OS3.9 Show All files ja Clean up by N...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2010 » OS3.9 Show All files ja Clean up by Name defaulteiksi - miten? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 14. huhtikuuta, 2010 - klo 23.45:   
Tutustuin OS3.9 systeemin vasta äskettäin ja hämmästyin miten edes pikkuasioissa ei ole päästy aikoinaan eteenpäin...

Eli kysymys kuuluu mitä pitää tehdä tai asentaa että saisi seuraavia juttuja pysyvästi päälle ettei niitä tarvitsisi tehdä joka bootilla ja jokaisella avattavalle ikkunalle erikseen:

Window->Show->All files
Window->Clean up by->Name

Siis haluaisin että kaikki tiedostot näytettäisiin aina ikkunassa, eikä vain ne joilla on omat alkuperäiset icon tiedostot.

Ja lisäksi haluaisin että sekalainen sinne tänne epäjärjestys ikkunan sisällä poistuisi ja tilalle tulisi nimen mukaan sortattu järjestys.

Ja onko vika vain asennuksessani kun mikään Windows->Snapshot->All ja Icons->Snapshot eivät tee yhtään mitään vaan ikkunan kun sulkee ja avaa, sen sisältö on taas sikin sokin ruudulla.

Mitä nykyään näissä systeemeissä kaikki käyttävät tiedostojen selaukseen? Jotain Directory Opus tyyppisiä ohjelmiako vai onko nämä asiat vain niitä ärsyttäviä puutteita jotka on pakko kestää jos meinaa Amiga hyötysoftia jaksaa käytellä?

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 14. huhtikuuta, 2010 - klo 23.51:   
Virtuaali-ikoneja ei voi snapshottailla.. Dopus tai Scalos kehiin jos ei normaali WB taivu.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 9.48:   
Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kaikkien olisi ollut syytä korvata Workbench Directory Opus Magellanilla viimeistään vuonna 1998, jolloin sen kakkosversio karsi viimeisetkin syyt olla käyttämättä sitä ;) Siinä ei paljon ollut syytä enää odotella OS3.9:iä sen jälkeen. Eikä OS3.5/OS3.9:n julkaisut tosiaan enää hetkauttaneet suuntaan eikä toiseen sen jälkeen, vaikka itsekin ne ostin kannatusmielessä. "Virallinen" Amiga-maailma ei näytä pääsevän Magellanin tasoiseen käyttöliittymään ja tiedostonhallintaan tuskin koskaan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 11.18:   
jPV: oma mielipiteeni on että se niin helkutin tahmea vielä 68060/50mhz amigallanikin että hyi hitto myönnän että siinä oli paljon etujakin mutta se että värit,ja fontit olis pitänyt säätää uusiksi kaikki niin hirveä työ siinäkin saatikka tuo tahmeus osaan varmaan olisi auttanut joku muu näyttökortti kuin Cybervision 64/3d. Tahmeus oli enempi graafinen luonteeltaan ja ai niin muistin kulutuksestakaan en kyllä pitänyt yhtään.
Ja jos haluan tahmean koenen voin hyvin ostaa PC kaupasta sen ja asentaa Windowsin siihen...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 11.28:   
En mä ole huomannu mitään tahmeutta ainakaan 060:lla ja graffakortilla. On se mulla jopa 030/AGA:llakin käytössä. Mikäli jotain hidastumista tulisikin jostain grafiikan piirrosta, niin sen kyllä korvaa tiedostonkäsittelyn, käyttöliittymän designin yms tuoma hurja nopeutus itse käyttötapaan. Perus WB:llä tai DOpus4:n tyylisillä filemanagereilla kaikki aika menee kankeaan hiirenveivaamiseen ja "kiertoteitse" tekemiseen. Toki Magellanin heikkoutena oli huonot default-asetukset, mutta alussa tehty paneutuminen opetteluun ja konffaamiseen palkitsi.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 12.02:   
Missäs tuo vuoden 1998 Directory Opus Magellan II vielä on saatavilla? Aminetissä oli jotain päivityksiä vaan siihen.

Mua ei haittais tahmeus, kun olen nyt tuota OS3.9 tahmeutta kestänyt joten kuten. Enkä muutenkaan paljon muuta ajaisi koneella silloin kun fileoperaatioita ajelisin.

Joskus ensimmäisellä Amiga aktiivikaudellani maksoin ja rekisteröin Filemaster 2.2 nimisen ohjelman. Onko se jo ihan obsolete (jos edes vielä löytäisin sen korpun jostain)?

Filemasterissa tykkäsin mm. kun siinä pystyi määrittelemään omia komentoja painikkeisiin. Esim version käsky oli kätevä kun piti halusi lukea versio tietoa tiedoston sisältä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 16.28:   
Magellan2 tulee ainakin Amikitin mukana: http://amikit.amiga.sk/features.htm
Tosin rekisteröimättömänä, että alussa tulee huomautusikkuna. Kaipa sen hakemiston voisi kopsia tuosta paketista omalle systeemille ja pistää dopus5: assign user-startuppiin. En tiedä saako muualta "ilmaiseksi". Tietty jos Boogielta tai joltain löytyis myytävänä vielä. Ohjekirjat helpottavat todella paljon ominaisuuksien hyödyntämistä. Itse käyttelin vuoden verran ilman ohjeita ja aina vaan löytyi hienoja ominaisuuksia :-) Lopulta ostin ihan aitona ja kannatti :-)

Magellan2:han tuo käyttikseen paljon muutakin kuin vain perinteisiä tiedostonhallintajuttuja. Monipuoliset tiedostotyyppioptiot, ikonien asetteluun ja näyttöön kaikkea kivaa, popup (context) menut tiedostoille sekä perinteiseen ikonimoodiin että tekstimoodiin, startmenuja, custom-valikoita, globaaleja pikanäppäimiä, scriptejä, upotetun ftp-clientin, drag&droppia sinne tänne, copy&pastea tiedostonnimillä ja poluilla, monipuolisia arexx-optioita, uusia ominaisuuksia voi lisätä vaikka mitä erillisillä moduuleilla pluginien tapaan, säätövaraa riittää ihan varmasti jokaisen tarpeisiin jne jne.

Jos pikkunäpertelyyn haluaa sen perinteisen Filemasterin tai DOpus4:n, niin ne on kumpikin freewarea/opensourcea nykyään. Kaikilla kyllä pystyy määritteleen itse niitä perusnamiskoja.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 16.31:   
Hanzu: eipä minusta kone tehot tuntien tuo OS3.9 ole kovin tahmea.

ps- DOPUS4 on kyllä jo ihan notkea. riittää mulle kuten mäkissäni tuo Mucommander...

 

Boogie
Käyttäjätunnus: boogie

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2010 - klo 0.35:   
Eikös riitä että kaikki ovat näkyvissä niminä ?
Window->Show->All files
Window->View by->Name
Window->Snapshot->All
ja nyttemmin näkyy kaikki tiedostot riveittäin tekstinä, mukana koot ja PM_t.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2010 - klo 8.24:   
puhunkohan nyt ihan tyhmiä mutta yritetän...

ulkomuistista koitan vetästä sellaista hajanaista tietoa
että hakemistolla piti olla .info ikonitiedosto
että tallentu noin hakemistoikkunan tiedot ?!?
ilman ikonia olevat hakemistot ei tallentanut noita asetuksia

tahmaisuudesta en tiedä mitään kun mielestäni Amigani on ollut hakemistojen kanssa aina x10 nopeampi kuin yksikään Pc
joppa ihan AGAllakin (karsitulla värimäärällä tietenkin)
ok toki jos hakemistossa on filejä 1000kpl niin hidastuuhan se tai jättikokosia imageja
levyn blokki koon kasvattaminen toi tuohonkin helpotuksen

btw.Pc jumittaa tuollaisia hakemistoja huomattavasti kauvemmin

tosin en käytä mitään extroja koneessa koska ulkonäkö ei ole koneessani etusijalla
PPCVisioni ei edes tainut olla nopein näyttökortti
sekään ei siis selitykseksi nopeuteen riitä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2010 - klo 12.02:   
jPV:
Pitää koittaa saako tuon Amigitin mukana tuleva Magellan II ongittua sieltä irti. En usko että Boogiellakaan sitä enää on. Sen sijaan löysin Boogielta joskus ostamani AMINET SET 4 tupla CD rasian jossa kannessa lukee "including full version of Directory Opus 5.11". Kukahan osaisi sanoa kuinka kaukana 5.11 on Magellan II versiosta?

Juha-Pekka:
Niin unohdin mainita että OS3.9 tuntuu nihkeän hitaalta koska käytän tilapäisesti systeemiä pelkästään A4000cr Rev D 680EC030 25MHz 16MB kokoonpanolla ilman erillistä näytönohjainta tai IDE kiihdyttimiä. Lähinnä hitaus on sitä kun avaa ikkunaa jossa on monta kymmentä ikonia niin aika eivät ne siihen lävähdä keralla vaan aika lailla yksitellen kovalevyn ruksutellessa. Kotona on kyllä 3 toimivaa ja 2 toimimatonta A4000 turboa ja 128MB muistia, mutta mulla on vähän A4000D kotelon sisäiset modaukset kesken ja siksi on helpompi ollut pitää ne pois kotelosta tilaa viemästä. IDE puolelle en ole vielä keksinyt kohtuu hintaista kiihdytintä ja Cybestrormeissani olisi SCSI ohjaimet, että niihinkin voisi miettiää joko aitoa SCSI levyä tai sitten SCSI-IDE adapteria. CF-IDE apaterikin olisi, mutta se lienee jää perus IDE ohjaimella nopeudessa SCSI systeemien jälkeen.

Boogie:
Tuota täytyy kokeilla. Jotenkin vaan en tykännyt View By Name pohjaisesta ikkunoinnista kun se oli niin karun näköinen vaikka se olisi varmaan nopeiten latautuva aina ikkuaa avatessa. Mutta tarvii varmaan vielä kyseenalaistaa tuo makutottumus. :-)

Virgo:
Puhut ihan järkeviä. Muistelen kanssa että .info ikonitiedosto pitiää olla että näkyy suoraan perus ikkunassa ilman asetusten muutoksia ja ilmeisesti tuonne .info sisälle tallettunee myös ikkunasijainti snapshotattaessa. Ja ne tiedostot joilla ei saman nimistä .info tiedostoa ole, eivät sitten näy ellei pistä Window->Show->All files tai Window->View by->Name.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2010 - klo 12.26:   
Onhan tuo myönnän omalla tavallaan hidaskin mutta ei konetehoon nähden. ja itse pidin monia pieniä hakemistoja joskus ja useita osoita just tämän takia.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2010 - klo 18.09:   
Hanzu: en ole käytelly kunnolla noita aiempia viitosversioita (olin fanaattisesti dopus4:n kannalla Magellan II:een asti ;), mutta arvelisin, että erilliseen filemanagerointiin ne aiemmatkin käy. Mutta sen muistan, että jotain pikkupuutetta oli vielä Magellan1:ssäkin että siitä olisi ollut ihan täysveriseen WB:n korvaamiseen. Ainakaan jos ei pääkäytössä halunnut tehdä minkäänlaisia kompromisseja :-) Ja versionumerothan menevät, että Magellan I oli 5.6x ja Magellan II 5.8x. Uusin versio on 5.82 ja se kannattaa olla OS3.9-yhteensopivuuden takia. Pre-Magellan versioista 5.5:stakin on tainnut näkyä joskus jossain lehden kansi-CD:llä tai Aminet-CD:llä...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: