Automatic Mouse/Joystick Switch + PS/...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2010 » Automatic Mouse/Joystick Switch + PS/2 Mouse Adapter - toimiiko kellään yhdessä? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 16.28:   
Toimiiko kellään otsikon mukainen kokoonpano yhdessä? Ja jos toimii niin mitkä markit ja mallit on kyseessä?

Korostan että kysymykseni koskee vain automaattisia mouse/joystick portin jakajia ei siis sellaisia joissa mitään missä pitää vääntää vipua tai painaa jotain muuta nappia kuin hiiren tai joystickin nappia vaihdon tapahtumiseksi.

Itselläni on Automatic Mouse/Joystick Switch joka on sellainen vaaleanruskea koteloinen jossa on mustat tekstit. Amigakitistä ostettu joskus ja jostain jäi mielikuva että olisi saksalaista alkuperää.

PS/2 hiiradapterini on edellinen omistaja valanut hartsiin ja uusiin D-liitinkuoriin, joten sitä en pysty tunnistamaan, muuten kuin että sen PS/2 female liitin on valkoista muovia.

Ja mikä kumma siinä on, Amiga hiiret toimivat vaihtassa, mutta PS/2 hiiridapteri + PC hiiri yhdistelmä ei toimi vaihtajassa, mutta toimii suoraan MOUSE portissa ilman vaihtajaa?

Kokeilin myös siten, että ensin aktivoin automaattisen hiiriportin jakajan portin kytkemällä siihen Amiga hiiren ja painamalla hiiren nappulaa ja sen jälkeen kun portti oli aktiivinen (vihreä ledi palaa) kytkin siihen PS/2 hiiriadapterin, mutta silti ei vaan PC hiiri herää eloon, paitsi jos otan automaattisen vaihtajan pois välistä kokonaan. Tästä johtopäätöksesta ajauduin ajattelemaan että kyse olisi siitä että automaattisen hiiriportin jakajan eletroniikka (lähinnä vaihtajapiiri) vie jo niin ison osan +5V jännitteen max 50mA rajasta, että PS/2 adapterin sisällä olevalle piirille ei riitä virtaa?

PC USB hiirille ei vissiin mikään valmistaja ole vielä tehnyt edes suoraan Amiga MOUSE portissa toimivaa adapteria...?

 

Bud
Käyttäjätunnus: bud

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 19.33:   
http://eu-shop.elbox.com/cgibin/shop?info=515CO

En tiedä vastasiko tämä ollenkaan kysymykseesi?

Tähän pitää laittaa hiiren mukana tullut usb/ps2 adapteri jolla saadaa usb hiiri toimimaan.

 

Bud
Käyttäjätunnus: bud

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 19.37:   
Voi myös kysellä Gentle Eye: sta

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 19.48:   
Mulla on tollanen wanha Boogielta ostettu hiiri/joystick-switchi (Kuvassa Amiga-mukien ja Super Skidmarksin välissä ylhäällä oikealla). Siinä voi vivulla pakkovalita portin, mutta keskiasennossa toimii automaattisesti.

PS/2-adapterina täältä Sakun torilta ostettu muistaakeni ps2m-designiin perustuva itsetehty adapteri. Kukahan se nyt olikaan, joka oli tehnyt useampia ja myi niitä. Pieni ja siisti toteutus ja hyvin toimiva kuitenkin :-)

Hiirenä olen käyttänyt Labtecin 2 euron optista USB-hiirtä (Labtec Optical Mouse 800), jonka olen kytkenyt PS/2-adapteriin sellasella normaalilla vihreällä PS/2-USB -adapterilla, joita tulee lähes jokaisen PC-hiiren mukana.

Normaalisti olen käyttänyt tuota hiirtä kaksinpelitarkoitukseen peliportissa enkä mouse/joystick-vaihtajassa, mutta kokeilinpa nyt huvikseen siinäkin ja näytti toimivan automaattiasetuksella ihan hyvin. Tosin en saanut pistettyä Amigan omaa hiirtä/joikkaria yhtaikaa, koska PS/2-adapterin liitin on sen verran leveä ruuvinreikineen. En usko että se olisi kuitenkaan vaikuttanut toimivuuteen sen kummemmin...

Joku toinen USB-hiiri ei toiminu mulla edes adapterilla suoraan koneeseenkaan. Epäilen että se hiiri oli liian virtasyöppö... kun oli vähän kaikenväristä lediä siinäkin vehkeessä. Että yks vaihtoehto vois olla kokeilla toisenlaista hiirtäkin.

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 19.49:   
Omassa A500:ssa on jakajana V*ct*r Mouse/Joystick Switch http://www.vesalia.de/e_vectormjoy.htm ja adapterina Micromys V3. Adapteria saa ainakin Gentle Eyestä ja Vesaliasta.

eBayssä näyttää olevan USB-adaptereita myynnissä: http://cgi.ebay.co.uk/AMIGA-ADAPTER-CONNECT-USB-MOUSE-TO-YOUR-AMIGA_W0QQitemZ330420261633

Ei omakohtaisia kokemuksia ko. laitteesta.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 21.56:   
Bud:
Vastaisi kysymykseeni jos pystyt varmistamaan että tuo Cocolino toimii jonkun automaattisen hiiri/joystick vaihtajan kanssa. Kun ei käynyt selväksi että onko sinulla itselläsi Cocolino ja joku vaihtaja...

jPV:
Muistan kanssa että joku joskus myi jotain itsetehtyä adapteria olikohan se huutonetissä, mutta jos niitä edes olisi saatavilla vielä tarvisin faktaa siitä että toimii jollain vaihtajalla.

jPV ja Antti:
Näköjään teillä on molemmilla sitten tuo sama
V*ct*r Mouse/Joystick Switch http://www.vesalia.de/e_vectormjoy.htm

Olen nähnyt sen kuvan ennenkin ja luulin silloin että se on VAIN manuaalinen vaihtaja koska siinä näkyy kytkin, ilmeisesti se oli sitten virhepäätelmä, mutta ihmetyttää kyllä tuo rakenne, kun ei ole kuvaa sielä leveämmästä päästä, niin ihmettelen miksi se näyttää ihan joltain D25 liittimeltä. Onko siinä siis jonkun metallikehyksen sisällä kaksi D9 liitintä? Lisäksi mielenkiinoista on että siinä on ladontaoptio toiselle kytkimelle.

Antti:
Ostin tuollaisen USB-adapterin Ebaystä. Katsotaan tekeekö sillä mitään, kotona olisi kyllä ainakin viisi USB hiirtä ja vain yks PS/2 hiiri.

Nyt kun on kumottu parikin väärää tietoa mitä minulla oli, niin voisiko joku vielä sanoa toimiiko jollain langaton optinen tai laser hiiri Amigassa jollain adapteri yhdistelmällä tai siis miksi langaton ei toimisi siinä missä langallinenkin? Tosin jos Amigan peliportti antaa max 50mA ja PC:n USB max 500mA niin, voiko langattoman USB porttiin tuleva lähetin vaatia enemmän kuin tuo 50mA...

Sitten vielä uusi kysymys, että jos teillä on PC hiiri PS/2 adapterilla Amigassa kiinni ja kun lyötte vasemman ja oikean napin pohjaan, niin pääsettekö Early Startuppiin? Cocolinon kuvauksesta käsitin että hiiri alkaisi toimia vasta Early Startupissa, joten jos asiaa tulkitaan kirjaimellisesti, niin Early Startuppiin pitääs sitten mennä vaikka Amiga hiirellä ja sitten vasta pääsisi liikuttamaan pointteria adapterin kautta.

Joskus kun kuvittelee että kaikki hardware on jo Amigalle tehty vähintään kerran, niin sen voin ainakin todeta, että kukaan ei ole tehnyt sellaista yhdistelmää, että olisi vaikka ulkoinen boksi jossa olisi MOUSE sekä JOYSTICK 1 porteille kummallekin oma jakaja jossa MOUSE jakautuisi USB portiksi sekä JOYSTICK 2 portiksi ja JOYSTICK 1 portti jakautuis USB portiksi sekä JOYSTICK 2 portiksi. Pysyittekö kärryillä eli siis saisi olla kaksi Atari standardin joikka ja kaksi PC hiirtä kiinni samaa aikaa. Toinen PC hiiri olisi vain pelejä varten jotka hyödyntävät kahta hiirtä kuten olikohan se nyt joku Lemmings versio.

Itse rakentelin A4000 sisäisen automaatisen hiiri/joystick vaihtajan ja kiinnitin sen korttipaikka slottiin siten että portit sojottavat ulos siinä olevasta D liitin raudasta, mutta nyt kun olisin vielä halunnut PS/2 tai USB hiiriportin viereen, niin meni mutkikkaaksi kun tuo Cocolinon näköinen mutta ei-Cocolino PS/2 adapterini ei vaihtajan kanssa toiminutkaan.

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 22.30:   
>Muistan kanssa että joku joskus myi jotain itsetehtyä adapteria
Olisikohan ollut Mika Leinosen tekemä: http://www.iki.fi/mkl/ps2mhiiri627

>Onko siinä siis jonkun metallikehyksen sisällä kaksi D9 liitintä?
Juuri noin. Huonona puolena tuossa on juuri tuon liittimen kapeus. Micromysissä on sen verran leveä liitin, että jos sen kytkee suoraan tuohon jakajaan kiinni, niin joystick ei mahdu enää kiinni.

>Ostin tuollaisen USB-adapterin Ebaystä
Kerrohan sitten miten toimii :-)

>kun lyötte vasemman ja oikean napin pohjaan, niin pääsettekö Early Startuppiin?
Näytti pääsevän tuolla mun yhdistelmällä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 25. huhtikuuta, 2010 - klo 23.53:   
Juu juuri tuo se oli. No jos tuolla USB hiiriadapterilla ei homma pelitä, niin pitänee hankkia eri vaihtaja.

Mitähän hyötyä siinä on ajettu takaa että on tehty tuollaisen kehyksen sisään nuo D liittimet. Luulisi että se vain lisää komponentti kustannuksia.

Hyvä tietää että Early Startuppiin pitäisi päästä. Täytyy koittaa imuttaa ledit pois tuosta minun vaihtajasta jos virrankulutus sillä laskisi vähän. Ledit kun ovat tässä minun käytössä A4000 kotelon sisällä, niin ei niitä edes näe ellei ole kotelo auki.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2010 - klo 0.04:   
Jaa nyt taisin tajuta tuon V*ct*r Mouse/Joystick Switch rakenteen kun katsoin kuvaa uudestaan. Se on tosiaan iso D liitin jossa on keskimmäiset pinnit vedetty pois ja näin laidoille muodostuu D9 liittimien pinnikuvio.

Valmistajalle yksi iso D liitin (ehkä D25) on todennäköisesti ollut halvempi kuin kaksi D9 liitintä. Tosin pinnien irroittelu kustantaa aikaa koska pinnit tuskin lähtevät vetämällä pois vaan vaativat myös lämmitystä, mutta ehkä on saanut ison D liittimen purettua jostain ilmaiseksi ja säästää taas niiden hinnan siinä. Yksi liitin on myös helpompi keskittää juotos padeihin ladontavaiheessa piirilevyn reunaan kuin kaksi. :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 26. huhtikuuta, 2010 - klo 8.12:   
Näyttää toi Leinosen adapteri just siltä mikä mulla on. Ja pääsee early startupiin jopa tuolla hirveällä adapteriketjullakin :-). Voin joskus myöhemmin testailla langattomallakin hiirellä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 1. toukokuuta, 2010 - klo 0.34:   
Sain selville että tämän viestiketjun alussa mainitsemani käyttämäni PS/2 hiiriadapteri on tosiaan tehty näiden ohjeiden mukaan:
http://www.iki.fi/mkl/ps2mhiiri627

"PC USB hiiri Amigaan"-adapteri saapui eilen. Puolassa näytti asuvan lähettäjä.

PC USB optinen langallinen hiiri toimii ja toimii myös nimettömän hiiri/joystick vaihtajani läpi joka ei toistaiseksi ole mitään muuta adapteria hyväksynyt.

Amiga Early Startup Control-tilaan ei pääse jos yrittää sinne suoraan virran kytkemisestä, mutta Amiga+Amiga+Ctrl resetin yhteydessä pääsee joka kerta. (Tämä viitannee siihen että USB adapterin sisällä oleva elektroniikka ei ole vielä käynnistyneenä sillä hetkellä kun Amigan virta kytketään ja näin ollen kahden napin pohjassa pitämistä ei tunnisteta).

PC USB optinen langaton hiiri ei toimi (luultavasti Amigan hiiri/joystick portti ei vaan pysty syöttämään langattoman USB lähettimen vaatimaa mA määrää). En usko että mikään nykyinen adapteri langattomia hiiriä saa toimimaan Amigassa, mutta kertokaa heti jos sellaisen jostain löydätte.

Mielestäni hyvä ja Amiga hardwareksi myös edullinen ostos, kun haluaa käyttää ihan uusimpia langallisia PC USB hiiriä ilman PS/2-USB adaptereita. Mitään softaa tai ohjeita mukana ei tule, joten Micromys kaltaisia kolmannen napin tai mouse wheel toiminnon tukia ei kannata odottaa.

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 1. toukokuuta, 2010 - klo 19.05:   
>Mielestäni hyvä ja Amiga hardwareksi myös edullinen ostos
Taidanpa itsellenikin sitten tilata :-)

>Mitään softaa tai ohjeita mukana ei tule, joten Micromys kaltaisia kolmannen napin tai mouse wheel toiminnon tukia ei kannata odottaa.
Tuolla eBay-sivulla kyllä sanotaan, että "With driver you can use a 5 button mouse with two rollers". Jos kerran ei mukana tule ajuria, niin toimisikohan jollakin Aminetistä saatavalla ajurilla?

 

Antti
Käyttäjätunnus: mustaan

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 3. toukokuuta, 2010 - klo 8.47:   
Jos joku on ps/2-hiiriadapteria vailla, niin Leinonen on laittanut noita myyntiin: http://shop.ebay.de/merchant/mklfi

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: