A4000 sovellukset?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2012 » A4000 sovellukset? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Thrasymakhos
Käyttäjätunnus: thrasymakhos

Rekisteröity: 6-2012
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 15.25:   
Hankin pitkän tauon jälkeen uudestaan Amiga 1200:sen, jossa on Blizzard IV 030@50mhz turbo, CF-kortti kovalevynä ja WLAN-kortti PCMCIA:ssa tiedonsiirtoa varten netistä. Pääasiassa koneella tulee pelailtua klassikkopelejä WHDLoadin kautta ja katseltua demoja. Workbenchissä (versio 3.0) kone on aika avuton, kun näyttötilat ovat niin matalia ja nettiselainkin on niin vanha ettei meinaa tunnistaa sivuja ;)

Olen nyt miettinyt että hankkisinko rinnalle nykyaikaisemman A4000-laitteiston (tai A3000?), missä myös WB-käyttö olisi järkevämpää. Mietin vain että mitä sellaisia oikeasti käyttökelpoisia sovelluksia A4000:ssa on, minkä vuoksi hankinta olisi perusteltu? Voisiko joku A4000 käyttäjä listata vaikka 3-5 erinomaista ohjelmaa, jotka toimivat vain uudemmissa OS versioissa? Onko hankinta ylipäätään perusteltu vai käykö niin että ostan tonnin hintaisen Amigan, missä ei edes ne WHDLoad pelit lataudu ja WB:n ohella ei ole mitään järkeviä ohjelmia?

Yksi vaihtoehto olisi päivittää A1200:seen KS 3.1. Toisaalta 030 rauta ei taida jaksaa pyörittää mitään uudempaa OS-versiota ongelmitta?

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 16.00:   
Miten olisi IndivisionAGA tuohon koneeseen? Saat paremmat resoluutiot ja koneen voi kytkeä normaaleihin näyttöihin, koska toimii scandoublerina. 030 kyllä pyörittää ihan ookoo uusinta 3.9:akin, mutta eihän se tietysti mikään erityisen nopea ole. Ei A4000 oikeastaan tarjoa mitään muuta kun Zorro-paikat vrt. A1200. Samoja ohjelmia niissä voi ajaa. Oikeastaan A1200 on paremmin ja edullisemmin laajennettavissakin, joten ellei nyt ihan ehdottomasti halua A4000:sta niin en näkisi sitä välttämättä järkevänä.

 

Thrasymakhos
Käyttäjätunnus: thrasymakhos

Rekisteröity: 6-2012
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 16.13:   
Kiitos erinomaisesta vinkistä! Tuo IndivisionAGA Mk2 siis sopii samaan aikaan paikalleen Blizzardin kortin kanssa myös tornittamattomaan A1200:seen ilman että kansi jää auki? Tuohan tulee ilmeisesti vain Lisan päälle. Ei tule kuumenemisongelmia?

Tätä siis ajattelin:
http://www.vesalia.de/e_indivisionagamk2.htm

Voisin tietenkin helposti tehdä itselleni toisen CF-kortin mille asennan 3.9:n ja kokeilen sen
kanssa, että miten hommat pyörii. Jos ei pyöri hyvin niin vaihdan takaisin vanhaan korttiin.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 16.50:   
Jos en tarttisi softasyniä (soundi ihanne tarkoittaa että tarvitsen et osa ihanteesta hinnan takia ja osa että paraslaatu löytyy vain softana) ja Bars&Pipesisistä uupuisi eräs bugi tekisin ehkä midi touhut vieläkin sillä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 17.44:   
Kuten sanottua, sovellukset ovat lähestulkoon samat oli sitten mikä tahansa 3.x versio käyttiksestä. 3.9 ei tarjoa niin paljoa uutta, että sen takia kannattaisi investoida. Ja jos itse käyttikseen haluaa oikeasti uudempia ominaisuuksia classic-raudalla, niin sitten suosittelisin hankkimaan DOpus Magellan2:n ja käyttämään sitä Workbenchin korvaajana.

Suoranaisesti A4000:sta ei ole sen enempää hyötyä kuin että siihen saa asennettua helpommin erillisen näytönohjaimen, joka kyllä parantaa hyötykäyttömukavuutta hurjasti... nopeudeltaan ja resoluutiolta/värimäärältä, mutta ei muuten ominaisuuksiltaan.

A4000:n laajentaminen kuitenkin maksaa melkoisia summia, varsinkin jos ja kun siihen haluaisi nopean näytönohjaimen ja 060-prossun. Ja siltikin se alkaa jäämään nykyvaatimuksista pahasti jälkeen. Jos hyötykäyttömukavuutta haluaa, niin ennemminkin suosittelisin uuden sukupolven käyttiksiä (MorphOS tai OS4), joilla vanhat hyötysoftat pyörivät moninkertaisesti nopeampaa ja tarjolla on myös oikeasti uudenlaistakin softaa. Rautakaan ei lahoa alle samaan tahtiin kuin classicilla ja emoilla tulee mukana kaikki tarvittava ilman hirveetä laajennuskorttirumbaa.

Itsellä on käyttö mennyt siihen, että teen kaiken hyötykäytön MorphOS-koneilla, ja pelit/demot sitten A1200-koneilla 3.1:llä (downgreidasin 3.9:n 3.1:een ja lisäsin Magellan2:n). Maksimiinsa laajennettua torni-A1200:aa tulee käynnistettyä enää harvemmin.. aika ja uudet paremmat vaihtoehdot ovat ajaneet ohi tuosta classicin venyttämisestä varsinaiseen hyötykäyttöön...

Jos viimeisen kymmenen vuoden aikaiset demot ja raskaammat pelit kiinnostavat, niin 060-turbo A1200:n ei ole huono veto sekään... ja mahdollisesti 3.1, Indivision yms pientä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 18.08:   
Indivision mk2 menee perus pöytäkoteloon, mutta häiriösuojapelti pitää poistaa tai leikata aukko siihen. Itse vetäisin peltisaksilla tilaa. Samalla lähtee se kovalevyn kehikko myös.. että kovalevy/CF-kortti ei tuu enää niin siististi... Turbot ei kuitenkaan haittaa tuota ja kotelo menee kiinni.

Jotkut ovat kertoneet lämpenemisongelmista, mutta useimmilla vissiin toimii ok. Itse en ole vielä ehtinyt testailemaan tarpeeksi, mutta mulla on kotelossa kuitenkin tuuletinkin kellotetun 060:n takia.

Pelikäytössähän mitkään ylimääräiset viritelmät ei yleensä paranna tilannetta videonäyttöihin nähden, mutta tässä on kuitenkin ihan mielenkiintoisesti ominaisuuksia.. kunhan vaan tulisi se konffaussofta, että sais istumaan paremmin eri näyttöjen kanssa.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 18.24:   
ja midi homma siis yksi johon käyttäisi ihan mieluusti amigaa. ja kyllä minulle 3.9 tarjosi uutta aika kivasti muistelen ei kaiken kanssa tosin toimivan tcp/ip pinon vai muistanko metsään.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 18.27:   
Itse ostin kesällä Indivision AGA Mk2 A4000/CD32 version ja sen ohjekirjassa valmistaja sanoo, että Lisan + Indivision AGA Mk2 tuottaa artifakteja saavuttaessaan tietyn lämpötilan. Laittavat asian Lisan speksien syyksi, mutta eihän tuo piiri ole tarkoitettu peitettäväksi millään tuon kaltaisella ja omien lämpötilamittausteni mikaan se on vakiokäytössäkin yksi eniten lämpiävistä emolevyn piireistä.

Itse minimoin nuo ongelmat laittamalla kaksi 50x50x10mm puhallinta joista toinen puhaltaa Indivisionin jäähdytysreijistä läpi suoraan Lisan päälle ja toinen viistosti Indivisionin ja emolevyn väliseen tilaan. Vielä ei kuitenkaan ole antaa käyttökokemuksia, koska raudan rakentelu on kesken, mutta sen voin sanoa, että ahdasta on myös A4000 koneessa kun Mediator peittää koko Lisan puoleisen emolevyn ja Indivisionin, tuulettimen ja Mediatorin väliin jää vain muutama milli.

Indivisionista puhuttaessa ei useinkaan mainita että silläkään ei pääse Early Startup Control menuun eli mitään natiivi tilaa se ei ymmärrä eli jos ennen Workbench latautumista kuvaa ei tule sen liittimestä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 19.51:   
Hanzu: kiitos kun kerrot eli laite ei soveltuisi itselle mitenkään.
ps. jotain ihme suunittelua siis tuo taas.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 20.53:   
Tuota, mä en näe indivisioni mitenkään tärkeänä.

LCD-TV ja kone siihen kiinni scartin kautta, saa ihan mukavasti 800x600 värinättömän tilan. Pienellä kikkailulla siihen saa myös enemmän värejä kuin 256, mutta AGAn vauhti alkaa hyytymään, et mielummin käyttää vaikka 64/128 väriä ruudulla kerralla.

LCD telkat lähes kaikki toimivat flickerfixereinä luonnostaan.

Noita pieniä LCD telkkuja löytyy joka paikasta, et mä lunastin omani alle satasella ja kaikki toimii nin kuin pitää. Samalla saan siihen samaan aikaan kiinni 3 retro vehjettä samaan aikaan. Scart - VGA - Composiitti

A4000/A1200 pystyvät kummatkin pyörittämään Amiga OS4:sta, mutta se vaatii A4000 tapauksessa Cyberstorm PPC turbon tai A1200 tapauksessa Blizzard PPC turbon, et niistä taas saisi maksaa hunajaa :-(

Järkevämpää olisi ostaa uutta rautaa et vaikka http://www.acube-systems.biz/index.php?page=hardware

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 21.59:   
Tuollainen LCD-TV on hyvä vaihtoehto, niissä on vain pari huonoa puolta; ne ovat kaikki laajakuva-formaatissa, tarpeettoman isoja (>20") ja maksavat halvimmillaankin 200+ euroa :-(

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 22.23:   
Huuto netistä saa vanhempia telkkuja, ilman digitaali viritintä, oikealla kuvasuhteella lähes ilmaiseksi ja jopa sopivan kokoisia, omani on 19"

Toisekseen, monellakin on kotonaan tuohon sopiva telkku tai useampi ja se kuva on hyvä. Tosin se että noi vanhat piuhat on luultavasti väärin kytkettyjä/liian vähän johtoja, eli uuden sellaisen joutuu hommaamaan, tai fiksaamaan vanhan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2012 - klo 23.42:   
Finlux joka itsellä ei hyväksy scartista kuin pal ja ntsc tilat ja eikä toimi filikker fixerinä jälki lähinnä samaa kuin scandoublerilla svga putken kanssa väeisee ja pahemmin kuin putki tv tuo myös laajakuva joka tietysti ongelma mutta toisaalta signaalin häiriöistä saa pahimmat eloisuudet ppis kohinan poistoastetuksella (säädettävä tuossa) no oudon väreilyn joka ei lomitettuun liity lisäksi tuon tveen vga liittimestäkään ei saa kuin tiettyjä tosi nirsoja tiloja sisään yritin saada cv64/3d kortista kuvaa sille ei onnistunut... ja minusta mukavuus värikkyys suhteessa tilana 64 värinen oli paras AGAsta irtoava. ja varsinkin jos vanha newicons setti käytössä eikä amigaos3.9 tyylihn kuvakkeet eli värit on useampaa sovellusta paremmin palvelevia.

ps. mill äkikkalla saa enemmän kuin 256väriä ?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 29. kesäkuuta, 2012 - klo 0.54:   
http://aminet.net/package/util/wb/MUIScrMode1_5

 

Thrasymakhos
Käyttäjätunnus: thrasymakhos

Rekisteröity: 6-2012
Lauantaina, 30. kesäkuuta, 2012 - klo 20.13:   
Tarkennetaan sen verran että näyttönä on iso LCD. Korkeammat resoluutiot ovat tuolla kuitenkin inhottavia katsoa pitkään ja konekin pykii jonkin verran ikkunoiden päivityksessä. Johtuneeko sitten Panasonicin huonosti tunnistamista näyttötiloista? Ilmeisesti tuo Indivision voisi kuitenkin taata vakaamman kuvan myös LCD:stä?

Vähän alkoi sittenkin epäilyttää tuo IndivisionAGA, jos siitä tulee kuumenemisongelmia. Mistä tuohon pöytämalliin saa otettua virtaa lisätuulettimelle? Riittääkö A1200:n vakiopowerissa edes vääntö tuohon?

Jos lähtisinkin PPC-linjalle (joko turbokortti classic-rautaan tai kokonaan uusi laite), niin listatkaapa muutama PPC:llä pyörivä hyötysovellus joita teillä tulee oikeasti käytettyä? Itselläni on ainakin taipumus kasailla valmiiksi laitteistoja, jotka jäävät sitten helposti kuitenkin vähälle käytölle alkuinnostuksen jälkeen. Ilmeisesti WHDLoad toimii huonommin noissa PPC-vetoisissa koneissa?

Tuo UltimatePPC on myös mielenkiintoinen projekti, jos löytäisi jostain halvan A3000/4000:sen. Ja jos saavat ratkottua nuo yhteensopivuusongelmat FPU:n kanssa...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 30. kesäkuuta, 2012 - klo 23.44:   
Indivisionilla saa vakaamman kuvan, mutta tahmaukseen isommilla resoilla ei auta mikään AGAa käytettäessä. Tarvitaan erillinen oikea näytönohjain, jos ikkunan piirrot halutaan nopeammiksi paremmilla näyttötiloilla.

Virtaa voi ottaa vaikka korppuaseman liittimestä haaroittamalla ja tuuletinhan ei hirveenä vie...

PPC:tä en laittais nykyään classic-koneeseen, jollei sitten varmasti tiedä jotain täsmäkäyttöä johon sen ehdottomasti haluaa. Lähinnä sen käyttö jäänee mp3:n soittamiseen, webin nopeuttamiseen PPC-datatypeillä kuvien latauksessa, muutamaan peliin ja demoon (toki Planet Potion on mahtava BPPC:llä ja BVisionilla). Uuden sukupolven käyttiksiin classicin PPC:t eivät kuitenkaan käytännössä riitä.

UltimatePPC:n varaan en laskisi mitään. Kuulostaa minusta tyypilliseltä haaveiluprojektilta, jonka myyntikuntoon asti pääseminen vaikuttaa hyvinkin epäilyttävältä. Mikäli se jostain syystä valmistuisikin joskus, niin mielestäni 040 vesittää sen 68k-puolen ja PPC-puolelle lienee turha haaveilla uuden sukupolven käyttisten tukeakaan. Ennemmin sijoittaisin rahani pelkkään 060-turboon, jolloin saadaan paljon parempi hyöty olemassa oleviin softiin.

Kuten sanoin aiemminkin, mielestäni classicit kannattaa pitää 68k-prossuisina ja PPC-softia varten hankkia kokonaan uutta rautaa, jolla ajaa uuden sukupolven käyttistä uusine ominaisuuksineen. Esimerkiksi MorphOS:lla pääsee kokeilemaan uusia ominaisuuksia kohtuu hinnallakin kun se tukee nykyään G4 Mäkkejäkin, joita saa pikkurahallakin. Itse käyttistäkin pääsee testaamaan ennen ostoa.

MorphOS:ssa jatkuvasti käyttämiäni PPC-softia ovat esim. OWB (moderni selain, joka muistuttaa käytettävyydeltään IBrowsea), ShowGirls (huippu kuvannäyttö/editointisofta), MPlayer (näyttää kaikki videot mitä sille heittää ja uusissa koneissa riittää tehoa pyörittääkin toisin kuin millään classic-virityksellä), Scribble (hyvä Scintilla-pohjainen tekstieditori), RemoteShell (GUI-pohjainen SSH2-client), Jalapeno (CD/DVD-polttosofta), Flacapella (flac/mp3/etc ripperi), Jukebox (musiikintoistosofta), jne... ja yleensäkin vanhat 68k softat pyörähtävät niin vikkelään ettei sellaista olisi voinut classicilla kuvitellakaan :-) Niistä tulee käytettyä esim. FX Paint 2:ta, ArtEffectiä yms graffasoftia kunnon resoilla ja nopeudella. Ja tekstinkäsittelyitä kuten FinalWriter, PageStream jne samoin... Lisäksi monet classicilta tutut systeemisoftat ovat parantuneet ja saaneet uutta elämää kuten MUI, CGX, AmiTCP, Poseidon, TurboPrint, AHI jne. Itse käytän MorphOS:ia pääkäyttiksenä, jolla saan tehtyä kaiken tarvitsemani yhä Amiga-tyyliin. Sama ei vaan enää onnistuisi classiceilla.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 30. kesäkuuta, 2012 - klo 23.52:   
[QUOTE=hanzu]Indivisionista puhuttaessa ei useinkaan mainita että silläkään ei pääse Early Startup Control menuun eli mitään natiivi tilaa se ei ymmärrä eli jos ennen Workbench latautumista kuvaa ei tule sen liittimestä.[/QUOTE]

Noh, mihin tuo väite perustuu?? Mulla A1200:ssa Indivision MK1 ja hienosti early startuppi näkyy ja ihan kaikki muutkin resoluutiot!

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 1. heinäkuuta, 2012 - klo 0.17:   
@arttu
Hmm, toivoa herättävä kommentti. Joko MK2 on sitten erilainen tai hyvin kesken firmikseltään, minun yksilöni on DOA tai sitten on vaan jotain mitä en ole tajunnut käyttöön otossa. DVI-HDMI kaapelilla olen koittanut samassa LCD näytössä johon kuva tulee 23-PIN VIDEO portin SCARTin kautta kyllä.

Tuleeko MK1:llä kuva molempiin samaa aikaa?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 1. heinäkuuta, 2012 - klo 10.50:   
Kyllä mulla tulee Early Startup Control menu Indivision mk2:n (A1200-versio) kautta. Kokeilin juuri DVI-DVI -kaapelilla Indistä monitoriin ja samaan aikaan oli myös RGB-SCART -piuha vanhaan kuvaputkitöllöön. Menu lävähti esiin kummassakin samaan aikaan ja myös 60Hz:n tila toimii kun siihen vaihtelin.

Ei kai sulla Hanzu ole sitten joku muu kuin perus PAL moodi Workbenchissä, että sun laitteisto ei jostain syystä näyttäis ihan vakiotilaa?

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. heinäkuuta, 2012 - klo 12.03:   
Hmm.. tuon Early Startupinb näkyminen on kyllä aika oleellista. Luulisi, että se scandoubler toimii aina ilman ajureita ja ainoa niitä uusia monitori-ajureita vaativa asia on ne uudet näyttötilat WB:tä ajatellen.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. heinäkuuta, 2012 - klo 21.57:   
Jani Kuituniemi: samoin ja vaikka laite olisikin flicker fixer kuten tämä tietääkseni on. ikäviä pulmia siinä ja torni ja muista ei "näppis" koteloista pidän enempi. jos tuohon näppiskoteen saisi kaiken tarvitun olisi eri juttu muttei saa.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 3. heinäkuuta, 2012 - klo 9.54:   
@Hanzu

Early Startup ilmestyy 1-2 sek. nopeammin Philipsin 32" littu näytössä johon mun A1200 on SCARTilla kiinni. Monitorin viive johtuu ehkäpä vain siitä, että Indivision -logo näkyy käynnistyksen aikana ensimmäisenä ja ehkäpä juurikin se aiheuttaa tämän mitättömän viiveen.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 3. heinäkuuta, 2012 - klo 14.58:   
@arttu, kokeilen piakkoin uudelleen paremmalla 22" laajakuva LCD näytöllä, kunhan pääsen taas laitteistojen lähelle. Tuo 19" 4:3 LCD johon ei tullut kuvaa DVI-HDMI kaapelilla mutta VIDEO-SCART kaapelilla voi olla syynä tähän.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 21. joulukuuta, 2012 - klo 9.40:   
Syy selvisi. Kaksi ensimmäistä näyttöä johon kytkin minun tehdasfirmiksellä olevan Indivision AGA MK 2 4000/CD32 ovat sen kanssa epäyhteensopivia ainakin ilman firmwarepäivitystä. Tässä epäyhteensopivien nättöjen tyypit:

Grundig Vision 2 19-2830 T 19" LCD matkatelevisio
http://www.hdtvreview.com/Grundig-Vision-2-19-2830-T-hdtv.html

HP Compaq LA2405wg 24" LCD Pivot-näyttö
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/en/WF06a/382087-382087-64283-72270-3884470-3955381.html?dnr=1

Kolmas näyttö jolla kokeilin antoi terävän ja täysin värinättömän kuvan:

Dell UltraSharp I2711 27" Monitor with PremierColor
http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=04&l=en&s=bsd&sku=224-8284&redirect=1

Pahoittelen aihemmin kirjoittamaan virheellistä tietoa ja korjaan että kaikki Indivisionit näyttävät Amigan natiiviresolution mm. disketinasetusalkukuva ja Early Startup Control näkyvät ja jos ei näy niin kannattaa koittaa useammille näytöillä koska kaikki eivät tätä laitetta ymmärrä. Useat näytöt vaativat myös manuaalista sourcen valintaa vaikka Indivisionin näyttökaapeli olisi ainoa laite kiinni kyseisessä näytössä.

Vielä kun saisi Amigan asennettua niin pitkälle että pääsisi ajamaan tuohon firmwarepäivityksen niin voisi koittaa jos nuo toisetkin alkaisivat toimia.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. joulukuuta, 2012 - klo 10.48:   
luultavasti 50hziä pystysynkkinä jollekin näytöille ongelma. ja oma finlux on todella nirso en saa amigan näyttökorteista mitään tilaa irti jota se ei kokoruudulle venyttäisi.
ja oman pegasokseni (kortti Radeon 7000) 1280x1024 tilaa ei ymmärtänyt itsellä kääntynyt halpa 24tuuman (1920x1200) ips dell mutta kalliimpi johon piti päätyä jo siksi että oikeasti halusin kaikki värit näkyviin ja ongelmitta mäkissä. no eräät niistä vilkkuu tosi strobona mäkissä tuolla halvalla kun mäkin värien (jota käytetään joidenkin näyttöjen kanssa) simulaatio ei toimi hteen sen näytön kanssa. loppujen lopuksi hyvän näytön löytäminen ei ole helppoa varsinkin kun itse halusin 1920x1200 tilan koska musaohjelmissa tuokin lisätila auttaa paljon. tosin se auttaa lisää että nykyään DAW tukee (asiaa sivuavaa jo) kokoruudun tilaa mäkissä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. joulukuuta, 2012 - klo 10.54:   
ja oma finlux ei sisällä filkkeri fixeriä.
ps. varmasti näyttäväkin kaiken kuvan koska laitteen ideaa tuntien se ns sokea tietyllä tapaa joten ei vaadi ajuria jne.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. joulukuuta, 2012 - klo 12.00:   
Eikös aika monet TFT:t vaadi minimissään 60hz, että suostuvat näyttämään kuvaa?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: