Nettiin Classicilla.

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 09/2008 asti » Nettiin Classicilla. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tohtori Aivoturmio
Sunnuntaina, 27. heinäkuuta, 2008 - klo 22.20:   
Kun olisi tässä tarkoitus poltella yksi Cd levy, ja pistellä siihen Amiga tavaraakin siirrettäväksi Amigalleni, niin kertokaahan nyt mitä kaikkea nykyään tarvitaan että saa Classic Amigan kiinteällä Soneran yhteydellä nettiin.

Joskus se olikin, Netconnect 2:n avulla, mutta lakkasi jossain välisä toimimasta, enkä sen jälkeen ole kertakaikkiaan saanut sitä toimimawan, tai siis yhteyden olen saanut ottamaan, mutta siinä se sitten on llutkin, että mikään ei kuitenkaan ole toiminut, pingausta tosin en ole edes kokeillut kun ei ole ollut ping ohjelmaa siten että tietäisin olevan.

Joten kaikki Amigan nettiin saamiseksi ohjelmat mitä löytyy jostakin, niin linkkiä tulemaan, niin jos saisin Amigani ulos eristyksestä vihdoinkin nettiin niin helpottuisi tavaroiden siirtäminenkin.

 

Ibe U
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 8.37:   
NEtconnect2 pitäisi toimia, joudut vain pistämään kiinteän IP osoitteen. Käytännössä sen pitäisi onnistu jos adsl modeemissa on NAT toiminto päällä, jolloin voit käyttää sisäverkossa kiinteää privaatti osoitetta.

Jokuhan väsäsi AmiTCPlle toimivan DHCP clientin joka löytyy aminetistä mutta mie en ole jaksanut räpeltää sitä toimimaan.

 

itix
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 12.48:   
Miami on paras (helpoin käyttää), mutta ongelmana on rekisteröinti. Ilman rekisteröintiä sitä pystyy käyttämään vain 30 minuuttia kerrallaan ja ohjelman rekisteröinti lopetettiin jo kymmenen vuotta sitten.

 

Jakodemus
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 13.06:   
Tämä on laittomuuksiin yllyttämistä, mutta mitäs eivät anna mahdollisuutta rekisteröidä Miamia. Hakukoneeseen kun naputtelee itsestään selvän hakusanan niin linkkejä Miamin rekisteröintitiedostoihin löytyy. Moderaattori poistakoon tämän jos se on sopimatonta.

 

Tero S.
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 13.33:   
AmiTCP:lle löytyy netistä hyvät tutoriaalit. Mikäli on reititin tahi tuommoinen NATin sisältävä ADSL purkki, niin voit määrittää Amigallesi kiinteän IP-osoitteen. Sain aikoinaan itselleni tuon AmiTCP:n konfittua sen tutoriaalin avustuksella. Nykyisin käytän OS3.9:n mukana tullutta Genesistä, mikä ymmärtääkseni periytyy myös AmiTCP:stä.

 

Ibe U
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 15.08:   
Jeps genesis on amitcp, on huomattavasti nopeampi kuin miami ja OS3.9 wizardilla sen konfaaminen on suht helppoa

 

jPV
Maanantaina, 28. heinäkuuta, 2008 - klo 16.21:   
Mikäli Soneran yhteys käyttää PPPoE:tä ja mikäli on ihan pakko saada suoraan siihen, niin sitten MiamiDX taitaa olla ainoa vaihtoehto.

Suosittelisin kuitenkin aina käyttämään reititintä (tai jos adsl-modeemissa löytyy vastaava ominaisuus) oman lähiverkon luomiseen, jolloin kaikki koneet saadaan helposti nettiin ja millä tahansa tcp/ip pinolla. Samalla tulee yleensä myös ulkoinen palomuuri, joten kaikkien käyttisten käyttäminen on hivenen huolettomampaa. Kiinteitä osoitteita lähiverkossa käyttämällä myös tiedostojenjaot yms kommunikoinnit omien koneiden välillä helpottuu huomattavasti.

 

Hessu
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2008 - klo 1.39:   
Itsellä ei tuo Genesis oikeen pelittänyt, enkä jaksanut alkaa pähkäilemään sen kanssa enempää. MiamiDX kuitenkin toimii ja Miami3.2, DHCP oli Gensiksen kompastuskivi ja purkissa ei ole natinoita päällä. Aika hiljasta on vissiin virusten tulvinta amigalle netin kautta? Aikoinaan olen tuon Miamin rekisteröinnin maksanut ja keyt ovat aikaa sitten kadonneet, ja kun uusiakaan ei saa, enkä niitä ole alkanut rukoilemaankaan, niin...

 

Ville
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2008 - klo 10.26:   
Hieman etsivä löytää:

http://www.fatcat.vispa.com/keyring/

:)

 

jPV
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2008 - klo 19.23:   
Hessu: Äärettömän epätodennäköistähän se on, että Amigalle mitään viruksia netistä tulisi, mutta ainahan se mahdollista on :-)

Lähinnä kai uhat ovat asetusepäselvyyksistä johtuvia, kuten joissakin amitcp-versioissa vakiona oleva tiedostojenjako yms. Vaikka nykyään netissä olevat Amigatkin ovat niin harvassa, että käytännön uhkaa ei ole. Mutta takavuosina, kun porukka oli massoittain netissä Amigalla, niin yllättävän monen koneelle olisi päässyt kuka tahansa mounttaamalla minkä tahansa osion amiganetfs:llä :-)

Sitten on tietysti näitä Miamin backdoor jupakoita yms. Ja muistaakseni eräs täkäläinen Amiga-guru osoitti kuinka amigaguide-tiedostolla voidaan avata palveluita nettiin yms :-)

 

Hessu
Perjantaina, 1. elokuuta, 2008 - klo 1.41:   
Kyllähän se VirusZ tuli asennettua heti, kun koskaan ei tiedä mitä tuolta maailmalta tulee imutelluksi :) Lienee tyhjää parempi kuitenkin. Mukavaa on nyt kuitenkin että laite on kasassa ja toimii kaikilta osin niin kuin vanhan kunnon classicin pitääkin.

Nyt kun asia esillä, niin miten saan hotmailin postit amigalla avattua? Onnistuuko edes nykyään, kun on hiukan hotmailit muuttuneet vuosien varrella?
Jos jollain on vinkkiä niin kertokaapa, säästyisin päänäsryltä :D Eikä tarvis avata tätä PC:tä niitä postien lueskeluja varten, varsinkaan kesken fiilistelyjen :)

 

jPV
Perjantaina, 1. elokuuta, 2008 - klo 8.25:   
Tosiaan kannattaa tarkastaa netistä imuutetut tiedostot VirusZ:lla tms. Silleenhän tosiaan näkyy vanhoja viruksia silloin tällöin esim uusissa demoissa jne. Keskityin tossa aiemmassa viestissä tilanteeseen vaan palomuurin kannalta :). VirusZ:n ja muiden viruskillereiden kanssa kannattaa sitten pitää xvs.library uusimpana, joskaan eihän sekään ole hetkeen päivittynyt.

Hotmailia en ole käyttänyt sitten 90-luvun millään koneella, joten paha sanoo ;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: