Amiga 4000 näyttöpulma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 09/2008 asti » Amiga 4000 näyttöpulma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jakker
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2008 - klo 1.21:   
Moro kaikille.

Sain tuosa kamulta vanhan 4000 amigan jossa pitäs olla pienet herkut mukana. Ainakin joku picasso siellä sisällä on verkkokortit ymym. mutta ongelma on että millaiseen näyttöön tuon masiinan kytken. Käyttämättömänä on lg joku 19" lcd mutta se toimii vain workbench käytössä. peleihin ei taajuus taivu. Mietin tässä että miten toimisi jos olisi joku uusi näyttö tai tv jossa vga liitäntä työpöytä näyttönä ja sitten skartti ym vastaava peleihin. Onko ajatus ihan hullu vai osaako amiga "vaihtaa" näyttötilaa silleen et ku pompsahtaa pelit käyntiin nii antaa siitä "video" liitännästä suoraan signaalia skarttiin ja siitä näytölle? Koitin kovasti ettiä näitä näyttöjuttuja foorumilta mutta ku kaikki näättää olevan nii vuosien takaa. Apua aiheeseen kaivataan kun kasaan retro nurkkaa kämppään ja näyttö nyt määrää tuota sisustusta jonkii verran. Ja nii kaikkia harmittaakseni sain tuon 4000 kaljakorin hinnalla.. kyllä passaa ;)

 

jPV
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2008 - klo 10.37:   
Grrr.. nelitonninen kaljakorilla kelpais tännekin kyllä ;)

Ihan ensimmäisenä kannattais selvittää mikä Picasso se on. Jos se on PicassoIV, niin sitten sulla ei ole minkäänlaista näyttöongelmaa, koska se osaa tuplata videotilojen taajuudet svga-yhteensopiviksi itsestään. PicassoII ei osaa tehdä sitä, mutta siinä on toisaalta läpivienti toiselle vga-signaalille, jolloin videotilat voidaan saada yhdelle monitorille erillisen scandoublerin kautta.

Teoriassa tuo sun ajatus kahden liittimen systeemistä pitää paikkansa. Amigan puolelta ongelmaa ei ole. Kun peli avaa videotilan, niin se näkyy aina Amigan omista liittimistä. Eli sulla on periaatteessa kaksi näytönohjainta koneessa, Amigan omat piirit ja sitten erillinen Picasso. Ohjelmista riippuu kummasta ne pukkaavat kuvan ulos ja kummastakin voi näkyä vaikka yhtaikaa eri kuvat. Eli voit esim käynnistää videotiloja käyttävän pelin ja se näkyy Amigan liittimistä (vaikka sillä scartilla) ja Workbench voi silti jäädä näkyviin näytönohjaimen kautta. Näytönohjaimen softista voi valita pimentääkö se ei-aktiivisen näytön ruudun vai ei, että voit myös laittaa näytönohjaimen signaalittomaksi kun pelaat videotiloissa, jolloin fiksu monitori/tv osaa vaihtaa signaalin näkyvään inputtiin tuossa sun kaavailemassa tilanteessa :-)

Ainoa ongelma on löytää sellainen näyttö, joka sitten kans näyttää kunnolla ne Amigan tilat... jotkut vanhat putki-monitori/tv-yhdistelmät kyllä toimivat aikoinaan, mutta ilmeisesti jotain ongelmia ollu näillä nykyisillä litteillä... itsellä ei kyllä ole käyttökokemusta sellaisista, mutta threadeja ollut toisinaan asiasta eri foorumeilla. Kyllä niitä hyvin toimiviakin laitteita löytyy.

 

Hessu
Lauantaina, 21. kesäkuuta, 2008 - klo 21.57:   
Pari vaihtoehtoa, vaan ei ilmaisia nämäkään

Adapteri: http://www.avecom.fi/tuotteet.asp?malli=S-video+%2Fcomposite++-+XGA+konverter&paaluokka=Esitystekniikka

Monitori: http://www.hardmark.fi/29LM193A55UN+29ST0011.pdf

Noita kukaan testannut?

 

Jakker
Lauantaina, 2. elokuuta, 2008 - klo 1.03:   
Noniin

Kiitos vinkeistä. tosin löysin sitten sellasen töllön joka toimii pc tilassa ihan mukisematta workbenchissä ja scartin kautta pelainen iltojeni ratoksi ;)

Eli samsungin uusi T220HD toimii oikein mukisematta amigassa.. ja tiedän. se on full hd näyttö mut minkäs sille voi kun nätti oli ja vaan parasta amigalle ;) tosin samassa siten on se plystation 3 kiinni et voi sanoo uutta ja vanhaa rautaa sulassa sovussa :P

mut pidetään poijjat lippu korkeella. tämä menee kokeilemaan joko stigyllä onnistuis full fireball ;)

 

jes
Lauantaina, 2. elokuuta, 2008 - klo 16.42:   
;) Kyllähän amiga aina on elementissään kunnon näytön kanssa.:)

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 4. lokakuuta, 2017 - klo 5.48:   
Mulla sama probleema kuin ketjun aloittaneella, eli pitäisi saada Amiga 4000een kaikki mahdolliset näyttötilat näyttävä modernihko tv tai näyttö. Korttina Picasso iv. Tähän asti käyttämäni vanha Nokian 445m (?) alkaa olla tiensä päässä. Sitäpaitsi minulla on tilaongelma ja tuo monttuhan on valtavan kokoinen ja painaakin aivan kauheasti. Sähkönkulutuskin lienee luku sinänsä.

Minä en ole jaksanut perehtyä nykynäyttöihin silleen ja en omista edes hd telkkaria. Pitäs nyt ensi tilassa siis löytää huokeahko, suht iso nykyaikainen, tv tai " littunäyttö". Tv:lle kun muutenkin olisi tarvetta niin tv vpisi olla se toivottu ratkaisu. Tvssä pitäisi olla myös scart ja tietty tuo vga liitäntä. -Saa vinkata myynti- ilmoitustakin, mutta arvostaisin kovasti jonkun asiantuntevan suosituksia ihan mallista/ merkistä.

 

Max
Käyttäjätunnus: stude

Rekisteröity: 9-2012
Keskiviikkona, 4. lokakuuta, 2017 - klo 20.18:   
Tosta vähän uudempaa threadia luettavaksi:
http://saku.bbs.fi/discus/messages/2593/10704.html

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: