Intel Core Duo Amiga 500?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 06/2009 asti » Intel Core Duo Amiga 500? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Neropatti
Perjantaina, 27. maaliskuuta, 2009 - klo 20.44:   
Voiko Intel Core Duo asentaa amigaan? 50mhz amiga
turbo maksaa 200€, 2ghz core duo saa 50€.
Toimiiko Amigalla ja jos toimii niin voiko
asentaa Windowsin?

 

Repomies
Perjantaina, 27. maaliskuuta, 2009 - klo 21.00:   
Tottakai! Levariluukusta prossu sisään ja johan pelaa. Ihme ettei
kukaan ole keksinyt aiemmin korvata Amigan kalliita turboja lähes
ilmaisilla Pc puolen tuotteilla.

 

huoh
Perjantaina, 27. maaliskuuta, 2009 - klo 23.00:   
Röllihän se siinä.

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 0.05:   
No suotta ilkeilette. Kysymyshän oli ihan asiallinen vaikkakin kysyjän tietämys asiasta hieman rajallinen, tai vaihtoehtoisesti kysyjä teki tämän tyyppisen kysymyksen tahallaan vitsinä.

Mutta itseasiassa ihan noin teoria tasolla, niin kai se olisi mahdollista tehdä jonkinsortin sovitin emulaattori tuollaisen 2Ghz prossun ja Amigan väliin että aina kun tulee käsky Motorolalle, niin muuntaa sen Core Duon ymmärtämään muotoon, tosin en sitten tiedä onko siinä enää hirveästi järkeä kun softatason emulaattorit puuceelle on kuitenkin jo olemassa ja lisäksi sitten vielä että siitä taitaisi tulla melkoisenmoinen vaiva saada se ihan oikeasti toimimaan kun pitäisi varmaan olla iso lista kaikista muistiosoitteista tai jotain kun aika moni Amigapeli iskee suoraan muistiosoitteeseen vääntäämään ylimääräistä tehoa irti, josta siis on seurannut se että jo pelkästään Saman prosessorisarjan (motorolan 680x0) kesken on toimivuusongelmia, että peli joka toimii A500:n 68000 prossulla onkin jo ongelmissa A1200:n 68020 saati isomman prossun kanssa.

ja tietysti sitten että mitähän tuollaisen sovittimen kehittämisen hinnaksikin vielä mahtaa tulla.

Sitten tietysti tuohon windowsiin että kyllähän emulointia voidaan ihan loputtomiin hardware tasollakin harrastaa jne. mutta siis Windowsin toimimaan saaminen Amigassa niin ei se pelkkä prosessorin vaihto siihen riitä, kyllä siinä on vielä paljon muutakin.

Että kyllä se taitaisi helpompaa olla kääntää Windows Amigalle kuin alkaa hardware tason ratkaisua miettimään.

Niin ja kyllähän Windowsin saa Amigalla toimimaan emulaattorin kautta. Tai näistä uudemmista en tiedä, mutta muistelisin kaverilla 68060:lla emulaattorin kautta Windows 95:n joskus aikoja sitten toimineen, sitä tosin en muista että toimiko edes siedettävällä nopeudella, mutta uskaltaisin veikata että ei varmaan ainakaan kovin nopsasti ja esimerkiksi sellaisen yksinkertaisen pelin kuin vaikka warcraft 2:n pelaaminen tuskin vielä 68060:lla softaemulaattorin avulla onnistuisi.

Nyt kun oikein vielä muistisopukoitani kaivelen niin jotenkin muistuisi mieleeni että olikohan commodorella aikanaan joku hardwaretason emulaattori 286:ta varten, tai sitten että oli joku että Amiga ja 286 sai molemmat toimimaan samalla koneella että olisiko ollut samassa tai jotain.

Voi tosin olla että nyt ihan vain sekoitan siihen kun Commodore valmisti puucee koneitakin yhdessä välissä.

 

Mörkö
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 10.55:   
Amigalle sai ainakin GoldenGaten Zorro II
porttiin pistettävä 286/386/486 emulaattorin.

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 13.20:   
Onkos tietoa kuinka hyvin nuo sitten käytännössä toimvat ja millä periaatteella.

Että toimivatko samalla tavoin kuin softaemulaattoritkin, mutta että emulaattorikortti sitten toimi ikäänkuin grafiikan kiihdytintä vastaavasti, vai oliko joku tupla systeemi että sai buutata joko amiga tai puucee ympäristöön vai kuinka?

Erityisestikin kiinnostavaa tuo 486 emulointi, onko muistikuvaa kuinka moni mhz:sta 486:ta emuloi?

Alkaa nimittäin jo kuulostaa siltä että sillähän on voinut pian vaikka Warcraft 2:n peluu jo sujuakin.

Niin ja siis oliko siinä kortissa sitten 486 prossu mukana vai kuinka tuo emulointi tapahtui?

 

allu
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 13.48:   
Tämä on sitten hatarien muistikuvien varassa mutta muistaakseni goldengatet eivät olleet varsinaisesti emulaattoreita. Vaan ihan itsenäisiä pc emolevyjä. Niissä oli oma x86 prossu ja muisti. I/O, äänet ja grafiikka tehtiin Amigaraudan puolella. Tästä seurasi se että kaikki graafinen työ oli hidasta. Mutta systeemi oli sikäli mielenkiintoinen että molemmat järjestelmät, Amiga ja PC, olivat yhtäaikaa käynnissä. Workbench omassa screenissä ja PC omassaan. Taisipa jollain softalla saada PC:n näytön jopa ikkunaankin.

He lisätköön/korjatkoon jotka tietävät enemmän. Itsellä ei goldengateja ikinä ollut mutta kaverin 2000:ssa oli. Ei sillä kyllä mitään oikeaa työtä voinut tehdä. Saattoi kyllä johtua sen aikaisista PC-softistakin...

 

Joanna
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 14.29:   
Allu: vastaa minun muistikuviani. Ei ollut semmoista meilläkään koskaan.

 

Jakodemus
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 14.36:   
Goldengate tikittää parhaimmillaan 50mhz taajuudella. Prosessori on vain 486slc tyyppiä, joten se on lähempänä 386sx:ää kuin 486dx:ää. Kortti toimii moniajossa amigan kanssa, joko omassa screenissä tai ihan fyysisesti omalla näytöllä(vaatii isa-väyläisen näyttökortin). Ilman omaa näyttökorttia grafiikka rajoittuu lähinnä mustavalkoiseen ja cga-tilaan.

Epäilen ettei Warcraftiin riitä tehot tuolla 50mhz kortillakaan. Toisaalta siitähän on Mac-versio jota varmaan pelailee nopsemmin mac-emulaattorilla. Vanhempiin peleihin kortti riittää suhteellisen hyvin. Itsellä on 25mhz versio Amiga 2000:ssa.

Jos jotain kiinnostaa niin minulla olisi ylimääräinen Goldengate 386sx 16mt muistilla.

 

Tero S.
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 16.06:   
Mitenkä nämä Goldengatet eroavat esim. Commodoren omista Bridgeboardeista?

 

jPV
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 16.44:   
Itse en kyllä maksais 50 euroa PC prossusta :). Nykyään kun noita saa ilmaiseks sieltä täältä. Hurjaa on hävitystahti ja arvottomaksi meneminen niillä... Just kannoin pari 2.8GHz:n ilmaiskonetta kotiin.. pitänee pistää isälle uus puucee, vaikka sille tarkoitettua edellistä 1.6GHz:n ilmaiskonettakaan ei ehtiny ottaa käyttöön. Amigan turbojen hinnat ovat taas viime vuosien aikana vaan nousseet, joten todennäköisesti niistä saa enemmän kuin on maksanut vielä vastaisuudessakin.

 

Jakodemus
Maanantaina, 30. maaliskuuta, 2009 - klo 16.52:   
@Tero S.

Goldengatet käyttävät eri ohjelmaa, kuin Commodoren vastaavat. Commodoren ohjelma on ehkä vähän helppokäyttöisempi ja sitä voi ajaa normaalina ikkuna. GG:n ohjelmaa ei puolestaan voi ajaa kuin screeninä.

Lisäksi GG:ssä on kovalevyohjain kun taas Commodoren vehkeissä ei ole. Commodoren laitteissa on taas vakiona diskettiasemanohjain ja GG:ssä tämä pitää asentaa erillisenä piirinä.

 

kimmok
Torstaina, 2. huhtikuuta, 2009 - klo 11.27:   
kuinkakohan monta A500 poweria tarvitaan jotta saataisiin core2 prossulle riittävästi virtaa?

Parilla tiiliskivellä kait mobiili core2 saataisiin pelaamaan mutta huippumalleihin tarvittaneen puolikymmentä poweria.

Asiallisesti aiheesta:
A500:sta tolleen päivittämisen sijasta kannattaa hankkia tällainen kahden coren Amiga(maisuus):
http://clusteruk.dns2go.com/SitePortalPage.aspx?siteid=1

 

Näin on
Lauantaina, 25. huhtikuuta, 2009 - klo 12.03:   
Kyllä on tyhmää porukkaa kun yrittää laittaa
intel core duo amigaan, kun kerran AMD Turion on
saatavissa!!!

 

jpq
Keskiviikkona, 29. huhtikuuta, 2009 - klo 22.30:   
Näin on: ja kun powerpceitäkin olemassa miksi vaivautua totta puhuen toivotaan että kysyjä pelleili. jos ei ole pahoillani olen siitä miten vähissä joidenkin tiedot sattuu olemaan. ja pcehän kaipaisi amigan piirisarjan kaltaista kun se graffa vieläkin pykii tietyissä jutuissa kun puhutaan muusta kuin 3d kermasta...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: