Amiga RGB D23 -> RGB SCART videokaape...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 12/2009 asti » Amiga RGB D23 -> RGB SCART videokaapeli « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jari Kattelus
Keskiviikkona, 16. syyskuuta, 2009 - klo 1.19:   
Keskustelu siirretty Torilta -Moderaattori

Aika paljon maksaa Gentle-eye:ssa kyseinen piuha (28 eur), Vesalia.de:ssa hinta on vain 11.90 eur + postikulut. Voisin tilata siis sieltä, mutta kysäisenpä nyt kuitenkin ensin, olisiko jollakin tällainen piuha myytävänä? Teillä on kuitenkin flickerfixerit yms. ja käytätte VGA-monitoreja. Itselläni on vain Amiga RGB D23 -> 9pin D-SUB kaapeli, joka käy Commodore 1084 monitoriin, muttei ilmeisesti mihinkään muuhun?

< 28 eur hintapyyntöjä saa esittää, mieluusti siinä 10-15 paikkeilla.

 

Boogie/Gentle Eye
Keskiviikkona, 16. syyskuuta, 2009 - klo 12.42:   
Scart RGB-kaapeleita meillä ei ole ollut varastossa sitten kevään (valmistueriä on saatavana ajoittain) ja hinta tuotteissa on sen mukainen kuin niiden hankintahinta (tilausmäärä, kulut) sen relatiivisena määrää. Vesalia tuntuu valmistuttaneen kaapeleita tällä kertaa "liikaa" ja nyt dumppaa ylimääräistä pois.
Mukavaa olisi jos eivät välillä loppuisi!

 

Jari Kattelus
Keskiviikkona, 16. syyskuuta, 2009 - klo 18.37:   
No nyt kävi taas satumaisen hyvä säkä ja joku kauppasi huuto.netissä tuollaista piuhaa. Sain sen 15 eurolla eli ei tarvitse tarjota enää. Pitänee tästä lähtien muistaa tarkistaa tuo huuto.net aina ensiksi...

 

virgo
Perjantaina, 18. syyskuuta, 2009 - klo 16.27:   
ongelmahan noiden valmistamisessa on ettei sitä erikois D23 liitintä enään saa mistään :-(
kuorista puhumattakaan itsellänikin on pelkkä
D23 liitin VGA liittimessä johdoilla kiinni ei kovin kaunis että sitä kehtais kellekkään myydä

pitää kehitellä jotain jekkua ... tuohon...

 

Jari Kattelus
Perjantaina, 18. syyskuuta, 2009 - klo 19.50:   
Ja hukkaanhan tuo raha meni. Meikäläisen Philipsin 17" PF9985 LCD-TV ei nimittäin jostain syystä tunnu huolivan Amiga 1200:n RGB-kuvaa, vaan vetää näytön valkoiseksi. Olen ihan varma, että telkun SCART1:ssä on RGB in, koska olen DVD-soitinta ja PS2:stakin kyseisessä moodissa sen kanssa käyttänyt. No vielä löytyy talosta LG M227WD ja Pioneer PDP-508XD, toivottavasti niille kelpaa Amigan RGB-signaali SCART:ista. On tuo komposiittikuva sen verran moskaa, etten sitä jaksa kauaa katsella.

 

Boogie/GE
Perjantaina, 18. syyskuuta, 2009 - klo 21.26:   
Kaikki Scartit eivät ole samanlaisia kytkennöiltään, eivätkä sen paremmin liitin-, tai kaapelilaadultaan.
TV:ssä on usein - menun kautta - erilaisia moodeja samaan liittimeen, ainakin kaikissa meikäläisen omissa ja kokeilemissa on ollut. Eivätkö tällaiset säädötkään auta Philipsin kanssa ?

 

Jari Kattelus
Lauantaina, 19. syyskuuta, 2009 - klo 1.00:   
Ainakin meikäläisen telkkareissa on SCART:issa vain RGB/video -asetus ja sille vaihtoehtona S-Video. Ongelma lienee kaiketi siinä, että Amigasta ei lähde oikeanlaista signaalia, joka kertoisi näytölle, että nyt tulee sitä RGB:tä eikä komposiittia. Netistä näkyy löytyvän kaikenmaailman ohjeita, joissa pitäisi kolvailla vastuksia piuhaan tai tehdä uusia kytkentöjä. Ilmeisesti joissakin televisioissa tuon RGB-tilan voi pakottaa manuaalisesti päälle. Tällaisia uusille taulutelkkareille optimoituja RGB-piuhoja ei taida olla missään valmiina myynnissä?

P.S: Kokeilin Philipsin lisäksi myös LG:n televisiossa ja ei toiminut yhtään paremmin. Vanhoissa telkuissa oli muistaakseni paljon enemmän asetuksia SCART-liittimen signaaleille.

 

a600er
Lauantaina, 19. syyskuuta, 2009 - klo 9.20:   
Joo. Rgb-scart-kaapelissa ei ole automaattista vastuksin tehtyä valintaa rgb-signaalille. Se pitää telkkarista itse valita.

Aikoinaan mullakin oli sellainen rgb-scart-kaapeli, että näkyi aluksi valkoisena, mutta kun sonyn valintoja vaihtoi, niin kuva tuli.

Sitten alkoi itse kolvaamaan parempia rgb-scart-kaapeleita ja niissä oli vastuksilla tehty automaattinen valinta. Niitä myin aikoinaan useita huutonetissä, mutta kun noita d-iittimiä ei saa enää partcosta. Jäi tekemättä.

 

Jari Kattelus
Lauantaina, 19. syyskuuta, 2009 - klo 18.57:   
Kuuluisi ehkä jo muulle puolelle kuin torille tämä keskustelu, mutta kokeilin kytkeä Amigani Sony RDR-GX300 ja Pioneer HX-545s DVD-tallentimiin RGB Scartilla. Tulos: Valkoinen tai musta kuva. Mutta sitten kytkin koneen olohuoneessa kököttävään Pionerin 50" plasman RGB-tuloon ja Tadaa! Kuva on kuin postikortti. Sääli, että digikamerani on huollossa; tuosta pitäisi napata kuva. Pysyvänä ratkaisuna tämä ei toimi: Hellasärö on melkoinen, jos haluan retroilla olohuoneessa Amigalla ja vaimo haluaa katsoa samaan aikaan Big Brotheria. ;) Turhan kalliiksi tulee ostaa toinen Pioneerin plasma pelkästään Amigaa varten. Varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että plasmaan voi kuva palaa helpommin. :-(

Eli tietäiskö joku edullisen 17"-22" tuumaisen LCD-television, jolle kelpaa kuva Amigan RGB Scartista tuolla originaalilla Commodore 1081 ym. monitoreihin tarkoitetulla kaapelilla? Jotenkin tuntuu siltä, että uuden television löytäminen on helpompaa kuin toisenlaisen kaapelin.

 

Boogie/GE
Sunnuntaina, 20. syyskuuta, 2009 - klo 0.32:   
Näinhän se vaan on, kannattaa ostaa enempi telkkari kuin meiltä toimiva kaapeli :-)

 

Flux
Sunnuntaina, 20. syyskuuta, 2009 - klo 7.48:   
Harvassa telkkarissa on rgb-otto manuaalisesti. Helppo vaadittava modaus on itsekin tehdä. Amigan 12V (löytyy samasta D23 liittimestä) linjasta sopivan vastuksen kautta scartin rgb-ohjaukseen.

Rautasahalla saa D25 liittimestä pätevän D23 töpselin. Jos viereinen töpseli on tilava, kannattaa miettiä kummalta puolelta sahaa.

 

Ibe U
Torstaina, 24. syyskuuta, 2009 - klo 20.24:   
Joissain LCD telkoissa interlaced tilatkin näkyvät mainosti ilman väreilyä.

Kannattaa hakea eab.abime.net istä siellä oli muistaakseni paljon keskustelua aiheesta joskus.

PS. Jotku telkut ottavat vga-liitännän kautta myös scartin tv signaalin

 

virgo
Perjantaina, 25. syyskuuta, 2009 - klo 8.27:   
tokihan D25 voi sahata muutaman pinnin pois
tästä aiheutuu se että saa olla extra tarkkana
miten liittimen paikalleen laittaa
liittimen lukitus onnistuu vain yhdestä nurkasta
sahatun liitin puolen kanssa saattaa myös tulla ongelmia kotelon kanssa tai Serial/Paraller
(muista nyt kumpi siinä oli vieressä)
liittimen kanssa riippuen siitä kummalta puolelta sen on pätkinyt PC tornittajille tämä ei ole tietenkään ongelma

tuolta tietoa mihin pinniin pitää syöttää ja mitä
että kuva alkaa näkymään muillakin ko plasmoilla
http://fi.wikipedia.org/wiki/SCART

Amigaan myytyjen monitorien RGB näkyy pelkällä RGB singnaalilla ja muutamalla synkka johdolla
TV:t tarvitsevat hieman enemmän tietoa
ilman ylimääräsiä kytkentöjä telkku kuvittelee
kuva tulevat compsite linjasta
kuten tuolta wikistä huomaatte
viime katsomisesta lisää on tullut kuvasuhteen säätökin vaikuttavia säätöjä ja muutama muukin extra feature

 

Jari Kattelus
Perjantaina, 25. syyskuuta, 2009 - klo 23.43:   
Taidan jättää nuo kolvailut väliin ja tilata paremman piuhan GE:stä, kun heille tulee niitä varastoon Marraskuun puolessa välissä. Pitäisi siis olla LCD yhteensopivaa mallia nuo uudet piuhat.

 

Jari Kattelus
Sunnuntaina, 4. lokakuuta, 2009 - klo 16.49:   
Tiedoksi muille saman ongelman kanssa painiville: Viritin 1.5v AA-pariston teipillä SCART-liittimen nastojen 16 ja 18 väliin. Siis + puoli nastaan 16. Nyt näkyy kuva hyvin RGB:nä, Amigan videoliitännästä tuo sama jännite pitäisi ottaa kondensattorien avulla. Toivotaan, että alkaliparisto kestää niin kauan, että saan paremman piuhan. Voisihan tuohon johtoon tietysti rakentaa paristokotelon ja on/off kytkimenkin vaikka jostain vanhasta radio-ohjattavasta autosta.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: