Amiga 500 kysymyksiä... osa 2

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2012 » Amiga 500 kysymyksiä... osa 2 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 15.08:   
(Jatkoa ketjusta: Amiga 500 kysymyksiä...)

Hei!
Sain tossa modattua yhden PC:n Samsung HD-aseman Amigan sisäiseksi asemaksi. Asema toimii täydellisesti, mutta tuntuu siltä, että ohjelmien lataus kestäisi puolet pitenpään kuin Amigan sisäisellä asemalla. Asema formatoi HD korput iloisesti, jos reiän teippaa, mutta miksi asema on niin hidas? (Testasin asemaa Workbench 1.3- DD levykkeellä).

Kiitos!
-Eemil

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 15.13:   
Lainaus Jani Kuituniemen postauksesta: "PC:n HD-korppuaseman voi modata toimimaan Amigassa. Muistaakseni se modaus nimenomaan puolitti sen nopeuden, koska Paula ei pysty nopeampaan bittivirtaan. Vaatii muistaakseni kyllä myös vähintään Kickstart 2.x:n sitten, että Amiga ymmärtää niiden suurempien kapasiteettien päälle jotain."

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 15.50:   
Ei sama asia. Modasin HD korppuaseman Amigan DD korppuasemaksi, en tarkoita, että modaisin HD korppuaseman Amigan HD korppuasemaksi. Eli tämä modaus käyttää HD korppuasemaa DD:nä. Eli ei Kickstart 2.x tarvita, toimii mainiosti Kickstart 1.3:sessa.
Mutta kiitos vastauksesta :-)
-Eemil

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 18.00:   
Se on just tuo ja sama asia. Lueppas uudellen tarkasti mistä on kyse. Eli Amigan tekniikka ei pysty yhtä nopeaan tiedonsiirtoon kuin HD-asema, eli tiputtaa nopeutta.Toisekseen, jos olet modannut aseman, joka on tarkoitettu käsittelemään HD-korppuja, asemaksi joka käsittelee DD-korppuja niin taas ollaan tilanteessa että rautaa käytetään johonkin mihin sitä ei ole tarkoitettu. Tämä täytyisi myös ymmärtää kun modailee jotain. Ja jos aiot käyttää sitä HD:ta paljonkin DD:nä, varaudu yllättävän lyhyeen käyttöikään.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 18.38:   
Käytän HD asemaa AINOASTAAN HD korpuille tallennettujen pelien pelaamiseen. Minulla on vain muutama DD korppu, joista olen tehnyt HD kopiot. Käytän siis tätä HD korppuihin. Miksi sellaista korppuasemaa ei thedä, mikä lukee ja kirjoittaa HDitä DD-moodissa, mutta tiedonsiirto on se normi.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 18.46:   
Nuo on sentään ihan eri laitteita, itseä suututtaa paljon enemmän esim. cd-asema joka ei lue "ylipoltettua" eli 800M levyä. Sehän on sentään ihan standardi asema. (?) Anteeksi lievä ot.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 23. maaliskuuta, 2012 - klo 19.03:   
Siis eihän tuo Amigan paula piiriä tai ylipäätään koko Amigaa yhtään rasita tuo HD koppuasema???
Kiitos
-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 24. maaliskuuta, 2012 - klo 14.47:   
Ja yölento: Se ei vieläkään ole sama asia :D Katsos kun se toimii Amigan DD asemana EI AMIGAN HD asemana. Eli sen pitäisi toimia AIVAN SAMAA NOPEUTTA kuin normaali sisäänrakennettu Amigan DD asema. JA: Hidas lataaminen ilmenee ainoastaan AmigaDOS peleissä. Muilla peleillä missä on custom loaderi esim. Great Giana Sisters, Lotus 2... Nämä pelit lataavat ihan normaalisti. Aamulla googletin asiaa, ja löysin, että hidas lataaminen johtui huonosta modauksesta (niin minulle tulikin pari virhettä XD). Anteeksi turha selitys, mutta halusin vain kertoa mitä tarkoitin aseman modaamisella.

-Eemil

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 24. maaliskuuta, 2012 - klo 16.43:   
Eemil: Ei, se onko siellä sisällä DD vaiko HD levyke EI vaikuta siihen nopeuteen mitenkään vaan se koko modin tarkoitus on tiputtaa sen aseman kierrosnopeutta yleisesti ottaen 300rpm -> 150rpm, jotta Paula pysyy mukana. Se on siis yksi asia. Eri juttu on sitten se, miksi se on hidas vain niillä peleillä, jotka käyttävät normaalia OFS/FFS tiedostojärjestelmää.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 24. maaliskuuta, 2012 - klo 17.54:   
No, syy kuitenkin löytyi. Huono juotos tai huono asema. Sama ongelma korjaantui toisella henkilöllä, kun vaihtoi modauksen.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Lauantaina, 24. maaliskuuta, 2012 - klo 18.44:   
Eli se asema pysyy rakenteellisesti ja teknisesti yhä pc:n asemana jonka tiedonsiirtonopeus on eri kuin Amigan. Ei sen nyt pitäisi olla mahdoton asia ymmärtää. Aina kun tehdään jotain vastaavia sovelluksia niin se on jonkinlainen kompromissi ja sen kanssa täytyy elää tai sitten jättää tekemättä.

"Katsos kun se toimii Amigan DD asemana EI AMIGAN HD asemana" Tällä muuten teet itse väitteesi turhaksi. Amigan ja pc:n tekniikka eroavat muutenkin toisistaan lähes täydellisesti(miksiköhän?) niin ei kai kukaan yhtään ajatteleva voi olettaa osien toimivan aivan täydellisesti molemmissa. Tavallaan poikkeuksena nuo cd-asemat, mutta nekin oli alkuun pc:lläkin ihan ajurien toimivuuden varassa.
Tätä asemaväittelyä lienee turha kovin kauaa jatkaa, eiköhän asia ole kohtalaisen hyvin nyt kaikkien näkökannalta käsitelty.

Eräänlaisena haasteena voisi heittää: saako Amigan korppuaseman toimimaan pc:ssä, ja tuleeko siitä nopeampi kuin Amigassa?

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 24. maaliskuuta, 2012 - klo 20.17:   
No joo samaa mieltä. Turha kina, mutta huomasin, että jotkin pelit lataavat alkuperäistä asemaani nopeammin. Ei tarvitse kinastella asiasta, mutta olen iloinen, että löysin keinon, jolla pystyn lataamaan pelejä hyvällä nopeudella. Tarkoitin kaikilla väitteilläni, että aseman PYSTYY saamaan toimimaan! Eli tiedonsiirtonopeus ei kärsi yhtään, päinvastoin, alkuperäisasemassa oli ehkä vähän mennyt lukupäät epävireeseen.

-Eemil

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. maaliskuuta, 2012 - klo 18.47:   
Minkälainen tuo Amigan hd-aseman formaatti sitten on? Kun kerran asema itsessään voisi toimia hd-asemana, niin mistä johtuu ettei tälläista asemaa voisi käyttää myös Amigassa. Toimiihan pc:n hd-asema jollain sopivalla ohjelmalla 1.76Mt asemana, kuten myös Amigan oma hd-asema? Tämähän on tietenkin hivenen jaarittelua nykyisten tilavien usbitikkujen yms. tallennusmedioiden aikana.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Maanantaina, 26. maaliskuuta, 2012 - klo 18.56:   
Nyt tuli lisää asemia kierrätyskeskukselta :D
Eli onko tietoa miten modata jokin Panasonic? Mulla ois tässä nyt käsissä Panasonic JU-257A605P. Jos löytyis joku selvä tutoriaali, niin olisin erittäin kiitollinen. :-)

Yölento: Luinpa Amiga.orgissa täysin samaan aiheeseen liittyvän threadin, taitaa mennä kyllä lopussa aika pahaksi väittelyksi siellä: http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=4091
Hyvä, että saimme tuon väittelyn loppumaan, ettei siitä olisi tullut isompaakin numeroa, kuten kyseisessä linkissä :-)

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 27. maaliskuuta, 2012 - klo 9.13:   
http://www.softpres.org/article:hard:modifying_the_pansonic_ju-257a605p_fdd

Muiden asemien modaamiseen löytyy ohjeita näiden linkkien takaa:
http://jope.fi/drives/
http://eab.abime.net/showthread.php?t=30944
http://www.amibay.com/showthread.php?t=18582

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 27. maaliskuuta, 2012 - klo 22.26:   
Että toi amiga osaa välillä olla ärsyttävä! Modasin tossa äsken kyseisen Panasonicin. Sain sen toimimaan, joten rakensin siihen eteen sen eject napin ja laitoin aseman kiinni Amigaan. Vähän aikaan kerkesin leikkimään amigalla, mutta yhtäkkiä amiga ei osannutkaan lukea Workbenchiä. Näyttöön tuli read write error ja asema piti pahaa kirskutus ääntä ja tämän jälkeen asema ei osannut lukea mitään kunnolla. Odotin hetken ja laitoin puhdistuslevykkeen sisään ja tämän jälkeen koetin Workbenchiä uudestaan. Asema luki sen, mutta asema luki tälläkertaa kaiken 4-6 kertaa, eikä siirtynyt seuraavaan lukuosuuteen suoraan. Käynnistin amigan uudelleen. Ja kuin taikaiskusta: asema taas toimi! Eli onko syy asema vai amiga? Ja onko amigat aina noin epävakaita?
Kiitos

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2012 - klo 8.04:   
Englannista saa tuollaisia adaptereita http://www.ianstedman.co.uk/Sales/sales.html

Hintaa n.18,60e postitettuna suomeen. Tiedä sitten kuinka hyvin toimii mutta ei hinnalla pilattuja ja hyvä semmoiselle jolla ei pysy kolvi kädessä.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2012 - klo 12.42:   
Eivät Amigat ole sen epävakaampia kuin mikään muukaan sen aikainen rauta.

Vika on levyasemassa tai disketissä, ei se siitä Amigasta johdu. Kannattaisi käyttää alkuperäisiä Amigalle tarkoitettuja DD-levyasemia. En nimittäin ymmärrä mitä ideaa on käyttää HD-asemaa viissatasessa. Ehkä ainoa hyvä syy on se, että pc:n asemat ovat puoli-ilmaisia verrattuna Amigan myynnissä oleviin levyasemiin.

Jos lähtee kikkailemaan vanhalla raudalla, modatuilla asemilla ja vanhoilla disketeillä niin pitää varautua ongelmiin. Kyllähän se tietysti ärsyttää kun ei laitteet toimi, mutta sitä se on meillä muillakin kun jotain eksoottisempaa tekee. Pitää vaan analysoida sitä ongelmaa ja jatkaa yrittämistä.

Asemassa saattaa olla lukupää hieman pielessä jolloin se toimii vähän miten sattuu. Lukupään säätö ei ole mikään yksinkertainen juttu, siihen tarvitsee oskilloskoopin ja erityisen "säätödisketin" jolla säädön voi tehdä. Toisaalta disketissäkin saattaa olla vikaa tai levyasemassa voi olla pölyä joka tulee satunnaisesti lukupäähän. Viimeksi eilen luin talteen erään henkilön 3.5" PC-korppuja vuodelta 1998 ja 50% levyistä oli rikki tai toimi varsin häilyvästi. Toisaalta toissapäivänä luin talteen 28 vuotta vanhan C64-pelin lerpulta eikä levyllä ollut mitään virheitä lukuunottamatta kopiosuojauksesta aiheutuneita "virheitä".

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2012 - klo 20.41:   
No, nyt taas toimii TOISTAISEKSI tuo korppuasema (toivottavasti vain vähän pitenmpään) kun aukasisin korppuaseman, puhdistin ilmapallopumpulla sisältä :D ja tiukensin liittimiä. Samalla puhdistin myös pumpulipuikoilla lukupäät siten, että laitoin korppuasemanpuhdistussetissä mukana tullutta puhdistus ainetta pari muutama tippaa pumpulipäähän ja hieroin sillä lukupäitä.
Vielä yksi juttu :-) Miten on mahdollista siirtää ADF-tiedostoja amigalle, ettei aina tarvitsisi käynnistää workbenchiä, että tämän voisi tehdä? Olisiko siihen jokin ADF ohjelma? Mistä sais sen Transdisk ohjelman ADF:än?
Kiitos
-Eemil

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: