sen pitäis buutata nopeastikin, jos on kovalevy kiinni?

 

Jussuf
Käyttäjätunnus: jussuf

Rekisteröity: 6-2013
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2014 - klo 16.37:   
Niinpä näkyy boottavankin kärsivällisyys ei vain riittänyt odottamaan niin pitkään.

Tarkoitin tuolla johdon pykimisellä sitä että arvelen kotelon painavan osittain rikkinäistä diskettiaseman virtajohtoa niin, että asema ei saa tasaista jännitettä-> kone jää arpomaan paikoilleen

 

tripper
Käyttäjätunnus: tripper

Rekisteröity: 1-2013
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2014 - klo 7.36:   
Kun tällainen viestiketju oli niin itsellä hieman ärsyttävä (riippuen pelistä) ongelma WHDload-peleissä. Tämä on siis ärsyttävä vain tietyissä peleissä. Esim. UFO:ssa (taisin kokeilla CD32-versiota), Beneath a Steel Sky (CD32, talkie -versio). UFO:ssa ennenkuin pääsee aloittamaan tehtävän (UFO ammuttu alas, jalkaväkijoukko valittu ja tehtävää odottaen) kestää useita minuutteja että pääsee alkamaan kun A1200 (Blizzard 030 MK4, 32MB) välkyttää ruutua ja väläyttää HD-lediä (CF-kortti käytössä), kuin vaihtaen taskia ja venaillen ees taas.

Beneath a Steel Skyssa taas vaikuttaa pelaamiseen kun jokaista puhetta edeltää tuo outo ruudun tummuminen ja ledin väläytys.

Colonizationissa oli myös häiritsevän paljon.

Muissa peleissä tämä tapahtuu ainoastaan kun esim. tallennetaan jotain pelissä (highscoret yms).

Onko tuttu juttu? Vasta vajaa vuosi sitten palasin Amigatouhuihin mukaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: