A1200 käyttöön apua, please......

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » A1200 käyttöön apua, please... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Uusvanha-amigisti
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2008 - klo 17.20:   
Moro!
Hommasin reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen A1200 ja huomasin, etten muista sen käyttämisestä enää mitään. Ottaahan se aivoon... Osaisiko joku mahdollisesti avittaa?

1) CompactFlash-kortilta kun yritän asentaa ohjelmia, niin aina pitää tulla joku herja. Esim. WHDLoadia asentaessa tulee Unable to open your tool 'Installer'. yms. yms.

2) Kun asentaa HD-version pelistä kovalevylle, niin pitikös sille määrittää joku Assign-tiedosto? Jotta se käynnistyisi suoraan komentoriviltä?

3) Ja lisääkös asennetut ohjelmat user/startuppiin rivejä, jotka jäävät sinne kummittelemaan kun ohjelman on poistanut?

4) Ei kukaan sattuis asustelemaan Tampereen seudulla ja voisi jossain välissä näyttää kädestä pitäen muistuttamaan kuinka nää hommat taas toimikaan?

Noniin, eiköhän tuossa ollut riittävästi alkuun. Naurunremakaltanne jos joku kykenisi vastaamaan...

 

jPV
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2008 - klo 19.26:   
1) Tarvitset Installer-ohjelman. Löytyy muistaakseni AmigaOS-levykkeistä Install-levyltä tai Aminetista http://aminet.net/util/misc/Installer-43_3.lha
Ohjelma kopioidaan virallisesti muistaakseni SYS:Utilities/ hakemistoon, mutta toimii se C:stäkin.

2) Riippuu täysin pelistä. Jotkut vaativat assignin, jotkut eivät. Mikäli vaatii, niin voit lisätä sen tekstieditorilla S:User-Startup tiedostoon, jolloin se on Workbenchiin buutatessa käytössä. Tai voit tehdä vaikka pelin hakemistoon erillisen scriptitiedoston, jonka voit ajaa ennen pelin käynnistystä jos esim. käynnistät koneen ilman startup-sequencea. Assign-käsky toimii seuraavasti: Assign haluttunimi: Täydellinen:polku/

3) Riippuu ohjelmasta. Monet kysyvät install-scriptissä lisätäänkö tarvittavat rivit vai hoitaako käyttäjä itse asian. Useimmiten ne eivät ilmoittamatta lisää mitään, mutta helppohan se on vilkaista tekstieditorilla.

4) Pitäis kai sieltä löytyä :)

 

PR
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2008 - klo 16.53:   
Moi;) CF korttiahan ei siihen aikaan ollutkaan mut suosittelen Directory Opusta tai Assign manageria tms. joka kysyy milloin joku haluaa assigneja ja klikkaat vain ok jossa directory on yleensä valmiina. Löytyy Aminetistä. esim. Ced:illä tai vaikka millä vaan "notepad" -tyyppisellä voi katella s/startup-sequence:n.

Mulla esim: HD0:S/startup-sequence

Sitten on se user startup sequence myös samassa s-directoryssä mihin tulee niitä assigneja installoidessa. Oma suosikki on DM2 (DirectoryMaster) joka näyttää kaikki mitä on assignailtu ilman "show all" tai muuta ja on pomminvarma digikuviin yms. kopiointiin jopa AmigaOnella.

(Tai tekstinkäsittelylläkin) Voi kommentoida pois ; -merkillä kun laittaa eteen testimielessä mitä ei halua. Aina tietty joku varaboottilevy kannattaa pitää- muistat varmaan
sen kahden hiiren-napin pitämistä pohjassa niin pääsee Early-startuppiin bootatessa. Sieltä ainakin voi poistaa hirmu lisälaitteet tai chipsettejä vanhoja pelejä varten ja bootata ilman ss:ää. sit jos kirjottaminen tökkii cli:ssä niin voi laittaa loadwb ja endcli. Tulee vanhanaikainen wb sitten. Setpatch - komento kannattaa joskus laittaa alkuun ja varautua mahdolliseen uudelleen boottaukseen jos uudempi kone ja tehdä sama. Onnea vanhalle koneelle, Tamperesteella ei käyntiä mut toivottavasti joku guru löytyy. (Boogie;)

 

Uusvanha-amigisti
Lauantaina, 29. maaliskuuta, 2008 - klo 17.02:   
Kiitos vinkeistä!
Kyllähän tämä Amiga-maailma alkaa taas mieliin palautua. Sain jo hieman live-apuakin. Aikamoinen älynväläys oli joo joskus koneet hävittää. Nyt saa kissojen ja koirien kans niitä metsästää takaisin... Varsinkin turbokortin hankkiminen on melko työlästä.

 

Tero S.
Sunnuntaina, 30. maaliskuuta, 2008 - klo 17.41:   
030 -turboja on tälläkin foorumilla aina silloin tällöin tarjolla ja muitakin. Ebaysta löytyy myös, mutta hinnan kanssa ja muutenkin kannattaa olla tarkkana.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: