Onko enää ketään Cyberstorm MK II omi...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2010 » Onko enää ketään Cyberstorm MK II omistajaa? Tarvisin apua piirilevyn tehdaspuukotusten verifiointiin. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 8. kesäkuuta, 2010 - klo 16.31:   
Eli jos et ymmärtänyt ostikosta mitään. Niin selväkielisesti sanottuna itselläni on rikkinäinen Cyberstorm MK II josta olen vikoja etsiessäni löytänyt ainakin 3 silmämääräistä poikkeavuutta. Mitkään netistä löytyvät kuvat kortista eivät ole olleet tarpeeksi tarkkoja jotta olisin niistä nähnyt sen mitä haluaisin.

Jos jollain on kyseinen kortti mailasin tai linkittäisin nettiin kuvat korttini poikkeavaisuuksista ja haluaisin kuulla onko omistamassasi kortissa samat poikkevuudet, jotta tietäisin että ne kuuluu olla.

Tehtävä vaatisi kortin irroittamista koneesta, koska ainakin yksi poikkeamista on piirilevyn alapinnalla. Mikäli tämä ajatus aiheuttaa laiskotuksen tunnetta, ymmärrän hyvin ja voidaan katsoa löytyykö jotain vaivanpalkkaa.

Oma korttini on 68060 ladonnalla, mutta myös 68040 kortti kelpaa vertailukohteeksi.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 8. kesäkuuta, 2010 - klo 19.47:   
Onkohan CyberstormPPC:n kuvista mitään iloa? Piirilevyn pitäis käsittääkseni olla identtinen?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 8. kesäkuuta, 2010 - klo 21.58:   
Ei ole valitettavasti. Cyberstorm MK II on ihan oma piirilevynsä kun taas Cyberstorm MK III ja Cyberstom PPC on sama piirilevy.

 

Juha Kouri
Käyttäjätunnus: jkouri

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 10. kesäkuuta, 2010 - klo 14.07:   
Mitä eroavaisuuksia olet löytänyt ? Voitko laittaa kuvia, jos niistä näkisi jotain ? (Itselläni on valitettavasti myös PPC-versio) Miten rikkinäinen kortti käyttäytyy ?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 12. kesäkuuta, 2010 - klo 11.01:   
Levyn ala pinnalla lähellä liitintä on yksi folio ja katkaisujälki on pyöreä (porattu jollain 0,5mm terällä noin 0,2mm syvään), mikä viittaisi siihen että katkaisu on tahallinen. Haluaisin kuitenkin varmistua että jollain muullakin on tämä sama katkaisu.

Levyn ylä pinnalla levyn päätyreunassa oli 8 jalkainen pintaliitosvastuskampa jonka yksi jalka oli täysin ilman tinaa ja padi sekä komponentin jalka on kirkas sillä tavalla että kokemuksesta voisin sanoa että se ei ole tinaan koskenut. Luultavasti tämä on tehtaan pastajuotosvirhe, mutta haluaisin sen myös varmistua että jollain toisella tämä jalka on valmiiksi juotettu myös.

Prosessori socketin vieressä on yksi pintaliitoskonkka jossa oli kolo. Tämän on ilmeisesti aiheuttanut edellinen omistaja jollain työkalulla prosessoria kannasta kammetessaan.

Vastuskamman juottumattoman jalan olen juottanut ja murtuneen pintaliitoskonkan tilalle siirsin toisen konkan vähemmän tärkeästä paikasta. Muistaakseni mittasin että sen arvo oli noin 130pF ja etsin samaa luokkaa olevan konkan siihen paikalle.

Kortin ollessa koneessa ruutu jää harmaaksi. Prossu, muistit, oskillaattori ja 3.3V regulaattori on testattu toisessa kortissa toimiviksi.

Phase 5 / DCE tuotteiden korjauksessa kurjaa on se, että loppukäyttäjän ongelmista nykyään välinpitämättämät valmistajat eivät ole antaneet julkisuuteen edes osaluetteloja saati sitten sähkökuvia. Uskon että vieläkin muuta elektroniikka tuotantoa tekevän DCE:n arkistossa nuo kaikki olisivat, mutta esimerkiksi tunnetuimmassa Amiga korjaamossa Amiga Center Francessakaan niitä ei ole (sanoivat että anna meillekin jos joskus saat ne käsiisi).

Koitan saada kuvat aikaiseksi lähiaikoina ja jos suomessa ei kellään mark kakkosta ole, niin pitää sitten mennä kyselemään englanninkielisiin foorumeihin.

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 12. kesäkuuta, 2010 - klo 14.09:   
No ainoa suht ison reson kuva mitä helposti löytyi lienee tämä: http://bboah.amiga-resistance.info/download_photos/csmkii060_2_big.jpg

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 12. kesäkuuta, 2010 - klo 14.13:   
Ja huonompia kuvia: http://web.archive.org/web/20020606115131/http://www.rit.edu/~wwt5491/csmk2.html

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 12. kesäkuuta, 2010 - klo 17.28:   
Kiitos zipper. Harmi että levyn alapuolesta ei ole isoa kuvaa, kun se olisi se tärkein tässä tapauksessa.

Huomasin että olinkin jo pari vuotta sitten skannannut levyn molemmin puolin. Kuvat vaan ovat 20-60MB kokoisia. Ja isoin on jopa 9687x4735 pikseliä. Täytyy katsoa mitä niille tekisi että eivät olisi niin isoja.

Samalla muistin että vielä yksi poikkeama oli levyssä. Kuvassa alimman SIMM paikan puolivälistä alaspäin ja lievässä kulmassa oikealle löytyy pintaliitoskonkka jonko oikea pää on juotettu langalla lähimpien IC piirien väissä olevaan läpivientiin.
http://bboah.amiga-resistance.info/download_photos/csmkii060_2_big.jpg

Kyseisen linkin kortti on muuten myös modifioitu 040 -> 060 malliseksi. Se näkee siitä, että kaikki vain 060 kuuluvat osat on käsinjuotettuja (juotoksien ympärillä on tinan sulamisjälkiä).

Myös alempi linkki on erittäin hyödyllinen. Ainakin se ero on omaan korttiini, että minulta puuttuu nuo 3.3V regulaattorin vieressä olevat general purpose diodit, mutta käsitykseni mukaan ne eivät ole pakollisia ja siksi niitä ei kaikissa tehdasladonnoissakaan ole eli siis nämä:

"1N4001 equivalent diodes (on some but NOT all Phase 5 factory-060 boards, consider this optional)"

 

Hessu
Käyttäjätunnus: hessu

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 15. kesäkuuta, 2010 - klo 9.39:   
On kaksikin kappaletta MKII'060 kortteja, mutta molemmat pultattuna kiinni, täytynee katsoa jos jaksais irroittaa toisen kuvien ottoa varten.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 16. kesäkuuta, 2010 - klo 22.54:   
Hessu: Vau! Odotan jännityksellä!

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 17. kesäkuuta, 2010 - klo 0.13:   
Hanzu: sskaalat puoleen luultavasti kivasti detaljia ja pakkaat jpegiksi iso ja tarkka kuva pakkautuu hyvin (sikäli hyvin ettei näytä möhnöltä niin helposti vaikea sleittää mitä ajan takaa tarkemmin).

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 17. kesäkuuta, 2010 - klo 21.23:   
Hessu ja muut. Sain juuri tilaamani USB-digitaalimikroskoopin ja sillä olikin aika kätevät ottaa muutama lähikuva. Nuo isommat kuvat otin jo aikaisemmin tasoskannerilla.

Tässä kortin alapinnalla olevan katkoksen sijainti
HUOM! Kuvan koko 56MB! Älä suotta lataa jos et omista vastaavaa korttia.
http://relay.pp.fi/images/image/CS2/1_katkos_kaukaa.jpg

Tässä itse katkos lähikuvassa
Kuvan koko 735 kiloa.
http://relay.pp.fi/images/image/CS2/2_katkos_lahelta.jpg

Tässä vastuskamman juottumattoman jalan sijainti
HUOM! Kuvan koko 18MB!
http://relay.pp.fi/images/image/CS2/3_juottumaton_jalka_kaukaa.jpg

Tässä jo kokonaan uudelleen juottamani vastuskampa jonka siis vasemman alakulman jalka oli täysin juottumaton kortin saadessani eikä sitä ollut tina koskaan koskettanut.
Kuvan koko 622 kiloa.
http://relay.pp.fi/images/image/CS2/4_juottumaton_jalka_lahelta.jpg

Näyttääkö kortin alapinnan katkos mielestänne tahalliselta tehdastekoiselta vai edellsien omistajan tekemältä vahinkoraapaisulta (ja kenties syyltä siihen miksi kortti ei toimi)?

Entäs tuo vasemmanpuoleinen 472 eli 4,7 kilo-ohminen vastuskampa? Itse en ole koko elektroniikka urani aikana nähnyt tapausta jossa vastuskammasta olisi yksi jalka tahallisesti jätetty juottamatta etenkään jos levyssä on sillekin jalalle pad ja trace. Mutta olisi silti mukava saada varmistus toisen kortin omistajalta että myös heidän vastuskammassaan on kaikki jalat juotettu.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 16. heinäkuuta, 2010 - klo 11.29:   
Asia on vielä ajankohtainen, mutta taidan kysyä vielä muiltakin foorumeilta, kun täällä kortti tuntuu olevan turhan harvinainen.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 3. marraskuuta, 2010 - klo 10.28:   
Ilmeisesti kortissa ei ollut muuta vikaa enää kuin tuo juttumaton 4,7k vastusverkon jalka ja nuo muut kummallisuudet ovat vain tehtaan omia puukotuksia. Juottumattoman jalan korjasin ajat sitten, mutta en ottanut huomioon että käyttämäni A4000 Rev B emolevy ei ollut vielä täysin kunnossa silloin (vaan vaati konkkien vaihtoja) ja siksi turbo ei toiminut. Oma apu paras apu...

Joka tapauksessa nyt juhlavaa kun on edes hetken kummassakin nelitonnisessa toimivat 060 turbot (Cyberstorm PPC 060/66MHz ja Cyberstorm MK 2 060/50Mhz).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: