A500 lisälevyasema - ei virtoja

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 05-06/2008 » A500 lisälevyasema - ei virtoja « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

simon
Keskiviikkona, 25. kesäkuuta, 2008 - klo 18.57:   
Otsikon mukainen ongelma, eli lisälevari (joku nimetön 3rd party) ei inahda lainkaan. Ilmeisesti ei saa virtoja kun aseman virtakytkimestä ei mitään tapahdu. Muistelisin, että levyasema kuitenkin pyöräyttää koneistoa ja vilauttaa lediä kun sen kytkee päälle, tai ainakin se malli teki jota viimeksi -92 käytin. Muilla varmasti on parempaa tietoa asemien toiminnasta.

Pikaisesti tuli testattua yhdellä pelillä joka tunnistaa ja käyttää lisälevyasemaa, mutta ei tällä kertaa löytänyt mitään.

Levari on avattu eikä siellä näkynyt kummempaa vikaa, ehkä joitain hapettumia jotka tietysti voivat vaikuttaa. Olisiko itse Amigan sisuksista löydettävissä ongelmaan ratkaisu? Viallinen piiri tms. Ei huvittaisi ostaa toista asemaa mikäli vika on itse koneessa.

 

Joanna
Keskiviikkona, 25. kesäkuuta, 2008 - klo 20.32:   
Amigoiden Io-porteissa on heti portin lähellä häiriönpostoferriittejä (skemoissa muistaakseni FB lyhenne) ja kokemus on opettanut että ne tuppaavat palamaan oikosulkujen takia.

Eli voi olla että tuommoinen on mennyt koneesta, käytännössä pitäisi kai mitata siitä portista/lisälevarista että tuleeko sinne sähköä ollenkaan ja jos tulee niin lienee itse levari hajonnut.

Tiedän että kuulostaa tee-se-itse ohjeilta mutta, tämäntapaisen (ikäisen) laitteen kanssa se on likimian ainut tapa..

 

macce2
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2008 - klo 0.47:   
@simon

Siis ulkoinen lisälevari..?
Avaa asema ja tarkista sisältä maadoitus.

 

simon
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2008 - klo 11.16:   
Juu, ulkoinen lisälevari. Maadoitus pitäisi olla kunnossa. Eiliset mittaukset antoivat jotain elonmerkkejä kun syötti levariin adapterilla +12 volttia ja pari kertaan kuului jotain surinaa siitä koneistosta. Levari ei kuitenkaan osoittanut erityisiä heräämisen merkkejä.

Amigan puolta ei hirveästi ole viitsinyt sorkkia pintapuolisen tarkastelun lisäksi kun kaikki muu näyttäisi toimivan. Epäilen, että korkeintaan siinä portin pinneissä tms. lähituntumassa se vika voi olla jos ylipäätään on (kuten Joanna ehdotti), koska sisäinen korppuasema, ääni, kuva yms. toimii ihan hyvin.

Mutta tuo häiriönpoistoferriitti pitää vielä tarkistaa. En nyt kuitenkaan pelihousuja revi vaikka asema ei pelaisikaan kun lähes ilmaiseksi sain ilman takeita toimivuudesta.

 

simon
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2008 - klo 19.08:   
Jotain edistystä. Lisälevari näkyy nyt DF1:BAD -tunnuksella, mutta ei edelleenkään tee mitään ihmeellistä. Levy kyllä pyörähtää pari kertaa, mutta moottori ei lähde käyntiin eikä aseman ledi syty.

Toinen pulma on lisälevarin sisäinen kytkentä. Amigalta tuleva datapiuha kun sopii kummin päin tahansa levarin kortilla olevaan liittimeen. Onko tietoa miten tuo tulisi kytkeä (johtojen värit, esim. ylhäältä edestä katsottuna) kun ei viitsi käännellä miten päin vaan. Tuli mieleen jos piuha on väärin päin kun edellinen omistaja on kuitenkin ruuveista päätellen sisuskaluja sorkkinut.

Lopuksi vielä tiedustelisin, että siirtyykö levyaseman lukupää korpun asettamisen jälkeen levyn sisäkehälle vai aloittaako lukemisen ulkokehältä? Nyt tuo lukupää ei liiku mihinkään joten senkin moottori voi olla sökö.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2008 - klo 23.35:   
Lattakaapelin väärinpäin olo voisi hyvinkin aiheuttaa moiset oireet. Katso sekä koneen että levyaseman piirilevyltä liittimen vierestä, kummassa päädyssä piikkirimaa on pieni valkoinen ykkönen printattuna piirilevylle, ja huolehdi, että lattakaapeli yhdistää ykköset toisiinsa molemmista päistä.

 

simon
Sunnuntaina, 29. kesäkuuta, 2008 - klo 14.55:   
Kiitos vinkeistä, mutta ei saatu tätä hevosta enää ruoskittua henkiin. Uusi levari tulossa, joten saa nähdä lähteekö homma pelaamaan sillä vai täytyykö tutkia Amigan sisuksia enemmältikin.

 

itix
Sunnuntaina, 29. kesäkuuta, 2008 - klo 18.46:   
Eikös käyttöjärjestelmä vastaa lukupään siirtämisestä eli lukupää ei liiku mihinkään ennen kuin käyttöjärjestelmä käskee?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: