Outo näppäimistöongelma Amiga 1200

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 12/2009 asti » Outo näppäimistöongelma Amiga 1200 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tomi
Maanantaina, 15. kesäkuuta, 2009 - klo 21.08:   
Mulla seuraavanlainen probleema, josko joku osaisi suoralta kädeltä sanoa kannattaako ostaa uusi näppis vai jotain muuta.

Eli näppäimistö ja hiiri toimii ajoittain ok, yleensä heti virran kytkemisen jälkeen, mutta jonkin ajan käytön jälkeen vasen hiiren painike lakkaa pelaamasta. Tai siis ei lakkaa kokonaan, vaan pelaa siten että nappi pohjassa WB-ikkunat raahautuu mukana, ei siis normaalisti että pystyisi klikkaamaan ikoneita. Samalla kun tämä tapahtuu, reset A-A-Ctrl ei toimi näppikseltä ja N- ja M- näppäimet toimii vain jos niitä pitää jonkin aikaa pohjassa. Vasen hiiren painike tällöin toimii vasemmasta Alt-näppäimestä.

Outoutena vielä sekin, että joissain ikkunoissa näppäimet ja hiiri toimii oikein ja muualla taas ei.

Sanomattakin selvää että käyttö hieman hankalaa ja ohkaisimmat verisuonet ohimolta katkeaa. Itse olen arvellut että vasen A-näppäin olisi jotenkin oikosessa, mutta tietävämmät osannevat neuvoa paremmin. Onkohan Amigassa PC:n tapaan jokin vittumainen Sticky-keys ominaisuus jonka vahingossa sörkkään päälle vai mikä on homman nimi?

Niin joo, käyttiksenä WB 3.0

 

jansa
Maanantaina, 15. kesäkuuta, 2009 - klo 22.57:   
Ootko kokeillut toisella hiirellä tai ilman hiirtä ja onko silloinkin ongelmia?

 

Tomi
Tiistaina, 16. kesäkuuta, 2009 - klo 9.01:   
Valitettavasti ei ole toista hiirtä eikä toista näppäimistöäkään, joten en voi kokeilla. Hiiri toimii moitteetta Amiga 500:n kanssa, joten siinä ei liene vikaa.

Ajattelin että jos joku osaisi suoraan sanoa onko vika näppäimistössä, hiiressä, käyttiksessä jotta en ostaisi turhaan uutta hiirtä/näppistä, jos niissä ei mitään vikaa olekaan.

Omat epäilykseni on kuitenkin näppäimistössä. Voiko joku vahvistaa epäilykseni? Ebaystahan noita saisi muutamalla eurolla.

Minua kiinnostaa lähinnä tuo ominaisuus että hiiren toiminta muuttuu sellaiseksi että vasemmalla hiiren painikkeella voi vain raahata ikkunoita, siis painoi niitä mistä kohtaa tahansa. Sillä ei voi klikata mitään painiketta, asettaa kursoria, jne. Ainoastaan raahata ikkunoita. Voiko siis WB3.0:ssa olla jokin bugi/ominaisuus joka aiheuttaa tällaista? Jos on, miten sen saa pois päältä? Vai onko WB:ssä jokin näppäin, joka pohjassa hiiren vasen painike toimii edellä mainitulla tavalla?

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 16. kesäkuuta, 2009 - klo 15.45:   
Toimiiko kuitenkin oliko se nyt oikea A-ALT ja vasen A-ALT ihan normaalisti hiiren vasempana ja oikeana näppäimistönä. Amigan näppäimistöähän pystyy käyttämään hiirenä ainakin WB:ssä.

Tuosta näppäimistö-hiiri viasta ei vielä kannata tehdä hätäisiä johtopäätöksiä, nimittäin ehkä vika ei ole kummassakaan vaan jossain muualla, outoahan tuossa nimittäin on että molemmat mättää mikä viittaisi siihen että vika voisi olla jossain muuallakin kuin jommassa kummassa noista.

Tulee kuitenkin näin ensimmäisenä mieleen että kun kyseinen ongelma tulee, niin kokeilepa WB:ssä painaa jotain nuolinäppäintä pohjassa vähän aikaa.

Jos hiiren osoitin liikkuu, niin silloin ilmeisestikin A+ALT ovat jostain syystä kokoajan pohjassa mikä siis voisi selittää myös sen hiiren napin pysymisen pohjassa, koska sehän on näppäimistöstä silloin ikäänkuin jo pohjassa.

jos osoitin liikkuu hissuksiin kiihtyen nuolta painettaessa, silloin vasen A+ALT ovat pohjassa, jos hyppäyksillä, silloin kyse on oikeanpuoleisista.

Tällöin mahkuna on että se näppäimistön liitäntä ei ole kunnolla kiinni.

Kun hommasin itselleni aikanaan irtonäppäimistön niin ostin Gentle Eyestä näppisadapterin jonka Boogie oli itse tehnyt. Koska en ollut tottunut käsittelemään sellaisia osia tai yleensäkään hardwarea vielä silloin paljoa niin olin ylivarovainen ja pelkäsin kun siinä oli silikonia tai jotain niin kun se oli pehmeää niin pelkäsin kokoajan että painan sen hajalle niin sen seurauksena näppäimistö adapteri oli ensimmäiset pari vuotta aika heikosti siinä kiinni ja aina satunnaisesti kun johto hitusen heilahti saattoi alkaa ilmestyä jotain tiettyä kirjainta ruudulle oikein urakalla tai jopa näppäimistö lakata toimimasta jonka jälkeen sitten taas heiluttelin sen aikaa että sain taas toimimaan.

Tuo voisi sinullakin olla kyseessä että näppäimistöadapteri ei ole kunnolla kiinni ja lähettelee sitten satunnaisesti jotain määrättyä signaalia, kuvaamasi perusteella, mahdollisesti aina samaa.

 

jPV
Tiistaina, 16. kesäkuuta, 2009 - klo 18.16:   
Niin siis vasemman puolen Amiga+Alt näppäinyhdistelmä vastaa hiiren vasenta nappia ja oikean puolen Amiga+Alt oikeaa nappia. Kumpi tahansa Amiga-näppäin pohjaan painettuna nuolinäppäimet liikuttavat hiiren osoitinta. Shift siihen lisäksi hyppää isomman matkan kerralla.

Näppiksessä oleva häikkä voisi ehkä aiheuttaa noiden ominaisuuksien takia ongelmia hiirenkin toimintaan...

Tapahtuuko tuota samaa, jos et käynnistä WB:tä, vaan käytät konetta ilman startup-sequencen ajamista? Silloin selviäisi onko kyse mahdollisesti softaongelmasta vai rautaongelmasta.

Rautaongelmaa epäillessä itse kokeilisin ensinnä irroittaa Amigan näppiksen kytkentäliuskan emolevystä ja vaikka varovaisesti puhdistaa liitinpinnat. Sen jälkeen liitin takaisin kiinni huolellisesti ja uutta kokeilua.

 

virgo
Torstaina, 18. kesäkuuta, 2009 - klo 15.07:   
ristiin testauksenkin vois kokeilla
eli näppis irti jos hiirulainen alkaa toimimaan
näppiksessä kolaa tai ruuveja tms. häikkää

epäilisin itse näppistä vian aiheuttajaksi
hiirellä ja näppiksellä ei ole muuta yhdistävää tekijää kuin Cia ja näppiksellä on tuossa välissä vielä oma prossa
muista sitten oliko hiiri edes samassa CIAssa kiinni

 

Tomi
Lauantaina, 5. syyskuuta, 2009 - klo 0.18:   
Ongelma ratkesi. Ostin Ebaysta näppäimistöön uuden membranen (en tiedä mikä suomeksi) ja kaikki toimii ok. Vanhassa membranessa oli jotain ihmeellistä mustaa ainetta, ikään kuin kuivunutta maalia reuna-alueilla. Täytyy kokeilla jos putsaa, saako toimivan.

 

innos
Maanantaina, 7. syyskuuta, 2009 - klo 14.01:   
Omassa A600:ssa vastaavanoloista vikaa. Ctrl-A-A-yhdistelmä oikkuilee, mutta toimii kun painaa mitä tahansa Ctrl:n vieressä/yläpuolella olevaa samaan aikaan. Yksinään ja erikseen napeissa ei mitään ongelmaa.

Hetken lämmettyään yleensä toimii suoraan. Joskus heti, joskus sekunnin painalluksen jälkeen. Voimankäytöllä ei ole merkitystä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: