Easy Net ei olekaan iisi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2012 » Easy Net ei olekaan iisi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2012 - klo 15.35:   
Oli tunti luppoaikaa niin ajattelin lätkästä Amigaan Netin toimimaan. Easynetin mukana tuleva WLANkorttihan on ilmeisesti Orinoco, jossa vain EasyNet tarra päällä. Itelläni oli jo samanmerkkinen "GOLD" versio.

Softa tuli CD:llä, joten kaikki piti CF korttiin ensin kopioida jotta asennus onnistuisi. AWEB-selain ei kopioitunut, vika ilmeisesti CD:ssä(lukuvirhe), mutta ko. softan saa netistäkin, joten ei ongelmaa.

Itse EasyNEt softa oli helppo asentaa, mutta kun laittaa "online", niin amiga "jäätyy", hiiren kursorikaan ei liiku. WLAN kortissa ei syty mitkään lyhdyt.

Kokeilin omalla vanhalla Orinoco-kortillani ja siihen syttyi samassa tilanteessa yksi lyhty ja sen jälkeen "jäätyy". Odotin toki näissä tilanteissa vain pari minuuttia, jonka jälkeen resetoin amigan. Voiko väärät IP asetukset tehdä tälläsen jäätymisen..?


EasyNet softassa muuten ei äkkiseltään näkynyt että IP:n vois määritellä DHCP:llä? Pitäs naputella kiinteät. Ongelma on se ettei mun Elisan lootaan saa määriteltyä(Webhallinnan kautta) tälläsiä ja ei se jaa automaattisestikaan niitä mitä AMigaan on määritetty.

Kai seuraavaksi laitan WLAN reitittimen väliin ja kokeilen jos sillä toimii.

Onko jollakin tää sama EasyNet-softa ollu käytössä?

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2012 - klo 15.51:   
Elisan loota ei muuten olekaan WEP salauksella kuten muistelin ja salaustyyppiä ei voi vaihtaa. No pitää vaihtaa uusi ADSL boksi kun jaksaa.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2012 - klo 17.47:   
Olihan tuohon saatavilla WPA:kin

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2012 - klo 19.26:   
Niin luin itsekin että sekin pitäs toimia, mutta miten sen WPA:n sit sais toimimaan ku ei toimi WEPilläkään?

Nyt on siis paremmin hallittava ADSL reititin asennettu ja määritetty 128bit WEP salaus ja kiinteäksi Orinocon MAC osotteella IP. Ongelma on tosiaan se että kun Amigasta laittaa "online", ni koko Amiga jämähtää hetken päästä siihen.

Tuo "domain name" siinä amigan AMITCP:n asetuksissa, ni siihenhän kai voi heittää mitä vaan? Ei kai sillä pitäs nettiyhteyden kanssa ole mitää tekemistä.

Amiganhan AMiTCP vaatii että siihen "domain name" -kohtaan jotain kirjoittaa, muuten ei Save onnistu.

Reititin päivitetty uusimpaan firmwareen.

Mikä voi olla niin pielessä että kone jäätyy?

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2012 - klo 19.50:   
Nyt yllättäen EasyNetin korttiin tuli eloa, eli eka valo syttyi, eli ajuri siis toimii ja oli ns Onlinessa kun kellokin lähti raksuttaa aikaa, mutta toka valo ei palanut. Aweb ei herjannut etteikö TCP pino olis päällä, mutta sivuja ei löytynyt.

Ajattelin laittaa kiinteät DNS osotteet mutta taas sama "jäätyminen" alkoi. EI auttanut vaikka asetukset väänsi samoin kuin aiemmin. Tuntuu aika ihme ongelmalta.

En viitsisi kokeilla vanhoilla purkkavirityksillä saada nettiä toimimaan. kun tää EasyNet tuntuu kuitenkin muuten niin yksinkertaselta ja hyvältä, se ei vaan toimi.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 15. marraskuuta, 2012 - klo 11.37:   
Pystyy elisan adsl purkista säätään salausta. Osa asetuksista tehdään etänä oma.saunalahti.fi tai oma.elisa.fi kautta, riippuen kummassa netti on.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. marraskuuta, 2012 - klo 17.59:   
Onko kyse A1200:sta? Tuleeko EasyNetin mukana softafixit A1200:n PCMCIA-portin reset-bugiin? Voisko kyse olla siitä...

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 1.47:   
Viimeksi kun sitä Elisan purkkia etääntä säätelin, niin eipä tota purkkia voinut ihmeemmin säätää. No nyt on uusi parempi.

Ja tänää säätelin Amigaa ja siis A1200 kyseessä.

Easynetin disketillä tuli mukaan ne resetbugifixit.

Kokeilin nyt toisella CF kortilla, jossa puhdas classic WB asennus. Sama homma, eli jäätyy kun "Online" -nappia painaa.

Aloin asentaa sit Miamia, ja Setprism2default-rivin startup-sequenceen. No eihän KEY homma toiminut tietenkään ASCII merkeillä, jostain syystä tässä vain HEX toimii. Aikasemmin mulla oli perus WB3.1 ja siinä toimi ASCII, tässä Classic WB:ssä tai jonkun muun syyn takia ei.

Asensin MiamiDX:n ja se ei jäätynyt, mutta ei löytänyt DNS palvelimia edes manuaalisesti. Siinä online-nappia ku paino, niin mitään ei tapahtunut. Eli sitä ei saanut onlineen!

Kokeilin asentaa sitten vanhan Miami 3.0:n, joka mulla on ollu aikasemmin käytössä. Siinä tuli tuttu "Jäätyminen". Kokeilin vielä Miami DX ja sekin jäätyi.

Yritin putsata kaikki ylimääräiset rivit jotka viittaa AMITCP tai Miamiin, sekä user-startupista ja startup-sequencista.
Poistin vanhat asennuskansiot miamista, ja asensin uudestaan, mutta aina kone jumittaa siinä vaiheessa kun prism2 ajuria käyttää. Olen asentanun uudestaan ajurit monta kertaa, myös vanhan oman prism2-ajurin joka aikasemmin ollu käytössä.

Eikö nuo ajurit/ohjelmat Amigassa aina kuitenkin asennu vanhan päälle vaikka kohdekansiossa olisikin jo saman niminen tiedosto?

Mikä jäätymisen voi edes teoriassa aiheuttaa? Resetbugi se ei ole.

Mihin tiedostoihin AMiTCP ja Miami asentelee itseään? Oman käsityksen mukaan muutama rivi user-startuppiin ja muutama startup-sequenceen ja sitten tietenkin asennuskansio mihin sen on määrittänyt. Tekeekö ne muualle mitään tiedostoja/rivejä itsestään?

Ajattelin manuaalisesti raapia kaiken pois ja asentaa uudestaan.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 9.39:   
Eipä ne pinot tee muualle... tai Miami saattoi jotain GUI:hin liittyvää laittaa env:iin. Muuten Miamin asetukset menivät muistaakseni siihen sen omaan hakemistoon päätasoon ja amitcp:llä amitcp:db/ hakemistoon.

Villinä veikkauksena voisi heittää, että se setprism2default-käskyn optiot eivät kuitenkaan vielä täsmää täysin purkin asetuksiin eli se langaton yhteys ei menisi vielä päälle. Kummassakin pitäisi siis olla määriteltynä sama salaus (esim. WEP 64 tai 128 bittisenä riippuen kortista), oikein määritelty SSID ja key setprism2defaultiin, purkista poistettu mahdolliset MAC-osoite-estot jne...

Kokeilepa huvikseen vielä tuolla: http://jpv.wmhost.com/NetworkBootDisk/
Vaatii staattiset osoitetiedot, mutta pitäisi ne varmaan toimia kunhan kaivat oikeanlaiset osoitteet purkistasi tai toiselta koneelta, jolla ne toimii. Purkkiinhan niitä Amigan osoitteita ei pidäkään määritellä mitenkään tai näkyä siellä, kunhan Amigalla on vaan samaa "sarjaa" olevat. Kunhan saisi pingin kulkemaan purkin välille aluksi, vaikka esim. dns ei toimisikaan.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 13.18:   
Noniin, jumittuminen loppu heti kun vaihto vanhan turbon, eli uusi ACA kiihdytin siis oli suurimpien ongelmien takana.

Mutta, nyt EasyNet on menevinään nettiin "Online"-napista, mutta todellisuudessa se ei yhdistä reitittimeen vaikka kaikki näyttäs muka olevan OK.

Kokeilin HEX luvuilla ja 64bittisellä ASCII:lla, sama homma, kortti ei ilmesty reitittimeen.

Lopuksi nyt kaiken rävellyksien jälkeen jää nyt "yhdistetään"-tilaan. Näyttää siltä että kortti ja pino toimii, mutta jostain syystä ei vain kertakaikkiaan yhdistä reitittimeen, sillä kortin toka valo vilkahtaa kiihkeästi pari kertaa juuri kun yrittää yhdistää verkkoon ja siihen se sitten jääkin. Reitittimessä on NAT/Palomuuri kiinni, ei sulkuja MAC osotteisiin. En ymmärrä mikä enää vois olla pielessä.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 13.39:   
Laitas oletus asetukset ja reitittimestä salaus pois päältä hetkeksi.

Pitäisi automaattisesti yhdistää lähimpää salaamattomaan purkkiin.

Itse pidän Genesistä oletusasetuksilla salaamattomana, reitittimenä käytän nokian lumiaa, joka siis jakaa salaamatonta yhteyttä vian silloin kun niin haluan.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 19.20:   
Ilman salausta sama homma, eli yhdistää, mutta ei löydä sivuja. Vanhalla ja uudella kortilla sama homma, paitsi uudella kortilla jää nyt useimmiten "yhdistetään-tilaan.

Nyt huomasin mielenkiintoisen jutun, eli uudella Wlan-kortilla yhteys jää "yhdistetään"-tilaan ja vanhalla kortilla yhdistää heti ja PC:llä pystyy pingaamaan, eli yhteys siis on ja salaushan on WEP128bit.

Olen lontoonkielisiä foorumeita kolunnut ja todennut että asetukseni todellakin on oikein(network configuration helpissä kaikki ok:n näköstä), mutta samaa ongelmaa kuin joillakin eli kun lokia yrittää avata niin tulee ilmotus:"Cannot open RAM:T/EasyNet.log".

Kun avaa wanhan Ibrowser tai uudemman Aweb selaimen, niin tulee herjaa ohjelmavirheestä ja jumittelee, eikä löydä siis sivuja, eli joku DNS hommassa sekoilee. Seuraavassa bootissa useimmiten Guru hyppää silmille!

DNS asetukset on oikein, ovat Saunalahden ja kokeilin myös laittaa reitittimen IP:n, koska nykyreitittimethän toimii samalla "DNS-palvelimena".

Nyt kyseessä ilmeisestikin bugi, mutta miten sen sitten korjaus ni on toinen juttu.

Pitää katsoa kun kerkeää, tarkistelen Startupit jne ettei ole päällekkäisyyttä mikä ton ongelman tekisi..

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 19.55:   
jospa laittasit sen DNS asetuksen hakemaan sen palvelimen maailmalta... kuten palvelun tarjoajasi ohjeistaa...

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 20.25:   
Ibrowse ilmoittaa "program failed error..........." jne, ja kun yrittää selata nettiä, niin ilmoittaa "DNS tieto puuttuu. Ja Aweb ei nyt ilmoita mitään herjaa, mutta ei avaa sivuja (kun se DNS tieto kai puuttuu).

Kumpikin kortti nyt kuitenkin yhdistää kun DNS asetukset automaattihaulla. DNS tieto puuttuu, eli jos vois vaikka manuaalisesti ne johonkin fileen laittaa, ni sillä kai toimis. Voiko niitä manuaalisesti johonkin laittaa?

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 20.41:   
Kumpikin kortti menee verkkoon ja pystyy PC:llä pingaamaan, mutta sivuja ne ei hae edes IP numerolla, vaan selaimeen tulee "program failed error"

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 20.53:   
Tää homma jää nyt tältä päivältä kun TV on varattu, niin ei saa enää leikkiä Amigalla :-)

Mutta seuraavaksi ajattelin tarkistaa tosiaan startup-tiedostot ja jos ei sittenkään toimi uudelleenasennuksen jälkeenkään niin laitan Miamin, ja vieläpä sen 3.0 version jolla aikasemmin on toiminut. Jos silläkään ei toimi, ni sitten kyllä on miettimistä että missä vika.

Veikkaan että uudella turbollakin toimii jos asetukset kohdillaan, tai ainakin jos olis 3.1KS, mulla siis tässä KS3.0, joka kai vaikuttaa siihen että uudella turbolla tilttaa ihan kunnolla.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 16. marraskuuta, 2012 - klo 23.13:   
Ehdin pikasesti kokeilla miami 3.0 ja sama ongelma, eli DNSsää herjaa ja selaimet herjaa. Startupit putsattu... Melkosen outo ongelma, sillä sillon kun aikoinaan laitoin netin pystyyn täysin tyhmänä, niin ongelma oli lähinnä se että mitä asetuksia sinne laittelee.
Nyt on tämmösiä ongelmia, erona se että nyt Classic WB lite ja CF kortti kovona, aikasemmin oli perus 3.1 ja mekaaninen kovo.

Alkaa hieman ärsyttämään, mutta kyllä tän joskus selvitän.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 12.46:   
Helppo dns muistaa on 8.8.8.8 googlen denssi, toimii kaikkialla

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 13.52:   
No jos pingi kulkee PC:lle, niin sittenhän yhteys toimii ja loppu on vaan hienosäätöä. Ei kannata alkaa mitään isoja muutoksia ja uudelleenasenteluja tekemään enää tuossa vaiheessa :-)

Pingaako Amigalta googlen dns:ää, jos numeromuotoisena yrität? Eli "ping 8.8.8.8". Jos ei, niin sitten lienee vika gateway-osoitteessa, joka pitäis olla sen sun purkin osoite. Jos taas pingaa, mutta nimimuotoisena ei (esim "ping ftp.funet.fi"), niin sitten on se dns-palvelimen määritys väärin.

Etsit vaan sitten missä asetustiedostossa tarvittava asia on määritelty ja muutat oikeaksi.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 20.35:   
Kokeilin äsken toisella CF kortilla ja lukijalla, johon assensin Classic WB full, jossa MiamiDX avaimineen. Sama homma, eli jo Miami initissä alko herjaamaan ettei löydä DND palvelimia ja vaikka antoi oikean nii ei ole löytävinään silti.

Ja sitten sama homma kun aikasemminkin MiamiDX:ssä, eli kun yritää painaa "online" nappia niin ei se edes yritä yhdistää, eli koko nappia ei voi tavallaan painaa. Ihan outo.

No laitoin koneen läjään jo uudella turbolla, joka jumittaa koneen, eli nyt jää ainakin vähäks aika netin conffaaminen.

AIkasemmin kyllä olen laittanut gatewayn oikein ja kaikki muutkin, mutta joku ongelma on jossain joka estää sekä Miamin pinoa että AMiTCP:n pinoa löytämästä DNS palvelimia. Tosin vaikka ne oliskin väärin, niin kaataako se muka selaimen ohjelmavirheeseen?

Missä amigassa on apuohjelma jolla voi pingailla?
Aikasemmin kokeilin nettiselaimella päästä IP numerolla suoraan ja ei löytänyt sivuja.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 20.37:   
SIis korjaus aikasempaan viestiin, tarkoitin DND palvelimia, en DND :-) Ja nyt koneessa uus turbo joka jumittaa koneen kun yrittää yhdistää nettiin, ni ei voi nyt tällä kokoonpanolla kokeilla mitään.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 20.38:   
EIku siis DNS Palvelimia, voi jumal..olen kai liikaa AMigaa harrastanut kun pää sekoaa :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 21.25:   
> Missä amigassa on apuohjelma jolla voi pingailla?

AmiTCP:n mukana tulee ja löytyy amitcp:bin/ hakemistosta. Kyseinen hakemisto pitäisi olla pathissa, jos olet asentanut sen kunnolla, eli shellissä pitäisi toimia suoraan ping-käsky ilman polkujen laittamista.

Miamilla käsky taas löytyy Miamin omasta hakemistosta nimellä MiamiPing.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 21.39:   
Kiitos tiedosta, laitoin Amigan kasaan nyt vanhalla turbolla ja nyt vaikka muka on onlinessa, niin todellisuudessa ei ole. Sama homma Miamilla ja Easynetillä. Eilen sentään oli reitittimessä kiinni, eli nyt mentiin taas takapakkia.

Pitää huomenna leikkiä lisää jos asiaan saisi selvyyden.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2012 - klo 23.05:   
Kokeilin nyt uudestaan asennusta taas kaikille.

Asensin Easynetin ja hyvin yhdistää, pingit kulkee amigalta ja PC:ltä amigaan. Sivuja ei vaan löydy edes IP numerolla. Ibrowser kaatuu ohjelmavirheeseen, Aweb toimii ilman ongelmaa mutta tosiaan se ei vaan löydä mitään IP numerollakaan.

Mihin AmiTCP tallentaa DNS servujen tiedot? Joko bugi on siinä että haluamani asetukset ei tallennu oikein johonkin, tai selaimet ei jotenkin tajua että yhteys on päällä tai saa bugista tietoa jostain bugisesta filusta. Mistä selaimet kaivaa tietonsa, siellä saattaa olla ongelma.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 0.23:   
Johonkin se easynet/amiTCP tallentaa fileitänsä, sillä kun poistaa asennuskansion ja putsaa startupit, niin uudelleenasennuksessa se muitsaa asetuksia, kuten verkon nimi ja salausavaimen.

Mihin kaikkeen helvettiin se niitä tallentaa?

Pitää putsata ilmeisesti kaikki käsin, kaikki mahdolliset paikat, sillä jossain on nyt virhe. Ja sen jälkeen asentaa uudestaan.

Mutta miksi helvetissä uudessa asennuksessa MiamiDX ei toiminut?? mysteeri!

Alan epäilemään jotain epäyhteensopivuutta(CF kortti) tai PCMCIA paikassa jotain ongelmaa, niin mystinen tää ongelma on.

Pitää hommata kai uus Amiga ja kokeilla sillä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 11.29:   
Ei toi nyt voi olla mikään rautayhteensopivuus, jos kerran yhteys muodostuu ja pingi kulkee lähiverkossa.

Kokeile nyt vielä sitä pingiä ulkomaailmaan, kuten ehdotin aiemmin, ilman selainten käyttöä. Eli jos "ping 8.8.8.8" ei vastaa, niin silloin sulla on väärä gateway-asetus. Jos se vastaa, niin yhteydet toimii pidemmällekin. Jos sitten "ping ftp.funet.fi" ei vastaa, niin vika on dns-asetuksissa. Mutta jos sekin vastaa, niin sitten on joku muu sekaisin, etteivät selaimet toimi.

ENVARC: assign kannattaa tarkastaa asetustiedostojen varalta. En ole tuota EasyNetiä koskaan nähnytkään, joten se voi hyvinkin tallennella omia asetuksiaan jonnekin (SnoopDos:lla voi koittaa katsella myös mitä se latailee), mutta pelkkä AmiTCP ei niitä oman hakemistonsa ulkopuolelle tallentele.

Ja koita vielä sillä mun buuttidisketillä jos noi pingit ei kulje minnekään. Jos sillä mun buuttidisketillä taas saat pingit kulkemaan ulkomaailmaan, niin tiedetään taas vähän enemmän mistä voisi olla kyse. Kirjoita se oikealle disketille tai rad: levylle ja buuttaa siltä. Se on ainakin sitten täysin puhdas ympäristö.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 14.33:   
Netbootdiskillä sain vanhan Wlan kortin toimimaan ja pingaili numeroilla ja nimillä. Uusi jostain syystä ei mennyt verkkoon saakka.

Easynetillä yhdistin vanhalla kortilla ja pingailee sekä nimillä että osotteilla, eli DNS palvelimet on oikein asetustiedostoissa saakka, missä ne sitten ikinä lieneekään.

Kun menee selaimeen ja yrittää selata nettiä, niin selain kaatu heti kun se yrittää sivuja ladata.

"program failed error (error #8000000B) Wait for disk activity to finish"

Alhaalla napit "suspend" ja "reboot" Sama kumpaa painaa nii jumissa on koko softa. Sama Awebillä ja IBrowserilla.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 15.08:   
kuinkahan uusi tämä kortti on ?
tuli vain mieleen että uudet ei toimi koska A väylä
ei ole 32bit vaan vanhaa 16bit tech.
korjatkoon jos muitan väärin

oletko kokeillut korttia muissa koneissa ?

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 15.29:   
Tuo Easynetin kortti on siis ihan uusi ja siis pitäs toimia Amigassa ja toimi se mulla vielä eilen. Vanhalla kortilla siis ainakin nyt toimii, mutta selaimet kaattu heti kun dataa tulis ruutuun.

Luin tuolta muualta että joillakin ollut Dopuksen kanssa sama virhe ja joku Setpach tiedosto on auttanut. Itellä KS3.0, uskaltaako tommosta kokeilla? Itellä ei ole täl hetkel mitään setpach tiedostoa eikä viittauksia siihen.

Se tulee kai C kansioon, mutta mitä riviä pitää lisätä startupsequenceen?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 15.52:   
Setpatch ja se on syytä ajaa aina kun Amigaa käyttää. Se pitäisi myös olla startup-sequence:ssa vakiona suht ensimmäisillä riveillä. Mikäli se puuttuu, niin käyttiksen asennus on todella vajaa ja kone toimii mahdollisesti epävarmasti.

Mutta siis, kun pingi toimii kaikinpäin, niin vikaa ei mielestäni tarvi enää etsiä nettiasetuksista vaan jostain ihan muusta.

Niin sulla on ilmeisesti se vanha turbo käytössä, mikäs prossu siinä olikaan? Eihän selaimista ole väärälle prosessorille käännetty versio käytössä? Esim. 040/060 prossulle tarkoitettu vaikka sulla ei olisikaan sellaista turboa. Tai joistain kirjastoista/datatyypeistä joita ne käyttää?

Toimivatko selaimet yksinään ilman nettiyhteyttä, jos avaat jonkun paikallisen tiedoston kovalevyltä? Esim IBrowsella Project->Open File... ja valitset jonkun kovalevyllä olevan html-tiedoston, tekstitiedoston, kuvan tai muun vastaavan. Jos ne kaatuvat siinäkin, niin vika ei todellakaan ole nettiohjelmistosta tai asetuksista johtuva.

Oletko tarkastanut virukset?

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 16.16:   
Selain kaatuu vain sillon jos netti on päällä. Ongelma on siis nyt enää vain selaimien toimimattomuus. Miksi selain kaatuu vain jos TCP pino on päällä?

Ei ois paljoa vaikeampaa olla tää netin saaminen tähän koneeseen.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 16.21:   
Mulla toi meni aivan kivuttomasti, tossa on nyt jotain ongelmaa käyttiksen kanssa.

Eli jostain nyt mättää, joku patchi konffattu väärin????

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 19.00:   
Itsellä teki tota "program failed error (error #8000000B) Wait for disk activity to finish" langallisella kortilla AOS3.1:llä (Scalos, MUI ja jotain muuta), kun yritti AWebiä käynnistää. Se ongelma ei koskaan selvinnyt, mutta nyt 3.9:llä kaikki toimii kuin pitää.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 20.29:   
Noniin, asensin Ibrowswerin uudestaan ja se rupes pelittää sillä(on vain jostain syystä tosi hidas vaikka ei ole mitää 256 väriä käytössä). AWeb herjaa edelleen, mutta jos siitä pistää Javascriptin kiinni, niin sitten voi selata nettiä vaikka välillä herjailee. Eli Aweb ei pääse JS libraryynsa.

Ja nyt käytössä Aweb 3.5.9 6800k versio. 3.5.7 betalla ja 3.5.8 betalla kuva/tekstit ihan liian isolla enkä äkkiseltään tiennyt mistä sitä pienentäs...fontit oli jo pienellä ja silti kuva ihan järkyttävän kokonen.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 20.32:   
Aweb herjaa JS:n lisäksi "AwebPng decoder Program failed jne.." .tota ikkunaa se heittelee välillä naamalle, mutta ei kuitenkaan tilttaa selainta.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2012 - klo 22.29:   
Nyt toimii Awebbikin. Kopioin library ja plugins kansion uudestaan.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2012 - klo 19.10:   
mikähän sulla on sotkenut noita tiedostoja ???
Amigassa ei pitäsi tuota Windows ominaisuutta olla...

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2012 - klo 19.35:   
En todellakaan tiedä, kun luulis että jos putsaa startupit ja poistaa kansion ni homma olis siinä, kuten Macintosheissakin. Johonkin esim Easynet tallentaa jotain kun se muisti asetuksia aina, Miamihan ei tee tommosta. Edelleen ihmetyttää miksi MiamiDX online nappi ei toiminut missään kokoonpanossa. Eli ihme ongelmia oli koko matkan.

Tuossa Aweb hommassa huomasin että library ja plugins kansion tiedostonimet oli kaikki isolla kirjaimilla. Kopioin uudestaan ne kansiot sisältöineen uudestaan uudesta lähteestä jossa tiedostot on ns normaaliin tapaan, eli eka kirjain isolla, muut pienellä. Oisko ollut sitten kirjainkoosta riippuvainen ongelma, vai oliko fileet korruptoitunut, sitä en tiedä. Mutta pelkkä uudelleenasennus ei auttanut, eli jos on ongelmaa, niin se on ollut sitten jo ekoissa asennustiedostoissa, jotka olen purkanut PC:llä LHA:sta.

Seuraavaksi ajattelin asentaa Voyagerin selaimen, jos se olis nopeampi. tosin nää nykyiset grafiikkaa täynnä olevat sivut kyllä kyykyttää AGA:n aika tehokkaasti.

EasyNet-softa itsessään oli helppo asentaa ja olis varmaan toiminut heti, jos uus turbo ei olis jumittanut ja hämännyt. Lisäksi uusi Wlan kortti jolla pääsääntöisesti kokeilin käyttää, niin temppuilee. Nyt ei suostu menemään enää nettiin lainkaan(vaikka valot siinä vilkkuukin iloisesti), joten käytän vanhaa korttia.

Myös SSL toimii hyvin ja verkkopankkiinkin pääsee, eli EasyNettiä voin sinänsä suostella kun se on niin helppo asentaa/conffata.

 

Marko
Käyttäjätunnus: mate_1974

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2012 - klo 22.50:   
Hei!, Mikäli joku kaipailee, minulta löytyy 1 kpl noita orinoco kortteja. Yhteystiedot löytyy tuolta myyydään palstalta. Pahoittelut tästä mainostuksesta.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2012 - klo 10.41:   
Joo, ei PC:llä kannata purkaa mitään Amigan asennustiedostoja, sotkuhan siitä tulee :-) Monessa kohtaan voi mennä vikaan siinä touhussa. Paketit Amigalle ja puretaan ja asennetaan siellä kokonaan... tai jos haluaa PC:tä käyttää hyväkseen, niin tehdään homma sitten UAE:n alla ja oikeille Amigan tiedostojärjestelmät sisältäville medioille.

 

Esa Haapaniemi
Käyttäjätunnus: eha

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2012 - klo 13.20:   
Siinä se virhe sitten näyttäisi olevan!! "ekoissa asennustiedostoissa, jotka olen purkanut PC:llä LHA:sta" -> kun tuo on tehty tuolla tavalla, ei Amigan liput ole varmasti kohdallaan. Scriptit saattavat olla exe tiedostoja tai rw tekstitiedostoja, jne. Älä luota PuuCeehen tuollaisissa asioissa!

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2012 - klo 16.04:   
Voi olla että purussa tapahtunut virhe. Onneksi tuo selaimen ongelma oli suht helppo ja rento homma ratkaistavaksi. Toisin kun noiden alun ongelmien kanssa miettiminen.

Kokeilin muuten nyt Voyager v3.3:sta ja oli bugisempi kun Aweb, eli taitaa tuo Aweb olla paras saatavilla oleva selain Classic amigaan kun Ibrowser on jo niin ikivanha.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2012 - klo 16.12:   
IBrowse 2.4 on paras ja uusinkin (poislukien ehkä jotkut kosmeettiset muutokset open source awebiin).

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2012 - klo 16.43:   
jep PC file järjestelmä kyllä ikävästi mulkkaa tuota Amigan lippuja sekaannus näkyy yleensä jo heti PC koneessakin
aika usein myös asci sekoaa file nimissä ym.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 0.08:   
Selasin nyt tarkemmin Ibrowsilla ja kyllä se järkevämmin sivut lataa.

Mutta googlen etusivun taustaväri on keltanen ja esim nordean sivun läpikuultava, eli tausta on tavallaan Classc WB:n monivärinen tausta. Ei tuossa noita voi säätääkään?? EN tiedä sit rekkatus versiossa voisko sitten, mutta Ibrowseenhan noita avaimia ei saa rahallakaan ja en ole avaimia siihen mistään netin syövereistäkään löytänyt.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 1.39:   
No löytyhän ne Ibrowserin asetukset napin takaa, olen aina luullut että tää on karu kun ei ole rekattu versio.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 8.13:   
paras selain riippuu kokemukset sanoo hieman sivusta joskin uusimpaa Ibrowsea en ole käyttänyt vaan sellaista joka tuli jossain Aminet cdeellä. oleva rajoitettu versio.
ps. Voyager taas kyllä sellaista kuraa ainakin kun viimeksi käytin. että ihmettelen heitä jotka sitä käytti. ja Ibrowsen guista tykkään eniten.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 9.28:   
Tuollaista läpikuultavaa en ole ennen nähnytkään.
ps. keltainen tausta ibrowsessa käy mielessä millainen näyttötila ja millä värimäärällä sinulla käytössä ?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 11.33:   
Veikkaisin, että ClassicWB:ssä on käytössä joku erillinen pikkusofta, joka tekee taustalle väriliu'ut copperilla. Eli se tunkee jollekin tietylle värille paletista väkisin sen värikkään taustan ja se on sitten ihan sama mikä ohjelma sitä väriä sattuukin käyttämään ja mihin, mutta väriliuku tulee kaikille. IBrowsea ei siis ole syyttäminen, vaan sitä käytettyä taustakuvaohjelmaa :-)

Suosittelisin joka tapauksessa käyttämään IBrowsea omalla screenillään, jolloin voi itse valita webbiselailuruudun värimäärän sopivasti nopeus vs. värikkyys suhteessa ja käytetyt värit tulee muutenkin optimoitua paremmin. Eikä toi copperliukukaan vaikuttane sitten. Uuden screenin saa tehtyä sille MUI-asetusten kautta (kuten kaikille muillekin MUI-ohjelmille).

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 14.01:   
Mulla käytössä High Res Laced ja 64 väriä. Ibrowsen säädin niin että oletustaustaväri on valkoinen, niin nyt on kooklessakin valkoinen tausta.

Pitää tuo MUI homma tehdä jos sillä saa erikseen määritellä värit selaimelle. Meneekö tuo uuden ikkunan määritys selaimen MUI asetuksien kautta`?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 18.33:   
Joo, selaimen MUI-asetuksista ensinnä System -> "Call Inspector", jotta voidaan tehdä ihan uusi screen-määritys. Aukeavasta PSI-ohjelmasta klikataan "New" ja "Edit". Public nameksi ja Screen titleksi voi laittaa IBrowse ja Auto Close kannattaa ruksia. Sitten valitaan mieleinen moodi Display-välilehdeltä. OK ja Save. Sitten takaisin selaimen MUI-asetusikkunaan ja sinne valitaan Public Screen Nameksi edellä tehty "IBrowse". Save. Lopuksi voi säätää ikkunan koon sopivasti fullscreeniksi tai jättäen yläpalkin näkyviin ja snapshotataan ikkunan paikka, että aukeaa myöhemminkin sopivana.

 

The Thing
Käyttäjätunnus: thething

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2012 - klo 21.49:   
Kiitos ohjeista, säädän MUI:n heti kun kerkeän :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. marraskuuta, 2012 - klo 3.41:   
tuo väri määrä ratkaisee sen että palettista jos ei löydy jotain väriä käytetään lähintä joskin usein varmaan kaikilta löytyy valkoinen tai låhes valkoinen siitä.ps. 32 (hätätilassa 64) väriä on oma mukavuus piste AGAlla. sen sai jo näyttämään jopa hyvältä ja noi copper kikkailijat on sellaisia etten käyttäisi itse.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: