PS2 hiiren modaus Amigaan

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2011 » PS2 hiiren modaus Amigaan « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 19.52:   
http://aminet.net/package/docs/hard/my_pc_mouse
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_1.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_2.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_3.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_4.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_5.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_6.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_7.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2_8.jpg

Päätin vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen projektin eli muuntaa ps2 hiirun amigaan sopivaksi. Tiedän, että ulkoisella adapterilla tekee saman, mutta se ei ollut idea. Itse asiassa hyllyssä on yksi huutonetistä ostettu pic-pohjainen adapteri.

Lähdin liikkeelle katsomalla netistä, onko joku muu tehnyt samoin. Aminetistä löytyi ohje, mutta se on rs232-hiirelle, jollaisia on vaikea löytää nykyaikana. Soveltaminen ps2 malliin tuskin käy suoraan, koska rs232 toimii 12 voltilla ja ps2 5 voltilla. Amigahiiri käyttää 5 voltin järjestelmää.

Aminetin ohje oli sellaisenaan vaikea hahmottaa, päätin avata commodoren aidon hiiren ja piirtää siitä kytkentäkaavion, kuva1. Aminetin ohje on muuten sama, mutta takaisinkytkentävastukset puuttuvat. Luultavasti ovat hystereesiä varten.

Valoa saadessaan fototrankut vetävät ylös vastuksilla alasvedetyt lähdöt. Komparaattoreilta amigaan menevä signaali on tarkka 0V tai 5V.

Avasin pari ei-commodoren valmistamaa hiirtä. Toinen on toteutettu komparaattorin sijaan schmitt triggereillä ja toinen yllättäen pelkillä trankuilla. Schmitt triggereillä olisi säästänyt paljon vastuksia, jännitejakovastukset ja lähdön ylösvetovastukset olisivat jääneet pois. Päätin toteuttaa komparaattorilla, jonka avokollektorilähdöt vaativat ylösvedon. Toisaalta komparaattori, jolla on hystereesiä, on nimeltään schmitt trigger.

Sopivan hiirun metsästys tuotti ongelmaa, mikä tahansa pallo ps2 ei kelpaa. Esimerkiksi kuvan2 mukainen hiiru ei kelpaa. Vaikka fototrankku on 3 jalkainen kuten pitää, on se silti vääränlainen. Pitää olla käyttösähkö ja pari signaalia. Vääränlaisessa on käyttösähkö, maa ja yksi signaali, mikä tarkoittaa ylimääräistä logiikkaa.

Sopiva löytyi microsoftilta, kuvat 3-5. Projekti alkoi irroittamalla ic-piiri ja turhat vastukset. Hyödynsin vanhan ledien etuvastuksen ja fototrankkujen alasvetovastukset, vaikka eivät olleet aminetin ohjeen mukaiset. PS2 johto ei kelpaa, koska käsittää vain 4 johtoa, amiga tarvitsee 8. Sopivan ohut ja notkea piuha löytyi kypsyneestä aidosta amigahiirestä.

Ensi testauksessa hiiri ei luonnollisesti toimivat. Alkoi vianhaku yleismittarin avulla. Vaihdoin säästetyt vastukset aminetin ohjeen mukaisiksi. Sen lisäksi sai vaihtaa jännitejaosta saatavan 1V vertailujännitteen 4 voltiksi, tapahtui helposti vaihtamalla vastukset toisinpäin. Sitten alkoi toimia ja täysin moitteetta. Hystereesivastukset ovat mielestäni tarpeettomat.

Oikean hiirennapin toimimattomuuteen löytyi syyllinen A500 manuskan väärin olevasta nastajärjestyksestä, kuva6. Napit 2 ja 3 ovat väärinpäin. Kuvassa 7 näkyy valmis toimiva yksilö.

Nyt kelpaa vääntää Future Warssia, kuva8. Jälkikäteen ajatellen näyttäisivät lähdön ylösvetovastukset olevan turhia, koska mittauksen perusteella ovat valmiiksi ylösvedettyjä amigassa. Tiedä häntä, en viitsi ainakaan toistaiseksi alkaa testaamaan eli ottamaan pois.

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 20.05:   
Rullaa ei varmaankaan saa toimimaan amigassa?

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 20.19:   
https://saku.amigaaa.com/flux/ps2adapteri.jpg

Pic-pohjaisessa ps2-adapterissa on piikkirima, joka on käsittääkseni tarkoitettu rullaa varten. Piikkirimasta kytketään johto kytketään toiseen tikkuporttiin.

Näin ollen rullan pitäisi toimia, kytkemällä se toiseen tikkuporttiin, kunhan rullan fototrankku on modauskelpoinen eli ei sisällä ylimääräistä logiikkaa. Luulisi olevan, jos hiiressä muutkin ovat. En ole katsonut trekker-hiirestäni, koska mulla ei ole rullalle käyttöä.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 22.12:   
Tein epäilyn heti selväksi. Otin lähtöjen ylösvetovastukset pois ja toimii edelleen moitteetta. Mikähän tarkoitus niillä on ollut, antaa takaisinkytkentään enempi virtaa? Aminetin ohjeessakin ovat turhia, koska ei ole takaisinkytkentää.

Nyt on 4 vastusta vähemmän. Jäljellä on 7 kpl eli 1 ledien etuvastus, 4 fototrankkujen alasvetoa ja 2 jännitejakoon.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 22.44:   
flux: outoa ei edes nettisivujen kanssa ja valmis adapterithan sisältää erillisen ohjelman rullalle....

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 26. maaliskuuta, 2011 - klo 23.20:   
Kupletin juoni rullassa ei ollut käyttää valmis adapteria, vaan modata hiirtä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, 2011 - klo 1.16:   
flux: tajusin kyllä ja minun jutun juoni oli että saisi myös tuolle tuen yhdellä portilla.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, 2011 - klo 1.46:   
Ei taida onnistua vastuksilla ja komparaattoreilla samaan porttiin rullan saaminen.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, 2011 - klo 14.00:   
Hieno ja kiinnostava projekti! Jos Aminetin ohjeet olivat heikot, niin ehkä ehdit jossain vaiheessa kirjoittamaan vähän tuoreemmat ohjeet? Itelläkin pitäisi tollaisia Mikkisoftan hiiriä olla jossain laatikoissa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: