Aargh!

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » Aargh! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Spiriteer
Keskiviikkona, 26. marraskuuta, 2008 - klo 20.29:   
Yritin tehdä Debianille tilaa koneella ja tyhmyyksissäni onnistuin HDToolboxilla poistaan kaikki osiot. Nyt ei kone lähde millään tulille. Kyllä korpeaa.

Debuggauksen eka sääntö oli kortit irti jne ja siitähän se lähtee. Nythän kai kone ei tajua tosta prossakortista mitään? Otan sen siis irti ja alan ihmetteleen et mitä seuraavaks.

Muistelisin etten pysty asentaan suoraan 3.9. CD:ltä mitään. Mitä siis teen?

Kone oli A3000 2mb chip, 8mb fast, CSmk268060+32Mb, CV643D 4Mb, 2Gt+0,5Gt SCSI-2 HD't, 12xCD-ROM, XSurf, ISDN Blaster, OS3.9

 

jes
Keskiviikkona, 26. marraskuuta, 2008 - klo 21.37:   
Eikö mikään tiedostojen palautusohjelma auta tähän?

 

Spiriteer
Keskiviikkona, 26. marraskuuta, 2008 - klo 21.45:   
En pääse WB:hen. Kone kyllä lähtee napista käyntiin mutta en pääse käyttämään mitään ohjelmia.

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 27. marraskuuta, 2008 - klo 10.34:   
Jos olet onnistunut tuhoamaan partitiot niin siihen ei taida auttaa juurikaan muu kuin uudelleen asennus jollei sinulla ole backuppia RDB:stä missään. Tai sitten, jos muistat ulkoa alku- ja loppu sylintereiden arvot yms niin voit luoda uudelleen ne partitiot ja tiedostot on pelastettavissa kunhan et kirjoita levylle mitään.

On olemassa softia, jotka osaavat palauttaa tiedostot levyltä, eli joku sopiva bootti-korppu mistä käsin tuollaisen softan ajelee voisi onnistua, mutta nekin yleensä toimivat vain jos partitiot on olemassa vielä. Disksalv on ainakin yksi oikeinkin hyvä softa tähän tarkoitukseen, löytynee Aminetista, mutta tajuaa vain OFS/FFS partitioiden päälle.

 

jPV
Torstaina, 27. marraskuuta, 2008 - klo 16.05:   
Kyllä RDB:n saa aina palautettua tavalla tai toisella. Systeemikin toimii sen jälkeen kuin entinen, mikäli levylle ei olla tyhmyyksissään menty kirjoittamaan mitään. Toivoaan ei pidä heittää ja mennä asentamaan kaikkea uudestaan, vaan kannattaa ensin ottaa selvää asioista ja kaivaa ne tiedot esille :-)

RDB:n palautukseen on omia softiaan, kuten RDB-salv. Myös muilla levyn skannaukseen tarkoitetuilla softilla voi löytyä vanhojen osioiden alku- ja loppukohtien arvoja, joiden avulla entisten asetusten palauttaminen on suht helppoa.. muistelee tai arvaa vaan muut tiedot kuten blokkikoot ja tiedostojärjestelmät. Itse aikoinaan palauttelin Windowsilla "tuhotun" amigalevyn osiot ABToolsin kaivamilla tiedoilla. Ja joskus toisen kerran ihan muistin varassa, kun tiesi minkä kokoisia osioita levyllä oli ollut :-) Pikkasen aikaa vaan arpoi niitä tarkkoja kohtia :P

Vastaisuuden varalle kannattaa sitten tehdä osiotiedoista varmuuskopiot joko jollain ohjelmalla tai sitten ihan perinteisesti kynällä paperille.

 

Spiriteer
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2008 - klo 11.47:   
Tuntui vain jotenkin mahdottomalta käyttää mitään ohjelmia kun Workbenchiin ei pääse. Asensin korpuilta WB 3.1 ja pienen säädön ja ihmettelyn jälkeen toimii kiintolevyltä muuten mutta CD-ROM asema ei ilmaannu työpöydälle. Asemaa ei näy myöskään multiviewillä. Storage-drawerin dos-driveriä CD0 kun klikkasin niin kertoi että "device is already mounted". Miten saan CD:n tiedostot esiin että pääsen asenteleen OS3.9:ä?

Mistä nään mountlistin?

 

Spiriteer
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2008 - klo 17.31:   
Muistin juuri että jotenkin CD mountlistia muokkaamalla sain viimeksi CD-aseman toimintaan. Kun nyt vaan sais palautttua mieleen kuinka se tehdään.

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2008 - klo 19.41:   
Nyt CD-asema pelaa mutta OS3.5 asennus ei. Virheilmoituksen heittää aina kun klikkaa install ikonia. Kyllä voi olla vaikeeta.

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2008 - klo 19.48:   
C/installer
program failed (error #80000004)
Wait for disk activity to finish

-kivaa on. Pitääkö mun ensin jotenkin manuaalisesti viilailla jotain tiedostoja kun automaattinen asennus ei pelaa?

 

Spiriteer
Maanantaina, 1. joulukuuta, 2008 - klo 11.50:   
Asia selvis, installer piti vaihtaa uudempaan versioon. Ei lähteny CD:ltä asentaan niin kopioin asennustiedostot kiintolevylle, vaihdoin installerin ja asensin HD:lta.

Näissä asennuksissa joutuu tosiaan aika paljon säätään itte käsin. Toisaalta systeemi tulee tutuksi kun joutuu miettimään kaikkea mahdollista koneen toiminnasta asennellessa.

Kyllähän minua oli täällä jo aiemmin varoitettu kiintolevyosioiden muuttamisesta jne ja kehotettu välttään uudelleenasentamista fixaamalla asennus muutoin. Moisen asennusrumban jälkeen ymmärrän miksi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: