A3000 käyttiksen päivitys

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 05-06/2008 » A3000 käyttiksen päivitys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 9.52:   
Oonpa tässä laittanut seuraavanlaisen kokoonpanon: A3000, 68060 CS mk2 + 32MB, CV64 3D 4MB, 2Gt+0,5Gt+0,5Gt SCSI HD:t, Xsurf, ISDN blaster+OS3.5 ja Samsung 753s 17 crt-monitori.

Kaikenlaista säätämistä on piisannut mutta kone toimii nyt moitteetta. Nettiin ajattelin yrittää kunhan olen saanut OS3.9:n asennetuksi. Olen testannut vanhoja pelilevykkeitä liitettyäni monitorin koneen alkuperäiseen VGA ulostuloon. Tällöin WB ei buuttaa (HD rutisee mutta ruutu jää valkoiseksi) mutta vanhat levykepelit toimivat.

Jos monitori kiinni CV64 näytönohjaimessa niin esim Wing Commander lähtee tulille Workbenchista ja pelin äänet kuuluvat mutta monitoriin ei tule kuvaa. Olen asentanut pelin kiintolevylle ja pelaisin sieltä mutta nyt ei onnistu. Mikä neuvoksi? Liittyykö alla olevaanstartup-sequencen VGAOnly-määritykseen?

Kone buuttaa kovalevyltä ok. Lisäsin just CD-ROM aseman takana olevaan SCSI-2 liittimeen. Pelaa ok ja antaa lukee ostamaani OS 3.9 levyä. Asentaisin uudempaa käyttisversiota mutta gregdonnerin päivitysohjeiden mukaan SS:n ja user-startup patchit ja hackit pitäisi ensin poistaa. Mitä minun pitäisi seuraavasta poistaa?

; $VER: Startup-Sequence_HardDrive 40.2 (25.2.93)
; Startup-Sequence for hard drive systems
C:prepareEmul >NIL:
C:PatchControl >NIL:
C:SetPatch QUIET
C:Version >NIL:
C:AddBuffers >NIL: DF0: 15
FailAt 21

C:MakeDir RAM:T RAM:Clipboards RAM:ENV RAM:ENV/Sys
C:Copy >NIL: ENVARC: RAM:ENV ALL NOREQ

Resident >NIL: C:Assign PURE
Resident >NIL: C:Execute PURE

Assign >NIL: ENV: RAM:ENV
C:MCP
Assign >NIL T: RAM:T
Assign >NIL CLIPS: RAM:Clipboards
Assign >NIL REXX: S:
Assign >NIL PRINTERS: DEVS:Printers
Assign >NIL KEYMAPS: DEVS:Keymaps
Assign >NIL LOCALE: SYS:Locale
Assign >NIL LIBS: SYS:Classes ADD
Assign >NIL HELP: LOCALE:Help DEFER
Assign >NIL SYSTEM: SYS:

BindDrivers
C:Mount >NIL: DEVS:DOSDrivers/~(#?.info)

IF EXISTS DEVS:Monitors
IF EXISTS DEVS:Monitors/VGAOnly
DEVS:Monitors/VGAOnly
END IF

C:List >NIL: DEVS:Monitors/~(#?.info/VGAOnly) TO T:M LFORMAT “DEVS:Monitors/%s”
Execute T:M
C:Delete >NIL: T:M
End IF

SetEnv Language “english”
SetEnv Workbench $Workbench
SetEnv Kickstart $Kickstart
UnSet Workbench
UnSet Kickstart

C:AddDataTypes REFRESH QUIET
C:IPrefs
C:ConClip

Path >NIL: RAM C: SYS:Utilities SYS:Rexxc SYS:System S: SYS:Prefs SYS:WBStartup SYS:Tools SYS:Tools/Commodities

IF EXISTS S:User-Startup
Execute S:User-Startup
END IF

Resident Execute REMOVE
Resident Assign REMOVE

C:LoadWB
EndCLI >NIL:

 

jPV
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 10.46:   
Tuo näyttöongelma ei ratkea softalla, mutta on ihan normaali tilanne Amigalla :-) Amigan natiivit videotilat eivät näy erillisen näytönohjaimen kautta, vaan ainoastaan Amigan omista liittimistä. Riippuu softasta, että mitä tilaa se käyttää. Useimmat pelit käyttävät vain videotiloja ja sille ei voi mitään. Käyttiksestä ja useimmista hyötyohjelmista voi valita käyttävätkö ne näytönohjaimen screenmodeja vai Amigan omia.

Videotilat käyttävät 50Hz/15kHz:n taajuuksia, joita useimmat PC-monitorit eivät näytä sellaisenaan. PC-monitoreilla näkyäkseen 15kHz pitää tuplata 30kHz:iin erillisellä laitteella, scandoublerilla. A3000 on siitä hieno laite, että siinä on moinen sisäänrakennettuna.

Jotta kaikki tilat saataisiin näkyviin yhdellä monitorilla täytyy näytönohjaimessa olla sisäänrakennettu scandoubler (esim PicassoIV tai CV64/3D scandoubler moduulilla) tai sitten läpivienti ulkoisen sd:n signaalia varten (esim PicassoII tai CyberVision64). Monitorinjakajia voi tietysti käyttää myös, mutta ne yleensä heikentävät hieman kuvanlaatua. Mikäli monitorissa on kaksi VGA-sisäänmenoa, niin se on parempi vaihtoehto kuin jakaja.

Eli sun tapauksessasi... kun sulla on monitori alkuperäisessä VGA-liittimessä, niin WB kyllä latautuu, mutta ei näy, koska sen screenmode-prefseissä on valittuna näytönohjaimen näyttötila. Samoin monitorin ollessa näytönohjaimessa, Wing Commander ei näy koska se käyttää Amigan natiiveja videotiloja. BTW. nykyasetuksilla voit pelata sitä kovalevyltä buuttaamalla koneen ilman startup-sequencen ajoa (kumpikin hiirennappi pohjaan buutin alussa, jolloin pääset shelliin videotilassa ja sitäkautta käynnistämään sen). Mikäli sulla ei ole scandoubler-moduulia CV64/3D:hen, niin helpoimmat vaihtoehdot ovat kaksi erillistä monitoria tai monitorin jakaja, mikäli monitorissasi ei ole kahta sisäänmenoa. Videotilojen monitoriksi käy myös TV, TV-kortillinen toinen kone tai videomonitori.

 

jPV
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 10.58:   
OS3.9:n asentamisesta vielä. Eipä tuossa startup-sequencessa näytä hirveenä olevan ylimääräisiä patcheja. PrepareEmul, patchcontrol ja MCP. Ne varmaan toimisivat OS3.9:n kanssakin sellaisenaan. Ainakin mulla on käytössä MCP ja patchcontrol.

Ennen päivittämistä suosittelisin varmuuskopion tekemistä nykyisestä buuttiosiosta. Voit joko kopioida nykyiset tiedostot johonkin hakemistoon talteen tai sitten tehdä toisen buuttaavan osion, jolloin voit buutata koneen 3.5:een tarvittaessa kunnes 3.9 toimii kunnolla.

Varmuuskopiointi menee helpoiten copy-käskyllä shellistä. Esim. copy SYS:#? kohde:hakemisto/ all clone quiet

Esim toisen buuttaavan partition tekeminen... jos sulla on dh0: ja dh1: osiot, jossa käyttis on dh0: osiolla ja dh1: on tyhjä. Tarkista HDToolBoxilla, että dh1: on bootable. "copy dh0:#? dh1: all clone quiet". Sitten vaan buuttaat koneen hiiren napit pohjassa ja valitset boot deviceksi dh1: ja klikkaat boot. HDToolboxilla voi myös asettaa boot priorityjä, joiden mukaan valitaan miltä partitiolta kone käynnistetään jos käyttäjä ei tee mitään valintoja.

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 12.40:   
Kiitti vinkeistä. Sulattelen lukemaani ja teen varmuuskopion buutista toiselle kiintolevylle.

Mulla on tollanen monitori PC:ssä:
http://www.viewsoniceurope.com/fi/Products/LCDX/VX2235wm.htm

Frequency
Fh: 30 – 82kHz,
Fv: 50 – 85Hz

CONNECTOR
Analogue 15-pin mini D-Sub (detachable cable)
Digital 24-pin DVI-D (HDCP, detachable cable)

Käsittääkseni kaksi sisääntuloa. Pelaisko tuo A3000 kanssa jos käytän DVI->VGA sovitinta? Kosahtaako kone tai tuo monitori?

Jos sisääntuloja on kaksi niin monitori näyttää siis molemmat riippuen siitä mitä koneelta tulee?

OS3.9 teki Workbenchiin emergency boot -kansion. Kopioin tiedostot korpulle. Riittääkö tuo käynnistyslevy?

Jos HD:t on bootable niin voin siis kopioida boottitiedostot vaikka kaikkiin? Kone sit tsekkaa käynnistyessään eri levyt tietyssä järjestyksessä? Spottasin koneella sellasen HDToolboxin ja tutustun siihen tarkemmin.

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 13.02:   
Voinko yksinkertaisesti siirtää toiselle kiintolevylle emergency bootin sisällön? Sit vaan tarkistan että uusi levy on buuttaava? Käynnistäessä molemmat napit pohjaan ja valitsemaan jos tulee hätäbootin tarvis. Pidän myös varaboottikorpun käsillä.

Edellisellä omistajalla oli jotain Shapeshifter (mac-emu?) tavaraa koneella. Siitä varmaan se PrepareEmul.

User-Startup oli muistaakseni Workbenchissa disabled.

 

jPV
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 14.51:   
Toiselle kiintolevylle tai samalla levyllä sijaitsevalle toiselle osiolle, mutta varmuuskopiointitarkoitukseenhan se fyysisesti kokonaan toinen levy on parempi :-)

Kaksi sisääntuloa joo, mutta ongelmaksi voi tulla kaksi VGA-lähdettä... kun pitäis olla VGA->DVI sovitin. Sellaisiakin taitaa kyllä olla, mutta mistä saa ja mihin hintaan.

Yleensä monitori näyttää sen kuvan, johon tulee ensinnä tai ainoana signaali, mutta sitten sen voi vaihtaa monitorista jostain näppäimestä tai valikosta käytön aikana.

Kannattaa kokeilla sitä emergencyboot-levyä, että toimiiko. Muistaakseni se kopioi olemassa olevasta systeemistä tarvittavia tiedostoja, mutta aina ei ole takuuta tekeekö se ne oikein :-) Joskus koitin eikä se saanu mahtumaan kaikkia tiedostoja levylle... Mutta sen tosiaan voi kopioida kovalevyllekin ja buutata siten tarvittaessa.

Kaikki osiot kaikilla kovalevyillä voivat olla buuttaavia, mutta varminta on pitää vain sellaisia buuttipartitioita, jotka ovat kovalevyn ensimmäisen neljän gigan alueella ja kooltaan kahta gigaa pienempiä. Mitä isompi boot priority osiolla on, niin sitä aiemmin siltä yritetään buutata. Eli backup yms partitioilta kannattaa laskea prioriteettia. Prioriteetin ja boot-flaggien muutokset eivät tuhoa partitioita, vaikka hdtoolbox niin väittäisikin, mutta osoiden koon, tiedostojärjestelmän, blokkikoon yms muutokset tuhoavat niitä koskevien osioiden tiedot, joten HDToolBoxin kanssa talletettaessa saa olla ajatus mukana siinä mielessä :-)

User-startup tuskin on disabloitu. Sehän ajetaan tuolla startup-sequencen lopussa. Tarkoititko WBStartup:ia? Joka tapauksessa kummallekin on ihan käyttöä, että kannattais pitää "päällä".

 

jPV
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 15.01:   
Niin jos sulla ois PC:ssä DVI-out, niin sittenhän se VGA ois vapaa Amigan toiseksi näytöksi...

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 19.15:   
Joo se oli se WBstartup joka oli disabloitu. User-Startup löyty ja näyttää tältä.

Assign >NIL: SYSTEM: SYS:
assign Miami: “Workbench:Internet/Miami”
;END Miami
;Begin akPNG.datatype
assign VMEM: “Work:”
;END akPNG.datatype

;This mounts KCON and KRAW
Mount KCON: from DEVS:KingCON-mountlist
Mount KRAW: from DEVS:KingCON-mountlist
;Begin MUI
if exists “Workbench:MUI”
assign MUI: “Workbench:MUI”
if exists MUI:Libs
assign add LIBS: MUI:Libs
endif
if exists MUI:Locale
assign add Locale: MUI:Locale
endif
version >nil: exec.library 39
if not warn
if exists MUI:Docs
if exists HELP:dummy ; do not remove
endif ; this entry
assign add HELP: MUI:Docs
endif
endif
endif
;END MUI

;START GOLDED

assign GOLDED: Pladde:Golded

;END GOLDED

;START SAMBA

assign AMITCP: Miami:
assign Samba: Amitcp:samba

;END SAMBA
;BEGIN Scalos
Assign Scalos: “SYS:Scalos”
;END Scalos

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 19.45:   
OS3.9n ohje on että emergency-boot tiedostot pitäisi kopsata DD-levylle. Ei mahtuneet DD-levylle eivätkä 1.76Mb HD-diskille... Tarvii kai suorittaa karsintaa. Utilitiesin playCd, Action, kellot ym. tuskin ovat tarpeen buuttidisulla?

Alla se installation-ohje niistä patcheista ym.

http://www.gregdonner.org/os39faq/installtips.html#5
Before installation, disable or remove any and all patches. This includes MCP, and any non-essential entries (i.e. commands needed for your accelerator are OK) to S:Startup-Sequence and S:User-Startup. Remember to remove any patch programs from the SYS:WBStartup drawer as well.

-Pitäiskö se MCP siis poistaa?

 

jPV
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 20.03:   
Eipä noita kaikkia rojuja tarvi buuttidisketillä, mutta jos sen emergency buuttiosion teet kovalevylle, niin sinnehän ne kyllä mahtuu :-)

En mä usko että se MCP haittaakaan, tai muutkaan patchit enää tuossa vaiheessa, kun 3.5:stä 3.9:ään päivittää. Eri asia jos aiempi käyttis ois 3.1 tai vanhempi. Mutta jos siltä tuntuu, niin voihan sen ottaa/kommentoida pois sieltä startup-sequencesta ja lisätä takaisin sitten kun on päivitetty. Yks kaks optiota MCP:ssä oli, jotka aiheutti vakavamman päällekkäisyyden 3.5 tai 3.9:n ominaisuuksien kanssa, mutta veikkaisin niiden olevan jo disabloituna tuossa vaiheessa.

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 21.05:   
Muuten hyvä mut kun klikkaa Installia niin saa seuraavan virheilmoituksen: program failed(error#80000004

 

Spiriteer
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2008 - klo 21.28:   
Alkoi toimia kun kopioin asennustiedoston kiintolevylle ja käynnistin sieltä!

 

Jope
Keskiviikkona, 28. toukokuuta, 2008 - klo 10.11:   
Miksei sulla ole 31kHz outputista johtoa CV64:n toiseen liittimeen ja monitori kiinni CV:n toisessa liittimessä?

Se näyttishän sisältää monitorikytkimen, ei tarvi koskaan vaihtaa johdon paikkaa natiivien ja rtg-näyttötilojen välillä vaihdettaessa.

jPV tuon sanoikin, mutta sitten asiasta ei enää keskusteltu. Eli miten se nyt on kytketty?

 

Spiriteer
Keskiviikkona, 28. toukokuuta, 2008 - klo 19.21:   
No monitorihan on vielä samsungin putkessa ihan vaan VGA-only meiningillä. Eli ei videotiloja. Mikä toi monitorikytkin on? Olen ajatellut käyttää vaikka TV:tä videotiloihin.

Tein päivityksen. Kone ei pelaa ihan niinkuin pitäis, ja http://www.gregdonner.org/os39faq/installtips.html
tossa ohjeessa kerrottiinkin joitain viilauksia joita pitäis tehdä:

No. The latest version of SetPatch on the 3.9 CD (v44.16) is not copied to your hard drive during installation, and needs to be copied manually. There are five copies of SetPatch on the CD, so you'll want to copy the last entry listed in bold:

AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/First-Install/c/SetPatch ... 44.2 (04.10.99)
AmigaOS3.9 : Emergency-Boot/C/SetPatch ... 44.13 (05.03.00)
AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/Workbench3.5/C/SetPatch ... 44.13 (05.03.00)
AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/Workbench3.9/C/SetPatch ... 44.13 (05.03.00)
AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/Emergency-Disk/C/SetPatch ... 44.16 (15.09.00)

- Mun pitäisi siis vaihtaa uusi setpatch. Kuinka se tehdään?

No. The latest version of FastFileSystem on the 3.9 CD (v45.9) is not copied to your hard drive's L: directory during installation, and needs to be copied manually. There are two copies of FastFileSystem on the CD, so you'll want to copy the second entry listed in bold:

AmigaOS3.9:Emergency-Boot/L/FastFileSystem ... 45.1 (09.10.99)
AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/L/FastFileSystem ... 45.9 (09.03.00)

-Ja FFS uuteen...?

Where are the icons for the commodity files? They were not copied during installation. [fixed in OS 3.9 SE CD]
A:

This was a mistake in the installation script--they are located in the AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/icons/ directory.

-Ja commodity ikonit...?

 

jPV
Keskiviikkona, 28. toukokuuta, 2008 - klo 20.41:   
Jope: CV64/3D, ei CV64. Eli ei ole läpivientiä/kytkintä näyttiksessä.

Spiriteer: kopioimalla tiedostot oikeisiin paikkoihin :-) Eli shellistä copy-käskyllä tai jollain filemanagerilla, jos haluaa päästä helpommalla. Setpatch halutun buuttiosion C-hakemistoon jne. Ikonit ovat .info päätteisiä tiedostoja, joten kopioit sellaiset .info tiedostot, jotka puuttuvat kohteessa olevilta tiedostoilta.

Itsehän asentelin 3.9:n 3.5:n päälle "käsipelillä" eli filemanagerilla ilman install-scriptien käyttöä. Kunnon filemanagerilla kun on nopsa verrata kopioitavan ja päällekirjoitettavan tiedoston versiot, jotta saa varmasti asennettua uusimmat kaikista.

 

jPV
Keskiviikkona, 28. toukokuuta, 2008 - klo 20.51:   
Shellistä versioiden tarkastaminen hoituu version-käskyllä, mutta on muistettava oikeat optiot, että saadaan varmasti oikean tiedoston versio. Kannattaa käyttää ainakin kirjastojen ja muiden muistiin ladattavien juttujen kanssa FILE-optiota, että se antaa levyllä sijaitsevan tiedoston version eikä muistiin buutissa ladattua. Esim: "version SYS:L/FastFileSystem FILE FULL".

 

PR
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 15.01:   
Kirjoittelusta shelliin en niin tykkäävänä käyttäisin vaikka ilmaista filemanageria:
Disk Master 2 tai Directory Opusta jos Magellania ei käyttiksessä.

Etsi esim:

AmigaOS3.9 : OS-Version3.9/Emergency-Disk/C/SetPatch ... 44.16 (15.09.00)

ja sitten toisesta ikkunasta avaa Workbench:c/

ja copy. Sitä ennen voi rename alkuperäisen setpatchin varalta. Ite kirjoittelen jatkoksi esim. vanha , alkup tms. Version ja kaikki muut napit löytyy. Root on mistä saa esiin kaikki hd,cd,df0 jne ja Parent napilla taas edelliseen hakemistoon.

WB:ssäkin voi drag&dropata samalla tavalla ikkunasta toiseen kopioiden vain hiiren vetäisyllä vasen nappi pohjassa kun valitsee kohteen mutta voi niitä ikkunan paljouksia.. WB:n oma "Show by name on vielä OS3,x:ssä tosi hidas.

Täällä PIV josta WB boottaa Nec3D multisynciin ja jos laittaa vanhempia pelejä niin alkup. Amigan alkup. monitori on kytketty ihan RGB:hen joka näyttää sitten vanhemmat pelit niinkuin early-startupin. Vois kai helpomminkin tehdä.

Mulla on KVM-switcher josta sama näppis,hiiri ja näyttö jakautuu kumpaankin koneeseen. Välkkymistä vähän havaitsin VGA:lla mutta nyt pc:hen uuteen Graffakorttiin sai DVI:n suoraan ja Amigakin sitten saa suoran VGA paikan ellei toista Amigaakin jo tähän tunge. Näyttönä ViewSonic VA912 tft liekkö joku 19".

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 18.10:   
Vaihdoin sen setpatchin ja kone ei enää boottaa WBiin. Upeaa. Pitäiskö asentaa koko homma alusta? Vieläkö voin pelastaa asennuksen? Miten asennetaan alusta koko roska?

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 18.36:   
Jos yritän bootata normaalisti HDlta niin tulee guru kylään.

Jos käytän Emergency-bootdiskiä saan: C:Mount software failure. program failed.

Kun nyt alotan bootin molemmat napit pohjassa ja valitsen "boot without Startup-Sequence" pääsen AmigaDOSiin. Onko sitä kautta jotain tehtävissä?

 

jPV
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 19.33:   
Voit kopioida vanhan setpatchin takaisin ilman startup-sequencea buutatessa. Olettaen että se on sulla jossain tallessa. Hassua kyllä että se guruttaa...

Jos emergency-bootdisk on joskus toiminut, niin koitapa kytkeä virrat pois koneesta puoleks minuutiks ja sitte buutata suoraan siltä. Jos vaikka uus setpatch&romupdate yhdistelmä on pistäny muistiin jotain epäyhteensopivaa patchia.

Mikäli kylmäbuutti jokaiselta eri buuttimedialta failaa, niin ei kai ois virus päässy levähtämään ;) HNY96 aiheuttaa yleisesti kippailuja buuttivaiheessa.

Et sitten tehnyt sitä backupia alkuperäisestä buuttiosiosta buuttaavaan muotoon?-)

Mutta enivei... Amigalla ei kannata koskaan asennella koko pasketta uusiks, vaan homman saa korjattua aina. Asiaa helpottaa jos vaan on jotain havaintoa mikä muutos asian aiheutti.

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 19.47:   
Kyl se virus on tässä monitorin ja tuolin välissä. Siirtelin C:lle jonkin setpatch-nimisen tiedoston enkä pääse enää WB:hen.

jos yritän buutata käyttämällä S-Sequencea saan softafailuren. C:Mount failaa. Yrittää kai mountata cd-asemaa muttei onnaa.

Kokeilin sammuttaa muutamaksi minuutiksi, ei muuttanu tilannetta.

Voinko muokata startup-sequencea AmigaDOSissa? Auttasko?

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 19.55:   
Olen siirtänyt kiintolevylle os.3.9:n. CD:ltä sitä kai ei saa millään tässä vaiheessa. Tiedän että se on HD-osiolla "Images". Tais olla IDH3 tai 4.

 

jPV
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 20.08:   
Voit muokata startup-sequencea. Ed-käskyllä ainakin, mutta muitakin tekstieditoreja voi käynnistää. "ed s:startup-sequence"

info-käskyllä näkee kaikki saatavilla olevat osiot. Niille voi siirtyä cd-käskyllä (tai ilmankin pelkällä nimellä). dir ja list -käskyillä näkee hakemistot jne. Eli siirry images: osion oikeaan paikkaan ja kopioi sieltä takaisin buuttiosiolle oikeaan paikkaan copy-käskyllä.

Eli tyyliin:
> images:
> haluttu/polku/c/
> copy setpatch C:setpatch

Ja toki kannattaa aina uudelleennimetä vanhoja tiedostoja "talteen", jos epäilyttää pikkaisenkaan. Eli ennenkuin oisit korvannu alkuperäisen setpatchin uudemmalla, niin "rename setpatch setpatch.old" tms, niin sitten se toimiva on helposti palautettavissa ilman startup-sequencea buutaten takaisin :)

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 20.13:   
Mulla on NIIN paljon opittavaa tästä...

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 20.39:   
Kokeilin tota ed s:startup-sequencea.

jos kirjotan ed, dir, copy, rename tai list tulee aina kommentti "unknown command".

Kirjoitin piruuttani AmigaDOSiin "setpatch" ja sain pitkän listan setpatchin virheistä tyyliin: "DEVS:NSDPatch.cfg, line xxx required argument missing".

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 20.42:   
Kokeilin AmigaDOSsia ilman Energency-diskiä ja tuntuu auttavan. Alkaa tunnistaa käskyjä.

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 21.07:   
Ok. Olen paikallistanut OS3.9 SetPatchin IDH3:ssa (Images) ja IDH1:ssa (Workbench) on sössimäni SetPatch. Nyt mun siis pitäisi saada kopiotua IDH3:lta oikea versio workbenchiin. Kuinka?

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 21.19:   
Komento on muotoa 'copy <mistä> <mihin>' eli vaikkapa:

cd idh3:c/
copy setpatch idh1:c/

Ja sitten varmaan kannattanee käyttää lisämäärettä CLONE, jotta copy komento asettaa tiedoston liput täsmälleen samaksi kuin ne olivat. Voi joskus aihettaa ylimääräistä ohjelmaa kun vaikkapa 'x' (execute) jää pois niin kone ei aja komentoa kun ei tunnista sitä sellaiseksi :)

 

jPV
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 21.21:   
copy idh3:polku/setpatch idh1:c/ (jos olet jo siirtynyt cd:llä oikeaan lähdehakemistoon, niin sitten ei tietenkään tarvi pistää koko polkua alkuun vaan pelkkä tiedosto riittää)

dir, copy jne käskyt on oltava osiolla, josta buuttasit (C-hakemistossa). Jos buuttasit "tyhjältä" osiolta tai haluat käyttää toisella osiolla olevia vastaavia käskyjä, niin sitten niihin on viitattava polulla (esim idh1:C/dir).

SYS: viittaa aina buuttiosioon eli esim. jos olet buutannut idh1:ltä (vaikka ilman startup-sequencea) niin SYS: on sama kuin IDH1:

Samoin C:, L:, S:, Devs: jne assignit osoittavat aina buuttiosion vastaaviin hakemistoihin. Joten käytä niitä oikeastaan vain kun olet varma :-) Muutoin käsittele suoraan IDH1:C/ jne hakemistoja.

 

Spiriteer
Torstaina, 29. toukokuuta, 2008 - klo 22.19:   
En meinaa itsekään uskoa tätä mutta testailun jälkeen kävin tsekkaamassa SetPatch version IDH1:C/ssä ja versio oli 44.17. Eli pitäis nyt olla uusi. Ei kuitenkaan kone siitä bootannu vaan Guru tuli. Sammutin toviksi - ei vaikuttanut. Muokkasin SS:ää ja lisäsin sinne setpatch quiet ja patchcontrol - rivit. Kokeilin boottia, valkoinen ruutu. Laitoin monitorin johdon CV64:ään ja WB tuli näkyviin! Melkoista salapoliisityötä tää on. Huomenna FFS:n ja niitten commodity-ikoneitten kimppuun. Kiitti avusta kaikille!

 

Jope
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2008 - klo 15.30:   
Kato, mä näin vaan tuon CV64:n keskellä tekstipötköö, siellä alussahan se 3D mainittiin. :-)

Moi.

 

Spiriteer
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2008 - klo 17.53:   
Jeps. Aina OS3.9 päivityksen jälkeen tulee WB:n latautuessa tulee ilmoitukset "unable to open your tool Amidock" ja sama sanat toolista "RAWBinfo"

 

zipper
Lauantaina, 31. toukokuuta, 2008 - klo 15.53:   
Olisko tämä virhe - kannattaa lukea kaikki muukin täältä:

http://www.gregdonner.org/os39faq/installtips.html #20

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 1. kesäkuuta, 2008 - klo 12.18:   
RAWBinfo, Benchtrash, Amidock eivät toimi.

Päivitys muutti User-Startupin joka on nyt tällainen:

Assign >NIL: SYSTEM: SYS:
assign Miami: “Workbench:Internet/Miami”
;END Miami
;Begin akPNG.datatype
assign VMEM: “Work:”
;END akPNG.datatype

;This mounts KCON and KRAW
Mount KCON: from DEVS:KingCON-mountlist
Mount KRAW: from DEVS:KingCON-mountlist
;Begin MUI
if exists “Workbench:MUI”
assign MUI: “Workbench:MUI”
if exists MUI:Libs
assign add LIBS: MUI:Libs
endif
if exists MUI:Locale
assign add Locale: MUI:Locale
endif
version >nil: exec.library 39
if not warn
if exists MUI:Docs
if exists HELP:dummy ; do not remove
endif ; this entry
assign add HELP: MUI:Docs
endif
endif
endif
;END MUI

;START GOLDED

assign GOLDED: Pladde:Golded

;END GOLDED

;START SAMBA

assign AMITCP: Miami:
assign Samba: Amitcp:samba

;END SAMBA
;BEGIN Scalos
Assign Scalos: “SYS:Scalos”
;END Scalos

;Begin VINCEd
;Remove the ; default console handler CON:

;SetVNC Quiet Mount Override as CON:

; Remove the ; gadgets with new functions from VINCEd that can be set with prefs tool VINCEd.

;StringSnip >NIL: INSTALL

; Remove the ; assigns in pattern matching commands.

;TrueMultiAssigns
;END VINCEd
;Begin Genesis
assign AmiTCP: “Workbench:Internet/Genesis”
;END Genesis

- Onko tämä U-Startup oikein?

- Koneeni WBStartup on "disabled" WBStartupissa ovat just samat jutut jotka mun koneessa eivät toimi. Noita MUI:ta tai Scalosia en usko tarvitsevani just nyt. Poistanko ne vaan US:stä ja enablean WBStartupin? Miten se tehdään?

 

zipper
Sunnuntaina, 1. kesäkuuta, 2008 - klo 16.39:   
Vissiin defaulttina WBStartup disabloidaan niin että yksi kerralla sieltä voi palauttaa uuteen WBStartuppiin ohjelmia - sitten tietää mikä ei toimi jos seuraava käynnistys ei onnistu. Mutta FAQeista jne löytyy ne suurimmat toimimattomuuden syyt.

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 1. kesäkuuta, 2008 - klo 18.19:   
Zipper: Joo, olen koettanut lueskella niitä ja toimia niiden mukaan sen kuin osaan.

Asensin 3.9:n alusta. Poistin SS:sta ja US:sta kaikki patch-viittaukset MCP:n ja MUI:t, SCALOS:in, GOLDED:in jne. Full install. Setpatchista tuli autom. uusin versio, samoin FFS. AMIDock toimi.

Action antoi I/O errorin kun yritin katsoa videota cd:lta. Nettiin en päässyt ihan heittämällä. Edistystä kumminkin.

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 1. kesäkuuta, 2008 - klo 21.23:   
Action toimii ja ne pikkuvideot näkyy. Kun vaan saan netin toimiin että pääsis lataan toon Moovid-ohjelman... Vai onnaako jos lataan sen PC:llä CD:lle ja asennan siitä Amigalle?

 

Spiriteer
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2008 - klo 13.05:   
Genetic Species pelattava demo asentui kiltisti CDltä. Mainiota. Oli vieläpä yllättävän helppoa. Tosin vasta demo. Asennan loput osat seuraavaksi.

Oli hauska kytkeä Amigan nelikanavaäänet Logitech Z-5450 5.1 kajareihin. Dogs of War kommandoklooni Dolby Pro Logic II efektillä - uljasta!

 

jPV
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2008 - klo 17.12:   
:)
Niin kyllä ne asennustiedostot siirtyy CD:llä siinä missä muillakin tavoilla ;)

 

Spiriteer
Sunnuntaina, 8. kesäkuuta, 2008 - klo 19.46:   
Enpä sitten saanut sitä GS:n koko versiota asentumaan. Unarc valitti joidenkin tiedostojen olleen korruptoituneita. Vulcanin saitilla kertoivat cacheCDFS:n syypääksi. Enpä ole vielä ainakaan alkanut vaihtamaan CDFS:ää.

Yhden aseman kuvake katosi workbenchistä. Mysteeristä. Findilla, multiviewillä ja shellillä asema löytyy. Miten saan kuvakkeen takaisin WB:iin?

ADoomia en saanut millään toimimaan. Mikä olisi varmuudella toimiva WAD-file?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: