AmigaOS 3.9, puhtaalta pöydältä vai v...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » AmigaOS 3.9, puhtaalta pöydältä vai vanhan päälle « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Maanantaina, 28. tammikuuta, 2008 - klo 13.51:   
Tuli tässä harrastustoimintaa ylläpitääkseen tilattua AmigaOS 3.9 GE:ltä. Tässä saapumista odotellessa ajattelin kysäistä mielipidettä siitä, kannattaako asennus tehdä ihan puhtaalle pöydälle vai ns. upgreidata?

Lähtökohtana on A1200 Blizzardin 030 turbolla ja 32 megalla muistia. Käyttis on AmigaForeverin paketista replikoitu AmigaOS3.1 eli höysteissä löytyy. Softia on asenneltuna erinäisiä, merkittävimpänä AMOS Pro 2.0. Kiintolevy on 1 GB CF-kortti, josta 200 MB on osioitu käyttikselle ja loput jaettu hyötysoftien ja pelien kesken.

Tarkoitus on joka tapauksessa ottaa nykyisistä osioista varmuuskopsut PuuCeelle. Valmiiksi fiilatun systeemin säilyttäminen houkuttaisi mutta toisaalta upgreidaus saattaa vaatia runsain mitoin pikkufiilausta, jolloin puhtaalle pöydälle asennus ja tarpeellisten softien asennus voi olla pitkällä juoksulla parempi. Tässä skenaariossa joutuisi kohtuu raa'alla kädellä dumppaamaan asennetut softat. Ehkä jopa tyhjäämään kaikki osiot vai joutuisiko?

 

jPV
Maanantaina, 28. tammikuuta, 2008 - klo 14.31:   
En lähtisi tyhjäämään niitä hyötysofta+peliosioita. Eiköhän ne toimi, vaikka jyräisitkin buuttipartition. Ota vaan assignit ja sellaset talteen ja lisää uuteen user-startupiin. Ehkä voi vilkaista onko joku softa tehny asetuksiaan envarc:iin, S:ään tms.. ja keyfileet talteen L/S:stä. Jos jotain jää puuttumaan, niin kopsii sitten aina käytön myötä takaisin. Pelit eivät yleensä ainakaan tarvi juuri mitään ylimääräistä oman hakemistonsa ulkopuolelle.

Itse olen aina asentanut uudet käyttisversiot "käsin" ilman installereita vanhan päälle, mutta onhan siinä vähän nypläämistä ja jos ei ole tarkkana, niin jotain saattaa unohtua kopsia. Jotkut patchit saattavat myös jäädä tarpeettomiksi OS3.9:n kanssa... vaikea sanoa mikä se paras vaihtoehto olisi, mutta kaiken uudelleenasentaminenkin kuulostaa niin työläältä ;)

Jos sulla on tilaa CF-kortilla, niin kopioisin johonkin toiseen hakemistoon säilöön vanhan buutin.. tai jopa toiselle osiolle juureen, että siltä voi buutata vaihtoehtoisesti. On sitten näppärästi tiedostot saatavilla, kun kuitenkin pitää kaikenlaista kopioida takaisin. Puuceelle kopiointi kun voi kuitenkin aina hukata jotain protection bittejä jne.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: