Screenshot ohjelma - onko sellaista o...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2010 » Screenshot ohjelma - onko sellaista olemassa? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 14. huhtikuuta, 2010 - klo 22.58:   
Löytyykö OS3.9 systeemille jotain toimintoa tai taustalla pyörivää apuohjelmaa jolla voisi ottaa screenshotteja esimerkiksi SysInfo ohjelman screenistä tai peleistä?

Millähän nuo pelisaitit (esimerkiksi www.lemonamiga.com) ottavat kuvat peleistään? Eivät mielestäni näytä kameralla ruudulta kuvatuiltakaan. Liekö sitten WinUAE ikkunasta Windowssissa napattu?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 0.41:   
No Sysinfosta saa ruutukuvia varmasti jollain softalla joka löytyy Screengrab ja screenshot sanoilla luultavasti aika helposti Aminetista. Peleistä varmaan tuolla tai sitten Action Replay lisämoduulilla. tai no kyllähän jollain systeemi ystävälliselläkin työkalulla saanee kuvia peleistä jotka itsekkin systeemiystävällisiä. joku valistakoon lisää nyt hieman kiire itsellä.

 

Piru
Käyttäjätunnus: piru

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 6.49:   
@Hanzu

Edes action replay ei pysty ottamaan kuvia kaikista peleistä (esim monimutkaiset copper-listat), joten käytännössä kaikki peliscreenshotit on otettu (Win)UAE:lla.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 8.13:   
Kiitos vastauksistanne. Löysin noilla hakusanoilla seuraavat neljä vaihtoehtoa. Täytynee testata ne kaikki:

1994-07-20
http://aminet.net/util/rexx/snapshot-1.1.lha
http://se2.aminet.net/util/rexx/snapshot-1.1.readme

1995-06-10
http://aminet.net/gfx/misc/ScreenGrab.lha
http://aminet.net/gfx/misc/ScreenGrab.readme

1997-01-29
http://aminet.net/util/misc/MasterGrabber.lha V1.0b
http://aminet.net/util/misc/MasterGrabber.readme

1997-04-10
http://aminet.net/gfx/misc/MasterGrabber.lha
http://aminet.net/gfx/misc/MasterGrabber.readme


Hieman ihmetyttää että onko Aminet tosiaan noin sekainen paikka, että esimerkiksi tuo MasterGrabber löytyy ensin V1.0b versiona hakemistosta util/misc ja sitten ? versiona gfx/misc hakemistosta ja readmen mukaan molemmissa on sama henkilö authorina. Kyllä on surkeaa, eikö tuolla ole mitään moderaattoreita jotka voisivat järjestää jos asiasta mainitsisi?

Jos joku noista neljästä edes toimii enää OS3.9, niin mahtaako niiden taustalla ajo hidastaa konetta niin paljon että se SysInfo tuloksessa näkyisi?

Action Replaytä ei varmaan enää saa kuin ebaystä kovalla hinnalla, mutta jos saisi niin voisiko sillä ottaa myös tuosta SysInfosta shotteja?

Tarkoitus olisi virittää konetta ja ottaa vähän shotteja SysInfolla näytteeksi saavutetusta tehohyödystä. Olisi varmaan pienenmpi säätö räpsiä kuvat ruudulta digikameralla.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 9.28:   
Screen grabber -hakusanalla löytyy enemmänkin. Suosittelisin kokeilemaan sgrab-ohjelmaa, joka on uusimmasta päästä ja varmaankin suosituinkin.

Lisäksi useimmilla kuvankäsittelysoftilla voi myös grabata kuvan muilta screeneiltä siinä missä ladata kuvankin.

"Hieman ihmetyttää että onko Aminet tosiaan noin sekainen paikka, että esimerkiksi tuo MasterGrabber löytyy ensin V1.0b versiona hakemistosta util/misc ja sitten ? versiona gfx/misc hakemistosta ja readmen mukaan molemmissa on sama henkilö authorina. Kyllä on surkeaa, eikö tuolla ole mitään moderaattoreita jotka voisivat järjestää jos asiasta mainitsisi?"

Mjoo.. taitaa olla enimmäkseen uploadaajan vastuulla, että kirjaako readme:hen korvaamaan jonkun aiemman vai ei. En tiedä siistivätkö omatoimisesti kuinka... kun joskus tekijä haluaa jättää myös vanhemman version syystä tai toisesta saataville.

"Jos joku noista neljästä edes toimii enää OS3.9, niin mahtaako niiden taustalla ajo hidastaa konetta niin paljon että se SysInfo tuloksessa näkyisi?"

Em. SGrab ainakin toimii OS3.9:llä. Mutta eikö SysInfo moniaja tulosten laskemisen jälkeen, että screenin voi vaihtaa ja käynnistää grabberin vasta sitten? En muista eikä pysty nyt testaamaan. Yks vaihtoehto on määrittää jollain hotkey, jota painamalla grabberi käynnistyy ja ottaa näkyvästä ruudusta kuvan itsestään.. mulla on sgrab tälleen käytössä.

"Action Replaytä ei varmaan enää saa kuin ebaystä kovalla hinnalla, mutta jos saisi niin voisiko sillä ottaa myös tuosta SysInfosta shotteja?"

Mikäs kone sulla olikaan käytössä? Että voiko siihen yleensäkään laittaa sellaista. Veikkaisin kuitenkin että sinällään AR:llä onnistuu SysInfon shottaaminen ihan hyvin. Ei noiden luulis paljoa maksavan, jos koittaa katella muualta kuin ebaystä. Oli ne aika yleisiä kuitenkin aikoinaan.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 11.15:   
Tuosta vanhan peittymisestä uuden tieltä harmittaa vietävästi että vaikka olikin demoversion rajoitukset poistettu eräästä softasta joskus niin se versio joka korvasi sen demoversion oli käyttökelvottoman buginen. Onneksi jossain Aminet CDeelläni lienee tuo vanha versio vaikkakin senkin käytössä ongelmansa oli.
ja tämä asian vierestä valitan. Mutta tuo sijainti missä on tosiaan kyllä vähän hankalaa.
ps. sgrab tais olla se mitä itse käytin sen mitä käytin. ja sanoisin tuollainen kaappari ei juurikaan hidasta lisäksi uusimmissa amigoissa sysinfon tulokset valehtelee kait pieleen muutenkin näin muistelen jostain käsittäneeni eli on sitä parempiakin softia hommaan sanoisin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 11.46:   
Kiitos jPV!

Tuolla hakusanalla löytyi tosiaan useita lisää.
http://aminet.net/search?query=screen+grabber&sort=date&ord=DESC

Ja uusin ja eniten latauksia näytti olevan tuolla kuten sanoit:
http://aminet.net/util/wb/sgrab.lha
http://aminet.net/util/wb/sgrab.readme

Mulla on käytässä A4000 ja löytyy kaapeista myös A1200 sekä A500, mutta en ole niin innostunut niiltä SysInfo ruutuja tallentamaan, että siinä mielessä Action Replay pitäis sitten saada nelitonniseen kiinni jos sellaisen hankkisi.

On mulla joku Action Replay versio joskus 90 luvulla ollutkin omana, mutta taisi olla A2000 koneessa enkä muista juuri mitään sen käytöstä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 11.51:   
Juha-Pekka (ja muutkin) mitä suosittelisit jos halutaan vaan benchmarkata Amigaa?

Pystyykö tuota AIBB ohjelmaa käyttämään?

SysInfon viimeisinkin versio on niin vanha että se näyttä 060 prossun mukamas 040 prossuna. Ja taisi se joskus guruilla kesken ajon.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 12.09:   
Hanzu: ja mielestäni myös tehot ei ole lainkaan suhteessa oikein enään tämmöinen muistikuva. ja AIBB tais olla se jota joku joskus käytteli itsellä liikaa aikaa että muistaisi.

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. huhtikuuta, 2010 - klo 16.54:   
SysSpeed 2.6 ja AIBB on käytetyimmät benchmarkit.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 16.04:   
AIBB:lla taisi olla hankaluuksia 060:n kanssa?

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 17.24:   
AIBB kyllä pelaa, mutten ainakaan minä ole saanut sysspeediä pelaamaan vaikka asennus sinällään onnistuukin.:-(

 

zipper
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 18.29:   
No miten se sysspeed tökkii? Ei ikinä ollut mitään ongelmia sen kanssa eikä AIBBinkaan kun sen käynnistää "oikeilla" asetuksilla.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 21.05:   
Niin joo, MUI koneesta puuttuukin. En ole asentanut sitä, koska haluan pitää ulkoasun entisenlaisena enkä tiedä varmasti muuttaako MUIn asennus ulkonäköä vai ei.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 21.21:   
jes: mui vaiktutaa vain mui ohjelmiin. ainakin näin täällä muilla en tiedä... ja paremman näköinen kuin vanhat muit.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2010 - klo 22.56:   
Tarkoitin lähinnä MagicWB:tä tai kuvakkeita, koska se on jo A2000:lla ja haluan pitää A1200:n ulkonäön alkuperäisenä (ainakin vielä).

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 23. huhtikuuta, 2010 - klo 7.43:   
MUI ja MagicWB ovat erillisiä. Ei se MUI:n asennus sisällä kuvakkeita tai muuta minkään ulkoasua. Ainoastaan MUI:ta vaativat ohjelmat alkavat siten toimimaan, joten kannattaa se aina asennella.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2010 - klo 0.51:   
Noniin, asentelin lopulta tämän MUIn ja hyvinhän se sysspeedikin boottauksen jälkeen lähti pelaamaan. Varmaan tulee asenneltua muitakin tämän vaativia ohjelmia ihan mielenkiinnosta, kiitosta vaan neuvoista.:-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2010 - klo 1.19:   
jpv: magicwb on esimerkki jostain mitä en koskaan tajunnut miksi se on suosittu no värit oli kauheat.
jes: MUI itseasiassa nykyaikaisen amigan perus softia sanoisin iso kasa helmistä vaatii sen.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2010 - klo 9.10:   
jpq: Mjoo... vaan oli ne jokseenkin kauheat ne OS2.x/3.x:n peruskuvakkeetkin, joten silloin aikoinaan MagicWB toi niille hieman värikkäämmän vaihtoehdon. Ja pastellisävyt olivat muutenkin muotia 90-luvun alussa ;) Mutta eivät ne munkaan mielestä ole aikaa kestäneet ja itsekin niistä hankkiuduin eroon heti pikimmiten kun NewIconsit tulivat. Tosin vahinko oli jo tapahtunut yleisellä tasolla, että yhä edelleenkin pitää varata paletin ekat värit MagicWB:n mukaan, vaikka sitä ei aktiivisesti itse käytäkään :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2010 - klo 15.28:   
jpv: joo ja minä silti sanon että AmigaOSin vakiokuvakkeetkin paremmat itse tykkään kuvakkeista jotka selkeitä vaikka likinäköinen olenkin. minä suosin niinä 8 värinä selvästi toisistaan erottuvia värejä.
ps. newiconsin asensin kyllä heti kun näin houkuttavat ruutukuvat.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: