A3000 paristo

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » A3000 paristo « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Spiriteer
Maanantaina, 8. joulukuuta, 2008 - klo 15.06:   
Asentelurumbasta oli se etu että huomasin netissä ohjeen (oikeastaan vakavia varoituksia) vanhan pariston poistamisesta. Paristo näytti alkavan vuodon merkkejä joten poistin sen ja putsasin emon.

Ei muuten enää buutannut HD:lta eikä korpulta. Otin CD-aseman irti niin alko buuttaan mutta ei toiminut aseman kans. Asensimpa sit levykkeiltä uusiksi kun en muuta osannut tehdä. Se auttoi onneksi ja CD toimii taas. Toimii ok vakioprossulla.

Turbon kans ei buuttaa. Guru tulee kylään. Luin jostain että "jotkut A3000 mallit" tarvitsevat paristovarmennuksen turboa varten. Onko näin? Ja jos on niin mitkä mallit? Riippuuko emolevyn revisiosta? Kickstart ROMista? Turbosta? Vai tarviiks sen joka tapauksessa. Liittyykö jotenkin NVRAMiin?

Kolvaanko tohon uuden patterin ja jos niin millasen?

A3000 2mb chip, 8mb fast, CSmk268060+96Mb, CV643D 4Mb, 2Gt+0,5Gt SCSI-2 HD't, 12xCD-ROM, XSurf, ISDN Blaster, OS3.9, KS 3.1 (40.68)

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 8. joulukuuta, 2008 - klo 15.14:   
Tuota patteria käytetään paitsi kellon, niin myös SCSI asetusten tallentamiseen. Siihen taas oli aminetissa joku softa, setbatt tjsp, jolla sai siihen sen amnesia bitin päälle. Tuosta on täällä foorumilla ollut aiemminkin jotain puhetta. Haku auttaisi tuohon :)

 

Spiriteer
Maanantaina, 8. joulukuuta, 2008 - klo 15.39:   
Ok, tsekkasin haulla ja tollasta löyty aiheesta aiemmassa threadissa A3000 ja paristo.

Jani Kuituniemi:

" Jossain sanottiin myös, että A3000 tallentaisi SCSI-asetukset pariston varmentamaan muistiin, mutta ilmankin siinä on sellaiset perus-asetukset, että SCSI:lta boottaaminen onnistuisi ellei ole mitään eksoottista. Joku onnekas, jolla A3000 on, osaa varmaan kertoa varmaksi. "

Jope:
" Useimmiten battmem-biteillä ei ole mitään väliä.

Jos sinun koneesi kuitenkin lakkaa boottaamasta SCSI-levyltä akun poiston / vaihdon jälkeen, laita asetukset kuntoon aminetistä löytyvällä työkalulla.

Kannattaa varmaan tehdä valmiiksi boottaava korppu, jossa battmem-ohjelma, ennen poistotyöhön ryhtymistä? "

- Päättelisin tästä siis ettei pitäis olla 68060-kortin kannalta merkitystä. Kun SCSI toimii niin kaikki on ilmeisesti ok.

 

Jakodemus
Maanantaina, 8. joulukuuta, 2008 - klo 17.33:   
Itse poistin pariston pariviikkoa sitten ja ihan hyvin on toiminut. Koneessa ei ole mitään laajennuksia ja emolevy on viimeisiä malleja. Veikkaisin, että ne ongelmat koskevat lähinnä ensimmäisiä emolevyjä. Toki jos jollain on faktaa asiasta niin kertokoot.

 

jpq
Keskiviikkona, 10. joulukuuta, 2008 - klo 1.21:   
mikä se amnesia tms bitti on?

 

Jope
Keskiviikkona, 10. joulukuuta, 2008 - klo 11.49:   
Se on se bitti, joka kääntyy päälle kun muisti on tyhjä.

Jos amnesia-bitti on päällä, ei battmem-asetuksia lueta vaan homma pyörii defaulteilla.

Sama battmem-työkalu osaa laskea amnesia-bitin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: