Monitorin korjaus Hyvinkään lähiseudu...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » Monitorin korjaus Hyvinkään lähiseudulla « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Mika
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 14.13:   
Löytyisikö Hyvinkäältä tai lähistöltä (Pääkaupunkiseutu ym) henkilöä joka osaisi/viitsisi katsoa kahta monitoria. Toinen on Philipsin CM8833 ja toinen Commodoren 128:n kanssa toimiva malli.

Itsellä on mennyt nyt kesällä kolme näyttöä rikki ja käytetävissä on enään vain Samsungin littu, joka ei vanhoilla koneilla anna hyvää kuvaa.

Ensinmäinen Philipsi pimeni säädön jälkeen, kuva oli aina ollut keltainen ja sumea, näytöä säädettiin sisällä olevilla ruuveilla, laite ei kuitenkaan kestänyt kovin pitkään uusissa säädöissä ja pimeni. Toisen Philipsin ostin Sakun foorumilta, laitteessa ei virtanappi toiminut ja päädyin siihen että hajonneen monitorin nappi vaihdetaan tähän. Virtanapin vaihdon jälkeen kuva alkoi katoilla kun näyttö on ollut jonkunaikaa päällä. Kylmäjuotosta epäiltiin, mutta itse en osaa tehdä tuollaiselle mitään. Commodoren näyttö vain otti ja pimeni, valo ei syty, kun virrat laittaa päälle. Kummassakin monitorissa oli hyvä terävä kuva ja olisi iloinen jos joku osaisi auttaa ja nämä saisi pelastetua takaisin retroilu/party käytöön.

Mika
040-5469707

 

jes
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 20.04:   
CM8833 toinen "tyyppivika" on monitoriliittimen löystyminen näytön puolelta, jolloin kuva alkaa välillä häviämään. Johdon liikuttelu auttaa väliaikaisesti ja samalla vika varmentuu.

 

Mika
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 21.14:   
Kuva poistuu samalla tavalla, kun jos televisio suljettaisiin, eli ei räpsäse silleen että signaali katkeaisi. Näytön päälle läväyttäminen avokämmenellä palauttaa kuvan.

 

Mika
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 21.19:   
Lisätään vielä, että ääni kuuluu kokoajan, vaikka kuva katoaa ruudulta. Kuva häipyy samalla tavalla, kun televisio suljettaisiin virtanapista. Kuulemma uuden napin kolvaus ei voi aiheuttaa tätä, kun ääni kuuluu kokoajan. Valitettavasti ei itse noista sähköasioista ymmärrä, eikä osaa tehdä monitoreille mitään.

 

jes
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 21.28:   
Onko näyttö siis kytketty rca-liittimillä tietskaan, omalla koneella aikoinaan oireet olivat tuollaiset ja kuva palautui cvbs-liitäntää liikuttelemalla.

 

Mika
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 21.39:   
Kuva siis häipyili ja palaili itsekseen.. Ei tarvitse lämäyttää, kuva palaa hetkenkuluttua.. RCA:lla on kiinni, scartin kautta adapterilla ei jostain syystä tullut kuvaa.

Mutta tosiaan kuva häipyy ruudulta eri tavalla, kun jos nyhdät vaikkapa videopiuhan irti, se katoaa samalla tavalla, kun laite sammutettaisiin.. Kuten vanhassa putkitelkussa.

 

jes
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2008 - klo 22.46:   
Scart piuhalla pitäisi pelata luotettavasti tai sitten muuta vikaa.. Scartin kautta kuva pitäisi tulla näkyviin painamalla takapaneelin vaihtokytkintä, myös etupaneelissa oli pari vaihtokytkintä joita kokeilemalla kuva pitäisi näkyä.

 

Tumppi
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 0.29:   
Tuo viittaa kyllä vahvasti kylmäjuotokseen. Kerran on tullut vastaan duxin telkkarissa vähän samanlainen tapaus. Kuva oli poissa, mutta ääni kuului kokoajan. Oli lähtenyt parin trankun jaloista tinat kokonaan sutimaan. Ne kun juotti, niin kaikki toimi taas..

 

Tumppi
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 0.42:   
Toisesta monitorista voi olla vaikkapa sulake palanut. (aiheuttajana mahdollisesti vika powerissa). Joskus käy tuuri ja pelkän sulakeen vaihtamalla näyttö taas toimii. En usko että kummatkaan on järin isotöisiä laittaa kuntoon.

 

Mika
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 8.39:   
Toinen monitori toimi siihen saakka, kun irroitin koneen (C64). Tämän jälkeen kun kytkin koneen uudelleen, ei näytöön enään syttynyt virtavaloa. Mietin vain oliko monitori jäänyt päälle, kun irroitin C64n. C64 oli sammutettu, mutta monitorista en ole varma.

Nyt vain pitäisi löytää joku joka viitsisi katsoa noita näyttöjä. Vähän pidemmällekkin voin noiden kanssa lähteä ajelemaan, kunhan vain niihin saisi taas eloa.

 

Mika
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 8.42:   
Toinen monitori on tyypiltään Commodore 1901

 

jes
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 12.19:   
Tavalliset elektroniikkalaitteiden korjaajat ovat hyvä vaihtoehto. Heiltä pitäisi löytyä tietotaitoa tavallisten putkien tarkastukseen/korjaamiseen.

 

Mika
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 12.59:   
Niinpä. Mielellään vain joku yksityinen harrastaja, tv-huollot maksavat varmasti mansikoita.

 

jes
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 14.44:   
Eivät välttämättä. Saitko amigan monitorin pelaamaan? Tarkistin joutilaasta cm8833:sta liitännät ym. niin takapaneelissa olikin kaksi vaihtokytkintä, vcr ja rgb. Toinen oli pohjassa ja toinen ei. Siis nappulat oikein painettuina kuva näkyy.. Myös utupaneelin input näppäin vaikutti kuvan ulostuloon.

 

Mika
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 20.40:   
Kävin tv-korjaamossa kyselemässä. Eivät huolineet monitoreja ollenkaan. Siinä ei sitten auttanut vaikka kuinka yriti selittää että 80-luvulta olevia videomonitoreja ja että toisesta ehkä sulake mennyt ja toisessa mahdollinen kylmäjuotos. ´Meillä on paljon töitä, ei me saada niihin varaosia, me ollaan päätetty ettei korjata monitoreja ollenkaan.. ´ Näin siis Hyvinkäällä.. :(

 

Tero S.
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 22.23:   
Eiköhän sieltä Hyvinkäältä luulisi sellaisenkin korjaamon löytyvän, jolle kelpaa työ ja rahat.

 

Jakodemus
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 22.23:   
Täällä maalla on ainakin sellaisia tv-korjaajia, jotka mielellään korjaavat vanhoja laitteita. Komponentit ovat kuulemma riittävän isoja. Omasta 1083s:stä oli juuri liitin löystyny joten kävin tinauttamassa uudestaan. Aikaa kului alle 30min ja hintaa tuli 10e :) Mihinkään "oikeisiin" tv-korjaamoihin/kauppoihin ei kannata yrittää mennä. Semmosissa yhden miehen putiikeista sitä palvelua saa.

 

Tumppi
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 22.57:   
Toivotaan että löytyy korjaaja jostain. Ei kannata kyllä mihinkään hukata noita. Sen verran viallisia telkkareita olen nähnyt, että ainakin tuossa philipsin monitorissa ei voi olla kummonen vika. Toisesta ei tiedä, ennenkuin avaa ja tutkii.

 

Mika
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2008 - klo 17.29:   
Edelleen monitorikorjaus haussa.

 

Tumppi
Torstaina, 14. elokuuta, 2008 - klo 19.45:   
Joko olet saanut monitorit korjattua? Kiinnostaisi tietää, mikä niissä oli. Että osuko omat diagnoosit oikeaan.

 

Jope
Maanantaina, 13. lokakuuta, 2008 - klo 16.01:   
"Kuva häipyy samalla tavalla, kun televisio suljettaisiin virtanapista."

Juota juovamuuntajan jalat uudestaan kiinni. Kuumennus ja pikkasen uutta tinaa joukkoon.

Samalla kannattaa käydä takapaneelin liitinten juotokset.

 

Jope
Maanantaina, 13. lokakuuta, 2008 - klo 16.04:   
Nii se juovamuuntaja on se korkea pötikkä josta lähtee johto ja imukuppi putken kylkeen.

Kannattaa katsoa myös se juovamuuntajan ympärillä oleva alumiinisuojus, ettei näy salamaniskuja juovamuuntajan ja alumiinin väliltä. Jos on, niin juovamuuntajan kuori on halki ja tarvit uuden.

 

Mika
Keskiviikkona, 26. marraskuuta, 2008 - klo 19.04:   
Sama ongelma edelleen. Eräs tuttu kolvasi Philipsin monitorissa muutaman kohdan piirilevyltä joka on monitorin takaosassa pystyssä, mutta ongelma ei korjaantunut. Kuva palaa takaisin, kun näyttöä läväyttää. Commodoren 1901 monitorista tarkistettiin sulake, se oli ehjä. Virtavalo ei syty ja näytössä ei tapahdu mitään. Kummassakin oli erittäin hyvä kuva, joten olisi kiva saada nuo henkiin. Saisi tapahtumissa paremmin demottua eri koneita, kun olisi muutama näyttö kunnossa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: