Uutta klassikkorautaa tulossa taas?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2010 » Uutta klassikkorautaa tulossa taas? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. kesäkuuta, 2010 - klo 10.51:   
http://www.discreetfx.com/amigaproducts.html

ihme hommaa

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 24. kesäkuuta, 2010 - klo 11.11:   
Arvaan, että jotain, joka kiinnostaa ainoastaan videotoaster-uskovaisia.

 

BriteLite
Käyttäjätunnus: britelite

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2010 - klo 10.17:   
Joysticki ja joku SSD-systeemi, olipas jännää uutta hardista...

Ei tosin ollut odotuksetkaan hirveen korkealla.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2010 - klo 12.12:   
Löytänyt jostain varastosta/huutokaupasta läjän vanhoja tikkuja ja myy nyt niitä uutena. Kauppa se on mikä kannattaa :-)

 

BriteLite
Käyttäjätunnus: britelite

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2010 - klo 12.18:   
Nuo taitaa olla sentään ihan uusia (Individual Computersin ja Speedlinkin valmistamia), mutta eipä kuitenkaan ole ainoa kauppa joka noita myy.

 

jakodemus
Käyttäjätunnus: jakodemus

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2010 - klo 13.56:   
Ostaako ihmiset muka uusia joystickejä? Ainakaan atari-liittimellä olevia? Kyllähän nuilla vanhoilla zipstickeillä ja tac-2:lla tuntuu pärjäävän aina vain. Toki voi joutua mikrokytkimiä uusimaan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2010 - klo 17.07:   
kaikki ei meistä tykkää tac-2 tikusta ja toista sanomaasi en tunne oma suosikkini on quickshot turbo 2. ja ostaako kukaan yleensäkkään amigalle mitään tai muille retrolaitteille.:-)
Hooligan/dcs<: tais olla eräät vaan kalpea aavistus vanhoista...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2010 - klo 21.23:   
Vähän aiheesta eksyttyä mutta menkööt.

Joystick mieltymykset ovat aika paljon makuasioita, joten kai sitä tässä omankin mielipiteensä voi ilmaista.

Oon kanssa niitä jotka ei tykkää Tac-2 tikuista yhtään. Mulla oli niitä aikoinaan kaksi. Toinen oli musta ja toinen valkoinen juhlamalli jonka silloiset pelikaverit osti joskus 80-90 luvun vaihteessa mulle synttärilahjaksi (olempas kiittämätön). Kummassakin sama juttu että tulitusnapit on pienet, kovat, tyhmästi muotoillut, turhan korkeat ja kaiken kukkuraksi vielä kalvokytkimillä tms. Nappeja piti paiskoa lujaa että totesivat mitään. Enkä tykännyt lyhyestä kahvastakaan. Ainoa hyvä puoli niissä oli että kestivät parhaiten ns. rämpytyspelejä joita mm. silloin suositut urheilupelit olivat. Ja leveä alusta tarjosi paremmin tilaa isokämmeniselle pelaajalle, joka tosin taas ei välttämättä tykännyt lyhyehköstä kahvasta.

Itse pidän eniten ensimmäisistä Powerplay Ltd. valmistamista Competition Pro joystickeistä joissa kahva oli sileä, matta ja ei-appelsiinipintainen. Monissa myöhemmissä tuotteissa oli tuo liukas röpelö appelsiinipinta. Makukysymys tuokin.

Ihan kelvollinen on myös Suzon Prof Competition joka on edellisen mallin Competition Pro-klooni. Tämän joystickin tunnistaa helposti perään sijoitetusta tekstistä.

Zipstik on ihan mukava kanssa. Sen heikkous on mielestäni keikkuvat tulitusnapit vaikka ovatkin mikrokytkimillä. Imukuppeja voitaneen pitää jonkinlaisena etuna, paitsi jos tykkää pelata joystick sylissä.

Speedlink Competition Pro SL-6602-SER mallissa (nykyään nimi on SL-6602-Retro), joka on siis tuo Atari-liittimellä oleva malli, on neljä tulitusnappia. Näistä kaksi lisänappia on kahvan juuressa ja ne on lienee tarkoitettu siihen että niihin ylettää peukalolla sitten kun etusormi alkaa kramppaamaan Lisäksi niissä on autofire on/off kytkin. Näitä ei alkuperäisissä Competition Pro joystickessä ollut.

Spectravideo QuickShot II Turbo on kyllä kahvamuotoilluista mukavin mitä tiedän ja sen etuna on se että siinä on mikrokytkimien tuntuma ilman mikrokytkimien heikkouksia eli sisällä on jouset jotka painavat kontaktipintoja yhteen. Spectravideon Quickshot tuotanto myytiin tuon joystickin valmistamisen aikaan Hong Kongiin Bondwell nimiselle valmistajalle ja samaa tikkua in siis liikkellä kahden eri valmistajan tekemänä. Mielestäni miljoonia myyneet Quickshot joystickit kestävät huonointen rämpytystä ja ovat kaikki jossain määrin epätarkkoja väli-ilmansuuntiin mentäessä, mutta kyllä niillä jotain Wizard Of Wor tai Boulder Dash/Emerald Mine tyyppistä voi pelata joissa ei mennä väli-ilmansuuntiin ollenkaan.

Mielenkiintoinen historiaa muuten edellisen joystickin valmistajalla. Ash & Newman (Logic 3) osti Spectravideon jo 1988 ja jossain vaiheessa Quickshot tuotenimen osti Tomei International. Nykyään Quickshot brandin sivulla ilmoitetaan että Quickshot on Toyo Holding Ltd. tytäryhtiö. En kyllä käsitä miten pelkkä brandi voi olla jonkun tytärhyhtiö, mutta pääyhteystiedoista löytyy QSTomei@aol.com joka viittaisi siihen että tytäryhtiö olisi juuri tuo aiemmin mainittu Tomei International.

No huh huh tulipas taas kirjoitettua jaksaakohan näitä omia retrotutkimuksiani kukaan edes lukea... :-)

Tietääkö kukaan muuten sattumoisin kuka valmisti Zipstik joystickit? Oma veikkaus on että ne tulivat samasta paikasta kuin Competition Pro. Näitä kahta yhdistää se että kummastakaan ei löydy pienintäkään merkintää valmistajasta ja oman teoriani mukaan Zipstick tehtiin vaan kun haluttiin kilpailla imukupillisten ja autofirellisten Quickshot mallien kanssa eikä haluttu karkottaa Competition Pro kannattajia näillä lisäominaisuuksilla.

Kakki muut mallit löytyy vielä mutta nuo "totaalisen tarkat kakkos ohjaimet" eli Tac-2 (Totally Accurate Controller) joystickit on tullut myytyä pois, niin kauan sitten että en edes muista enää että minne. ;)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2010 - klo 22.04:   
Jaksaa lukea oikeasti kiinnostavaa.

 

Jake
Käyttäjätunnus: jake64

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2010 - klo 22.54:   
Hanzu:
Speedlink SL-6602-Retro:ssa olevalla kytkimellä kytketään pois päältä päällimmäiset tulitusnapit. Ei siis autofireä atari liitännällisessä.
USB-tikussa SL-6602-TBE kytkin toimii autofire on/off.

Molempia itsellä kahdet kappaleet, hyvin toimii. Ainoastaan kun ois ollu autofire myös atari-liitännäisessä tikussa. Pitäis varmaan ottaa muutamasta hajonneesta spectravideon tikusta autofire ja siirtää noihin kahteen 'manuaalitikkuun'.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 0.29:   
JPQ: Mukava kuulla!

Jake: Aivan totta! Varmaan siitä sekosin kun Zipstik joystickissa on perälaudan kulmassa lähes täysin samanlainen pikku kytkin joka on autofire on/off. Nyt kun avasin SL-6602-SER ja SL-6602-Retro ohjekirjat ensimmäisen kerran niin kytkin on tosiaan molemmissa "Buttons 3&4 on/off"-kytkin tai miksikä sitä nyt kutsuisi.

Niin onhan autofire tarkemmin ajateltuna aika tarpeeton ominaisuus, kun niin harvassa pelissä on rajoittamattomat ammukset ja joissain peleissä missä vaaditaan pulssi tyyppistä painallusta se ei edes toimi.

Onhan niitä monia alhaalta ylöspäin skrollaavia ampuma pelejä joissa ammukset olivat rajattomat joissa autofire olisi hyödyllinen. Tätä pelityyppiä taisi kyllä olla kuusnelosella enemmän kuin Amigalla...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 8.20:   
Itse olen ollut TAC-2:n fani pitkään. Pidän lyhyestä varresta, jolloin liikerata jää pieneksi eikä vaadi hirveää veivaamista nopeita reaktioita vaativissa peleissä. Napit ovat tosiaan aika kauheat siinä, joten olenkin modannut niihin aina mikrokytkimet.

Tosin viime vuosina on käynyt niin nolosti, että olenkin vieraantunut TAC-2:sta ;) Uusi valaistuminen tuli tyttöystävän vaatiessa pelaamista Konixin Speedkingillä.. ja kun ei jaksanut swapata joikkareita koko aikaa, niin tuli opeteltua alkunaureskeluiden jälkeen sillä pelaaminen. Ja nykyään ei muut enää kelpaakaan tositoimiin :-)

Speedkingissä kun on kaikki mikrokytkimillä, pienehkön tikun tuoma nopeus ja tarkkuus, ergonominen muotoilu jne. Nappia painetaan etusormella, joka tuntuu rasittavan sormia paljon vähemmän kuin perinteinen peukutus. Ei tule niin herkästi meillä kutsuttua SWIV-vammaa :-)

Ja siitähän ilo irtosi, kun löytyi Sega-versioita Speedkingistä, joissa on kaksi erillisenä toimivaa nappia sekä autofire ja joka toimii myös Amigassa. Kakkosnapista on iso hyöty monissa peleissä, kun ei tarvi kurotella näppikselle aseidenvalintaa tms. Yllättävän monet Amiga-pelitkin tukevat kahta erillistä nappia viimeistään WHDLoad-versioina. Oikeastaan harmi, että alunperin Amigalla yleistyivät vain yksinappiset joikkarit...

 

Cataball
Käyttäjätunnus: cataball

Rekisteröity: 4-2010
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 12.55:   
"Niin onhan autofire tarkemmin ajateltuna aika tarpeeton ominaisuus"

Summer Gamesissa saa keihään lentämään 120 metriä...

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 14.06:   
Kyllä autofirelle paikkansa on jossain räiskinnöissäkin tekee humaaniksi...

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 14.06:   
"hanzu:

Joystick mieltymykset ovat aika paljon makuasioita, joten kai sitä tässä omankin mielipiteensä voi ilmaista.

Oon kanssa niitä jotka ei tykkää Tac-2 tikuista yhtään."

Komppaan. Kaikista joystickeista tac2:n napit ovat mielestäni ikävimmät mitä joikkareista löytyy. Sinällään napakka ohjain muuten ja kestävä, mutta pienikokoisena pitempiaikainen pelailu alkoi tuntua rasittavalta. Tätänykyä käytössä on Ultimaten joikka ja sillä ei edes F1GP:n vääntäminen rasita ja pelaaminen on mielekästä myös tulosten puolesta.:-) Ainoa ongelma joissain peleissä on autofiren toimimattomuus ja jos autofirepotikkaa säätää, niin peli menee tilttiin. Myös yhdessä toisessa nimettömässä joikkarissa autofire ei pelaa ja mikä näissä yleensä vikuuntuu.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2010 - klo 14.10:   
tacin kahva minulle epämukava mutta joystick jutut puhtaasti melkein makuasioita ainoa joka ei ole on kestävyys.
ps. tosin itse melkein pelaan mieluiten c64 emulla ja numeronäppiksellä.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 4. heinäkuuta, 2010 - klo 1.23:   
Oma henkilökohtainen suosikkini on Commodore VG-260. Tuntumaltaan itselle passeli ja jämäkkä tikku. Omistan edelleen saman tikun, jonka sain 22 vuotta sitten. Toinen suosikki on Competition Pro 9000, viisitonnisen paranneltu versio. Tähän tarvisi löytää puuttuva imukuppi. ZipStick ja perus-5000 ovat myös ok. Valkoinen Tac-2 löytyy myös mutta itse en oikein sen tuntumasta tai pikemminkin sen puutteesta perusta.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: