PCMCIA ja Zorro II ja III

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 06/2009 asti » PCMCIA ja Zorro II ja III « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kitaramies94
Sunnuntaina, 10. toukokuuta, 2009 - klo 22.02:   
1.Voiko PCMCIA:n avulla lisätä RAMia?

2.Jos hommaa PCMCIA verkkokortin, toimiiko amigalla netti niinkuin PC:ssä. Mistä saan ja paljon maksaa?

3.Mitä ovat Zorro kortit? Ovatko yhteen sopivia A600 kanssa?

 

jpq
Maanantaina, 11. toukokuuta, 2009 - klo 0.12:   
1: muistelen että joku hiidas 4megan lisämuisti saattoi olla.
2: eräälle PCMCIA verkkokortille mielestäni on ajuri joku tarkentakoon.
3: Amigan (oman standardin mukaisia paljon parempi kuin aikansa kilpailijat eli ISA ja PCItäkin parempi täyteen speksattuna olisi Zorro III tietääkseni ikävä vaan sitä ei ole missään nähty tuollaisena) standardeja laajennuskortteja ilman lisärautaa ei saa toimimaan Amiga 600 koneessa enkä tiedä onko kukaan tehnyt tukea.

 

Tero S.
Maanantaina, 11. toukokuuta, 2009 - klo 9.29:   
Aminetistä löytyy ainakin 3Comin PCMCIA -verkkokortille ajuri.
http://aminet.net/search?query=3com

 

jPV
Maanantaina, 11. toukokuuta, 2009 - klo 19.07:   
2. Riippuu siitä mitä tarkoitat sillä, että miten netti toimii PC:ssä :). Protokollatasolla kyllä, eli saat koneen yhdistettyä samaan verkkoon muiden koneiden kanssa, mutta käyttäjälle näkyvät sovellukset voivat olla erilaisia. Esimerkiksi graafista webin selausta on turha haaveilla A600:lla ilman prosessorin ja muistin päivitystä... ja niidenkin jälkeen se on nihkeää ilman erillistä graffakorttia ja yhä enemmän laajentamista. Mutta esim tekstipohjaisena tapahtuvaan tiedonsiirtoon ftp:llä se toimii siinä kuin mikä tahansa muukin tietokone.

Amigassa ei toimi ihan mikä tahansa PC-kaupasta ostettu PCMCIA-verkkokortti, mutta toimivien kirjo on kuitenkin laaja, joten niitä on aika helppo löytää vaikka käytettynä. Pääpointtina on, että kortin pitää olla 16 bittinen.

Ajureita löytyy ne2000-yhteensopiville korteille (yleinen standardi), 3com:n korteille ja langattomille prism II -yhteensopiville korteille. Langallisten korttien ajurit toimivat jo päivittämättömällä a600:llakin, mutta langattoman ajuri vaatii kickstart 3.x:n. Kunkin ajurin paketista löytyy tarkempaa tietoa yhteensopivuudesta, joten ne kannattaa tarkastaa ennen kortin ostoa.

Kortteja löytää kohtuuhintaan jopa huuto.netistä. Sanoisin langallisten hinnaksi 5-10e ja langattomien 10-20e siellä. Jos valmiin paketin haluaa ilman etsimisen vaivaa, niin pienellä extra-hinnalla niitä saa joiltain Amiga-jälleenmyyjiltäkin. Jos ei kotoiselta, niin ainakin tuolta brittilän puolelta jne.

Ohjelmistopuolella homma eroaa nyky PC-menosta siinä, että käyttiksen mukana ei tule TCP/IP-pinoa, vaan se pitää asentaa erikseen. Ja tietysti sitten erikseen asiakasohjelmat kuten muillakin käyttiksillä. Jos valmiin paketin tiedonsiirtoon haluaa, niin voi kokeillla tuota.

3. Zorro-kortit ovat Zorro-väylään laitettavia laajennuskortteja (vrt. PCI). Kortteja varten tarvittavia Zorro-slotteja löytyy ns. bigbox-Amigoista eli A2000, A3000 ja A4000 -koneista. Pikku-Amigoihin niitä saa vain erillisellä väyläkorttilaajennuksella, mutta sellaisia ei taida löytyä A600:lle ilman isompaa säätämistä. Laajennus vaatii myös koneen tornittamisen.

 

kitaramies94
Tiistaina, 12. toukokuuta, 2009 - klo 7.45:   
Joo no en amigalla nettiin haluakkaan. mietin vain.

Ja ne Zorro kortit, mitä hyötyä niistä on?

 

jPV
Tiistaina, 12. toukokuuta, 2009 - klo 10.27:   
No niillä saa tietysti parannettua tai lisättyä koneen ominaisuuksia. 24 bittiset näyttötilat, 16 bittiset äänet jne. Eli Zorro-kortteina saa erillisiä näytönohjaimia, äänikortteja, verkkokortteja, SCSI- ja IDE-ohjaimia, sarja- ja rinnakkaisporttilaajennuksia, muistilaajennuksia, videoeditointikortteja jne jne.

 

kitaramies94
Keskiviikkona, 13. toukokuuta, 2009 - klo 15.35:   
Ok

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: