A4000 pariston poisto

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 12/2009 asti » A4000 pariston poisto « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anna
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 15.17:   
Hei amiga-kansa!
Kerrotaan heti alkuunsa että olen aikamoisen noobi tekniikkajuttujen kanssa, enkä välttämättä edes osaa oikeita termejä käyttää, mutta toivottavasti saan asiani ymmärretyksi ja apua ongelmaani. =)

Minulla on siis tuossa pöydällä ikioma A4000 avattuna, jonka sain joululahjaksi. Huoli mahdollisesta pariston vuotamisesta on kaivertanut mieltäni, ja nyt kun tietokonenero veljeni oli kylässä, päätin ottaa asian esiin. Löysimme pariston, ja se onkin vuotanut. Kone kuitenkin toimii yhä hienosti. Kysymys kuuluu nyt siis, saako pariston poistaa yksinkertaisesti vain leikkaamalla pihdeillä ne emolevyssä kiinni olevat metallipidikeet poikki, joiden varassa tuo paristo seisoo? Onko koneeseen pakollista vaihtaa uutta paristoa/akkua/mitään ja vaikuttaako pariston poistaminen muuta kuin kellon nollaantumisen jatkuvasti?

Toinen kysymys on, miten levyn pinnasta kannattaisi putsata pariston vuotama aine?

Tässä on vielä kuvakin ongelmatapauksesta: http://i104.photobucket.com/albums/m185/Kitawan_boxi/paristo.jpg

 

Jope
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 16.17:   
Ota pienillä sivuleikkureilla vaan johtimet poikki akusta.

Elektrolyytin voit neutraloida vaikka sitruunamehulla.

Aika viime hetkellä huomasit katsoa.

 

jPV
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 16.18:   
Tuossa nyt on ainakin jotain tietoa asiasta alkuunsa...

Eli kiirreellisimpänä toimenpiteenä ne pidikkeet kai vois katkaista tai nitkutella akku irti. Ja ilmeisesti A4k:lla ei isompaa haittaa ole akuttomuudestakaan.. mutta omaa kokemusta asiasta ei ole :-)

 

Anna
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 18.53:   
Kiitoksia paljon neuvoista tähän asti!

Nyt on patteri poistettu pidikkeineen ja harjattu emolevyä hiukan vanhalla hammasharjalla, jotta tuon valkoisen kidemäisen aineen saa pois. Pitää nyt varmaan sitten vielä joillain nesteillä tuota putsata. Kaivan jonkun sitruunamehupullon tuolta ja alan hammasharjailemaan levyä ja katson, räjähtääkö se. 8) Pitääkö putsaamisessa tehdä muuta? Riittääkö tavallisella vedellä sitruunakäsittelyn jälkeen huuhtominen?

Jonkun verran on syöpymistä ilmeisesti tapahtunut jo tuossa emolevyssä, mutta ehkäpä sen voi pelastaa.

 

Anna
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 19.24:   
En saanut kaikkea valkoista ainetta pois kun se oli kaikkiin pikku koloihin mennyt, mutta ainakin se on nyt uitettu sitruunamehussa. Sitten vain odottelemaan, että masiina kuivuu ja testaamaan, josko se vielä toimiikin. =Z

 

Skry
Maanantaina, 3. elokuuta, 2009 - klo 20.02:   
Toivomme parasta ;)

 

Jope
Tiistaina, 4. elokuuta, 2009 - klo 9.23:   
Uittaminen ei ollut mielessäni, kun sitruunamehusta puhuin..

Vaan eiköhän se siitä, varmistu, että laite on kuiva ennenkuin kytket virtoja. Ehkä vasta huomenna sitten sähköt päälle.

 

Anna
Sunnuntaina, 9. elokuuta, 2009 - klo 21.03:   
No joo, en sitä uittanut, oli tosiaan sarkastisen liioiteltu ilmaus tuo, huoli pois.
Viikonloppuna velikulta purki koneen ja käännettiin emolevy että saatiin sen toinen puoli putsattua myös. Tänään sitten kasattiin masiina ja, iloisia uutisia, elämää on! =)

Mutta en vieläkään tiedä, kuinka hyvin laite nyt toimii, koska käynnistettäessä kone sanoo: "Please insert volume df2 in any disk drive." ja mahdollisuutena painaa Retry tai Cancel. Kone ei ota hiiren eikä näppäimistön komentoja (veli sanoi sen johtuvan siitä, ettei kone löydä kovalevyä, käyttistä ja ajureita). Muistelen, että aiemminkin, kun tätä konetta on käytetty, se on alussa vinkunut samaa diskettiä, mutta koska mielestäni meillä ei sitä ole koskaan ollut, niin olemme selvinneet tuosta ikkunasta eteenpäin jotenkin muuten. Kenties klikkaamalla Cancel? En muista. Nyt se ei kuitenkaan onnistu.

Osaisiko joku taas neuvoa tumpeloa vauhdissa? Kiitos! =)

 

jPV
Sunnuntaina, 9. elokuuta, 2009 - klo 23.16:   
Hiiren ja näppäimistön pitäisi kyllä toimia kaikissa tilanteissa. Ne eivät vaadi mitään ajureita ladattavaksi levyltä, jos ne ovat siis Amigan omissa porteissaan eikä mitään PC:n sarjaporttivirityksiä tms. Jos näppäimistö kuitenkin toimisi, niin cancelinhan saa amiga-b näppäinyhdistelmällä... sitä kannattaa kokeilla vielä.

df2: taas olisi kolmannen diskettiaseman device-nimi. Ilmeisesti kone buuttaa kovalevyltä ja sen startup-sequence:ssa on jostain syystä viittaus sinne. Kannattaisi tutkia tekstieditorilla mitä se yrittää ladata sieltä.. todennäköisesti jotain nykyisin tarpeetonta, jonka voisi poistaa.

 

Frn
Maanantaina, 10. elokuuta, 2009 - klo 13.37:   
A4000 ei käytä paristoa muuhun kuin kelloon, joten sen poistaminen ei ole kriittistä, kello vain nollaantuu aina virtojen katkeamiseen. Tuohon on myös helppo vaihtaa uusi paristo, tyyliin "drop-in-replacement".

Jos hiirulainen ei toimi, voi syöpyminen olla tehnyt tehtävänsä. Erityisesti kannattaa tarkistaa nuo muistipaikkojen tracet, ne ovat siinä vaaravyöhykkeellä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: