Amiga OS 4.1 Classic ja lisäkorttien ...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » Amiga OS 4.1 Classic ja lisäkorttien ajureiden automaattinen asennus, onko sitä? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 14.20:   
Onko tämäkään käyttis vielä niin älykäs että sitä asentaessa se osaisi tunnistaa mitä kortteja Amiga 4000 koneessa on kiinni ja pistää edes jonkin moiset geneeriset ajurit niihin?

Kysyn tätä siksi, että kannattaako Mediator lätkiä täyteen kortteja (PCI näytönohjain, äänikortti, verkkokortti ja Zorro näytönohjain ja verkkokortti) heti vai vasta asennuksen jälkeen.

Amiga Zorro korithan ovat aina olleet tunnettuja autoconfiguroituvuudestaa, joten korttien fyysisen järjestyksen muuttumisella ei liene ole merkitystä ajurien asennuksen jälkeenkään, mutta entä miten on laita Mediatorin kautta toimivilla PCI korteilla?

Onko joku saanut asennettua Amiga OS Classic 4.1 käyttiksen Cyberstorm PPC SCSI ohjaimeen kytketyltä SCSI CD/DVD asemalta? Itselläni tuli software failure, mutta IDE CD asemalta kaikki asentui kunnolla. Mitein onko löytämäni SCSI CD asema rikki vai eikö OS 4.1 vaan tue sitä suoraan.

Rakensin myös lisävirtajohdon molex virtaliittimen ja Mediator P9 liittimen välille mittailemalla ja tutkimalla ensin Mediatorin piirilevyä. Jos joku haluaa samanlaisen adapterin rakentaa niin voin tehdä ohjeet. Elbox sanoo kyllä että sitä tarvitaan vain, jos on paljon kortteja, joka on aika suhteellinen käsite, mutta joka tapauksessa vaikka kortteja ei ollut vielä yhtään nousi Mediatorin viimeisestä väylästä mitattu 5V jännite arvosta 4.84V arvoon 4.94V eli 0.1V että ei adapterista ainakaan haittaa luulisi olevan. Sellainen varoituksen sana, että kytkentä ei ole ihan sama kuin Baby AT virtalähteen samannimisessä ja fyysiesti samanlaisessa P9 liittimessä.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 14.47:   
> Onko joku saanut asennettua Amiga OS Classic 4.1 käyttiksen Cyberstorm PPC SCSI ohjaimeen kytketyltä
> SCSI CD/DVD asemalta? Itselläni tuli software failure, mutta IDE CD asemalta kaikki asentui kunnolla.
> Mitein onko löytämäni SCSI CD asema rikki vai eikö OS 4.1 vaan tue sitä suoraan.

OS 4.1 on paljon krantumpi CSPPC:hen kytkettyjen SCSI-laitteiden kanssa kuin 3.x. Minulla ei buuttaus onnistu CyberDrive 24X:lta eikä Iomega Jaz-levyiltä. 4.1:n jouduinkin asentamaan tekemällä ensin 3.5:n alla boottaavan partition (SFS), jolle kopioin kaiken asennusCD:ltä ja nimesin sitten samaksi kuin ko. CD. Tuolta 'valeCD':ltä bootaten sitten pystyin tekemään asennuksen normaalisti.

Mediatorista ei ole mitään kokemusta...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 11. tammikuuta, 2013 - klo 13.38:   
Olin vaan terminoinut SCSI ketjuni väärin. Komeasti boottaa OS4.1 Classic asennus suoraan Toshiba SCSI SD-M1401 DVD-ROM asemalta. Kyseessä muistaakseni vuoden 2002 asema.

@Reksa
OS4.1 boottauksessa tuntuu olevan enemmän viiveitä joten ESC pohjassa asetuksiin jossa SCSI controllerin SCSI Reset Delay asetusta pitää lisätä vähintään 7 asti tai mielummin kokeilla heti maksimi arvolla 32. Myös sen SCSI ID:n jossa asema on kiinni arvoista pitää vaithaa päälle Mount ja tarkastaa että "No CDRom Mount" on päällä.

Ja Mediatoria kehiin nyt kun niitä vielä saa ostettua jopa suoraan Elboxilta.

---

Ketjun ostikkoon palatakseni OS4.1 Classic on tunnistanut kaikki tukemansa kortit mitä minulla on ollut koneessa, mutta yhtähyvin ne löytynevät jälkiasennetunakin.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 16. tammikuuta, 2013 - klo 21.26:   
@hanzu
>Olin vaan terminoinut SCSI ketjuni väärin. Komeasti boottaa OS4.1 Classic
> asennus suoraan Toshiba SCSI SD-M1401 DVD-ROM asemalta. Kyseessä
>muistaakseni vuoden 2002 asema.

Hienoa että toimii! CD-Asemista ei taida olla missään edes listaa niistä mitkä toimii kunnolla CSPPC:n kanssa... Tuossa asemassa lienee tavallinen 50-pin SCSI-liitin? Minkälaisella tai mistä hankitulla adapterilla pistit sen 68-pinniseen piuhaan? (Omani ovat AmigaKit:ltä)

>OS4.1 boottauksessa tuntuu olevan enemmän viiveitä joten ESC pohjassa
>asetuksiin jossa SCSI controllerin SCSI Reset Delay asetusta pitää lisätä vähintään
>7 asti tai mielummin kokeilla heti maksimi arvolla 32. Myös sen SCS
>I ID:n jossa asema on kiinni arvoista pitää vaithaa päälle Mount ja tarkastaa
>että "No CDRom Mount" on päällä.

Noilla asetuksilla ei ole mitään vaikutusta CyberDriveen, vaikka pistäisi kaikki mahdolliset maksimiin :-(. Asema ei vaan 'näy' ollenkaan ensimmäisessä bootmenussa teki mitä hyvänsä. Mutta eipä tuolla enää väliä, tuskin tulee enää asennettua CD:ltä uutta classic-versiota jollei tule jotain uutta rautaakin markkinoille.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 17. tammikuuta, 2013 - klo 8.42:   
Ei ole listaa, mutta tässä samanlainen joka toimii minulla ja 99% varmasti muillakin:
http://www.huuto.net/kohteet/toshiba-dvd-rom-driveviimeinen-kappale-scsi/250360597

SCSI 50p-68p adapterin löysin hylättyjen tietokonetaveroiden joukosta. Tuskin sisältää mitään elektroniikkaa vaan on ihan passiivinen adapteri.

OS4.1 Classic levyltä voi kyllä boottailla kokeilumielessäkin Live CD tilassa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: