Paluu Classic Amigaan

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » Paluu Classic Amigaan « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hessu
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 15.04:   
Olen seurannut tätä ja englanninkielisiä palstoja jo vuosia, en juurikaan ole kommentoinut mitään, itse olin hardcore amigisti vuosia sitten, siis ennen commodoren kämmellyksiä. Luovuin sitten amigoistani ja siirryin puucee käyttäjäksi. Toki joka ainoassa koneessani on ollut silti emulaattori ja AIAB oli yhteen aikaan kaikkein paras. Mutta vaikka kuinka kivasti nuokin toimivat, oli silti tunne että jotain puuttui, siispä sitten tänä vuonna iski se että nyt ostan jonkun 1200 tai 4000 ja alan taas virittelyihin, no paljon on unohtunut vuosien varrella, mutta on ilo huomata että löytyy vielä amigisteja joilta saa kysymällä apuja ja vielä se että Gentle Eyen Boogiekaan ei ole luopunut Amiga osien myymisestä (jotain pientä tarpeellista olen häneltä ostellutkin, mukava mies ja neuvojakin on saanut).

Hienoa vaikka, taitaa olla joukko vuosien varrella kutistunut melkolailla, suurin syy lienee osien saannin vaikeus ja huikeat hinnat kun jostain jotain löytää. Uutta rautaa kun ei tähän hätään ole missään :) Toinen lienee Amigaan liittyvät sekoilut, eikö ne perkeleet ikinä opi? Vuodesta toiseen samaa paskaa, lupailua ja pettymystä faneille.

No niin, tulihan tässä hakattua näppistä tällekkin foorumille, ihan vaan sen vuoksi että kyllä meitä hiljaisiakin on täällä notkumassa, vaikka eivät mitään kirjoittaisikaan.

Kaunista ja mukavaa kesää koko Amiga väelle. Toivottavasti se NatAmi tuo jotain parannusta ja jos se tulee niin olisi kiva jos hintakin pysyisi vielä ihmismäisissä rajoissa :)

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 16.33:   
Hear hear,

Niin tutun kuuloista. Itsekin aikoinaan joku 4-5 vuotta sitten tyhmänä myin suht high-end A4000:n. Toki sen partitioista tehdyt backupit pyörivät nätisti WinUAE:lle, mutta ei siinä samaa fiilistä ollut.

Nyt sitten viisastuneena ostin taas A4000:n ja siihen erinäistä sälää. Classic-raudan hintakehitys on ollut aika mielenkiintoinen. Samaan rahaan mitä silloin ~10v sitten raudasta maksoin, ei tänä päivänä saa vastaavaa rautaa vaan joutuu maksamaan enemmän kun aika karttuu ja toimiva rauta käy harvinaisemmaksi. Tyhmyydestä siis sakotetaan ja rankasti. Ei voi kun latoa kiltisti taaloja pöytään :)

Hinnan lisäksi toinen selkeä, valitettava, muutos on Amigan yhteisön lähes täydellinen muuntautuminen mukavan rennosta harrastelija-porukasta "leiriintyneisiin" MOS ja OS4 porukoihin, jotka lähinnä tuntuvat keskittyvän omassa leirissään leikkimiseen ja tasaisin väliajoin sille toiselle leirille v*ttuilemiseen. Se vanha asiallinen ilmapiiri on tuntunut kadonneen lähes täydellisesti. "Classic" porukka onkin sitten ikävästi jäänyt väliinputoajaksi tässä seurassa. Onneksi on silti edelleen jonkin verran jäljellä mukavaakin porukkaa, täällä Sakussa enemmän, kuin noilla usealla Lontoon-kielisellä foorumilla.

Toki varmasti Amigan sekoiluilla on oma osuutensa tässä muutoksessa, mutta ehkä ihmisiä pitäisi muistuttaa, että Amiga on mukava harraste *retro* platformi eikä sitä pidä ottaa niin haudan vakavasti. Modernia konetta siitä ei saa tekemälläkään ja hyvä niin.

NatAmia itse seuraan mielenkiinnolla. Jos saavat sen joskus ulos sanotaanko alle 400e hintaan, niin tässä yksi varma ostaja :)

Noh, tulipahan avauduttua.. :)

 

Hessu
Sunnuntaina, 13. huhtikuuta, 2008 - klo 17.15:   
Heh.

En ollut edes noin viisas että olisin myynyt, vaan annoinpa nuo aarteet sukulaisten lapsille, eikä niitäkään ole edes olemassa enää, kadonneita iäksi läjäpäin softaa mukanaan, näin jälkiviisaana on hyvä olla ;) Olivat nuo kaksi viimeisintä niin täynnä lisärautaa että hävettää niistä luopuminen :)

No, on tässä kuitenkin haastetta taas haeskella härpättimiä kissojen ja koirien kanssa, ja harrastuksiin kuluvia rahojahan ei kuulu laskea itku kurkussa :D

 

Tero S.
Maanantaina, 14. huhtikuuta, 2008 - klo 8.24:   
Jep, kyllähän se tahtoo harrastus rahaa niellä. Itse aikoinaan hyppäsin suoraan Kuusnepasta PuuCeehen ja Amigoita ja STitä pällisteltiin sitten kavereiden luona. Oma Amiga-harrastukseni alkoikin vasta keväällä 2005, kun hommasin A500:n. Tällä hetkellä minulla on 030 -turbotettu A1200 OS3.9:llä. Tässä välissä käsieni kautta on kulkenut ainakin 4 A500:aa. Rahaa on palanut jo sen verran, etten enää kehtaa laskea.

En minä tuota A1200 varsinaisesti käytä. Mitä nyt näperrän sen kanssa ja asentelen uutta palikkaa. Se kai siinä hauskinta onkin. On siinä kuitenkin AMOS Pro asennettuna, josko ohjelmointikärpänen pääsisi kunnolla puraisemaan.

Hessu: Kyllä tuota rautaa on vielä liikkeellä ja tuurilla vielä kohtuuhintaankin. Riippuu tietysti, mitä haet. A1200:sta ja A4000:sta saa tietysti varautua maksamaan enemmän. Huuto.net, ebay ja Amibay ovat varmaan hyviä paikkoja, sekä tietysti Sakun tori ja muut foorumit.

 

Hessu
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2008 - klo 3.45:   
Onhan tuossa nyt toimiva A4000/30, jotain kalikkaa on jo siihen sullottukin, sopivaa turboa vielä haeskelen, eiköhän sekin vielä jostain putkahda esille, oikeastaan ihan hauskakin tuon kanssa on näpräillä, hauskempaa kuin edes muistin.

Amibay olikin outo nimi, mutta kiitos vinkistä, pitääpä käydä sielläkin utelemassa.

 

Tero S.
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2008 - klo 9.40:   
Tarkka URL on www.amibay.net.

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2008 - klo 14.23:   
No juu, hauskaa tämä puuhastelu tosiaan on. Viikonloppuna meni pari tuntia näppärästi kun palautin vanhat backupit tuon "uuden" A4000:n kiintolevylle ja puukotin sekä startup-sequencea, että user-startup:ia, että sen sai edes boottaamaan pystyyn. Lisäksi piti vanhoja ajureita korvata uusilla. Nyt toimii nätisti :)

PicassoII on muuten melkoisen ahdas asennettava pöytämalliseen A4000:een. Tilaa ei ole välillä edes milliäkään kun sitä pitää varovasti nitkutella paikoilleen :)

Vielä projektina odottaa emolevyltä reaali-aikakellon akun vaihto uuteen (on jo alkanut hieman vuotamaan) sekä SIMM-kantojen vaihto (se klassinen katkenneet lukituskynnet syndrooma). Pitäisi hommata kunnon työkalut tuohon hommaan.

 

Teemu K.
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2008 - klo 23.46:   
Kuulostaa mukavalta pikku kolvailu-urakalta :)

Omat pari A1200 mallia (T ja ilman T:tä) ovat valitettavan vähällä käytöllä. Pöytätilaa kun ei tahdo olla. Kolme konetta siitä tahtoo taistella.
Pegasos2 masiinan voisi tunkea pizzaboxiin niin auttaisi hieman.

puuh!

 

Hessu
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2008 - klo 23.58:   
Sama syndrooma vaivaa täälläkin, 106 euroa maksaa jos teettää, tai sitten vaan näkee itse vaivaa. Tämä tosin tornissa, joten on edes hiukan enempi tilaa.

 

Frn
Torstaina, 17. huhtikuuta, 2008 - klo 22.16:   
Onhan noit tullut keräiltyä vousien mittaan. Onneksi en ole tainnut antaa mitään isompaa pois.

Teemu K: milläs laitat Pegasoksen pizzaboksiin, kun cpu-kortti on 70mm korkea?

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 20. tammikuuta, 2009 - klo 13.21:   
Voihan crud..

Nyt se akun vaihto on sitten kiireellinen homma. Kone ei enään pysy ajassa virrat poissa ja näkee RTC:n hyvin satunnaisesti. Kotiin päästyä pakko näyttää sivuleikkureita sille akulle ja nipsnapsasta se irti. Jos sitten putsaisi sen piirilevyn isopropanolilla ensihätään ettei ainakaan enempiä enään tule vahinkoa. Varmaan joutuu jotain korjauksia tekemään tuon RTC:n kanssa.. kele..

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 20. tammikuuta, 2009 - klo 18.24:   
Akku nipsastu poies. Näyttää kovasti se latchi (74HCT174) siltä, että sen akun puoleiset pinnit ja lienee ainakin yksi johdin on pahasti syöpynyt :/

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 20. tammikuuta, 2009 - klo 18.38:   
Tässä vielä kuva. Valitan kuvan huonoa tasoa ;)

A4000 Battery Damage

 

zipper
Tiistaina, 20. tammikuuta, 2009 - klo 22.31:   
Rumempi kuin minulla aikanaan -ja minulla oli akkunapoja lähin johdin poikki, piti fiksata hyppylangalla ja taas toimi ja toimii edelleen.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 21. tammikuuta, 2009 - klo 9.57:   
Jeh. Hyppylangoilla joutunen tuon korjaamaan itsekin. Kone ei tunnu näkevän kelloa, vaikkakin siinä Time prefseissä on Save-namiska kuitenkin ihan klikattavissa. Tuohon joutunee virittelemään nuo kummatkin johtimet uudelleen tuohon latchiin kiinni. Oliskos kenelläkään hyvää kuvaa tuosta alueesta, ettei tarvitsisi arvailla miten nuo menee?

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 21. tammikuuta, 2009 - klo 11.03:   
Ah, tässä näemmä [klik] on varsin hyvä kuva aiheesta.

 

zipper
Keskiviikkona, 21. tammikuuta, 2009 - klo 20.25:   
No on, en kehdannut linkata amiga hardware bookin kuvaa kun oli aika surkea.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: