Välikaapeli!

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » Välikaapeli! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tuke!
Lauantaina, 15. marraskuuta, 2008 - klo 0.36:   
Hmm.. millä konstilla siirrätte tavataa Amigan ja Pc:n välillä... ihan OIKEASTI toimivaa kaapelia/systeemiä/softaa en ole keksinyt... ainoa konsti on ollut polttaa CD:lle.. hmm... ja onko kellään tietoa kuinka nopean CD-aseman tossa A2000/GVP'030/xxx saa toimimaan... tällä hetkellä mulla on NEC multispin 3x...

Tuke!

ps. Jos jollain olis myydä A1200... ilman mitään hilavitkuttimia... niin...

 

jPV
Lauantaina, 15. marraskuuta, 2008 - klo 8.26:   
Verkkokortti ja standardit protokollat. Esim ftp:llä tai samballa.

Itselläni ovat a600, a2000 ja 2 x a1200 kaikki kiinteästi netissä. amiganetfs:llä kätevästi jaettu osiot kaikkien kesken ja ftp-serverikin löytyy useimmista. Niin ja PC:tähän en itse käytä välissä vaan siirrän ja säilön tiedostot suoraan Amigoilla, mutta sama periaatehan se senkin kanssa toimii.

Kai siinä koneessa pitäis toimia niin nopeat asemat kuin vaan löydät, mutta todellista irtisaatavaa nopeutta en osaa arvioida tarkasti :-). GVP:n SCSI on varmaan DMA:ta tukeva ja 030-prossulla.. kai sillä nyt useempi megatavu sekunnissa pitäis siirtyä, joten aika hyvin saa varmaan irti uudemmistakin romputtimista. Ainakin kymmenkertaisesti tohon entiseen jollei enemmänkin.

Siirtokovalevy ois kans yks vaihtoehto, jolla sais isompia määriä ja nopeampaan. PC:hen saa kyllä ilmaiseks SCSI-ohjaimiakin, jos sellasta ei oo ennestään...

 

Jope
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 13.22:   
Ihan toimiva systeemi on toi Cloanton Amiga Explorer. Nollamodeemipiuhalla PC ja Amiga toisiinsa kiinni ja Amigan levyasemat näkyy sitten Windowsin puolella.

Romppuasema voi olla jotain 32x luokkaa ihan hyvin.. Suurempi ongelma taitaa nykyään olla SCSI-liitännällisten löytäminen.

Mulla saattaa olla ylimääräisenä pari SCSI-romppuasemaa, katson kaapit kun palaan kotiin ensi viikolla.

 

Jope
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 13.29:   
Ainiin AE toimii myös verkkokortin kanssa, mutta se on eri asia että kiinnostaako tunkea joku 100e A2000:sen verkkokorttiin.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 13.45:   
Itse käytän ihan Sambaa lähiverkon yli Amigalla, jolla on jaettu levyasemat ja jolla saa Windowsin/Linuxin/yms jaot näkyviin. On ihan oikeasti toimiva, joskin vaatii vähän puhtia koneelta.

 

jPV
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 15.01:   
Onhan niitä SCSI2IDE-adaptereitakin nykyään, jolla saa IDE-laitteet SCSI-väylään... kuulemma toimii hyvin Amigoillakin.

 

Jope
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 21.14:   
Toimii toimii ja maksaa 75 euroa kappale. Tietty jos semmosen haluaa, niin mikä ettei.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 19. marraskuuta, 2008 - klo 22.11:   
muistui mieleen että joskus muinoin siirsin tavaraa niinkin että formatoin Amigalla idelevyn MS-DOS:n tajuamaan muotoon, siirsin rojut sinne, vein kaverille jolla oli vinhotus "mountattiin" kovalevy wintousille näkymään & kopsittiin rojuja - POKS -!! Wintoosa vissiin autostarttasi jonkun Amigan tiedoston suoraan väärään kurkkuun ja wintoosa tilttas aina kun koetti lukea Amigalla kirjoitettuja fileitä. Kun otettiin kovalevy irti niin ei se wintous enään sitten ollenkaan toiminut. Kaveri vannoi ettei ollut "koskaan" joutunut win98se:tä uudestaan asentamaan, mutta taas se joutui sen tekemään, heehheeehhh.... no olkoon tää varoittava sana... wintoos imee kaiken klyyvariin.
Sittemmin laitoin A4000:n kirjoittavan CD aseman.

individual computer valmistaa USB ja IDE ohjaimia jotka pelittää A2000:ssa, mutta ei siihen vanhaan tosiaan kamalasti kehtaa rahaa tuupata.

Edullisinta lienee pölliä PC koneeseen SCSI ohjain jostain... siis jos kovalevyä haluaa swäpätä

tai lainata kaverilta Buddha ide ohjain A2000:n jne... (aion A4k koneesta itsekin moisen siirtää A2000 koneeseen)


EXTREME urheilu: Joskus on Amiga ja PC köytetty toisiinsa myös SCSI portin kautta, vaan ohjeita tuskin enään löytyy. (siamese system)


Ja jos ei jaksa esim ohjelmafileitä siirtää niin ainahan on piratebay josta Amigan abandonwaret saapi.

 

Jope
Torstaina, 20. marraskuuta, 2008 - klo 10.32:   
Jaa-a, mitähän teitte aikanaan. Olis kannattanut tehdä niin, että partitoi ja formatoi PC:llä sen idelevyn ja mounttaa Amigaan crossdosilla. Väärinkäytöllä kaiken saa rikki. ;-)

Win98 ei ole kovin RDB-ystävällinen käyttis, se kirjoittelee levyn alkuun muutaman nollan, jos ei ole MBR-partitiotaulua. WinUAE osaa muistaakseni korjata tuommoisen 98:n runteleman RDB:n, tosin eihän nykyään kellään Win98:a ole muutenkaan.

Vaan tässähän näitä vinkkejä tuli, suosittelen kyllä jotain kaapeli- tai verkkoratkaisua kovalevyjen irrottelun sijaan. On vaan mukavempaa, kun ei tarvi kokoajan repiä jotain irti ja kytkeä sitä toisaalle kiinni.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: