Läppärin poweri amigaan?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 06/2009 asti » Läppärin poweri amigaan? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ihmettelijä
Torstaina, 12. maaliskuuta, 2009 - klo 12.26:   
Jos hankki kiintolevy, cdromaseman ja turbokortin pitäisi hankkia parempi poweri. Saako läppärin poweri kytkettyä amigaan jollain adapterilla?

 

Flux
Torstaina, 12. maaliskuuta, 2009 - klo 12.32:   
Läppärin powerit tuottavat vain yhden jännitteen, 16-20V haarukassa. Amiga tarvii 5V, 12V ja -12V. Ei sovi.

 

Joanna
Torstaina, 12. maaliskuuta, 2009 - klo 20.03:   
Suoraan se ei käy, enkä ainakaan minä tiedä mistä tuommoisia pikkuhakkureita (siis joka tekisi 5 ja +-12v) saisi järkevään hintaan.

DCDC hakkureita on olemassa, ja niitä voi katsella esimerkiksi ELFA:n kataloogista (www.elfa.se) mutta hinta pienelle erälle karkaa semmoisiin lukuihin että valmiin nykyaikaisen PöytäPC:n virtalähteen osto tietokonehuollosta on paljon edukkaampaa.

Lisäksi, koska et kumminkaan löydä sellaista virtalähdettä joka suoraan kävisi koneesi liittimiin joudut jokatapauksessa kytkemään sähköjä käsin, ja Pöytäkoneen powerit ovat siitä käteviä että niissä riittää johtimia vaikka muille jakaa.

Ellei sitten joku käytetty aikoinaan Amigalle valmiiksi modattu laite, joka sattuisi käytettynä kohdalle?

 

Virtanen
Perjantaina, 13. maaliskuuta, 2009 - klo 7.07:   
Järkevästä hinnasta tiedä, mutta maailmalta löytyy ainakin picoPSU -nimellä myytäviä pieniä ATX-yhteensopivia DC-DC -konverttereita. Tehoa noissa lienee enemmän kuin tarpeeksi Amigan tarpeisiin.

Lisätietoja löytyy ainakin:
http://www.mini-itx.com/store/?c=10

 

Joanna
Perjantaina, 13. maaliskuuta, 2009 - klo 17.32:   
Kokonsa puolesta nätti kortti, mutta kun se ei käy Amigaan suoraa emolle. Eli tuosta pitää viritellä kaikki syötöt itse.

Samaan hintaan (45puntaa + postikulut) saa lähikaupasta kokonaisen PC-powerin ja siinä on virtajohdot valmiina CD+HD+floppylle. Tietty emon johdotus tulee tehtäväksi, mutta isossa powerissa on niitä johdonpäitä vaikka muille jakaa joihin voi kytkeä.

 

Virtanen
Lauantaina, 14. maaliskuuta, 2009 - klo 11.50:   
Joanna: No eipä ne käy suoraan Amigan emolle täysikokoiset ATX-poweritkaan, suunnilleen samanlaisen johdotushomman joutuu tekemään molemmissa. Toki jos kyseessä on isommassa kotelossa oleva kone (kuten tornitettu A1200 tai A2/3/4000) niin tuollainen isompi ATX-poweri on ihan varteenotettava vaihtoehto. Pöytäkoteloisen A1200:n kanssa itse ainakin harkitsisin kyllä tuollaisen pienen systeemin virittelemistä korvaamaan alkuperäinen virtalähde, vaikka se kalliimmaksi tulisikin kuin tavallinen ATX-poweri.

Ja kyllä noissa picoPSU -laitteissakin on kaapelit oheislaitteille (mallista riippuen eri määrä eri laitteille), mutta ei toki määrällisesti niin paljon kuin isoissa powereissa.

 

Joanna
Sunnuntaina, 15. maaliskuuta, 2009 - klo 5.23:   
Totta tuokin. Se on hyvä että on vaihtoehtoja olemassa.

 

Jani
Keskiviikkona, 8. huhtikuuta, 2009 - klo 21.59:   
Ostin tuollaisen PicoPSU:n ja hienosti pelittää. ATX poweri lens hevoon koneen vierestä, ja nyt sivusta törröttää DC jakki lyhyen johdon päässä.
Narut juottelin suoraan emolevylle powerliittimen alle.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: