A1200 ei buuttaa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2009 » Viestit 06/2009 asti » A1200 ei buuttaa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TSK
Tiistaina, 6. tammikuuta, 2009 - klo 12.42:   
Toi mun vanha A1200 ei ole suostunut heti buuttaamaan jos on ollut käyttämättömänä pidempään. Mutta kun on antanut sen olla virrat päällä jonkun aikaa niin sitten on saattanut buutata resetillä. Sen ekan buuttaamisen jälkeen yleensä toiminut paremmin. Nyt kun olen viime päivinä yrittänyt saada käyntiin niin ei käynnisty enää ollenkaan. Ruudulle ei tule mitään värikoodeja. Vain musta ruutu. Kovalevy kyllä tekee omat alkutarkistuksensa. Onko kellään mitään hajua mistä vois olla kyse vai joutaako jo romukoppaan ? Täytyy vielä kokeilla irrottaa turbo ja muut turhat osat ensin mitä sitten tapahtuu. (A1200 + Blizz030-IV + HD + BigFoot virtalähde.)

 

TSK
Tiistaina, 6. tammikuuta, 2009 - klo 13.13:   
Lähtihän se !!! Otin turbon ja kiintolevyn irti. Hetken aikaa näytti huonolta että mitään ei tapahdu. Sitten yhtäkkiä korppuasema raksahti ja tuttu animaatio violetillä taustalla lävähti ruutuun. Toimii. Eli kysymys kuuluu edelleen että onkohan toi turbo hajalla vai voiko joku komponentti mennä "kuivaksi" käyttämättömänä tai jotain. Siis Bigfoot syöttää virran suoraan kiintolevylle eikä siis kulje emon kautta eli ei voi olla virtaongelma.

 

jPV
Tiistaina, 6. tammikuuta, 2009 - klo 14.07:   
Eikö toimi jos pistät pelkän turbon koneeseen? Ei tuu B1230:n ohkaisia sinisiä raitoja ruutuun? Onko sulla ylimääräisiä simmejä, että vois koittaa vaihtaa muistin? Hapettumien varalta vois kaikkia irroitettavia osia irroittaa/liikuttaa...

 

Tohtori AivoTurmio
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2009 - klo 2.41:   
Sen kummemmin taaskaan asiasta ymmärtämättä mutta yksi aiempi puucee emolevy hajosi siten että alkoi käynnistäminen aina vain olla vaikeampaa ja vaikeampaa, että piti pitää vaikak 15 minuuttia ensiksi päällä ja sitten kokeilla käynnistää niin lähti käyntiin. Joku elektroniikka kauppias sitten sanoi että ihan tyypillinen vika kun emolevy alkaa käydä viimeisiään kun syynä on se että katodit ovat pullistuneet.

Joten kun sitä piti sen jonkin aikaa päällä niin se sitten ilmeisesti supisti niitä katodeja tai jotain ja sitten taas lähti käyntiin, mutta siis aina vain pidemmäksihän se aika kävi kunnes ei enä älähtenyt käyntiin edes 6 tunnin päällä olon jälkeen. Mutta vika siis ole vain emolevyssä.

 

TSK
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2009 - klo 13.34:   

Quote:

Mutta vika siis ole vain emolevyssä.



Voihan se olla. Onhan tuo jo vanha kone. Käytettynä ostin aikanaan. Huomasin eilen että jokainen resetti kesti normaalia kauemmin. Voisin tietysti kokeilla vanhoja Kickstart-ROMmeja muuttaako se mitään, jos jaksan.

No eipähän tolla classicilla ole ollut paljon enää käyttöä. Vois tunkea tohon pöytäkoteloon vaikka jonkun toisen koneen.

Kiitokset näistäkin vinkeistä.

 

TSK
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2009 - klo 22.16:   
Tänään toi kone taas on vaihteeksi toiminut moitteetta. Kokeilin ensin kytkemällä kiintolevyn takaisin. Sitten vaihdoin toisen simmipalikan turboon ja pistin senkin takaisin. Jospa se ongelma oli se simmi kuitenkin. Tai ne katodit kutistuivat tarpeeksi.

 

TSK
Sunnuntaina, 11. tammikuuta, 2009 - klo 22.42:   
Kyllä mä alan uskomaan tohon katodiongelmaan. Nyt oli pari päivää kone käyttämättä ja taas ei buuttaa ollenkaan. Pitäisköhän harkita jos tunkis vaikka Sam440ep:n ton 1200:n sisään.

 

Tumppi
Maanantaina, 12. tammikuuta, 2009 - klo 19.36:   
Kyllähän noi elkot pullahtelee ainakin noista PC:n emoista, miksei siis myös amigan emosta. Kannattaa katsoa se emo läpi, josko olisi pullistuneita konkkia näkyvissä (huomaa kyllä helposti) ja vaihtaa ne ennenkuin ehtivät aiheuttaa pahempaa tuhoa. Vaihtohomma ei ole vaikea, jos kolvi pysyy käsissä. Muistaa vaan että yleensä emolevyissä noi elkot on Low ESR tyyppiä.

Mulla oli aikanaan aivan samanlainen ongelma, mutta siinä tapauksessa oli virtalähde.

 

Brm
Keskiviikkona, 14. tammikuuta, 2009 - klo 18.50:   
Olettaisin syyksi ennemmin virtalähteen kuin emon. Tosiaan pullistuneita kattoja jos löytyy niin vaihtoon vaan. Pahimmissa tapauksissa noista elkoista on tulleet mehutkin ulos =) PC-emolevyjen lisäksi joitain digiboxien virtalähteitä riivaa nykyään sama elko-ongelma, ja toki kaikkien elektroniikkalaitteiden elkot kuivuvat ajan mittaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: