Blizzard PPC 603e+ / 060 aiheinen kys...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2011 » Blizzard PPC 603e+ / 060 aiheinen kysymys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Rami Västilä
Käyttäjätunnus: bulpper

Rekisteröity: 10-2010
Perjantaina, 13. toukokuuta, 2011 - klo 14.52:   
Sain hyppysiini tuollaisen rikkinäisen BPPC-turbon, joka ei juuri puhu eikä pukahda, ja ajattelin josko tuo olisi jollain ilveellä mahdollista saattaa jälleen elävien kirjoihin...

Korttia pikaisesti tutkaillessa siitä näyttää puuttuvan muutama osa, joista voisi amiga-hardware -kuvien perusteella päätellä että suurin osa lienee tantaaleja.

(http://www.amiga-hardware.com/download_photos/blizzppc040_front_big.jpg)

Harmi vain että kapasitanssia/voltteja tuosta ei erota - eikä prossapuolen isompaa mustaa komponenttia, joka sijaitsee vastakkaisella puolella korttireunaliitintä, konkkien välissä. (Tuossa linkitetyssä kuvassa oikealla alhaalla)

Tuo vois ehkä olla sulake tai vaihtoehtoisesti kela. Tai konkka...

Kysymys kuuluukin: mahtaisikohan tuollaista BPPC-turboa löytyä keneltäkään? Ja jos löytyy niin olisko mahdollista saada virka-apua komponenttien selvitykseen?

-R

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 15. toukokuuta, 2011 - klo 15.45:   
Kaverillani on viallisena samanmoinen tosin 040, mutta ei siinä paljon eroa ole.

Pistä kuva minulle mailiin tai linkkinä tänne, niin katsotaan mitä sieltä voisi puuttua.

 

Juha Kouri
Käyttäjätunnus: jkouri

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 15. toukokuuta, 2011 - klo 21.02:   
Tuo musta näyttäisi ferriitiltä ? Mutta jos on sulake/kela/ferriitti, niin mittaa ohmimittarilla, resistanssi pitäisi olla lähellä nollaa. Kanattaa ensitöikseen mitata kortin käyttöjännitteet. Ainakin +5V ja +3.3V pitäsi löytyä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 15. toukokuuta, 2011 - klo 22.32:   
Keltaiset ovat pintaliitostantaaleja, kokoa en saa tuosta kuvasta selville, mutta se on tekstien perusteella helppo tunnistaa.

Musta voi olla myös ylijännitesuoja. Niitä on tehty paljon tuolla kotelolla.

Mielestäni ei ole järkeä käynnistellä korttia tai mittailla jännitteitä niin kauan kun osia puuttuu. Sitten kun ne on paikallaan sekin kannattaa tehdä.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 16. toukokuuta, 2011 - klo 13.39:   
olisi hyvä tietää kortin historiasta hieman lisää ettei ole niitä pilalle Flässättyjä versioita
eli kone kaatui ennen Flash päivityksen valmistumista
niitä on hieman vaikeampi elvyttää.
Flash pitäisi jotenkin saada päivitettyä ulkoisella kytkennällä tietääkö kukaan miten se tapahtuisi ?

ensimmäisissä korteissa oli noiden juotosten kanssa vähän niin ja näin samaiseen korttiin itsekin jouduin muutamia osia juottamaan takaisin kun olivat varisseet koneen pohjalle :-(

 

Rami Västilä
Käyttäjätunnus: bulpper

Rekisteröity: 10-2010
Maanantaina, 16. toukokuuta, 2011 - klo 16.13:   
Noniin, nyt on kuvaa tyrkyllä halvaantuneesta yksilöstä - toivottavasti näkyy:

https://picasaweb.google.com/105793354037046487980/AmigaTurboBlizzard#5607297294182345346

Ja mitä historiaan tulee, niin muuta tietoa ei ole muuta kuin että on toiminut joskus jonka jälkeen yksi kaunis päivä lakkasi toimimasta =) Flässäystoimenpiteistä, tai sen epäonnistumisesta, ei mulla ole mitään tietoa...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 16. toukokuuta, 2011 - klo 23.23:   
@virgo
Kaverini viallisena ostamasta kortista oli edellinen omistaja irroittanut koko flash piirin. Löydettiin tilalle uusi tyhjä piiri, mutta se että pystyykö sitä millään ilveellä flashäämään. Sitä ei ole vielä kokeiltu, mutta nyt kun kerroit tuon niin oletan että jossain toisessa kortissa on epäonnistunut flashäys ja tästä viallisesta on sen takia irroitettu flash piiri käytettäväksi siinä jossa ei ole muuta vikaa kuin pieleen mennyt flashäys. Kun olis kunnon adapterit ja yksi prommattu piiri saisihan noita piirejä prommailtua lisää, mutta harmillsiesti yleensä tollaisiin piireihin maksaa prommausadapteri kyllä jotain 150e luokkaa.

@Rami
Kuva ei ole ihan niin tarkka että pystyis sanomaan tarkasti, mutta näyttäisi siltä että osat ovat revenneet juotksistaan irti esim tilanteessa jossa korttia on työnnetty paikalleen jollain apuvalineellä joka on sitten lipsahtanut. Yleensä osia irroitettaessa juotosvälineillä ei jää noin teräväreunaista tinaa padiin.

 

Juha Kouri
Käyttäjätunnus: jkouri

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 17. toukokuuta, 2011 - klo 15.18:   
Näyttäisi että kortin oikea alalaita on saanut osumaa. sieltä puuttuu kaksi tantaalia ja tuo ferriitti/sulake/kela. Ne kannattaisi juotella ensin paikalleen.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 19. toukokuuta, 2011 - klo 11.09:   
Puuttuvat osat ovat tarpeellisia vain SCSI toiminnan kannalta.

Tässä pika pikaa kännykällä ottamani kuva kaverin myös viallisesta kortista josta kaikki SCSI osat puuttuvat jo tehtaan jäljiltä:
http://relay.pp.fi/images/BPPC/19052011760.jpg
http://relay.pp.fi/images/BPPC/19052011761.jpg

Kaverini korissa ei ole samoja irronneita osia ollutkaan, mutta elktronikkavalmistuksessa (jossa itsekin työskentelen) on yleinen käytäntö että tuotteet pyritään tekemään mahdollisimman paljon samoja osia käyttämällä koska eri osat varastossa lisäävät komponenttitilaus ja varastointikustannuksia sekä helpottavat suunnittelijan työtä kun ei tarvitse lisätä niin montaa komponenttia suunnitteluohjelmien kirjastoihin. Tällä oletuksella ja www.amiga-hardware.com kuvaan verraten sinulta puuttuvaa komponenttityyppiä on käytetty myös eri kohdissa kortilla.

Tässä mikroskooppikamerakuvassa irtoamispaikasta vasemmalle sijaitseva 10uF tantaali:
http://relay.pp.fi/images/BPPC/StillCap0.JPG
Jännitekesto J tarkoittanee 6.3V.
http://my.execpc.com/~endlr/markings.html
Ei tarvi olla edes pintaliitos, jos vaan saat taiteltua jalat tai modattua koteloa siten että kortti menee vielä paikalleen.

Tässä mikroskooppikamerakuvassa 68040 alareunassa oleva ferriitti. Veikkaan ferriitiksi koska päällä ei ole mitään merkintöjä ja koska ohmimittari näytti 0.04ohmia. Olettaisin että kelassa olisi lievästi isommat ohmit ja ehkä merkintöjä päällä:
http://relay.pp.fi/images/BPPC/StillCap1.JPG

Veikkaan että noiden osian lisääminen ei tee korttia toimivaksi ja että vika on muualla.

Korttia on selvästi tönitty jollain koska nuo osat ovat lähteneet. Ensimmäiseksi tutkisin kortin murtuneiden juotosten ja oikosulkuun työnnettyjen pintaliitosjalkojen varalta.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 19. toukokuuta, 2011 - klo 12.14:   
Tässä vielä pohdittavaa, että onko keltaisella reunustamani osat sittenkään samoja, kun kotelo näyttää hiukan leveämmältä prossun lähellä olevassa vai onko vain kuvausteknistä optista harhaa...

http://relay.pp.fi/images/BPPC/blizzppc040_front_big_same_parts_or_not.JPG

Jos jollain olisi kyseinen kortti ja siinä vielä molemmat osat paikallaan, niin työntömitalla otettu komponentin leveys olisi hyvä saada.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 19. toukokuuta, 2011 - klo 12.21:   
Taitaa olla vain CPU:n luoma varjo joka saa ylemmän näyttämään leveämmältä. Livenä katsottuna osa on aika kapea ja digitaalityöntömitalla mitattuna kotelon koko on 4x3mm

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: