CHINON FB-357A (high density drive) C...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » CHINON FB-357A (high density drive) C16 kondensaattorin arvot?? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 13.54:   
Olisko jollain A4000 tai A3000 koneessaan Chinon FB-357A sellainen tavallista korppuasemaan paksumpi high density drive korppuasema?

Jos on niin tarvitsisin sieltä aseman alapuolelta näkyvän levypyörän vieressä olevan C16 pintaliitos elekrolyyttikondensaattorin päällä olevat kirjoitukset.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 14.49:   
Tällaiset lukemat löytyy omastani:
33
25V
29A

Vehje ei ollut onneksi koneessa, sieltä saakka en olisi jaksanut sitä kaivella ;-). Asema tekee luku/kirjoitusvirheitä, ja ainakaan tavallinen puhdistusdisketti ei riitä korjaamaan asiaa.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 15.32:   
Kiitos paljon!

Tämä taas kadotteli ikoniaan Workbenchistä aina välillä vaikka korppu oli sisässä. Vikaa etsiessäni huomasin että tuo C16 oli vuotanut (juotos harmaa ja rakeinen), irroitin sen, mittasin ja totesin että ei ollut speksien rajoissa ja hukkasin saman tien ennenkö ehdin etsiä uuden osan tai merkitä minkä kokoinen osa oli kyseessä.

Elikä kyseessä on 33uF 25 voltin elekrolyyttikondensaattori 29A on lienee joku tuotantopaikka, erä tai valmistusaika numero.

@Reksa
Tarkasta kyseisen konkan kunto ja jos se on kunnossa niin itse laittaisin pumpulipuikkoon isopropanolia ja pumppaisin sillä levykeaukosta vasemmalla olevaa HD tappeja sekä oikealla olevia
DISK W/P tappeja siten että isopropanolia menee ihan sinne sisälle asti. Jos tämä ei auta, pitää purkaa asemaa ja uskaltautuisin pyyhkimään myös lukupään ja mekanismeja isopropanolisella pumpulipuikolla. Viimeisessä on tietysti pienet riskit saada vehje epäalingnmenttiin, mutta jos se ei nytkään toimi, niin hävittävää ei ole paljoa.

Myös noiden mainittujen tappien suoruus ja juotoksien lujuus kannattaa tarkastaa, ne joskus vaativat oikaisua tai uudelleenjuotosta.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 16.48:   
Oma Chinon FB357A takelteli myös aika lailla levyjen tunnistuksen kanssa. Siellä oli kohtuu paljon pölyä sisässä, kun käytin sen auki. Tyydyin käyttämään purkitettua ilmaa ja kasauksen jälkeen puhdistuslevyä. Noilla se tolkkuuntui sen verran, että tunnistaa ainakin levyn ja formatoi sen ok sekä kirjoittaa sille.
Itselläni olisi Sonyn asema, jota on konvertoitu HD-asemaksi Amigaan mutta tarvisi swn muutossarjan löytää jostain.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 21.22:   
Täällä oli A3000 hd-korppuasemassa vikaa, kun sain kyseisen koneen. Kadotteli korppua, vaikka korppu on sisällä koko ajan. Levyaukon vieressä on 3 tappia. Toinen on hd-reiän tarkistus ja toisella puolella on 2 samassa moduulissa; kirjoitussuoja ja levyntunnistin.

Juotin tämän kahden tapin moduulin irti, purin ja putsasin. Avaamisessa kannattaa huomioita, että hyvin pienet jouset lentävät helposti hukkaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: