Amiga 500 kysymyksiä...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2012 » Amiga 500 kysymyksiä... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 26. tammikuuta, 2012 - klo 18.32:   
Juu.. Tulipa tuossa ostettua Amiga 500 virtalähteellä, lisälevarilla, yhdellä joikkarilla, 512KB lisämuistilla jossa kytkin ja Amigan alkuperäisellä kulmikkaalla hiirellä. Paketista maksoin 22€. Ensimmäiseksi tarvitsisin tähän Workbench v1.3 levykkeen, sillä minun Amigassa on Kickstart 1.3. Workbenchiä tarvitsisin enimmäkseen tiedonsiirtoon PC:n kanssa eli haluan siirtää virtuaali korppuimageja (.adf)- tiedostoja AIDOLLE korpulle. Mistä saisin kyseisen Workbenchin? Entä pystyykö sitä laittamaan korpulle ihan vain tavallisella PC:n korppuasemalla. Muualta olen kyllä lukenut, että PC:n korppuasema ei osaa lukea tai kirjoittaa Amigan diskettejä oikein. PC korppuja minulla kyllä on: HD korppuja noin 40 kpl mutta vain yksi 720kb DD korppu. Ja vielä workbenchistä, olisiko mahdollista, että joku teistä Saku Foorumin käyttäjistä voisitte lähettää minulle aloittelijalle kopion Workbenchistä? Kiitos -Eemil

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 10.24:   
>Muualta olen kyllä lukenut, että PC:n korppuasema ei osaa lukea tai kirjoittaa Amigan diskettejä oikein.
Näinhän se on. PC tarvitsee erillisen ohjainkortin, että Amigan levykkeiden lukeminen ja kirjoittaminen onnistuu.

Amigalle toki on ohjelmia, joilla PC:n levykkeitä voi lukea Amigassa. Tässä tapauksessa niistä tosin ei ole hyötyä, sillä ADF:t ovat sen verran kookkaita, että ne eivät mahdu PC:n 720kb:n levykkeelle. Pakattuna ne saattaisivat sopiakin, mutta en äkkiseltään löytänyt niihin kykenevää ohjelmaa, joka toimisi perus A500:ssa.

Jos omistat, tai saat hankittua nollamodeemikaapelin Amigan ja PC:n välille, voin lähettää sinulle levykkeellä Amiga-ohjelman, jolla voit kirjoittaa PC:ltä ADF-tiedoston Amigan levykeasemassa olevalle levykkeelle. PC:lle saatkin sitten ladattua ohjelman internetistä. Lähetä sähköpostia, jos haluat tuon levykkeen.

 

Cataball
Käyttäjätunnus: cataball

Rekisteröity: 4-2010
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 13.35:   
PC:n disketit toimii Amigan disketteinä, kunhan teippaa sen ylimääräisen kolon kulmasta umpeen ja formatoi amiga-levykkeeksi.

Workbench 2.1:ssä on CrossDOS, jolla voi konvertoida DD-korpulle kopioidut ja LHA-tiedostoiksi pakatut ADF-tiedostot varsinaisiksi Amiga-levykkeiksi (useimmat ADFt mahtuvat näin DD-levykkeelle ja liian isot voi käsittääkseni jakaa useammalle). Netissä väitetään, että se toimisi Amiga 500:ssakin Kickstartista riippumatta, mutta en ole kokeillut.

Verkkokaupasta saa nettisivuilta tilaamalla esim X-tyyppisiä nollakaapeleita, joissa on molemmissa päissä iso ja pieni liitin (PC:ssä on käytännössä aina pieni ja Amigassa iso). Nollakaapeli on oman kokemukseni perusteella varsin kätevä ja Amiga-puolella riittää alkuunsa pelkkä Workbench tiedostojen vastaanottamiseen (vielä helpompi tietysti, jos saa suoraan TransWarp ohjelman). Jouduin tosin tappelemaan muutaman PC:n terminal-ohjelman kanssa, ennen kuin tieto alkoi siirtyä.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 17.49:   
Noniin... Sain nyt Amiga pelin "Insanity Fight", jolla voisin testata toimiiko Amigan korppuasema (FD0, integroitu korppuasema). Ilokseni huomasin, että peli latautui ja korppuasema raksutti iloisesti. Valitettavasti peli ei lataudu oikein. Tekstit ja efektit ja melkein kaikki pelissä on yhtä sotkua. Äänet toimivat erinomaisesti. Tässä kuva pelistä (HUOM! kuvaulostulo on mono liitännästä, joten kuva on mustavalkoinen: http://www.freeimagehosting.net/q29zg Voisiko ongelma johtua likaisesta asemasta? Pelin myyjä sanoi pelin toimivan täydellisesti, joten se se ei voi olla. Kun katsoin lampun kanssa korppuasemaan, näin runsaasti pölyä, joten uskon että kyseesä on likaiset lukupäät. Mistä saisi ostettua noita korppuaseman puhdistus-settejä?

Kiitos vastauksista -Eemil

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 20.30:   
Btw: Df0. ;)
Ja tuo kuva näyttää paremminkin sille että tv ei vaan osaa näyttää sitä kuvaa oikein, eli resoluutio tai taajuus väärä.
Joku voisi tietysti varmistaa tuliko siitä monoliitännästä video- eikä rf-signaali...

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 20.58:   
Mono ulostulo antaa komposiitti kuvaa. Minun Kickstart aloitusruutu kuitenkin näkyy virheettömästi, joten en usko, että virhe olisi signaalissa. Kokeilin kuitenkin Amigaani taulutelevisiossamme. Kuva oli paljon tarkempi, mutta samat grafiikka virheilyt. Uskon, että ongelman lähde on likainen korppuasema.

Btw: Ensimmäinen tietoni aseman nimestä oli Df0, mutta toisella sivulla se oli FD0, eli Floppy Drive 0. :D

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 22.07:   
yölento: joo ja varmaankin Device Floppy.
Cataball: en sanoisi että useimmat mahtuu oikeastaan pieni osa niistä joiden kanssa olen puuhannut. ja voisikohan unrar toimia jos tekisi pceellä rar paketteja kun se tiivistää aavistuksen paremmin.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 27. tammikuuta, 2012 - klo 22.07:   
Device Floppy on siis se mistä mä miellän sen df0:lan dfän tulevan.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 9.35:   
Itsekin olisin syypääksi veikannut televisiota. Diskettiaseman pöly se tuskin on. Itse kokeilisin seuraavaksi irroittaa sen lisämuistin pois. Jotkut vanhat pelit ei toimi sen kanssa ja ehkä Insanity Fight on yksi niistä. Voit ensin kytkeä sen kytkimestä pois, mutta varmempi tapa on nykäistä se kokonaan irti. Ainakaan omassa koneessani ei kytkin aikoinaan aina toiminut.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 11.03:   
jansa: Olen yrittänyt irroittaa lisälevarin ja laittamalla katkaisimesta lisämuistin pois päältä, mutta turhaan. Seuraavaksi yritän irroittaa lisämuistin kokonaan, kuten mainitsit. Kuva näkyy samanlaisena jokaisessa televisiossa, jossa olen koettanut, joten en uskaltaisi syyttää televisiota. Amiga.org:issa sanottiin, että minun pitäisi hankkia korppuasemaan puhdistussetti ja yrittää puhdistaa tällä puhdistuskorpulla lukupäät.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 11.10:   
Juu. Lisämuistin irroitus ei auttanut asiaa yhtään. Kyllä se taitaapi olla se pölyinen asema. Korputkin menevät pölyisiksi, kun käytän niitä Amigassani :D
Mitenköhän menettelisin nyt?
-Eemil

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 11.49:   
Jos tarvitset puhdistaa levykeaseman lukupäät, voit käyttää vaikka tätä:
http://www.huuto.net/kohteet/levykeaseman-puhdistaja/207216648

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 12.20:   
Joo tuommonen pitäisi hankkia, mutta onko se vain pelottelua, kun Amiga.org:issa sanoivat, että se voisi olla myös Denise grafiikkachippi? Eikös se Denise grafiikkachippi anna kuvan myös kickstart käynnistys ruutun? Ainakin se näkyy hyvin: http://www.freeimagehosting.net/76flf Joten kysymyksenä on nyt "What to do?"

Kiitos -Eemil :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 13.10:   
Itse korjasin yhden Amiga 500 koneen samanlaiset ongelmat ostamalla toisen Fat Agnus ja vaihtamalle sen alkuperäisen tilalle. Tässä tapauksessa grafiikkasotkut alkoivat vasta kun kone oli ollut päällä noin viisi minuuttia, joten oli ilmiselvää että kyse ei ollut näytöstä tai ohjelmasta.

Amiga.orgiin terveisiä että pelkkä Denise ei tee grafiikka puolta. Fat Agnuksen sisällä on Blitter ja Copper osiot jotka hoitavat myös graafisia ominaisuuksia.

Pieni toivo voisi olla, että PLCC-koteloinen Fat Agnus olisi vain huonossa kontaktissa ja uudelleen istuttaminen voisi auttaa.

PLCC-kantaisen piirin vaihtamiseen olisi hyvä olla PLCC-extractor mutta kyllä se sieltä kapealla talttapäisellä meisselilläkin nousee jos varovasti tunkkaa vuorotellen kummastakin kulmasta.

Minun mielestäni näyttö ei voi tuollaista aiheuttaa, Amigan peruspelit eivät vaihtele resoluutioita sellaisiksi mitä tuollainen videomonitori ei osaisi näyttää ja kuvistasi päätelleen aloituskuvakin näkyy.

Omia korppuasemia olen puhdistellut sekä paineilmalla kevyesti kaukaa ja isopropanoliin kastetulla pumpulipuikolla lukupään linssiä hieman koskettaen.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 14.00:   
Hanzu: Oletko varma, että Fat Agnukseni olisi hajonnut? Sehän olisi erittäin ikävää... :-( Ja mitä uskoisit? Kummalle tuo sinusta enemmän näyttää? Hajonneelle Fat Agnukselle vai likaiselle asemalle?? :-(

No kiitos nyt kuitenkin vastauksesta... -Eemil

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 14.58:   
Koittaisin nyt kuitenkin hankkia vielä jonkun toisen pelin/korpun, jolla testata. Ensinäkemältä kun tulisi mieleen, että kone ja peli eivät vain olisi yhteensopivia... kickstart versio, lisämuisti, tms. Peli kun on kuitenkin vanhimmasta päästä, että voisi olla jopa joku ks1.2 vs ks1.3 erokin. Diskettiasemaa en syyttäisi, jos kerran äänet latautuvat oikein... enkä näyttöä, kun alkukuva näkyy ja tuossa toisessakin kuitenkin tuo harmaa boksi taustalla, että päällä olevat graffat vaan bugaa.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 15.18:   
No itse nyt luulisi ongelman olevan korppuasema, SILLÄ kun painoin pausea kesken pelin, pelin äänet aloittivat sekoilun ja peli tilttasi/meni sekaisin ihan kokonaan. Tämän jälkeen käynnistin Amigan uudelleen, ja korppuasema ei enää edes alkanut lukemaan korppua. Sammutin koneen, irroitin virtajohdon ja laitoin takaisin ja kone päälle. Peli toimi taas samalla tavalla kuten ennenkin (sotkua näytössä). Minusta tuntuu sille, että peli ei lataudu KOKONAAN, tarkoitan, että peli käynnistyy, mutta ei lataa muita osia pelistä... ? Mutta eihän toinen pelikorppu nyt paljon lompakkoa tyhjennä :-)

-Eemil

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.00:   
Kokeile tosiaan jollain toisella ohjelmalla. Jotenkin vaikea uskoa, että syynä olisi diskettiasema. Luulisi, että se aiheuttaisi jotain read/write errorin tyyppisiä virheitä... Yksi perinteinen keino on kanssa ruuvata kone auki ja painella kaikkia piirejä, jotta ne ovat tukevasti paikoillaan. Mutta tosiaan ihan ekana jostain joku toinen disketti, jolla testailua.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.06:   
Tsekkasin tuon kuvan Insanity Fight pelistä ja olen törmännyt joskus samaan. Peli onnistuu lataamaan varsinaisen peliä suorittavan binäärin päälle, mutta grafiikkojen kohdalla levyn lukeminen epäonnistuu osin ja kuva on tuollaista sotkua.

Levyasema on siis likainen kuten päättelit. Ei ole tavatonta, että peli joka toimii toisella koneella ongelmitta, ei toimi taasen toisella koneella. Toisissa koneissa on vaan paremmat levyasemat kuin toisissa, nekin kuluvat ja merkeissä on eroja. Lukupään puhdistus voi auttaa kuten olet epäillyt.

Se puhdistushan menee niin, että joko purat koneen ja avaat levyaseman sekä putsaat pumpulipuikolla + isopropanolilla sen lukupään tai sitten käytät puhdistusdiskettiä. Puhdistusdisketin koloon kannattaa pudottaa noin 2 - 3 tippaa nestettä niin, että sitä on "koko matkalta" eli se mitä tuosta aukosta näkyy.

Jos lukupää on erittäin likainen, niin muutaman sekunnin puhdistus ei aina auta vaan sitä pitää pyörittää asemassa 30 sekunnin ajan. Tökkää esimerkiksi levyä käynnistysruudussa sisään muutaman kymmenen kertaa niin kyllä sen pitäisi olla varmasti moskasta vapaa.

Olisi myös hyvä saada villakoirat pois levyaseman sisältä.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.11:   
Mustavalkoisesta kuvasta sellainen piirre, että olethan tarkastanut modulaattorin päässä olevan kytkimen? Muistaakseni sen pitää olla oikeassa asennossa, jotta kuva näkyy värillisenä - tämä on tosin muistelua ei varmaa tietoa. Kun napsautat kytkimen toiseen asentoon, pitää tehdä kanavahaku uudelleen.

Kannattaisi hankkia Scart / RGB-piuha, sillä saa merkittävästi paremmman kuvan kuin komposiitin kautta.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.19:   
Rakki: Minulla ei ole modulaattoria...vielä... Käytän tilapäisesti monochrome (mono ulostulo, joka antaa VAIN mustavalkoista kuvaa). :-)

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.26:   
Jep, en jaksanut lukea koko threadia läpi.

Levyasema on syyllinen. Peleissä käytetään usein omia latausrutiineja jotka eivät välttämättä virheistä paljoa ilmoittele, Insanity Fight on juuri sellainen tapaus. Joskus myös levyllä käytetty kopiosuojaus tuottaa pulmia latauksessa.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 17.50:   
Rakki: Kiitos! Siis pölyinen asema? :-) :-) Olisin erittäin iloinen, jos Amigastani ei olisi hajonnut mitään. Tai ei haittaa niin paljon jos levyasema on hajonnut. Muuten laitoin videota onkelmasta: http://youtu.be/c6aPGy46huI

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 22.52:   
Ja muuten, mistä (Suomesta) voisin ostaa tuon Scart/RBG piuhan? Ja olen kuullut, että se ei toimisi kaikissa televisioissa. Eikös ne myös ole aika hintavia?

Kiits -Eemil

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 23.27:   
Gentle-Eyeltä esimerkiksi saat uuden piuhan jolla on myös takuu.

Jos konepaketin hinta on ollut 22€, niin saattaa olla hintavan tuntuista ostaa piuha joka maksaa enemmän kuin koko paketti.

Kun sen piuhan ajattelee vain niin, että sillä saa kerralla paremman kuvan peli-iltoja varten niin eipä muutamalla kympillä luulisi suurta väliä olevan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 23.28:   
Rakki: entäs jos katsoo demoja:-) ps. ainakin vähentää migreeniä melkoisesti sanoisin tuo kunnon kaapeli.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 28. tammikuuta, 2012 - klo 23.52:   
No kyllähän se hiukan kalliille tuntuu, mutta näyttääkö kuva miten paljon paremmalle kuvaputkitöllössä verrattuna tv modulaattoriin? Ja on itsellä kolvauskokemusta, joten olisiko se aivan mahdoton tehtävä tehdä tuollainen kaapeli itse?

Kiitos -Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 2.44:   
Eemil Helin: mun nyttemmin mussa käytössä olevassa on ero kuin yöllä ja päivällä jos shakkilautakuvio mustaa ja valkoista vaikka toisessa se näyttää melkein harmaalta toisessa taas siltä shakkilautakuviolta. Sitten kääntynyt Thompsonin halpamalli ero ei niin selvä. eräiden säätöjen toiminnasta päätellen teki itse saman muunnoksen ja vielä takaisinkin kun kuvaputki vaatii kuitenkin rgb ohjauksen...

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 6.59:   
RGB on erittäin suositeltava. Kunhan sitä ei pilaa jollain splitterillä tmv. Eli suora johto vain kiinni.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 9.17:   
Joo, modulaattorin kuva on ihan hirveää verrattuna RGB:hen oli näyttö mikä tahansa. Punertavat värit leviävät ja muutenkin suttuista kaikki.

Kannattaa yrittää hankkia SCART-piuha, jos vaan telkku tukee RGB:tä. Voi niitä itsekin kolvailla, mutta Amigan videoportin liittimiä voi olla vaikea löytää... mutta vissiin jotkut ovat sahailleet isommasta liittimestä sopivaa...

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 11.51:   
Jatkovastaukset 65€ / tunti. RTFM :-)

 

Vesada
Käyttäjätunnus: vesada

Rekisteröity: 7-2011
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 12.07:   
Itse olen tehnyt pari kaapelia tällä ohjeella: http://www.hardwarebook.info/Amiga_to_SCART. Kuva on todella hyvä. Niitä D-liittimiä ei tosiaan saanut enää edes tilaamalla, mutta sahasin 25-pinnisestä kaksi pinniä pois. Törmäsin kyllä äskettäin telkkariin, jossa tuolla kaapelilla ei tullut kuin valkoinen ruutu, tietäisikö joku miksi?

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 15.33:   
No taitaa nyt olla se rgb johto harkinnassa... Mut tiedättekö, että eikö hiljainen Amigan korppuasema osaa lukea HD-diskettejä? (Taas Amiga.orgista tieto :-)) Oman Amigani asema kuulostaa erittäin hiljaiselle, joten... :-( Juuri ajattelin niille HD korpuille pelejä laittaa, ku ei tarttee pakata niitä levyimageja, ja muutenki on noita HD mallisia korppuja aikamoinen läjä tossa vieressä. Oma amigani malli on se "vihreä power valoinen" malli. (Ei Amiga 500+)

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 17.36:   
A500:ssa ei ole ikinä ollu HD-korppuasemaa. Ne HD-korput usein kuitenkin toimivat DD-korppuina suht luotettavasti. Itsekin joskus niitä käyttänyt, mutta HD:na eivät toimi.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: guru_meditation

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2012 - klo 17.37:   
Jani: Juu siis tarkoitin samaa kuin sinä, että käyttäisin niitä DD-korppujen sijasta.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 30. tammikuuta, 2012 - klo 10.43:   
Mikäli aitoja, avaamattomia DD-korppupaketteja kaipaa, niin niitä olisi saatavilla pääkaupunkiseudulla.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Maanantaina, 30. tammikuuta, 2012 - klo 15.22:   
Olishan ne DD:t hyviä mutta kyllä HD:illa pärjää kun korppuasema osaisi niitä lukea.

PS. Vaihdoin käyttäjätilin, joten elkää ihmetelkö käyttäjätunnuksen vaihtumista

 

Matti Ristola
Käyttäjätunnus: matti

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2012 - klo 1.32:   
HD:t ovat parempia kuin DD:t, jotkin asemat vaativat sen teippaamisen , jos on PC:n korppuasema modattu Amigalle niin ainakin sitten !!

 

Matti Ristola
Käyttäjätunnus: matti

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2012 - klo 1.45:   
Myös Esim. A1200 Levarit eivät sulata HD korppuja ellei sitä luukkua ( jossa ei ole suljinta ) teipata !!

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2012 - klo 10.12:   
Miten tuo HD:n paremmuus ilmenee ja missä tilanteessa se on parempi?

HD:iden kiekon magnetisointiin tarvitaan enemmän energiaa. DD-kiekkoon vähemmän.

DD-asemien kirjoitusvirta on sovitettu DD-medialle, jolloin HD-media ei magnetisoidu kunnolla DD-asemassa.

HD-levyt on parempia HD-asemassa korkealla tiheydellä, DD-levyt on parempia DD-asemassa tuplatiheydellä.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 31. tammikuuta, 2012 - klo 22.22:   
@Juppe
Mistä saa vielä aitoja avaamattomia DD-korppupaketteja?

Eipä noita HD-korppuja kannata ottaa jos hyviä DD-korppuja saa. Joskus uusia HD-korppuja on joutunut kirjoittelemaan kahteen kertaan jotta toimivat, kyse lienee magnetisointiongelmasta.

TDK:n DD-korput ovat luotettavimmasta päästä. Nimettömissä laatu vaihtelee melkoisesti.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2012 - klo 12.57:   
Eiköhän noita korppuja saa "tilauksesta" vaikka seuraavaan DOT:in tapahtumaan: http://koti.kapsi.fi/~dot/

Tuosta oli puhetta, että jäsenet saisivat noita korppuja ilmaiseksi, mutta jäsenmaksuhan on vain 5e/vuosi, ja menee tietenkin hyvään tarkoitukseen! :-)

Listalla seuraavana oleva yrityssaunailta on vain jäsenille, mikäli ei halua osallistua muuhun ohjelmaan, niin eiköhän sitä voi käydä vain noutamassa korppuja.

Maaliskuiseen peli-iltaan kannattaa tietenkin osallistua riippumatta siitä, haluaako korppuja vai ei, varmaan roudaan itse paikalle muiden laitteiden ohella joko A600:n tai CD32:n.

Itse voin "tilata" noita suoraan henkilöiltä, jotka tietävät asiasta enemmän, kunhan ilmoittelee etukäteen kaipaavansa niitä. Tänne voi postata tai sit jpjokela gmailissa. Tarkoitus olisi myös jossain vaiheessa mahdollisesti roudata noita Oulun suunnalle vuosikokouksiin ym. mikäli siltä suunnalta löytyy myös kiinnostusta.

Korput ovat juurikin TDK-merkkisiä, ja paketit avaamattomia. Mitään toimivuustakuuta (tai muutakaan takuuta ylensäkään) näillä ei tietenkään ole, itse formatoin muutaman omalla MSX2:lla, ja hyvin tuntui toimivan.

Tietenkin olisi kiva, mikäli näitä menisi oikeasti muuhunkin käyttöön kuin huuto.net / ebay jälleenmyyntiin :-)

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2012 - klo 13.32:   
Toisaalta, eiköhän noita korppuja voida antaa ihan ulkopuolisillekin ainakin pienempiä määriä (puhutaan kuitenkin useammista 10kpl paketeista)

Pistin uuden threadin tulossa olevasta peli-illasta, ennen sitä on mm. yksi yrityssaunailta, kts. aikataulu yhdistyksen sivuilta.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2012 - klo 17.13:   
Näin tossa google kuvahausta seuraavanlaista: http://www.ntrautanen.fi/computers/commodore/images/amiga/workbench_13.jpg Nii, että tuossa luki Sweden/Finland. Tarkoittaako tuo, että tuossa olisi tämä ruotsalainen näppäimistön layout? Mistä saisi tuon korpun imagen?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2012 - klo 17.53:   
Eemil Helin: jollen väärässä ole kaikissa on se mukana mutta se pitää asettaa käyttöön ja 1.3 tapaa en muista. jonka saa tapahtumaan automaattisestikkin tokikin.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 1. helmikuuta, 2012 - klo 18.00:   
Siinä on oletuksena se suomalaisen näppäinkartan asetus Workbenchissä. Mulla on omassa A500:ssa juuri tuollainen alkuperäiskorppu, mutta se ei ole kaupan.

Laillisen Workbench-disketin imagen saat ostamalla Amiga Forever paketin.
http://www.amigaforever.com/

 

Ville Haapanen
Käyttäjätunnus: bamiga2002

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 12.06:   
Laita Rakki adf-jakoon sitä tarvitseville tms, on tuo WB 1.3 niin vanha jo...

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 13.48:   
Ville Haapanen: löytyy varmaan jostain. ps. minä kylläkin kunnioitan tekijänoikeuksia vanhankin.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 15.47:   
Joo-o. Valitettavasti en voi noudattaa tekijänoikeuksia täysin. Aion nimittäin ladata netistä monta .ADF peliä korpulle joka on MINUSTA sitä ns. "Abandonwarea". Mutta huomasinkin, että minun Amigassani on se saksalainen näppäimistö. Melkein samanlainen kuin täällä suomessa, mutta Y:n paikalla onkin Z, ja päin vastoin.

Tänään tulikin jo se puhdistuskorppu. Voisitteko siis kertoa tarkat ohjeet sen käytöstä?

Kiitos :-) -Eemil

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 16.04:   
Puhdasta isopropyylialkoholia kankaalle kolme tippaa (silleen, että se koko luukun alue on kosteana) ja sitten vaan 30sec ajan moottori käyntiin.

Onnistuu vaikkapa kopiointiohjelmalla tai jollain uulla.

 

jakp
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 16.13:   
On itsestään selvää, että Amiga Forever -paketti kuuluu olla jokaisella Amiga-harrastajalla. Sehän ei ole pelkkä Amiga-emulaattori, vaan kiinnostavaa Amigaan liittyvää materiaalia löytyy paketista vaikka kuinka paljon: Kickstart ROMit, AmigaOS-levykkeet, valikoituja työkaluohjelmia, demoja, pelejä, videoita jne.

Eihän sitä nyt laittomia ohjelmakopioita... Warettajat käy sitten varmaan luvatta poimimassa omenat naapurin omenapuusta ja tyhjentämässä kasvimaan. Normaalia harmitonta toimintaa?

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 16.17:   
Itse olet abandonwarea :-).

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 16.36:   
jakp: tarkoitus ollut ostaa vaikkei oikein helppo mäkkiin amiga emua varalle pystyttää olekkaan WinUAE olisi helpompi mutta jotain vaikeuksia on mäkin emujen kanssa jopa aidon Amigan pystytys on työlästä noh nykyään olen niin mukavuuden haluinen... ja eräät pelit on netissä ihan luvalla jaossa...
ja en minä noista vanhoista amiga softista välittäisi niin mutta eräätkin kun vielä myy niitä no ehkei wb1.3 kovin moni mutta.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 17.13:   
Itseään kunnioittava Amiga-harrastaja ei leiki emulaattoreiden kanssa vaan panostaa aitoon ja oikeaan välineistöön ja ohjelmistoon.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 18.46:   
No paljoa todellakin nuo yritykset kärsivät esim. joku Firebird. Varmaan eivät paljoa tappiolle jää, jos latailen heidän 80-luvun pelejä. Katsokaapa teidän omia vanhoja korppulaatikoita, jotka jotka ovat täynnä Amiga pelejä- ja softaa. Luulen, että suurin osa peleistä on kopioituja. Siihen aikaanhan ne olivat vielä ihan uusia ja ihan eri asia kuin nykyään... :-) Ja kuten Juha-Pekka Kuusela sanoi: Niitä laillisiakin pelejä on siellä netissä aika paljon. :-)

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 19.03:   
Aijai. Puhdistin puhdistuskorpulla painelemalla resettiä Amiga+Amiga+ctrl ja poistamalla korppua asemasta ja laittamalla takaisin... Ei auta! Sama grafiikka ongelma. Seuraavana kai pitää hankkia toinen pelidisketti. Mikä voi olla vialla???

-Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 20.05:   
Eemil Helin: tarkoitan kauppiaita en ohjelmia tehneitä yrityksiä.
yölento: minulla ei vaan ole varaa uusia classic amiga rautaa sitten kun nykyinen hajoaa.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 20.19:   
jpq: harrastus on väärä jos siihen ei mene kaikki rahat. :D
Ei se vuositasolla mikään kaksinen summa ole mitä menee kaluston uusimiseen, Amigoita saa vielä ihan kohtuuhintaan. Eihän sitä jatkuvasti tarvii olla uusimassa. Ja jos jotain särkyy, odottaa kotvan että tulee sopivan hintanen kohdalle ja ostaa pois. So simple. Tuo "ei ole varaa" on aika huono syy...lähinnä se on järjestelykysymys.
Eemil: laitappa osoitetietoja vaikka mailiin remppatj (ät) gmail.com niin kaivelen laatikoita ja laitan sulle sen 1,3 korpun jos tuntuu muuten tiukassa olevan.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 22.24:   
Hanki toinen pelidisketti, noihin kysymyksiisi on jo vastattu eikä se auta käydä samaa asiaa uudelleen läpi ennenkuin saat jonkin toisen pelin. On tuossa pöydällä muutamia Amigan diskettilehtien korppuja, voin sellaisen laittaa postissa tulemaan jos haluat. Laita s-postia suoraan.

Ja sitten:
Cloantolla on oikeudet myydä sitä Workbenchiä ja Amigan ROM-imageja pakettiensa mukana ja julkaisee joka vuosi uuden Amiga Forever paketin. Ei se nyt kovin iso raha ole maksaa vajaata kymmentä euroa siitä että retroharrastusta tuetaan edelleen.

Edelleenkin suurin osa 80- ja 90-lukujen peleistä on tekijänoikeuksilla suojattuja eikä siihen vaikuta se jääkö joku tappiolle vai ei.

Google on kaverisi jos haluat piraattikamaa etsiä, ei ole kovin vaikeaa.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 2. helmikuuta, 2012 - klo 22.30:   
yölento: ei ole ainoa harrastus. ja osien vaihtaminen noh emon vaihto amiga tornista on homma johon en itse kykene ja siihen tarvitsen apua ja nykyään edellinen vaihtaja ei ehdi eikä halua hommaan enään ryhtyä muutenkaan.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2012 - klo 15.31:   
Itse kutsuisin (koneessa olevaa kickstart -versiota vastaavia) workbench -levyjen kopiointia suht. harmittomaksi "waretukseksi" - ihan silloinkin, jos unohdetaan firman konkurssi jne.

Levyt on kuitenkin aikanaan toimitettu jokaisen myydyn koneen mukana (halusi tai ei), että sikäli katsoisin koneen omistajilla olevan oikeudet pitää hallussaan kopiota (riippumatta siitä, onko edellinen omistaja ne jossain vaiheessa hävittänyt tms) - ja kyllähän jokaisen niistä "käyttökopiot" kannattaa ottaa, ja pistää originaalit talteen.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2012 - klo 15.36:   
Niin ja esim. http://www.back2roots.org/ löytyy ihan tekijöiden luvalla nettiin laitettuja laillisia kopioita useammastakin kaupallisesta pelistä.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2012 - klo 16.18:   
Minusta tuolla back2rootsissa on juuris sitä ns. "Abandonwarea", mutta sehän on laillista ...ainakin minusta... :-) Ja olisin kyllä kiinnostunut yölennon antamasta workbench tarjouksesta...

Ja itse olen juuri sellainen joka käyttää emuja VAIN ohjelmiston yhteensopivuuden testaamiseen ennenkuin laitan imagen korpulle, muuten ... pelaaminen ja kaikki muu AIDOLLA AMIGA-RAUDALLA!!! :-)

-Eemil

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2012 - klo 17.06:   
Abandonware-termiä käytetään yleensä kaikesta vanhasta, jonka joku päättää olevan tarpeeksi hyödytöntä tekijöilleen, että sitä voisi kopioida vailla tunnontuskia. Useimmiten silti laittomasti. Back2rootsissa on jaossa sitä pientä osaa abandonwaresta, johon on kysytty lupa alkuperäisiltä tekijöiltä.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2012 - klo 18.08:   
Se on totta, mutta aika tymälle tuntuisi, jos virkavalta antaisi sakot 10-20 vuotta vanhasta softasta :D

Itse miellän kaiken abandonwaren lailliseksi. Wikipedia sanoo, että abandonware on neutraalia, eli osittain laitonta ja osittain ei... :-)

-Eemil

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 4. helmikuuta, 2012 - klo 16.55:   
Tuota, abandonware termi on aika vaarallinen. Se että jokin on osin laitonta ja osin laillista ei tee siitä neutraalia. Samalla logiikalla, mikä tahansa rikos olisi neutraali, jos joku tekee jotain laillista.

Toisaalta monasti kaikki amigaan liittyvä mielletään abandonwareksi ja siitä kärsii ne yritykset jotka vielä tukevat amigaa, esim. APC/TCP

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 4. helmikuuta, 2012 - klo 18.08:   
Eihän tästä Amiga harrastuksesta tulisi aloittelijalle mitään, jos vähän ei näitä maailman typerämpiä lakeja "rikota". Esim. Itsestäni tuntuu tosi typerälle, että vieläkin jotkut lait osaavat valittaa, vaikka copyright ei olisi enää voimassa! Ja vaikka valittaisivat, I don't care!

Ja abandonware on omasta mielestäni laillista, koska pelitalot ja muut retrokauppiaathan näistä väkättää, mutta ei kuitenkaan lainkoura siihen jaksa yhtään paneutua. :-)

Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 5. helmikuuta, 2012 - klo 6.31:   
Eemil helin: tekijän oikeus ohjelmistollakin pitkään.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 5. helmikuuta, 2012 - klo 11.39:   
Kovin on itsekeskeinen asenne, mutta niihnän Steve Jobskin sanoi että jokainen ajattelee vain itseään.

Täältä saa myös laillista kamaa:
http://www.amigafuture.de/downloads.php?cat=6

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 5. helmikuuta, 2012 - klo 11.56:   
No jos voisimme nyt lopettaa tämän "mikä on laitonta ja mikä ei"- taistelun? Ja onhan tuo kuitenkin hienoa, että noin paljon hyviä pelejä, joita aioinkin laittaa korpuille, ovat nyt laillisesti ladattavissa internetistä! :-) Onko kenelläkään tietoa, että olisiko Bubble Bobble laillisesti ladattavissa?

Mutta joo nyt pitää hankkia tuo Workbench 1.3

-Eemil :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 5. helmikuuta, 2012 - klo 14.09:   
Wikipediassa on lista kaupallisista peleistä jotka ihan tiedoitteen kanssa julistettu freewareksi, mukana on myös Amiga pelejä:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_commercial_games_released_as_freeware

Usein kuitenkin ne alkuperäiset freeware statuksen aloituksessa laitetut latauslinkit katoavat netistä sivupäivitysten mukana tai sivujen lopetuksen yhteydessä, joten en tiedä mikä on oikea kanta onko myös jo aiemmin kräkättynä levinneet versiot samoista freeware statuksen saaneista peleistä samalla julistuksella yhtä laillisia.

Tuollainen julkisen tiedoitteen antaminen on paljon parempi tapa kuin se että lupa käsitellä peliä freewarena tai abandonwarena annetaan jossain sähköpostissa sille joka sitä ensimmäisenä keksii kysyä ja vaikea siinä on kenenkään väittää vastaan, kun vain se jolla on pelin oikeudet tietää miten on.

Bubble Bobblesta sen verran, että 1996 Taito ilmoitti menettäneensä (kovalevyrikossa tms.?) alkuperäisen source coden ja lähetti Bubble Bobble kolikkopeliautomaatin piirilevyn Probe Entertainmentille jonka tehtävänä oli tehdä muutamia kotitietokone versioita Bubble Bobblesta. Ilmeisesti kolikkopeliautomaatti tekniikan kanssa pelailu riitti pelin porttaamisessa auvustamiseen, koska saivat aikaiseksi mm. Playstation ykkösen ja PC (MS-DOS) 1996 versiot.

Bubble Bobblen Ladattavuuteen en ota mitään kantaa. Alkuperäisenä se on ainakin yksi halutuimmista ja näin ollen arvokkaimmista peleistä. Jos ei muualla tärppää niin on siitä ainakin kelpo remake versioita Windows järjestelmään.

Mielenkiintoisinta tosin olisi pelata Sega Master System versiota jossa on kuulemma 200 leveliä kun ainakin Amigalla ja kuusnepalla oli vain 100.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 5. helmikuuta, 2012 - klo 14.10:   
Joo taidan sittenkin siirtyä tälle lailliselle linjalle! Back2Roots sivulta löytyy miltei kaikki pelit joita haluaisin - ja vielä laillisesti! Entä onko www.lemonamiga.com laillinen sivu? Tämän mukaan on: http://www.tweakguides.com/Amiga_5.html ja katso kohta "Downloading Game Images". Jos ei, niin onko http://www.server2-amiga-island.de/html/amiga-games_a.html Linkki löytyy samalta sivulta ja samasta kohdasta, mistä löytyi lemonamiga

Kiitos -Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Maanantaina, 6. helmikuuta, 2012 - klo 15.59:   
Eli ketkä siis olisivat valmiita myymään kopiota workbench 1.3:sesta?? Se olisi nyt pakkohankinta amigaan.

kiitos -Eemil

 

jakp
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 6. helmikuuta, 2012 - klo 21.48:   
@Eemil

Kukaan ei varmaankaan halua myydä levykkeitään.

Osta AmigaForever, tyhjiä levykkeitä ja kirjoita Workbench 1.3 -levykkeet AmigaForever-CD:llä olevista levykuvista. Levykuvat ovat CD:n hakemistossa "Amiga Files/System/adf/".

Kun tilaat AmigaForeverin Cloantolta (http://www.amigaforever.com/), voit ladata sen saman tien verkosta ja saat WB 1.3 -levykkeet heti. Tämä siis vaikka tilaisit AmigaForeverin fyysisen version (se tulee myöhemmin postissa).

Hinnat lähtevät 9,95 eurosta.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 7. helmikuuta, 2012 - klo 15.14:   
@jakp

No, ei nyt kiirettä. Katsotaan, että saisinko workbenchin eräältä tämän foorumin toiselta käyttäjältä. :-) Mutta on se hauskaa, että on olemassa suomalainen Amiga-foorumi. Meinaa mennä välillä sanat solmuun tuolla Amiga.orgissa

-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 16.01:   
Terve kaikki sakulaiset!
Sain tuossa Yölennolta Workbenchin, ja testasin Amigassani. No, sehän toimi virheettömästi! Ei mitään graaffisia virheitä.

Seuraavaksi asetin Insanity Fight- pelini amigaan (Workbenchissä). Workbench antoi ilmoituksen "Disk is corrupted!" tai jotain tuon tyylistä. Seuraavaksi testasin samaa peliä lisälevarissa. Sama virheilmoitus. Voisiko tuosta nyt päätellä, että peli oli todellakin vain mennyt pilalle ja Amigani ei ole hajonnut?

Kiitos -Eemil :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 18.16:   
Ei voi. Tai ainakaan jos se näkyy non dossina WB:ssä etkä saa edes hakemistolistausta siitä ulos. Useimmat diskettipelit käyttävät omia loadereitaan eivätkä standardeja tiedostojärjestelmiä, joten niiden sisältö ei näy Workbenchistä tai muualtakaan.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 18.21:   
No en kuitenkaan usko, että kyseessä on rikkinäinen Denise tai Fat agnus chip. Workbenchän näkyy oikein... ??

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 19.08:   
Perus Workbench ei välttämättä rasita juurikaan blitteriä ja copperia, jos se vika olisi siellä päin. Mutta ehkä pientä testiä voisi tehdä liikuttelemalla ikkunoita ja vetämällä screeniä yös alas :-). Edelleenkin testaisin muutamia muita pelejä arvailun sijaan.. ehkäpä se WB auttaa siirtämisessä..

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 19.34:   
voisitko suositella jotain peliä mikä käyttäisi "tavallista enemmän" näitä blitter ja copper osioita? :-) Olisiko grafiikoiden testausta varten tehty joku softa tai demo? Se vaan, että kumpa pystyisin nyt siirtämään ihan vain vanhalla win98 pcllä jonkun demon, jotta voisin nyt nopsaan testata tuota... Mutta onko mitään ideoita, että miten tuossa workbenchissä vaihdetaan se layout. Vaikka disketissä ihan lukee "Sweden/finland", ei siinä oletusasetuksena ruotsalaista layouttia ole.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 10. helmikuuta, 2012 - klo 23.37:   
Kannattaisiko tarkastaa virustilanne?

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 8.33:   
Ei siinä Insanity Fightissä voi mitään virusta olla jos se kerran lataa pelin kuitenkin tavallaan päälle. Tuossa tapauksessa levylle voi tarttua vain buuttiblockin virus ja tällöin peli ei lähde latautumaan ollenkaan vaan palaa wb:n alkuruutuun. Amiga-aikojen virukset olivat kuitenkin yleensä vain buuttiuralla tai disk validatorin päälle ylikirjoitettuna.

Joku on vaihtanut layoutin ja tallentanut sen levylle. Ensinnäkin layout (keymap) pitää olla Devs/Keymaps-kansiossa ja todennököisesti se sieltä löytyy ellei sitä joku ole aikanaan poistanut. Muistaakseni Preferencesin kautta niitä pystyi asettamaan sekä komentorivin kautta, mutta komentoa en nyt ulkoa muista.

Periaatteessa lähes mikä tahansa demo on hyvä grafiikoiden testaukseen, vaikkapa Kefrensin Desert Dream käy hyvin (2 diskettiä). Sillä on myös hyvä kokeilla onko koneessa lisämuisti kunnossa vai ei koska vaatii 1mb muistin.

On erittäin suositeltavaa hankkia amigan käyttöohjekirja -> sieltä saat monta vastausta mitä ei välttämättä foorumilta selkokielisenä aina saa. Mulla on tuossa muutamia suomenkielisiäkin opuksia (myös Amiga 500 käyttäjän opas) mutta menee varmaan pari viikkoa, että ehdin niitä käydä läpi.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 9.17:   
Korjaus, ei wb:n alkuruutuun vaan kickstartin alkuruutuun :-).

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 10.03:   
No, Insanity Fight on minusta surkeimpia amiga pelejä, mitä on koskaan tehty!

Muuten, tuli ongelmia tuossa HD-korrpujen formatoinnissa Workbenchissä. Yritin teipata korpun kulmassa olevan reiän (ei kirjoitussuojareikää), mutta siitäkään ei ollut hyötyä. Lisälevari osasi formatoida paremmin, mutta kyllä silläkin tuli lopussa "Bad Sector" virhe.

Nyt pitäisi siis saada Serial kaapeli amigaan ja RBG -> Scart videopiuha. Serial kaapeli on onneksi helppo saada, mutta RBG scart ei.

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 10.06:   
Shelliin Setmap s, asettaa SF/S näppiksen ja tallennus s:startup-sequenceen jos haluaa sen aina latautumaan.

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 10.08:   
Kannattaa kysellä:
http://www.gentle-eye.fi/hardware.html

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 10.40:   
zipper: muokaten ei päälle kirjoittaen et vain kopiolle...
ps. kaapeli on rgb ei rbg.

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 15.59:   
Tottahan '91-mallinen WB 1.3 disketti on edelleen lossain lootassa tiukasti kirjoitussuojattuna alkuperäiskunnossa (mahtaako enää edes toimia...)

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 17.23:   
Hei Zipper!
Sain suomalaisen näppiksen toimimaan, mutta en oikein ymmärtänyt tuota s:startup-sequence- kohtaa. Ajattelin tallentaa Workbenchin varmuuskopiolle, jonka tein juuri äskettäin ja haluaisin, että Workbench laittaa aina käynnistyksessä tuon SF/S layoutin.

Muuten, miten kellonaika vaihdetaan WBssä? :-)

-Eemil

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 18.14:   
Sieltä samasta Preferences-ohjelman kautta tai sitten shellissä "date" komennolla.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 20.16:   
HEI NYT TARVITAAN INSINÖÖRIEN APUA!!! (taas) :-)

Mistä tiedän, onko Amigani NTSC vai PAL??? Pystyykö sen näkemään emolevystä vai mistä?

Kiitoksia! -Eemil

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 11. helmikuuta, 2012 - klo 21.09:   
Emolevyllä on tuo neliön muotoinen Agnus piiri, johon kirjoitettu "mystisiä" numeroita. Jos NTSC, niin pitäis olla 8370 , PAL versiossa voi olla 8371 tai 8372 tai jopa 8375 jos A500Plus kone. P.S. Tämä ei sitten ollut insinöörin lausunto.

Katso ja tutustu itse;

http://bboah.amiga-resistance.info/index_e.html

tai

http://bboah.amiga-resistance.info/cgi-bin/showcat_en.cgi?CATID=40

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 12. helmikuuta, 2012 - klo 0.24:   
PAL koneessa on 28.37516 MHz kide
NTSC koneenssa on 28.6363 MHz kide

Tuo pää kide oskillaattori sijaitsee 68000 prossun, kickstartin ja FAT AGNUS piirin välissä. Silkscreen merkinnät OSC X1.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 12. helmikuuta, 2012 - klo 11.32:   
Eli amigani on PAL. no mistä tietää, onko peli pal vai ntsc ja pystyykö lisämuistin testaamaan workbenchissä?

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 12. helmikuuta, 2012 - klo 11.43:   
Lisämuistin pystyy testaamaan vaikka ihan vaan kopioimalla RAM-levylle tavaraa kunnes se täyttyy. Jos se onnistuu niin muisti toimii.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Maanantaina, 13. helmikuuta, 2012 - klo 14.59:   
Muistikin toimii. Entä näyttääkö peli tuolta sotkulta, jos se ei ole tuettu? (Esim jos peli on NTSC). Ja sitten, millainen on teistä oikea hinta Amigan tv modulaattorille? Maksaako sellainenkin paljon?

Kiitos -Eemil

 

jakodemus
Käyttäjätunnus: jakodemus

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2012 - klo 10.10:   
Sanoisin, että 10-20e on sopiva hinta tv-modulaattorilla jos netistä ostaa. Kirpputoreilta yms. voi löytää vaikka ihan parilla eurolla.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2012 - klo 15.05:   
Harmi, että täällä savonlinnassa ei oikein sellaisia kirpputoreja ole, missä olisi jotain kiinnostavaa :-)

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2012 - klo 21.56:   
Kannattaa mielummin ostaa toimiva scart piuha, kuin tv-modulaattori

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2012 - klo 22.41:   
Ibe U: ehdottomasti kuvanlaatu on toista et minulle tuli huono olo aikoinaan tv modulaattorikuvasta onneksi en sitä kauaa joutunut katselemaankaan. ps. eka tv modulaattorini oli sitä paitsi rikki teki mustavalko kuvaa jossa oudohko punerrus.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 14. helmikuuta, 2012 - klo 22.42:   
tai siis sävyvirhe eniten ehkä juurikin punerva tai keltainen. vaikka vähän olisikin varaa harrastaa silti kannattaa panostaa "laatuun".

 

jakodemus
Käyttäjätunnus: jakodemus

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 15. helmikuuta, 2012 - klo 12.25:   
Scart-piuhoissa toki kannattaa olla tarkkana, että ostaa oikean mallisen. Kaikki eivät toimi kaikissa telkuissa. Joku varmaan tietää tarkemmin yksityiskohtia?

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 15. helmikuuta, 2012 - klo 14.49:   
Voisiko kyse olla siitä, että jotkut telkkarit vaativat sen jonkun pinnin maadoituksen, että tajuavat siirtyä sopivaan tilaan ja sitten taisi olla myös niin, että kaikista Scarteista ei mene telkkariin sisään RGB:ta ja/tai telkkari ei osaa sitä ottaa vastaan ollenkaan tai ainakaan kaikista scart-tuloista. Näin ainakin meillä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 15. helmikuuta, 2012 - klo 15.03:   
jani KuituniemI: lisäksi jossain telkoissa RGB tulosta ainakin siitä mitä olen kokeillut tuli hieman oudosti sävyttyny kuva. Myös suttuinen et värikylläisyys säätö tepsi kuvaan siis RGB kuvaan luulenpa että teki muutoksen RGBeestä Composiitiksi ja takaisin. jonkun idioottimaisuuden vuoksi.
ja lopuksi totean tässä pinnien merkitykset scartille osalle kun muutamakin tehtävä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/SCART

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 16. helmikuuta, 2012 - klo 0.09:   
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_SCART/amiga_scart.html

Tota kaavaa käyttää ainakin amikit kaapeleissaan, toimii siis lcd-telkkujen kanssa.

Vanha piuha joka toimi mainiosti crt näytön kanssa oli hyödytön LCD-telkun kanssa. Ilmeisesti kyse on muistakin kuin maadoituksista. Taitaa olla niin että vanhoista piuhoista puuttuu paljon muutakin.

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 16. helmikuuta, 2012 - klo 13.01:   
Puuttuu osa statussignaaleista ja osa kuvasignaaleista on liian voimakkaita.

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 16. helmikuuta, 2012 - klo 13.02:   
Stedmanin kytkentä on hyvä, jos tekee kaapelin vuonna 2012, kannattaa käyttää just sitä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 16. helmikuuta, 2012 - klo 13.40:   
AUttaisikohan se kuvan häiriöihin jotka LCD tveemo n'yttää kummaa raitaa että joka toinen juova kuin vaaleampi leveyssuunnasssa tietyissä väreissä ja sitten väreilyä vesiintyy jos olette vaarmoja pitää "työllistää kolvisankari".

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 16. helmikuuta, 2012 - klo 13.58:   
ja ostaa s-video kaapeli että vo mäkn tv kortilla kaapata videota amigasta ideoita on näet siihenkin suuntaan.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Lauantaina, 3. maaliskuuta, 2012 - klo 19.01:   
Moro kaikki pitkästä aikaa!
Nyt tuli se teidän suosittelema Verkkokauppa.comin kaapeli. Eli se, jossa on yhteensä 4 päätä. Kaksi 9 pinnistä ja kaksi 25 pinnistä. No, latasin trialin Amiga Explorer 2005:sesta ja asensin vanhalle Windows 98 pentium 1 koneelle (No kun ei ole uudempia koneita, joissa olisi SERIAL-portti. On vain kannettavia, eikä jaksa ostaa USB->serial convertteria :-)) Asetin SERIAL asetukset sekä PC:ltä että Amigalta Workbenchissä. Amiga Explorer lähti normisti käyntiin, mutta lopulta matka tyssäsi kohtaan, jossa painetaan amigan puolelta CTRL+C, ja amigan shelliin pitäisi ilmestyä joku ""BREAK"" vai mikä nyt sitten lienee, MUTTA KUN EI ILMESTY! :-( Missä vika? Kaapelissa, PC:ssä vai Amigassa??? Pitäisikö minun yrittää ilmaista ADFSenderiä?
-Eemil

PS. Kaikki ketkä ovat käyttäneet tuota Verkkokauppa.comin kaapelia, niin miten kiinnitätte sen Amigaan??? Laitatteko Toisen pään 25 pinnisen pään Amigaan ja toisen pään 9 pinnisen pään taas PC:hen, vai pitääkö yhdestä päästä laittaa 25 pinninen amigaan ja samasta päästä 9 pinninen PC:hen?

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 3. maaliskuuta, 2012 - klo 19.38:   
Sarjaportti on PC:ssä yhdeksänpinninen, Amigassa 25-pinninen. Varmista että käytät oikeaa liitintä Amigassa, kun ne ovat nopeasti katsoen samannäköisiä.

Kaapelia itse tuntematta voisin olettaa että siinä on molemmissa päissä 9-ja 25-pinniset liittimet, joista vain yhtä kerrallaan on tarkoitus käyttää.

Itsellä tuli vähän samanlaista ongelmaa uuden Amiga Explorerin kanssa (Amigan CLI:ssä pyörivä ohjelma ei loppunut kohdassa jossa sen ohjeen mukaan piti), ongelma ratkesi muutaman yrityksen jälkeen (resetoimalla molempia koneita ja yrittämällä useamman kerran). Tärkeää on että kummallakaan koneella ei ole mitään muuta softaa käynnissä, eikä sillä tehdä MITÄÄN siirron aikana. Itselläni tosin ongelmat ajoitusten kanssa saattoivat olla herkemmässä, kun Windows- koneen virkaa hoiti MacBook Pro:ssa VirtualBoxiin asennettu virtuaalikone-Windows XP jossa sarjaportti oli usb-sovittimen kautta... :-)

Huomioithan Workbenchissä, että Preferencsien muutoksen jälkeen on eroa valitseko Save vai Use? Toinen tallentaa muutoksen (tulee kai voimaan vasta uudelleenkäynnistyksen jälkeen?), Use ottaa käyttöön, mutta ei tallenna (eli uudelleenkäynnistyksen jälkeen resetoituu asetus takaisin). Jos et seriaaliporttia aio käyttää muuhun kuin AE:hen, kannattaa tallentaa asetukset WB-levylle.

Kyllä se Amiga Explorer -paketti on hintansa väärti. Pääsee täysin ilman säätöä PC:lläkin testailemaan eri Workbenchejä ja ohjelmia. Itse ostin 2012 Premium Editionin kaikkine videoineen ja haastatteluineen, enkä ole katunut.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 4. maaliskuuta, 2012 - klo 20.14:   
Hei!
Yritin resetoida kumpiakin koneita ja otin kaikki mahdolliset ohjelmat taustalta pois. (myös amigalla) mutta mikään ei näytä auttavan. :-( Ideatkin alkavat jo olla vähissä...
Amigan shell/Cli jumittuu aina tähän CTRL+C kohtaan, koska amiga ei anna "**BREAK" tekstiä, koska tiedonsiirto ei pysähdy.
Nyt apuja kaikki amiga gurut.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 4. maaliskuuta, 2012 - klo 20.48:   
Tuo tarkoittaa sitä, että linkki ei toimi joko kaapelin takia tai sitten on jokin konfigurointiongelma. Olisi hyvä jos voisit testata A500:lla jollain terminaalisoftalla ja Windowsin puolella vaikka Hyperterminalilla toimiiko se yhteys kumpaankaan suuntaan. Sulla ei tosin taida mitään termistä olla.

Eipä ole muutenkaan kokemuksia Verkkokauppa.com:n kaapelista. Mulla oli aikanaan Amiga Explorerin FAQ:ssa suositeltu Belkinin nollamodeemikaapeli F3X171-10 ja se ainakin toimi.

Kannattaa tuplatsekata sieltä 98:n laitehallinnasta niiden COM-porttien tila ja porttiasetukset. PCI-väyläisiä COM-kortteja taitaa edelleen olla saatavilla uutena ja ongelma saattaa ratketa silläkin jos pc:n sarjaportti olisi jostain syystä muusina.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Sunnuntaina, 4. maaliskuuta, 2012 - klo 21.00:   
Niin no voisihan sitä jonkin paremman XP koneen jostain kaivella, kun muutenkin jo tuo Pentium 1 ja Amiga explorer 2005 vähän... :D No kuitenkin, valitettavasti en omista mitään terminaalisoftaa Amigalle. Ja kyllä minä uskon, että tuo verkkokaupan kaapeli toimii, kun joku sitä täällä Saku-foorumilla suositteli ja sanoi, että toimii Amigalla hyvin.

Ja niitä COM porttien asetuksia ja muuta sälää olen kyllä jaksanut tuijotella tässä nyt pari päivää, joten en usko sen olevan ongelman aiheuttaja. :-) Koneessani on 2 COM-porttia. Kummallakin olen yrittänyt kokeilla: toinen ei halua pysäyttää Amigan tiedonsiirtoa ja toinen ei halua aloittaa koko prosessia ollenkaan. Ja kyllähän tämä tällainen on aina sitä rautalangasta vääntämistä, eikä mikään ikinä voi käydä toimimaan suoraan :-)
-Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 4. maaliskuuta, 2012 - klo 22.04:   
Olen vuosia sitten ostanut rca johdon joka oli tehdastuote joka ei toiminut joten kyllä viallsiakin eksyy,

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Maanantaina, 5. maaliskuuta, 2012 - klo 15.11:   
Mutta on siinä kyllä aika pieni todennäköisyys, että kaapeli olisi pilalla. Pitääkin tästä käydä etsimässä parempaa pöytäkonetta, tai hankkia USB TO SERIAL konvertteri.
-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 8.36:   
Moi!
Sain ilmaiseksi pöytäkoneen, jossa Serial ja Win98. Sen virtalähde oli hajonnut, joten piti käydä vähän sätöstelemään, jotta saisi sen toimivaksi. Kun sain Wintoosan käynnistymään, Kännistin ADF Senderin, ja tein ohjeiden mukaan; Tiedonsiirto onnistui! Syyllisenä oli siis edellinen koneeni :-)Ensimmäiseksi siirsin Lotus Turbo Challenge 2 - pelin Amigalle, jotta voisin testata Amigan "blitter" ja "copper" osiot. No, kuva on tämännäköinen: http://img72.imageshack.us/img72/1893/lotus1b.jpg ja tässä toinen: http://img842.imageshack.us/img842/9843/lotus2m.jpg Mitä tuosta nyt oikein voisi sanoa? Ja tiedän että mustavalko kuva näyttää ärsyttävälle, mutta tilaamani RGB->SCART kaapeli ei ole vielä tullut :-)
-Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 9.06:   
Hienoa että näkyis toimivan lisäksi kuvanlaatu on loistavan oloinen tuntien sen mitä eräät tveet yms edustaa... ja lixäksi nyt en löydä mainintaa siitä millainen oli se kone jolla siirto ei onnistunu.
ps. ei mustavalkokuva niin ärsyttävä ole.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 9.14:   
Niin, ei se mustavalkokuva niin pahalle näytä, mutta kyllä silti odotan innolla tuota RGB->SCARTtia. Toivon, että se toimisi minunkin tv:issä :-)
PS. syyllisenä oli edellinen Win98 koneeni, josta tietoa 3. edellisessä viestissäni. Mutta eiköhän voi jo päätellä, että Insanity Fight oli NTSC tai sitten joku huijari myi pilallisen pelin...
-Eemil

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 9.31:   
Ahah ei edes kovin uusi tuo inun ongelma koneesi minulla oli toisenlainen ongelma eräässä kaksikossa jossa oletan koneen uutuus oli ongelma. Nyt kun pceetä ei enään ole en voi edes tutkia juttua. no eipä sillä ole itselle totta puhuen oikeasti väliäkään pahemmin.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 10.04:   
Minulle on ihan sama mitä PC:lle käy, mutta heti alkaa jo pelottamaan jos se olisi ollut Amigan serial portti, mikä olisi ollut rikki. No onneksi ei ollut. Muuten, tuo formatointi tuottaa kyllä päänvaivaa... Minulla on nyt X-COPY ohjelmakin Amigalla jne. mutta HD korput eivät tykkää toimia Amigassa.

-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 10.55:   
HEi!!!
nyt tartteis pikaista helppiä!! Laitoin tossa bubble bobblen korpulle, mut nyt kun haluun sammuttaa pelin, en uskalla, koska DRIVE- valo palaa koko aika pelin aikana!? Onko turvallista sammuttaa Amiga, vaikka valo palaa? Kiitos
-Eemil

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 11.12:   
no lol. Tietenkin voi sammuttaa, ei se siitä rikkoudu.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 11.26:   
no lol. Tuli vaan traumoja c64:sesta, mikä hajos :-(
Mut nyt tuli postissa tuo scart. AMIGA ON SAANUT VÄRIT! :-O

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 11.30:   
Mukavaa ja vaikkei suositus olekkaan olen sammuttanut kaikkia koneitani rumasti jopa mäkin pari kertaa pakon edessä.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 12.06:   
MITÄ??? Formatoin ja siirsin pelin HD korpulle juuri äsken. Se toimi täydellisesti puoli tuntia sitten. Nyt halusin koittaa peliä uudelleen, mutta eipä lue enää? Onko nuo HD:t todellakin noin huonoja?
-Eemil

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 13.24:   
Kyllä ne HD korput tosiaan toimivat juurikin noin epäluotettavasti eli ei niitä kannata käyttää.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 13.52:   
Sisäinen korppuasemani tulee koko aika vain nirsommaksi. Ulkoinen asema lukee kaiken hyvin mutta sisäisellä tökkii...:-(

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 16.13:   
Tietääkö kukaan, miksi toinen kuvaputkitelevisioistani näyttää mustaa, kun käytän RGB Scart piuhaa? Vanhempi (ja surkeampi) televisio toimii RGB:n kanssa mutta uudempi taas antaa mustan kuvan. Ja miksi kuva välkähtää ruudulla kun sammutan Amigan?
-Eemil

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 17.37:   
uudemmat scartit vaatii jännitteitä scart johtoon
tajutakseen minkäläista kuvaa sen oletetaan näyttävän ja millasesta singnaali lähteestä
tietääkseni niitä on scartissa kaksi RGB ja Composite

joku paremmin tietävä kertokoon enemmän

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 17.47:   
Huh! Luulin, että HD korput ovat sillä tavalla epäluotettavia, että niistä häviää data 1-2 vuoden sisällä. Minulla data häviää niistä parissa tunnissa! Eli mistä saa halpoja DD-korppuja?
-Eemil

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 18.02:   
Gentle Eyestä saa DD-korppuja: http://www.gentle-eye.fi/muuta.html

Kannattaa vielä puhdistaa kunnolla se Amigasi sisäinen korppuasema. Jope antoi siihen hyvän ohjeen aiemmin tässä ketjussa.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 19.18:   
Juu juu... Käynnistin äsken Workbenchini varmuuskopion (JOKA ON DD KORPPU) ja laitoin huvikseni "pilalle menneen" HD korpun lisälevariin; Sehän toimi! Mikä tässä sisäisessä korputtimessa oikein on? No, halusin siirtää jonkin ADF tiedoston amigaan, joten menin Preferences->Serial, mutta sitten tuli joku "Error while opening SYS:Preferences..." tai jotain sinne päin? Tämä Workbench on aina toiminut täydellisesti!
-Eemil

ps. pitäisikö amigan sisäisen korppuaseman merkki olla "Chinon"? Minun korppuasemassa lukee "Samsung"

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Tiistaina, 13. maaliskuuta, 2012 - klo 23.42:   
Osta Eemil tuollainen: http://www.lotharek.pl/product.php?pid=13

Ja tuossa videota ko. laitteesta:http://www.youtube.com/watch?v=p1zP6p9SBLw

http://www.youtube.com/watch?v=L_EnyJzykUY&feature=related

Pääset helpommalla. Itsellä on tuollainen kiinni A600:ssa ja hienosti toimii. Ei tarvi korppujen kanssa pelata.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 6.59:   
korppujen kanssa pelaaminen kuuluu asiaan. :-) Sain hd korput toimimaan, kun siirsin television paikkaa. (laitoin tv:n ennen siirtoa kuten mallikuvissa, joissa tv laitetaan hieman amigan päälle. Lopuksi huomasin, että runkohan vääntyy tuossa, joten korppuasemakin vääntyy!) otin tv:n äkkiä amigan päältä pois. Amiga alkoi taas lukea Hd t! :o
-Eemil

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 9.52:   
Ian Stedmanin sivuilta löytyy toimivan scartin kaavio ja ainakin amikitin kaapelit on tehty sen mukaan.

Vanhat Scart piuhat EIVÄT toimi uusissa telkuissa

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 15.19:   
paikasta, josta ostin scartin, siellä sanottiin, että toimii lcdtv:n kanssa, joka tukee rgb:tä
-Eemil

Ps. Sori yksinkertainen kirjoitustyyli. Olen kirjoittanut viimeisimmät viestini puhelimella. Ja onkohan tämä kohta jo Saku Foorumin pisimpiä threadeja? :D

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 18.14:   
No voi voi.... HD korput eivät lue taaskaan, kun aloin säätämään korppuaseman kanssa! Jos, korppuasemassani on (mahollisesti) "misaligned heads" elikkä lukupäät väärin, onko sitä mahdollista korjata kotikonstein? Olisi vaan niin paljon HD korppuja, eikä jaksaisi ostaa kalliimpia DD korppuja.

-Eemil

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 19.19:   
Amigan levari nyt vaan on tarkoitettu DD-korpuille, sen asian kanssa täytyy tulla toimeen. Ei cd-asemakaan dvd:tä lue...

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 14. maaliskuuta, 2012 - klo 21.09:   
Mutta kyllä asemani osaa formatoida HD korppuja! Ja miten se osasi yhdessä vaiheessa lukea niitä! MIKSI KAIKKI VANHAT KONEET OVAT NIIN MONIMUTKAISIA!!?? :-(

No voishan tuossa modata yhen PC korppuaseman, ku löyty siihe netistä ohjeet. Sit pitäs HD:t pelittää...

Se on vaan harmi ku DD:t maksaa ainakin kaksinkertaisesti HD:iden verran... :-(

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. maaliskuuta, 2012 - klo 19.11:   
Amigaan oli yhteen aikaan kahdenlaisia HD-asemia tarjolla: Toiset asemat pudottivat pyörimisnopuden puoleen ja toisilla datan siirto oli varmistettu puskurilogiikalla Paula-piirin datasiirron rajallisuuden takia. Onko sitten kyseessä jommankumman tyyppinen asema vai joku muu, mikä saattaa aiheuttaa ongelman, kun kerran ymmärtää HD-korppujen päälle.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Perjantaina, 16. maaliskuuta, 2012 - klo 16.07:   
Amigan levari "ymmärtää" HD-korpun kun siitä teippaa toisen nurkan reiän umpeen. Ongelma lieneekin siinä itse tallennuspinnassa.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. maaliskuuta, 2012 - klo 16.32:   
ylölento: joskus silti vähän ongelmia ollut kait siksi että muistelen kuulleeni että tarvitsee enempi "tehoa" kirjoittaa HD korpulle kuin DDlle.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. maaliskuuta, 2012 - klo 20.27:   
DD-korppuasemasta taisi siis ollakin kyse, mutta onko mahdollista käyttää pc:n HD-asemaa vaikkapa jollain emulaatiolla?

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. maaliskuuta, 2012 - klo 20.36:   
PC:n HD-korppuaseman voi modata toimimaan Amigassa. Muistaakseni se modaus nimenomaan puolitti sen nopeuden, koska Paula ei pysty nopeampaan bittivirtaan. Vaatii muistaakseni kyllä myös vähintään Kickstart 2.x:n sitten, että Amiga ymmärtää niiden suurempien kapasiteettien päälle jotain.

 

yölento
Käyttäjätunnus: yölento

Rekisteröity: 11-2011
Lauantaina, 17. maaliskuuta, 2012 - klo 17.18:   
jpq: Juuri tuota tuo viestini tarkoitti. Kuoria voi modata sopivaksi mutta se ei auta jos "bitit ei tartu" levyyn kunnolla. Ja jos on putkinäyttö kiinni koneessa niin ei varmaan paranna tulosta.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 20.41:   
Nyt on jo tapahtunut paljon tuolla Amiga.orgissa :D Mutta tännekkin yksi kysymys:

Eli onko KENELLÄKÄÄN SUOMEN kielisiä Hugoja Amigalle??? Olisin E R I T T Ä I N kiitollinen, jos joku voisi antaa noista legendaarisista pelistä .ADF imaget. Ainoa, mitä löydän on joko ruotsi, saksa tai jotain muuta... Mutta kysymys olisi sis SUOMALAISIA Amigan hugoja.

PS. Amigan Hugot ova laitettu ilmaislevitykseen (katso back2roots.org), joten suomenkielisten Hugojen ADF:ien levittäminen ei pitäisi olla laitonta.

Kiitos

-Eemil

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 21.30:   
Mulla pitäis olla jossain jemmassa noi adf:ät ja ja se värikartta. Laitas mailiosotetta niin voin nakata ne sinne.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 21.44:   
janiK: käännökselläkin on tekijän okeus joten jos sen tekijälle ei sovi. vaikka mä en ymmärrä miksei sopisi.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 22.04:   
Hei JaniK!
Mukavaa näin monien päivien etsinnän jälkeen löytää ne! :-)
Sähköposti osoite on eemil.helin (at) gmail.com

Ja Juha Pekka Kuusela: Liian tarkkaa jo! :-) Oli siellä back2rootsissa kaksi käännöstä, mutta ei suomea. Ja olen aika varma, että se on täysin laillista.

-Eemil

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 22.25:   
Hugot postiteltu. :-) Ei kun pelailemaan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2012 - klo 23.04:   
Eemil Helin: en minä muuten sano mutta selitys miksei näy missään en ole siis nipo. varsnkin jos joku oikeasti omistanut jonkun pelin joskus ja hakee nyt sitä. Siis edellinen pohdintaa vain.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 6.58:   
Todella paljon kiitoksia JaniK :-)

Juha Pekka Kuusela: Voihan se niinkin olla, tai sitten vaan tämä suomi on niin pieni ja mitätön muiden mielestä, että siitä ei edes jakseta dumpata ADF iä nettiin. :-)

-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 7.16:   
Hei!
Taitaa kuulostaa todella tyhmälle, mutta mitä tolla värikartalla tehhään?

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 9.00:   
Se on on sellainen koodilappu. Jonkinlainen kopiosuojaus. Se kysyy pelin alussa väriä mihin sit katsotaan vastaus siitä lapusta ja peli käynnistyy.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 12.07:   
JaniK: joo ja osa meistä käyttää atoa rautaa ostetuin ohjelmin.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 14.20:   
Ai, kiitos! :-)

-Eemil

 

JaniK
Käyttäjätunnus: janikosk

Rekisteröity: 6-2010
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 14.29:   
Nooh se on teidän asianne mitä käytätte. Mutta kun puhutaan esim uudemmista peleistä ja käyttöjärjestelmistä os 3.9--> niin ilman muuta ostetaan ja tuetaan. Mutta kun laitteistona on A600 1mb lisämuistilla varustettuna, niin siinä pyöriviä ohjelmia/pelejä ei ihan niin vaan aina ostellakkaan. Toki niitä löytyy ebaysta esim. mutta ei sieltäkään nyt ihan kaikkea saa.

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 15.39:   
Minä käytän aitoa rautaa "ladatuin ohjelmin", ja siirrän nollamodeemilla korpuille :-) No, onhan minulla paljon laillisia latauksia, mitä lataan, mutta onhan minun pakko saada myös esim. Xenon 2 ja muita mahtavia klassikoita, mitä ei löydy back2rootsista. Onko muuten Lemmings jo laillisesti ladattavana?

-Eemil

 

Eemil Helin
Käyttäjätunnus: eemilh

Rekisteröity: 1-2012
Torstaina, 22. maaliskuuta, 2012 - klo 18.30:   
Moro!
Onko mitenkään mahdollista vääntää WHDload pelistä korppuimaget ulos (adf)?

Latasin erään harvinaisen pelin WHDownload sivustolta. Sain sieltä .zip tiedoston. Purin tiedoston, ja löysin sieltä (luultavasti) korppuimageja vastaavat tiedostot: Disk.1, Disk.2 ja Disk.3. Peli, jonka latasin, vie korppuversiona juuri nuo 3 levykettä. Pystyykö nuo jotenkin convertoimaan siihen ADF muotoon. (Jokainen tiedosto on 929kt:n kokoinen).
Kiitos!
-Eemil

Keskustelu jatkuu toisessa ketjussa:
Amiga 500 kysymyksiä... osa 2