Kadonneen pelin mysteeri

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2009 » Kadonneen pelin mysteeri « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kitaramies94
Sunnuntaina, 19. huhtikuuta, 2009 - klo 9.27:   
On ollut Amigan pelien mukana jo n.12 vuotta kaksi korppua vaativa peli Killer Machine. Peli ei toimi enkä ole löytänyt mainintaa siitä mistään päin maailmaa. Lähin vastaava olisi Killing Machine, mutta vielä toivon löytäväni Killer Machinen, vaikkei olisikaan Amigan peli. Onko tietoa?

 

Tohtori Aivoturmio
Tiistaina, 28. huhtikuuta, 2009 - klo 2.03:   
Voisit kokeilla josko löytyisi Atari ST:ltä jotain amigan Hall of Lightia vastaava paikka (http://hol.abime.net/) ja pistellä sinne tuon Killer Machinen hakusanaksi, sillä jos 3,5 diskit on pöydällä niin lähinnähän nuo vaihtoehdot on silloin Amiga, Atari ST tai PC, toki Macillekin 3,5 pelejä löytyy samoin kuin löytyy jopa MSX:lle jne. mutta ne on sitten jo enempi hakuammuntaa, tosin Mac ehkä kannattaa vielä läpi vilkaista kanssa.

Ainoa peli mikä itsellä tuosta tulee mieleen on Human Killing Machine, mutta se taisi jo alkuperäisjulkaisussaankin viedä vain sen yhden disketin.

Sitten on tietysti vielä se mahku että kyse onkin jostain kokoelmasta nimeltä Killer Machine, tai yksinkertaisesti kirjoitusvirheestä, kenties se onkin juuri se Killing Machine, jotkut firmat nimittäin on tehnyt noita pelejä niinkin paljolti ilman sydäntä että eri osaston heput ei ole välttämättä olleet tietoisia edes pelin nimestä vaan kun ovat diskitarraa suunnitelleet niin siinä voikin lukea projektinimi eikä lopullinen nimi tai jotain, harvinaisia toki tällaiset näin isot munaukset mutta kyllä niitä silti löytyy etenkin tuolta 90-luvun tusinatuotanto kaudelta.

Ja kirjoitusvirheisiin liittyen yksi mahkuhan voisi olla että tuon on jonkin lehden mukana tullut joka kanssa voisi olla aiheuttanut tuon kirjoitusvirheen, tosin niillä harvemmin oli kahden disketin julkaisuja ja lehden nimi luulisi silloin kanssa näkyvän labelissa.

Tietysti yksi vaihtoehtohan on kanssa että kyse on softasta. Outo nimi toki olisi, mutta sekin voisi olla yksi mahku. Amiga Future muistaakseni jossain päin nettisivujaan on sanonut että aikoo kasata Amigan ohjelmat ja pelit databasen mutta en tiedä kuinka pitkällä siinä ovat.

Yksi mahku mitä voisit muuten tehdä olisi ottaa digikuva tuosta diskilabelista ja itseasiassa koko disketistä ja laittaa linkki tänne Foorumiin niin jos joku tunnistaa sillä perusteella siitä jotakin.

 

kitaramies94
Tiistaina, 28. huhtikuuta, 2009 - klo 8.42:   
Joo no ajattelin myös ottaa kuvia ja voisin vaikka sen myös tehdä mutta korput ovat kopioita joihin serkkuni (silloin 10-vuotiiana, 20 vuotta sitten) kirjoitti pelin nimen niin saattaahan virhe olla hänen aikaansaannoksiaan.

Eikä muuten tuolta nettisivulta löytynyt kun Killerball ja Killing Machine...

 

kitaramies94
Tiistaina, 28. huhtikuuta, 2009 - klo 8.43:   
Niin ja killing Machine vie vain yhden korpun...

 

jPV
Tiistaina, 28. huhtikuuta, 2009 - klo 20.30:   
En ihmettelis sitä väärää nimeä korpussa. Näkyny vaikka millaisia nimiä joissain kopiokorpuissa aina "tipu-pelistä" (New Zealand Story) lähtien :)

 

Tohtori AivoTurmio
Torstaina, 30. huhtikuuta, 2009 - klo 10.15:   
No jos se kopio on alunperinkin ja vielä kakaran kirjoittama niin silloin se voi kyllä olla melkein mikä vain.

Yksi vaihtoehto on jopa että kyse on tuosta Spitting Images pelistä joka oli kaksi levyä vievä mätkintä peli ja sitten kun serkku on sen nimen kirjoittanut niin on luullut sitä Human Killing Machineksi joka kanssa on mätkintä peli, ja sen päälle vielä kirjoittanut väärin. Muistuu mieleen kyllä että tuli joskus aikanaan nähtyä noita kersojen listoja peleistä joissa pelityyppinä saattoi olla "Sammakko peli" tai "Sammakko hyppely peli".

Kategorioita ainakin noissa listoissa piisas :)

Mutta itse takaisin itse asiaan. Oletko yrittänyt pistää diskettejä koneeseen sisälle Workbenchissä?

Nimittäin vaikka diski sinänsä ei toimisi niin voi silti olla että saisi ainakin joitain filejen nimiä ulos tällä tavoin.

Tietysti on aina olemassa mahku että kyse on NoDos pelistä, jolloin workbench ei löydä mitään.

Mutta jos kyse on NoDos pelistä niin silloin sellainen mahku voisi olla millä tavoin itse joskus onnistuin jotain diskettejä pelastamaan oli käyttää XCopya ja käyttää Nibble copy modea ja klikata vaan retryta niin kauan että se sai diskin kopioitua.

Jos nimittäin se vaurio on vähäinen ja lähinnä yhdessä paikassa niin nibble copy saattaa sen useamman yrityksen jälkeen kuitenkin onnistua lukemaan vaikka diksi sinänsä onkin hajalla.

Sitä en valitettavasti enää muista että millä Xcopylla sitä kannatti lähteä tekemään, sen nimittäin muistan että Xcopyjen eri versioiden välillä nimittäin oli aika paljonkin eroa silloin kun mentiin tuollaisiin ääri tapauksiin, että jossain versiossa tuo nibble oli pelastamisyrityksessä selkeästi parempi kuin toisessa, eikä se paremmuus mennyt sillä perusteella kumpi oli uudempi vaikka muutoin, uudempi parempi, pitkälti pätikin.

 

Jakodemus
Torstaina, 30. huhtikuuta, 2009 - klo 10.26:   
Kuusnelosella on hauska pelailla vanhoja kasetteja läpi, kun pelien nimet on joko väärin kirjoitettu tai sitten jotain elukkapelejä.

 

kitaramies94
Torstaina, 30. huhtikuuta, 2009 - klo 15.19:   
Oon testannu workbenchissäki mutta nodoshan se. Vois joskus koittaa xcopya

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 3. toukokuuta, 2009 - klo 7.45:   
En sitten tiedä olisiko ohjelmaa joka voisi reverse tecniguella tai jotenkin tehdä noista nodos diskeista wb diskejä.

Kun jotenkinhan nuo diskimagetkin emulaattoreilla on tehty noista ndow peleistäkin.

Itseasiassa tuleekin mieleen että jos joku tietäisi ohjelman jolla noista nodos diskeistä saa ADF:iä, niin käyttäisi sellaista noihin diskeihin, niin voisi olla että olisit askelen lähempänä onnistumista ja ainakin olisi imaget sitten tallessa jos vastaus löytyy vasta kymmenen vuoden päästä.

 

itix
Sunnuntaina, 3. toukokuuta, 2009 - klo 17.19:   
"Kuusnelosella on hauska pelailla vanhoja kasetteja läpi, kun pelien nimet on joko väärin kirjoitettu tai sitten jotain elukkapelejä."

Teillä ei taidakaan olla sellaisia pelejä kuin Spy was spy ja Mr. Z :)

 

itix
Sunnuntaina, 3. toukokuuta, 2009 - klo 17.33:   
"Nimittäin vaikka diski sinänsä ei toimisi niin voi silti olla että saisi ainakin joitain filejen nimiä ulos tällä tavoin.

Tietysti on aina olemassa mahku että kyse on NoDos pelistä, jolloin workbench ei löydä mitään."

FixDisk on hyvä ohjelma pelastamaan kadonneita tiedostoja. Mutta varmaankin kyseessä on ns. NDOS-levy kun Amigan peleistä on kyse. Karkeasti ottaen kaikki eurooppalaisten pelitalojen pelit tulivat NDOS-levyllä ja amerikkalaisten normaalina "WB"-levynä.

Tässä suhteessa kräeekrit oli joskus taitavampia. Esimerkiksi Railroad Tycoon tuli alkuperäisenä kahdella levyllä, mutta kräkätty versio mahtui yhdelle levylle. No, ei kaikessa voi olla aina paras.

"En sitten tiedä olisiko ohjelmaa joka voisi reverse tecniguella tai jotenkin tehdä noista nodos diskeista wb diskejä."

Niillä ei ole minkäänlaista tiedostojärjestelmää (tiedostonimiä tms.) eikä WB-levylle saa mahtumaan yhtä suurta määrää dataa kuin NDOS-levylle joten ei se ole teoriassakaan mahdollista.

 

Bud
Sunnuntaina, 3. toukokuuta, 2009 - klo 19.46:   
Spy was spy. Se oli yksi niistä peleistä jota pelattiin pirusti.
Leader board 1 ja 2, outrun, snoopy, kane, west bank, Spy vs spy, one on one basketball, , gaunlet, california cames, world games, winter games, uridium, paranoid, ping pong, ik+, Boulder Dash, zorro, hero, last v8. Noita joutuu pelaamaa emulla kun ei ole konetta.

 

kitaramies94
Tiistaina, 5. toukokuuta, 2009 - klo 7.56:   
mihinköhän toi nyt liity?

 

kitaramies94
Keskiviikkona, 24. kesäkuuta, 2009 - klo 10.43:   
Nyt sitte löyty sellanen ku Rob A Bank. Onko siitä kellään tietoa?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: