Amiga takas käyttöön =)...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 06/2009 asti » Amiga takas käyttöön =) « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Brm
Perjantaina, 10. huhtikuuta, 2009 - klo 1.07:   
Olen tässä käytellyt winuae:tä jonkin tovin. Amiga jota käyttelin aikanani oli tornitettu A1200, pahamaineinen RBM. Siinä ei koskaan toiminut oikein mikään. Kone ei koskaan käynnistynyt näppiksestä (paitsi pari kertaa vahingossa). Zorrot ei koskaan toimneet, vaihdoin väyläkortin, turbo Apollo>Bliz, Emolevy meni vaihtoon jne. Buddha ei vaan toiminut yhden yhtäkertaa. No sitten tuossa pari vuotta sitten se ei enää edes bootannutkaan, ja sai jäädä pölyttymään. Wintoosalla pääs nettiin ja pääs pelaan pelei etc. Kuitenkin senkin kanssa taival on ollut yhtä via dolorosaa, yleensä ongelmat ovat ratkenneet vain ossin re-installaatiolla. Amiga on hauska, pelejä ja demoja on tehty miljoona ja senkanssa ei pala päreet 7 kertaa päivässä niinkuin näiden puuceiden kanssa tapahtuu =) Eli nyt onkin sitten missiona oikean tietokoneen pariin palaaminen :-D

Hienoa, homma on alkanut ihan hyvin. Pohjana on A1200 desktop (ei enää torneja, thx =) + B1260. Asennus lähti miltei alusta, eli iskin koneeseen tyhjän, pakasta vedetyn CF-kortin, ja sain sen tuskien kautta initialisoitua ja käyttöön.

Sitten SCSI-kittiin kiinni romputin ja ossit sisään. Eli juur meni OS3.9 sisuksiin. Lisäksi MCP ja BlizKick.

Toimii jo ihan hyvin, mutta nyt olisi pari SW aiheista kysymystä, joihin tarvitsisin vastauksia.

Genesis: Miten hitossa sillä pääsee nettiin? Miami toimii nilkuttaen, mutta genesiksessä ei edes tunnu löytyvän DHCP-optiota ?

WB-värit: 256:han oli liian tiukkaa tavaraa AGA:lle,eli 32/64c asiaa ... Mutta miten minkään saa näyttään hyvältä, eli mitä työkaluja tarvin?

Osaisko joku auttaa näissä?

 

Brm
Perjantaina, 10. huhtikuuta, 2009 - klo 1.14:   
Tarkennusta vähän tuohon Genesis-kysymykseen ... Siis käytän ADSL-routeria. Miami menee nettiin, mutta nalkuttaa domain nimestä,koska se ei sitä routerilta saa. Mutta saa kaikki IP numerot DHCP:nvälityksellä. Genesis ei tuntunut menevän edes staattisilla numeroilla??

 

jPV
Perjantaina, 10. huhtikuuta, 2009 - klo 11.13:   
Genesiksessä ei tosiaan ole DHCP:tä, mutta routerin kanssahan sen ei pitäisi olla minkäänlainen ongelma, kun staattisten osoitteiden pitäisi toimia. Eli perus-setuppiin pitäisi riittää kun vaan valitsee oikean sana2-devicen interfaceksi ja sitten osoitetietoihin laittaa staattisen IP-osoitteen, netmaskin ja gatewayn. Ja jostain toiselta välilehdeltä löytyi nimipalvelimille paikat, jos nimimuotoiset osoitteet haluaa toimimaan. En nyt ole omien koneiden ääressä, että voisi tarkastaa, mutta olikos juuri Genesiksessä jonkun kentän kohdalla slider, josta ehkä pitää pistää nollan tilalle esim ykkönen, jotta se kenttä toimi? Gatewayn kohdalla ehkä?

Genesis on kuitenkin toiminut mulla luotettavasti useiden eri systeemien kanssa vuosikaudet, eikä asetusten kanssakaan ole ollut ongelmia ainakaan alkututustumisen jälkeen...

Miamissa tais olla jossain joku ruksi, josta voi valita yrittääkö se hakea myös domain nimen DHCP:llä vai ei... ainakin DX:ssä. Pääsiäisen jälkeen vois tarkastaa paremmin ;)

 

Brm
Lauantaina, 11. huhtikuuta, 2009 - klo 19.43:   
Joo itsekin lähdin pääsiäistä viettelemään, mutta varmaan saan tuolla ohjeella jo toimimaan, kun voin lopettaa suosiolla sen dhcp:n etsiskelyn =) Jostain syystä tuo ei tahtonut avata koko asetusikkunaa ollenkaan, varmaan snoopdossin kanssa palailen etsimään tähän ratkaisua.

 

jPV
Lauantaina, 11. huhtikuuta, 2009 - klo 23.33:   
En nyt muista miten päin se oli, mutta asetussofta Genesikselle oli perus OS3.9:ssä MUI tai Reaction -pohjainen ja sitten muuttui toiseksi BoingBag-päivitysten myötä. Se voi vaikuttaa toimivuuteen, jos vaikka MUI on asentamatta tms.

Genesiksen konffeja voi editoida myös tekstieditorilla kätevästi AmiTCP:db/ polun takaa.

 

c64
Sunnuntaina, 12. huhtikuuta, 2009 - klo 19.47:   
routeriin staattinen ip: Genesis toimii sen jälkeen varmasti.Tosin itse en aikanaan osannut sitä laittaa automaattisesti latautuun workbechin noustessa pystyy. Sen vuoksi se TCP IP pitää käynnistää GUI manuaalisesti

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 13. huhtikuuta, 2009 - klo 0.36:   
Genesistä en pitkäksi venyneen ottelunkaan jälkeen saanut toimimaan oikein, tosin versiokaan ei ollut uusin.

Ratkaisuksi kävi MiamiDX:n demoversio koska koko versiota ei saa enää rekisteröityä myyntifirman poistuttua. Demoversiolla saa kuitenkin oltua netissä aina puolituntia kerralla ja siinä oli automaattinen wizard joka laittoi homman toimimaan.

Hassua siinä kuitenkin oli se että ensiksikin wizardissa oli joku ongelma. muistaakseni että se ei suostunut millään löytämään jotakin tiettyä asetusta ja tämän seurauksena konfigurointi jäi kesken. Tämän jälkeen kun sitä yritti käyttää niin ei toiminut.

Mutta koneen buuttauksen jälkeen se sitten jostain kumman syystä kuitenkin suostui toimimaan moitteetta sillä samaisella epäonnistuneella konfiguraatiolla ilman mitään lisätoimenpiteitä.

Joten en tiedä kuinka, mutta toimii joka tapauksessa, vaikkakin vain sen puoli tuntia kerralla.

MiamiDX:n demon ja parin muunkin amiga ohjelman sai ladattua joltakin sivulta ihan laillisesti, mutta osoitetta en tähän hätään muista, mutta katselen sen tuossa ehkä torstaina jos ei joku muu sitä osoitetta jo siihen mennessä laita.

 

Brm
Maanantaina, 13. huhtikuuta, 2009 - klo 16.43:   
Ok, Genesis pelittää. Tuosta puuttui "grouppager.mcc", se taasen löytyi aminetista genesiksen demoversiosta. Pääsin laittamaan kaiken staattiseksi ja nyt toimii.

Onko boing bageissä jotain jonka takia ne on must asennettavia? Nyt on käytössä 2GB Kingstonin CompactFlash, joka meni lähes heittämällä sisään. 4GB Transcend tyyppiä tavis en saa millään käyttöön. Sekä HDInsttools että toolbox löytää sen ja jopa partitioi, mutta ikoni ei koskaan ilmaannu. HDinsttoolsin quick format sanoo "Seek error". Tässä on mahdollista että adapteri on "liian kiinalainen". Se on sellainen dual adapteri, joka tuli kuukauden halvathinnat.com:sta. Tilasin 2 kpl 2,5" adaptereita, odottelun jälkeen tuli kaksi 3,5" adapteria, joista toinen single ja toinen dual. Jos sen PC:llä formatoi FAT32:ksi ja iskee amigaan kiinni, se kyllä mounttautuu, mutta ei toimi oikein.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: