Amiga 1200 aloittelijan kysymyksiä

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » Amiga 1200 aloittelijan kysymyksiä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 17.09:   
Tervehdys! Heti alkuun mainitsen että kysymykseni voivat olla todella alkeellisia, sillä vanhemmista tietokoneista on kokemusta lähinnä PC:n puolelta ja sielläkin DOS teki loppuaan kun tietokoneikään kasvoin.

Eli tänään saapui kotiini Petro Tyschtschenkoilta tilaama NOS amiga-setti. Amigat ovat kiinnostaneet aina pienestä pitäen ja ensimmäinen pelaamani tietokonepeli oli Mousetrap amigalla, kun olin jotain 5-vuotias. Lopulta kun saimme tietokoneen kotiin se oli vain IBM:n 386. Olin silloin hieman pettynyt, amigalla kun oli kuitenkin ne paremmat pelit. Alustavasti olisi tarkoitus asentaa WHDLoad+Classic Workbench. Tietämyksen kartuttua voisi sitten enemmän keskittyä ohjelmiin ja muihin päivityksiin.

No mutta niihin kysymyksiin.

1.Koneessa on ilmeisesti valmiiksi asennettuna 3.1 OS, ainakin tämä ilmoitus tulee ruudulle kun koneen käynnistää. Mutta ilmeisesti koneeseen tulee asentaa ensiksi kiintolevy, jotta sen workbenchin saa näkymään? Tilasin amigaKitiltä 4GB kortin CF adapterilla, joten asennukset saavat odottaa sinne asti.

2.Onkohan 3.1 install disketissä vikaa vai diskettiasemassa, kun disketin laittaa koneeseen niin se kyllä käynnistyy mutta näytölle tulee teksti: "install3.1 has a write error on disk block 880" --> Retry , Cancel. Kun painaa Cancel niin kuitenkin pääsee HDToolsiin. Mietin että jos HDTools kuitenkin toimii disketillä, niin tarviiko sitä installer diskettiä välttämättä johonkin asennustouhuihin. Eli eikös se 3.1 ole jo asennettuna koneeseen ja ne Workbench kikkailut pystyy tekemään PC:llä WINUAE:tä käyttäen? Vai johtuuko kyseinen virheilmoitus siitä ettei koneessa ole vielä asennettuna kiintolevyä?

3.Koneeseen pitäisi laittaa lisää muistia, jotta uusimmatkin pelit toimisi hyvin WHDLoaderilla. Onko näitä perusmuisteja vielä liikkeellä paljonkin, itse yritin etsiä nopeasti mutten juurikaan löytänyt. Esim 8MB muisti olisi passeli juuri omaan käyttöön. Jos näitä ei ole tarjolla, joutuu sitten ostamaan kalliin kiihdyttimen esim. ACA-1232. Mutta se jäi epäselväksi joutuuko näihin tekemään yleensä Timefixin vai onko se vain harmillista sattumaa jos Timefixille on tarvetta. Miten se näkyy käytännössä? Armotonta lagia vai ohjelmat eivät edes käynnisty? Yksinkertaiset operaatiot näyttäisivät olevan, mutta juotoskohteet ovat äärimmäisen pienet, joten mielummin ostaisin 8MB lisämuistin, jos jollain olisi myydä minulle.

Hyvän näköinen yksilö näyttäisi päällepäin muuten olevan. Hiiren johto ja virtalähde olivat jotenkin oudossa mönjässä, mutta puhdistuksella tuli hyvännäköiseksi. Harmi kun paketista ei löytynyt ohjekirjaa, eikä sitä hyötylevykesettiä. Kone on UK versio virtalähteestä päätellen.

Ja pahoittelut edelleen, olen aika newbie näiden vehkeiden saralla.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 17.58:   
1. OS 3.1:llä tarkoitat varmaan sitä animoivaa levykkeen kuvaa? Tämä tarkoittaa, että emolevyltä löytyy Kickstart 3.1 -piirit. Jos haluat päästä Workbenchiin, tarvitset joko kytkeä koneeseen kiintolevyn/CF-kortin ja asentaa Workbench 3.1 siihen, tai bootata Workbench paketin mukana tulleella Workbench 3.1 -levykkeellä.

2. Virheilmoitus tarkoittaa, ettei Amiga pystynyt lukemaan levykettä kunnolla. Todennäköisesti joko levykeasema on pölyinen tai levyke on viallinen. Kannattaa yrittää puhdistaa levykeaseman lukupää esim. nukkaamattomalla pumpulipuikolla ja isopropyylialkoholilla tai erillisellä puhdistuslevykkeellä (löytynee esim. huuto.netistä). Installer-levykettä tarvitset siinä vaiheessa, kun haluat asentaa Workbenchin kovalevylle. AmigaKitin CF-adapteripaketissa taitaa tosin tulla oma asennuslevyke, jonka avulla Workbenchin asennus onnistuu myös.

3. Pelkkiä lisämuisteja on hyvin tarjolla. Kannattaa tarkistaa myyntiosasto Amibaysta (www.amibay.com) tai laittaa sinne oma ostoilmoitus. Myös Saksan ja UK:n eBayssa on hyvin liikenteessä lisämuisteja Amiga 1200:lle. Timing-ongelmat yleensä ilmenevät tietokoneen satunnaisena kaatuiluna (guru meditation) tai jumiutumisena.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 18.20:   
Kiitos vastauksista!

Taidan tässä vaiheessa tyytyä 8Mb lisämuistiin, kunhan saan ensin jostain etsittyä sellaisen.

Testasin Workbench 3.1 levykettä ja se kuitenkin latautui kuten pitikin. Luultavasti siinä Installer-levykkeessä on se vika.

Tällä hetkellä ei vielä pysty muuta kuin odottelemaan, jotta se 4Gb Cf-adapteri tulee amigakitiltä.

1.Mahtaakohan se amigakitin Valmiiksi asennettu versio pyytää sitä viallista 3.1Installer diskettiä? Kuvassa näyttäisi olevan asennusruutu, jossa ei Installer Diskistä mainintaa. (Ainoastaan:Workbench, Extras, Fonts, Storage, Locale)

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=883

2.Jos se kuitenkin vaatii sitä Installer Diskiä ja se ei toimi, niin joudunko ostamaan toisen setin AmigaOS 3.1 diskettejä vai onko mahdollista hoitaa OS3.1 asennus CF-kortille ilman näitä diskettejä, esim. WinUAE:llä netistä ladatulla imagella. (Mielestäni tässä tilanteessa laillinen toimenpide, kun kuitenkin ohjelmiston jo omistan fyysisesti, mutta kuitenkin levy ei vain toimi), eli siten ettei OS levykkeitä tarvitsisi lainkaan.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 20.12:   
Puhtaana veikkauksena, että ei tarvisi sitä install-diskiä. Tai jos tarviikin, niin voihan siitä tuurilla toimia ne tiedostot, jotka se kopioisi sieltä.

Sitten kannattaa pitää noi alkuperäiset levykkeet kirjoitussuojattuina, että pysyvät käyttökelpoisina vastaisuudessakin ilman vahinkoja :-) Mielellään vaikka ottaa varmuuskopiot, jos haluaa levykkeiltä käytellä enemmän.

WinUAE:llä onnistuu kyllä CF-kortin alustus ja käyttiksen yms asennus myös.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 20.26:   
Kuva Amigakitin '4gb cf ide hard disk drive'-tuotteesta:

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/images/os-install.jpg

Kannattaa varmistaa asia vielä suoraan Amigakitiltä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 20.38:   
No aika selkeestihän se tuossa kuvassa on sanottu ettei tarvisi. Install-disk on kuitenkin sellanen ettei sitä ole kaikilla... eikös se tullut vain alunperin kovalevyn kanssa myytyjen koneiden mukana?

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 20.53:   
Mä palaan sitten asiaan kunhan se paketti tulee amigakitiltä. Nyt ei auta muutakuin odotella innokkaana. :-) Tilasin sieltä myös RGB -> Scart liittimen niin saa vähän parempaakin kuvaa telkkarista kuin RF-piuhalla.

Kyllä se installer disk tuli ainakin tuon Amiga 1200 Magic paketin kanssa. Eikä siinä ole valmiiksi kiintolevyä. Jostain jäi päähän että A1200HD malli olisi ollut se missä oli kiintolevy valmiiksi asennettuna. (40Mb? kiintolevyllä)

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 0.34:   
Tyhmä kysymys, mutta kuinka irroittaa näppäimistön ribbon-kaapeli? Vedetäänkö se vain väkisin irti vai onko sille lukitusmekanismi mikä tulee löysätä ensin?

Ajattelin varmistaa, kun huonoja kokemuksia Original Gameboyn näyttökaapelista, vaikka sen irroitti kuinka varovaisesti tahansa, tuli siihen pysyvät kosketushäiriöt..

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 0.38:   
Nosta sitä valkoista liitintä reunoista, joka on emolevyllä. Lukitus toimii ylös auki, alas kiinni.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 0.59:   
Kiitos! Katselin videoita tuosta aukaisusta, muttei tarpeeksi tarkkaa kuvaa näkynyt.. Loppuviikosta tulee se RGB-Scart adapteri ja CF-kortti

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 2.25:   
Täytyy hankkia joskus wb3.1 varmuuskappale taas en koskaan ole ehtinyt kopioida ennen takkuilua sitä. ps. asensin workbenchin kun installeri mätti jotenkin (en tarkaööee muista millainen ongelma tuli ihan kuin olisi se versio etsinyt väärästä paikasta jotain lähdetiedostoa...) kopioiden komentoriviltä diskettien sisällön suoraan kovalevylle.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 2.39:   
Tuli vaan mieleen, että jos se mun Installer-disketti on korruptoitunut, niin eikös se periaatteessa voisi onnistua, jos ensin saan sillä Amigakitin asennusohjelmalla Workbenchin sinne CF-kortille. Seuraavaksi liitän kortin PC koneeseen ja WinUAE:lla siirrän netistä ladatun OS3.1 Installer imagen CF-kortille. CF-kortti takaisin Amigaan. Formatoin alkuperäisen OS3.1 levykkeen ja kopioin netistä lataamani imagen alkuperäiselle levykkeelle...?

Ei kyllä mitään hajua voiko ne tiedostot korruptoitua itsekseen vai onko levykkeessä fyysinen vika. Jos kyse on vain tiedostoviasta, niin eikös sen pitäisi onnistua tällä tavalla?

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 3.21:   
levykkeet alkavat olemaan yli 10 vuotta vanhoja
eli vikaa alkaa tulemaan ihan ilman muita ulkoisia vaikutuksia

uudelleen kirjoitusta voi yrittää

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 12.41:   
4gb CF-kovalevy tuli tänään. Mutta perhana, näyttäisi siltä että Extras levykkeessäkin on jotain vikaa, ei suostu se AmigaKitin Installeri jatkamaan asennusta ainoastaan asensi Workbench-levykkeen ja siihen se asennus sitten jäi...

Mitäs sitten... Varmaan joutuu yrittämään seuraavaksi:

1.CF-levyn Formatointi Installer-Levykkeen HDTools ohjelmalla (toivottavasti se ohjelma toimii, kun siinä Installer disketissäkin oli jotain erroria).
2.HDToolsilla CF-levyn osiointi.
3.WinUAE:llä OS3.1 asennus netistä ladatulla imagella.
4.Classic Workbench Liten asennus (Lite, koska ei ole vielä yhtään ylimääräistä RAMmia)
5.CF-levy takaisin Amigaan

Ja se olis sitten siinä...? Eikös sen pitäisi periaatteessa noin toimia?

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 13.23:   
Jos CF-levyn saat kytkettyä PC:hen, niin ehkä helpointa olisi seuraava:

1. Kytke CF-levy PC:hen ja boottaa WinUAE Installer-levyimagella.
2. Osioi CF-levy HDToolBoxilla, jonka jälkeen HDToolBox ehdottaa reboottia.
3. Reboottaa ja käynnistä kone taas Installer-levyimagella.
4. Formatoi CF-levyn osiot ja käynnistä Workbenchin asennus.
5. Asennuksen jälkeen asenna muut softat (Classic Lite yms.). WinUAE:ssa voit mountata PC:n hakemistoja, helpottaa asennuspakettien siirtelyä PC:ltä CF-levylle.
6. Laita valmis CF-levy takaisin Amigaan.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. elokuuta, 2013 - klo 13.37:   
Jos Extras tms. korppu on kirjoitettu HD korpulle se voi vähän aikaa toimia ja sitten yhtäkkiä ilmoittaa RW erroria. Sama ilmiö kävi mulla ainakin 3 kertaa kun hakusin käyttää Workbench kopioita enkä kurmuuttaa alkuperäisiä.

Oman kokemuksen mukaan ilman teknistä selitystä trackkoodatut ohjelmat toimivat paremmin HD levyjen kanssa, kuin nuo aidot AmigaDOS pohjaiset korput. Myös vanha paljon käytetty DD korppu voi temppuilla samoin ja tietenkin itse vanha korppuasema.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Perjantaina, 16. elokuuta, 2013 - klo 6.02:   
Homma onnistui! Mutta aikaa meni huomattavasti enemmän kuin mitä aluksi kuvittelin..

Kerkesin ennen nukkumaan menoa testaamaan vähän oikealla laitteistolla ja mousetrap käynnistyi loistavasti ja pelaaminen onnistui sega genesiksen ohjaimella. Mutta ääniä en saanut kuulumaan ollenkaan.

Nyt duunissa rupesin miettimään syytä äänettömyyteen, niin taisin kytkeä sen RGB-Scartin L- ja R-channelit väärin. Laitoin ne Television sisäänmenoon... Eikös ne RGB-Scart kaapelin 2äänipiuhaa kuulu oikeasti kytkeä amigan ääniulostuloihin?

Mousetrap oli ainoa testipeli mikä lähti käyntiin amigalla. Chaos engine ja monkey island 2 taitaa olla liian kova pala WHDLoaderille kun ei ole yhtään lisä RAMmia..

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Perjantaina, 16. elokuuta, 2013 - klo 14.13:   
Tuli jo kotiin ja oikein päättelin sen johdon suhteen. Harmillista vain, tainnut osua omalle kohdalle viallinen kaapeli, koska mustan kaapelin kautta musiikki siirtyy hyvin kaapelin kautta televisioon, mutta punainen kaapeli lähettää pelkkää tyhjää, eli täysin mykkä.

Lähetin amigakitille open ticketin asiasta, saa nähdä mitä vastaa.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 16. elokuuta, 2013 - klo 14.29:   
Voit kuitenkin käytellä sitä kaapelia kytkemällä vain sen toisen äänipiuhan. A1200 pukkaa kaikki äänet ulos monona, jos vain toinen puoli on kytketty, joten et sinällään menetä yhtään äänikanavaa, vain stereoefektin.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Perjantaina, 16. elokuuta, 2013 - klo 14.36:   
Sellaisen muuten huomasin että kun molemmat kytkee samaan aikaan, tulee äänestä todella vääristynyttä, ei kuulosta lainkaan oikealta. Mousetrapissa äänistä tulee osittain liian korkeita ja aivan kuin osa instrumenteista häviäisi kokonaan musiikista.. Outoa

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 16. elokuuta, 2013 - klo 15.20:   
Myös A1200 toisen kanavan konkat voivat olla jo viallisia ja itse kaapeli ehjä. Voit varmistua asiasta käyttämällä kytkemällä värit ristiin.

Tarkasta myös että SCART pään liuska ei ole työntynyt sisään.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Lauantaina, 17. elokuuta, 2013 - klo 18.53:   
Ilmeisesti vika on television RGB-portissa. Televisiossa on kaksi RGB paikkaa sekä 1 Scart paikka. Toisella RGB paikalla amigan äänet kuuluu hyvin, toisella ei sitten toimikaan kunnolla, jännä juttu kun muiden konsoleiden kanssa (yhteensä 6eri konsolia) on toiminut kuitenkin lostavasti.

Laitoin tilaukseen ACA 1232 kiihdyttimen 128MB RAMmilla. Riittääkö A1200:n virtalähteessä potkua sille, vai pitäisikö hommata A500:n raskaampi virtalähde?

Jos jollain on myynnissä/haluaa luopua pientä korvausta vastaan A500:n virtalähteestä niin mulle voi vinkata.

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Sunnuntaina, 18. elokuuta, 2013 - klo 3.26:   
Tylyn ynseänä ihmisemä kaappaan tämän threadin myös itselleni. Oma 1200 vasta Petrolta tulossa.

Adapterit tulossa samaa vauhtia.

Itse olen käsittänyt että kannattaisi käyttää a500 virtalähdettä turbotetun 1200:sen kanssa?

Ulkomaisilta amigafoorumeilta olen saanut kuvan, että a1200:sen virtalähde on suomeksi sanottuna _paska_

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. elokuuta, 2013 - klo 6.12:   
Kyllä tuo A1200 originaali PSU ACA:lle riittää. Lisäksi se on oikosulkusuojattu päinvastoin kuin nämä A500:sen 4.5A PSU:t.

Jos laajentaa A1200:sta lisää, niin sitten mieluummin tällainen tai vastaava:
http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=866

 

Tommi R
Käyttäjätunnus: tsr

Rekisteröity: 8-2013
Keskiviikkona, 21. elokuuta, 2013 - klo 14.00:   
Tere kaikille! Täällä myös hilpeä NOS A1200 omistaja.

Pistin juuri tilaukseen amigabay:ssä suositellun ACA 1220 128MB kortin. Onko jotain vinkkejä tai jippoja tuon kanssa vai pitäisikö lähteä toimimaan ihan plugnpray menetelmällä? Tavoitteena olisi vain päästä pelaaman mahd. useita pelejä ja demoja CF kovalevyltä.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 21. elokuuta, 2013 - klo 14.28:   

On mahdollista ettei ACA1220 kortti toimi ilman timing fixiä:

Testipelit:
  • Arabia nights
  • Soccerk kid AGA or ECS......(check if music and high score list works)
  • Sabre team
  • Mad Professor Mariarti (check if music works)
Timing Fix:
  • E121R: FB 60R@100MHz
  • E122R: FB 60R@100MHz
  • E121C: 27pF
  • E122C: 27pF
  • E123C: nothing
  • E123R: 27R
  • E125C: 22pF
  • E125R: 27R
  • R118: Leave alone


 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. elokuuta, 2013 - klo 2.08:   
Tommi R
Amigan turbot toimivat heti asentamisensa jälkeen
ainoastaan PPC turbot vaativat hieman lisä kirjastoja aktivoidakseen PPC puolen

040 ja 060 turbojen matikka puoli vaatii myös hieman
kirjastojen muuttamista muuten nekin toimivat heti kättelyssä
ja niiden ohjelmat pystyy ajamaan sisään Turbon ollessa jo käytössä
030 turbot ovat kaikista turboista se kaikkeen ongelmattomin pelien ym. kanssa

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 22. elokuuta, 2013 - klo 2.13:   
ja Jensin ACA-turbot toimivat, tai sitten eivät. Yleensä eivät, ilman timing fixiä.

 

Tommi R
Käyttäjätunnus: tsr

Rekisteröity: 8-2013
Torstaina, 22. elokuuta, 2013 - klo 8.34:   
Kiitos tiedoista, testaillaan kunhan saan rautaa koneseen!

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 11.54:   
Kävipäs jännästi..

Petron a1200 tuli tänään. Pelittää muuten mukavan oloisesti, mutta mukana tulleen wb3.1 levyn, korppuasema repi hajalle komean nitinän saattelemana. Oli hitsannut hiukan pahemmin kiinni..

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 13.52:   
oho jotain uutta joka päivä

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 14.10:   
Ja nyt lievähkösti ..tuttaa. En saa formatoitua tuota cf-korttia winuaella kun se ei anna valita read/write tilaa, vaikka -disableharddrivesafetycheck on annettu.

Amigalla ei voi forkata kun...noh. Selviää tuosta ylempää.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 14.38:   
Nämä EABin sticky-ketjut ovat varmaankin jo luettu läpi:
http://eab.abime.net/support-hardware/30757-using-compact-flash-card-a600-a1200-pcmcia.html
http://eab.abime.net/support-hardware/61666-cf-sd-large-drives-faq.html
http://eab.abime.net/support-hardware/25274-using-compact-flash-card-a600-a1200-ide.html
http://eab.abime.net/support-hardware/45491-ide-max-transfer.html

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 14.52:   
Juu kyllä tässä on googleteltu aamusta asti.
Ei vaan onnistu. Lukija saattaa olla kehno. Pitää kokeilla kattella jostain laatikosta toinen. Oli kyllä kumma tuo ,kun kaikki muut levyt pelittää ok amigassa, mutta just tuon installer levyn päätti repiä pieneksi silpuksi. :D

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 15.02:   
Varmaankin Diskpartilla tyhjensit levyn tähän tyyliin (minulla cf-kortti levynä 6):

http://img10.imageshack.us/img10/8900/vv40.png
http://eab.abime.net/689496-post3.html

Jä käynnistit WinUAE:n sen jälkeen järjestelmän valvojana.

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Perjantaina, 23. elokuuta, 2013 - klo 15.28:   
Jjjep. Juurikin näin tein parilla eri kortilla mutta ei vaan suostu toimimaan.

R/W pysyy harmaana.

Postailen illemmalla kun saan toisen lukijan käyttöön.

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 9.09:   
Lukija oli viallinen. Lukijaa vaihtamalla lähti pelittämään ja sain asennettua kaiken tarvittavan.

Turboa odotellessa :-)

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 13.48:   
Tänään tullut postiin ACA1232/33Hz kortti!
Onko teillä kokemusta tästä kortista? Joutuiko leikkaamaan isompaa reikää että mahtuu paikoilleen ja onko täysin plug-and-play, vai joutuuko säätämään ACATunella?

Pääsee huomenna tutkimaan tarkemmin..

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 15.54:   
Mihin tarkoitat suurempaa reikää? Ite tarvi vaan leikata (eli ohentaa) trapdoorin levystä pikkasen muovia, että meni luukku kiinni. ACAtunen komentorivin löydät varmasti helposti. (Itsellä on ACA1230/42 ja ACAtune 1.6 muistaakseni, niin en tiedä, että onko noilla korttien ja ACAtunen versioilla niin eroa, että mitä sinne startup-sequenceen siihen laittaa parametreiksi. Mutta löytänet varmasti, ja jos et löydä, niin kysymällä selviää.)

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 16.14:   
Sillä reiällä tosiaan tarkoitin kotelon leikkaamista.

No täytyy perehtyä tarkemmin sen ACAToolsin sielunelämään että saa sen kortin toimintaan. Kuvittelin että siinä on defaulttina hyvät aloitusasetukset.. :P

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 19.01:   
Tuolta löytyy ACATune:

http://eab.abime.net/802445-post2316.html

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Maanantaina, 26. elokuuta, 2013 - klo 19.47:   
Tattista hyvistä vinkeistä! Sain sen kortin paikoilleen. Aluksi vähän meinasi jo tulla tuskan hiki, kun näytti pelkkää mustaa ruutua. En ollut työntänyt aivan pohjaan korttia, josta hetkellinen toimimattomuus.

Ohjeläpyskässä luki että ACATunea tarvitaan pääasiassa jos käytetään kickstart 3.0 ROM:ia, itsellä on 3.1ROM, joten pitäisi toimia ihan näinkin.

Jahka nyt töiltä kerkeää niin täytyy asentaa parempi Classic Workbench, tällä hetkellä vain lite versio, kun ei ilman lisämuistia jaksanut pyörittää.

Sitten vain kokeilemaan niillä testipeleillä vaatiiko kone timing fixiä. En ole vielä ottanut shieldiä pois jotta näkisi mikä emolevyn versio.

Hyvältä näyttää!

 

Tommi R
Käyttäjätunnus: tsr

Rekisteröity: 8-2013
Keskiviikkona, 28. elokuuta, 2013 - klo 8.32:   
ACA 1220 saatu ja asennettu paikalleen. Lähti toimimaan laakista ja workbench tunnisti muistin ok. Pitää kokeilla noita testipelejä kunhan kerkiää.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 9.29:   
So far so good.. Testipelejä en vielä kerennyt testaamaan timing fix:in varalta, mutta äänimaailma tuntuu jotenkin vaisulta. Hankala sanoa kun ei ole vertailukohdetta ja viimeisin kokemus aidon amigan äänistä on 15 vuoden takaa. Mutta esim. Chaos Engineä pelattaessa tuntuu että äänet ovat jotenkin puuroutunutta, eikä siinä ole sitä potkua.

Kaivoin netistä Virtalähteen pinnien speksit, laitoin hauenleuat suoraan pinneihin (V) ja (GROUND) ja sain tuloksiksi:

+12V = +11.65V
-12V = -10.68V
+5V = +5.13V

Olisiko aika vaihtaa virtalähde? Ja voiko äänen "puuroutuminen" johtua virtalähteen heitoista, kun ei näyttäisi aivan kohdillaan noi arvot olevan.

Vai voisiko äänen "puuroutuminen" johtua C324 ja C334 kondensaattoreista? Onneksi tilasin Amigakitistä Capacitor kitin, mutta näyttäisivät olevan aika pirullisissa paikoissa. Siis todella ahtaat välit ja näppäimistöportti, sekä RCA-portit aivan kiinni niissä. Miten olette onnistuneet vaihtamaan ne? Pienikärkisellä kolvilla varovasti, vai oletteko irroittaneet näppäimistöportin ja RCA-portit ennen kondensaattorien vaihtoa?

Herättelen toivoa että se ääniongelma ratkeaa pelkällä PSU:n vaihdolla, muuten menee taas työlääksi. Vai mitä olette mieltä niistä arvoista?

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 13.56:   
Virtalähteen jännitteet ovat ok. Huono äänenlaatu johtuu todennäköisemmin aikansa eläneistä elektrolyyttikondensaattoreista.
Kuivuneet äänielkot aiheuttavat äänen vaimenemista ja mikäli elko on päässyt vuotamaan ja syövyttämään ratoja, myös äänen särinä/rahina on todennäköistä.

Näppäimistöportin vieressä olevat elkot on helpointa napsia irti pihdeillä: käännä elkoa esim. 180 astetta yhteen suuntaan ja sitten toiseen kunnes elkon sisäiset johtimet katkeavat ja elko lähtee irti piirilevyltä. Ei ihan oppikirjan mukainen tapa poistaa elkoja, mutta tarkoitus pyhittää keinot...
Yhdellä kolvilla elkojen poistoa en suosittele, koska samalla voi helposti lähteä irti myös alla olevat padit kun padien liimaukset lämpenevät ja pettävät.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 15.31:   
Täällä oli A600 ääniongelmaa, jonka syynä oli äänifiltterin op-ampin jalkoihin päässyt elkon neste. A1200 näyttää olevan sama rakenne: op-ampin vieressä on +12v ja -12v suotoelkot.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 15.32:   
Testasin taannoin tuota pihti 'kikkaa' varaosa a600:seen. Enkä suosittele kellekään. Puolissa elkoissa tuli levyn foliot mukana. Jopa kahden kolvin kanssa saa olla varovainen.

Itse hankin ko. hommaan siihen tarkoitetun, kyyläkin halvan, kuumailmapuhaltimen. Tuntuiisi toimivan melko kivasti.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 15.34:   
Aika haasteellinen paikka se näppisportin vierusta kuumailmapuhaltimellakin. Helposti sulaa näppisportin muovi.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 16.33:   
@ShK

Totta, parasta on joko juottaa näppisliitin irti tai käyttää pihtejä.

@jvaltane

En tiedä, mitenkä vääntelit niitä elkoja jos paditkin lähtivät mukana..

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 17.56:   
Tuli mieleen vielä yksi ja varmaan turvallisin keino, Chip Quik -aine.
Tuolla tinan saa sulamaan tavallista matalammassa lämpötilassa ja pysyy sulana useamman sekunnin, jolloin elkon ehtii hyvin nostamaan pois piirilevyltä eikä padit lähde mukana.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 18.03:   
Hese, paljon velottaisit jos vaihtaisit ne kondensaattorit, jos tulis visiitille? Missäpäin Suomea asuitkaan? osmo(piste)rajala()hotmail(piste)com

Pitäisi testailla jollain romuilla noita juotostekniikoita, liian hermoja kiristävää testata "toimivaan" koneeseen.. Lähinnä perus komponentteja tähän asti juotellut.

Tietysti jos Jyväskylän lähellä on muitakin juotoseksperttejä, niin voi ottaa yhteyttä :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 18.15:   
Kohtuu tyyristä kamaa tuo Chip Quik: http://cgi.ebay.ie?ViewItem&item=181196453846

Mutta ilmeisen toimivaa: http://www.youtube.com/watch?v=7kyaz4Zrd78

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 20.44:   
@ShK

Kallistahan tuo on, mutta tiettyihin tilanteisiin, kuten näiden äänielkojen vaihtoon, ihan passeli vaihtoehto.
Yleensä käytän kuumailmaa komponenttien poistamiseen, mutta tässä tilanteessa on hankalaa saada suojattua näppisliitintä niin, ettei se sulaisi ollenkaan.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 3. syyskuuta, 2013 - klo 10.11:   
Itse olen Amigan pintaliitoskomponenttien ja erityisesti noiden kyseisten elkojenkin poiston käyttänyt tälläistä:
http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=940&productID=13675
Yksikään pad ei ole vahingoittunut irroituksessa.
Tuo on hintava koska on tarkoitettu ammattikäyttöön ja lisäksi pitää tietenkin olla sopiva yksikkökin jossa on yleensä kolvi kaverina, mutta myös halpoja termostaatittomia malleja on. Niillä tosin voi tulla lämpöä aivan liikaa piirilevylle asti:
http://www.ebay.com/itm/SMD-Hot-Tweezer-EU-230V-dual-soldering-desoldering-iron-twin-solder-brand-new-/171111896383
Tee-se-itse virityksiäkin on kun etsii hakusanoilla "desoldering tweezers" tai "solderign tweezers" tai "hot tweezers":
http://www.youtube.com/watch?v=BuC5Iy4U2kE

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 3. syyskuuta, 2013 - klo 11.47:   
Kätevä tuo Weller WMRT-mikrojuotosatula!

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Tiistaina, 3. syyskuuta, 2013 - klo 21.22:   
Joo hyvin toimi testipeleillä, joten timing fixiä tuskin tarvitsee. Ja nyt kyllä mietityttää se ääni "ongelma", kun joissakin peleissä kuulostaa äänet ihan ok, mutta chaos engine ei vaan kuulosta oikealta, ehkä aika on haalistanut vaan muistoja.

Täytyis saada jostain amigan omistava kaveri kuulostelemaan sitä niin sais ihan oikeaa tietoa, kun olis vertailukohdetta.

Ei taida olla olemassa minkäänlaista ohjelmaa Amigalle, mikä haistelisi noita äänisignaalien arvoja arvoina/käyrinä? Jos haluais, niin pitäis olla varmaan erillislaitteita tyyliin oskilloskooppi..

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 3. syyskuuta, 2013 - klo 22.12:   
Vertaa nyt alkuksi vaikka youtubeen.

 

Hitman
Käyttäjätunnus: hitman

Rekisteröity: 8-2013
Tiistaina, 3. syyskuuta, 2013 - klo 23.58:   
Tullut kuunneltua, mutta video ei aina kerro totuutta. Musiikit kuulostaa pelin omilta musiikeilta, mutta ilman vertailukohdetta on mahdoton arvioida onko musiikissa taajuuseroja tai virheitä muutakuin mututuntumalla jos silläkään.

http://www.youtube.com/watch?v=7sZ7vLcURK4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D7sZ7vLcURK4

Jos esim. esimerkin videossa ei pystyisi vertailemaan hyvää ja huonoa versiota keskenään voisi helposti luulla että huono versio olisi kunnollinen (vaikkakin epäilysten kera), jos ei ole kuullut hyvää versiota aikoihin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: