Amigalta verkkotulostimelle?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » Amigalta verkkotulostimelle? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 16.11:   
Heissan,

Onko Amigalle olemassa ajureita verkkotulostimelle tulostamiseen? Toisinsanoen, kun minulla on lähiverkossa värilaser-tulostin, niin kykeneekö Amiga tulostamaan siihen?

 

jPV
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 16.40:   
Löytyy kyllä. Toteutus riippuu sitten siitä miten olet kytkenyt tulostimen verkkoon ja mitä protokollia se tukee.

Itselläni on lasertulostin erillisellä printteriserverillä lähiverkossa ja tulostan sille lpr.devicellä (http://aminet.net/package/comm/tcp/lpr-dev). Kätevä kun valitaan vaan tulostusasetuksiin toi device jonkun normaalin parallel.devicen sijaan. Ei tarvi säätöä. Käytössä mulla a1200/030, a1200/060 ja Pegasos -koneissa :-) Tuossa on toinen vastaava http://aminet.net/package/comm/tcp/NetPrinter , joka on uudempi, mutta en ole tullu kokeilleeks.

Jos tulostin taas on jaettuna samballa, niin siihen toimi ainakin 10 vuotta sitten http://aminet.net/package/comm/net/spooler101 :-) Jollen väärin muistele, niin toi tulosti spool-hakemistoon tulevat kamat taustalla samballe.. taisin pistää Turboprintin tulostamaan tiedostoksi sinne...

Jos noista ei ole apua, niin kannattaa tonkia Aminettiä. Siellä on muitakin paketteja nettitulostukseen.

BTW. mun printteriserverille voi pukata ftp:llä tiedoston, niin se tulostaa sen automaattisesti, jolloin tietokoneella ei tarvitse olla minkäänlaisia ajureita :-) Viimeinen keino, jos ajurit eivät toimisi :-)

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 16.49:   
Kiitos, täytynee tutkailla tuota lpr.deviceä, josko siitä olisi apua. Tulostin on siis network-malli (Samsung CLP300N), eli se on itsessään lähiverkossa kiinni ilman mitään apupalikoita. Jos ei muu auta, niin pitänee vaikka jakaa Wintööt koneelta tuo tulostin ja tulosta sitten Samban läpi Windowsille, joka tuuttaa sen edelleen tulostimelle.. :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: