SCSI-levyn tietojen pelastaminen

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » SCSI-levyn tietojen pelastaminen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Penso
Maanantaina, 25. helmikuuta, 2008 - klo 17.22:   
Hei
Olen ollut innokas amigan virittelijä aikoinaan ja laitteistoa löytyy Prometheuksesta Cyperstorm PPC:hen. Into Amigaa kohtaa lopahti monitorin, levyaseman yms. laitteiston hajoamisen takia ja kone jäi seisomaan varastoon. Nyt kuitenkin haluttaisi saada tunnearvoltaan mittaamattoman arvokkaat tiedostot pois scsi-kovalevyltä.

Kokeilin vkloppuna vanhusta käyntiin, mutta eipä onnistunut. En saanut kuvaa näkyviin, saatika päässyt boottaamaan käyttikseen saakka. Voi olla että kone on vikaantunut enemmänkin lojuessaan käyttämättömänä.

Kuinka saisin scsi-levyltä tiedostot talteen ja voisinko jopa ottaa levystä imagen ja pystyä käynnistämään sen toisesta käyttöjärjestelmästä emulaattorin avulla? Olisi hienoa päästä palaamaan viiden vuoden takaiseen aikaan... vai onko siitä jo enemmänkin.:D

huuto.netissä näyttäisi ainakin olevan myynnissä kohtuu hintaan scsi-kortti johon uskoisin saavani kovon liittettyä, mutta mitenkäs siitä eteenpäin?? Käyttiksenä nykyään Ubuntu, mutta myös Windows-vinkit otetaan ilolla vastaan.

Kunhan saisin tiedostot talteen voisin pistää laitteistoni innokkaille amiga-käyttäjille kiertoon. Koneesta tosiaan löytyy Cyperstorm PPC 233 Mhz ja täydet muistit. (tiedoissa saattaa olla jotain virheitä, koska muistot ovat jo vähän haalistuneet). Prometheus-väyläkortti ja siinä kiinni Ethernet- ja Voodoo3-kortit.

Vastaustanne innokkaana odottaen
Pentti S

 

Jakodemus
Maanantaina, 25. helmikuuta, 2008 - klo 17.35:   
PC:n scsi-väylään kovot kiinni ja (Win)UAE:n pitäis ihan suoraan pystyä käyttämään niitä. Taas kerran totean, että viisammaat sanokoot lopullisen sanan.

Cyberstormia ja Prometheusta ei kyllä kannata makuuttaa varaston pohjilla. Maailman löytyy hörhöjä jotka ovat valmiita maksamaan esim CPPC:stä päälle 500e.

 

b0lt
Perjantaina, 29. helmikuuta, 2008 - klo 14.57:   
Terve

Kyllä tuo *UAE:n kautta siirtäminen taitaa olla paras vaihtoehto. linuxiin saa toki tuen amiga:n filesysteemille, jolloin niitä voi lukea suoraankin. Jos levypinnassa on fyysistä vammaa kannaataa sitä ottaa levykuva dd_rescue:lla. Tuo ei ota kantaa filesysteemiin vaan kopioi sen bitti bitiltä toiselle levylle tai tiedostoon. Toki filesysteemi on korjattava sitten vielä jollain toisella ohjelmalla

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: