A1200 nettiin

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 06/2008 asti » A1200 nettiin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TheThing
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 16.04:   
Olen sählännyt Amigan kanssa mutta nettiin en sitä vielä ole saanut.

Asensin: Aweb-selaimen ja MUI 3.8:n. Niissä ei pitäs olla ongelmaa.

TCP pinona olen yrittänyt miamia ja langattomalle verkkokortille on ajurit prism2. Verkkokorttina on Orinoco Gold, jolle noi ajurit pitäs käydä(?).

Asensin prism ja devsiin network-kansioon tuli prism2.device yms.

Käynnistin miamiInitin ja en ole varma mitä ajurikohtaan tulee. Kokeilin prism2.deviceä ja sitten aukeaa pieni ikkuna jossa se etsii Rarp serveriä ja dhcp-servua. Sitten ikkuna häviää, eikä kummempaa. Ei siis ilmoita aliverkon maskista tms.

Kokeilin myös muita mitä siellä network-kansiossa on (rhslip.device, rhcslip.device). Niillä pääsee pitemmälle muttei nekään toimi.

Laitoin verkkokortin prism2default-tiedostoon rivin "setprism2defaults SSID" jne jne... En ole ihan perillä amigan verkkoajureista miten edes asennetaan. Voisko joku valaista?

miami on versio 3.0 ja sitä ei saa enää rekisteröidä, joten kopsasin netistä keyfilut siihen. Mihin ne tiedostot tyrkätään?

 

jPV
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 17.25:   
Ihan ensinnä kannattaa huomioida a1200:n mahdollinen resetbugi. Eli verkkokortit eivät useinkaan toimi suoraan, vaan ne vaativat resetoinnin joko irroittamalla kortti koneesta kun koneessa on virrat päällä ja laittamalla takaisin tai asentamalla Aminetistä cardreset/cardpatch ohjelma(t).

prism2.device on oikea, nuo muut kokeilemasi ovat sarjakaapelia varten.

Onko sulla määritelty reitittimeesi DHCP-serveri toimimaan myös langattomille yhteyksille? Tai entä jos keskeytät sen etsimisen? Tai jos käytät kiinteitä osoitteita, niin koita käynnistää Miami suoraan eikä MiamiInittiä ja määritä asetukset sinne itse?

prism2default-tiedosto? Oliks siinä sellanenkin.. Yleensähän toi setprism2defaults-rivi lisätään user-startup:iin. Sen pitää sitten vastata täysin asetuksia omassa reitittimessäsi (tai mihin nyt oletkaan ottamassa yhteyttä).

Keyfileet laittaisin Miamin hakemistoon.

Kokeile huvikseen saatko netin pelaamaan tuolla disketillä, jos tiedät kiinteät osoitteet verkollesi. Jos sillä toimii, niin kyllä sen Miaminkin sitten saa toimimaan.

 

The Thing
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 20.26:   
DHCP-servu toimii myös langattomille koneille. Jos etsimisen keskeyttää, niin homma jää siihen. Eli sama keskeyttääkö vai ei.

WLAN reititttimeen määritin että Amigan Wlan-korttiin staattisen IP:n. Määritin miamissa IP:n aliverkon peitteen ja yhdyskäytävän...mitä muuta siellä pitää määritellä? Miksi nuo asetukset ei pysy tallessa? Ne häviää jos miamin sulkee.

Yhteys ei vieläkään siis toimi edes IP-numeroilla.
Kortissa palaa valo ja kun miamiInitilla yrittää sitä asentaa, niin valo hieman vilkkuu, eli kai se jotain yrittää.

Oletan että homma kaatuu viimeistään WEP-salaukseen. Se on 128bittinen, pitäs kai kokeilla 64bittistä.

Laitoin user-startuppiin setprism2defaults-rivin. Käytin TEXTKEYtä, mutta sehän on sama käyttääkö sitä vai KEYtä. eihän tuohon riville tule kaksoispisteitä tai muuta? Riittääkö tuo rivi vai pitääkö jotain muuta tehdä jotta kortti varmasti toimii?

Miten shellissä saa tietoon verkon tietoja? (vrt. PC:n ipconfig).

 

The Thing
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 20.46:   
Kokeilin WLAn-purkkia salaamattomanakin ja sama homma jatkuu.

 

jPV
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 20.47:   
Laitapa Miamiin suoraan IP-osoite, netmask, gateway ja lisäksi nimipalvelin muistaakseni databaseen, jos haluat nimimuotoisia osoitteita. Sitten alasvetovalikosta save (default) settings, että ne jäävät talteen.

Itselläni oli kans ongelma 128 bittisen WEP:n kanssa ja on jäänyt 64 bittinen käyttöön nyt. Pitäis joskus tutkia eikö se tosiaan toimisi sillä 128:lla.

Mulla on määritelty SSID ja KEY optiot setprism2defaults riville... käsittääkseni pitäis toimia myös sillä TEXTKEY:llä, mutta enpä ole käytännössä testannut.

Miamin mukana tulee MiamiIfConfig.

 

The Thing
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 22.54:   
nimipalvelimia kun lisää miamiin (add ja kirjoittaa IP-numeron ja sen jälkeen add), niin siihen ikkunaan jossa DNS-servujen IP-numerot pitäs kai näkyä, niin ei tule mitään.

Juu, eli ei vieläkään toimi...joku juttu kai ajurissa mättää vaikka ton kortin pitäs sillä toimia(ja kortti on ehjä, testattu PC:llä).

Asensin ajurin installointiohjelmalla ja siinä ei siis sen kummempaa pitäs tehdä? Sitten user-startuppiin olen kirjoittanu sen setprism2defaults rivin.

Mitä rivejä startup.sequensessa ja user startupissa pitäs ollla viitaten ajuriin(vai pitäskö mitään). Muutama rivi user-startupissa, jotka viittaa miamiin (pitäs kai käynnistää tcp-pino käynnistyksen yhteydessä, en tiedä toimiiko sekään).

 

The Thing
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 23.06:   
Noniin..dns-servuja kun laittaa niin pitää painaa returnia, eikä klikata add- tai OK-painikkeita hiirellä.

Kun sitten painaa "online", niin herjaa edelleen että ip-numeroa ei voi selvittää. Kortin ajuri selvästi kyllä näyttäs toimivan(kortin ledeistä päätellen). Joku asetus jossain pielessä..kun tietäs missä.

 

jPV
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 23.09:   
Kyllä ne nimipalvelimet pitäis tulla siihen listaan.. enteriä voi vielä varalta painaa jokaisen syötettävän arvon jälkeen. Oiskohan nyt jotain häikkää Miamissa tai jossain MUI-kirjastossa, jota se tarvii...

Ajurin asentamisessa ei tarvita mitään muuta kuin että se prism2.device on kopioituna devs:networks/ hakemistoon ja että user-startupissa on se yks rivi (jollei sitä setprism2defaultsia ajele joka kerta shellistä erikseen, niinkin voi tehdä). Loput määritellään tcp/ip-pinoon eli Miamiin tässä tapauksessa.

Kokeile sillä nettibuuttidisketillä, niin saa selville onko virhe pinon konffauksessa vai jossain muualla?

 

jPV
Torstaina, 17. tammikuuta, 2008 - klo 23.10:   
Ota DHCP pois päältä ja määritä staattisiksi ne IP-osoitteet.

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 0.40:   
boottasin sillä disketillä ja kortti saa sillä tarvitsemansa tiedot ja pingit liikkuu.

Missä siis vika mahtaa olla? Pinon asetuksissa varmaan?

 

jPV
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 11.37:   
Juu, pinon asetuksissa mitä ilmeisemmin.

Eli tärkeimmät asetukset Miamiin ovat Interface type "SANA-II Ethernet", Device "prism2.device" ja Unit "0". Sitten vaikka IP, Netmask ja Gateway typet "static" ja syötä oikeat arvot niille. Muista kuitata jokainen erikseen enterillä.

SANA-II parametersissä voi käydä klikkaamassa "Query device".

Ota vielä TCP/IP-sivulta "dynamic host name" ja "use dhcp" pois päältä.

Noilla sen pitäis mun mielestä mennä kiltisti onlineksi. Tietysti sen nimipalvelimen voi lisätä myös.

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 17.53:   
Eilen jo huomasin että kun ottaa dynamic host namen pois päältä, niin ei enää herjaa mitään, mutta Awebillä ei silti pääse nettiin.

 

jPV
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 18.38:   
Pingaako?

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 19.19:   
Kokeilin PC:ltä Amigaan ja hyvin näyttää pingaavan.

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 19.22:   
Millä käskyllä pingaan Amigasta? Tuntuu siltä että nimipalvelinongelma. Samat nimipalvelimet PC:lle asetettu jossa ne toimii. Pitääkö AWebbiin jotain määritellä että osaa mennä nettiin? AWeb on ikivanha V1.1, kun uudemmassa jotain herjas eikä asentunut. Tappelen uudemman Awebin kanssa myöhemmin kunhan saisi ensin netin toimimaan.

 

jPV
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 19.37:   
No hyvä, että pc:ltä pingaa, sittenhän itse yhteys toimii jo.

Miamin mukana tulee MiamiPing-käsky. Kannattaa tsekata se miamin hakemisto, että mitä käskyjä löytyy. Muilla Amigan pinoilla se olisi normaalisti ping.

Kannattaa vielä pingata jotain ulkopuolista nimimuotoista osoitetta, jolloin näkee toimiiko nimipalvelinasetukset.

Jos se on nimipalvelinongelma, niin useinhan nykyiset reitittimet toimivat myös nimipalveluiden välittäjinä, joten vois koittaa määritellä reitittimen eli gatewayn osoite nimipalvelimeksi. Jos se taas ei ole siitä johtuva ongelma, niin sitten kannattaa ainakin tarkistaa ettei aweb:iin ole määritelty proxyä väärin.

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 20.05:   
Noniin, netti toimii. Nimipalvelimet oli jostain syystä pyyhkiytyneet pois.

MUTTA tuo vanha Awebin selain on täysin epäkelpo. Esim suomi24:lle kun yrittää niin ei muka oikeudet riitä. Googlen sivukaan ei aukea! Ylen ym sivut aukeaa. Selain koko ajan jotain yrittää ladata, mutta ei pysty kaikkea materiaalia ruudulle ladata. Lisäksi aiheuttaa tuolla toiminnallaan sillon tällön Amigalle tilttejä (ruudulle tulee guru).

Uusin Aweb ilmoittaa ettei löydä "Images/bitmap". Asennusohjelmalla se on asennettu. Mikä olisi hyvä selain, joka toimisi? Menetteleekö Voyager? Ja mitä pitää asentaa jotta JPG ja GIF-kuvat näkyvät?

 

jPV
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 20.19:   
\o/

Onko sulla tarpeeks muistia koneessa, ettei latausongelmat johdu siitä? Katsele vapaan muistin määrää kun selain on päällä.

Itse en kyllä tykkää AWeb:stä ollenkaan. Suosittelen IBrowsea (uusin versio 2.4). Luulis, että kaikissa selaimissa on sisäänrakennetut dekooderit jpegille ja giffille.... mutta jos näin ei awebin kanssa tosiaan ole, niin vastaavat datatypet pitäis asentaa käyttikseen..

Asensitko muuten AWeb APL34 FULLin ensin, kun noiden uusimpien betojen mukana ei pikaisesti googletettuna tule ehkä kaikkia tarvittavia tiedostoja?

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 21.11:   
Muistia on tarpeeksi, joten ongelma ei siinä. Uudempi AWeb on joku lite-versio. Pitää katella ja kokeilla tuota Ibrowseria.

Kiitos neuvoista!

 

The Thing
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2008 - klo 23.06:   
Asensin IBrowsin ja ero on Awebbiin verrattuna kuin yöllä ja päivällä. Huomasin että 256:lla värillä netti on hidas, joka johtunee että AGA on aika kovilla. Laskin 128 väriin ja toimii nopeammin. Tarkoitus onkin käyttää nettiä vain imuttamiseen, ei netin selailuun.

Ruutuna on Philipsin 14" wanha videomonitori ja sillä tiiraillessa webbisivujen kuva-ala on melkoisen iso. Saako siihen jotain järkevyyttä jotenkin?

Paljon muuten maksaa key tuohon IBrowsiin ja mitkä ovat maksutavat? Keyn osto pitäs tapahtua sivun: http://amiga.iospirit.de:n kautta mutta se ei ainakaan juuri nyt toimi.

 

jPV
Lauantaina, 19. tammikuuta, 2008 - klo 0.10:   
Joo, AGA ei ole oikein omiaan tuollaisiin värimääriin. Graffakorteilla webin selailu oikein lentää siihen verrattuna. Videomonitorin kanssa resoluutiolle ei oikein voi tehdä mitään. Ehkä jos silmät kestää, niin laittaa lomitetun 640x512 tilan.. vai toimiskohan jopa super-hires eli 1280x512. Ehkä fonttejakin voi koittaa vaihtaa pienemmiksi asetuksista.

IOspirit valitettavasti lopetti Amiga-softan myymisen ja vielä on vähän auki, mitä kautta IBrowsea saa jatkossa ostettua... järjestynee, mutta koska...

 

The Thing
Lauantaina, 19. tammikuuta, 2008 - klo 1.47:   
Pitää kokeilla eri tiloja..

Odotellaan ja katsotaan sitten Ibrowsen kohtaloa että mistä keyn saa...

Asiasta toiseen...Oletko ostanut WHDloadin keyfileen ja tuliko ajallaan? Ajattelin sen ostaa ja meinasinkin juuri äsken, mutta varmisten vielä että onhan homma luotettavaa tuon order.kagi.comin kautta?

 

jPV
Lauantaina, 19. tammikuuta, 2008 - klo 12.57:   
Olen ostanut tuossa reilu vuosi sitten. Lähetin rahat perinteisesti postissa, mutta kyllä noiden kaikkien www.whdload.de sivun maksutapojen luulisi toimivan luotettavasti. Keyfile tuli ihan ajallaan. Enpä ole kuullut kenenkään valittavan palvelusta.

 

The Thing
Lauantaina, 19. tammikuuta, 2008 - klo 16.48:   
Nyt kun muistelen niin olen minäkin tuon palvelun kautta jonkun lisenssin onnistuneesti joskus ostanut (maksoin luottokortilla).

 

The Thing
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2008 - klo 16.54:   
Dodii..nyt on WHDkey tullut ja asennettu.

WHDload ei kai toimi aina ns. piraattipelien kanssa? Moonstonessa herjasi alkudemon jälkeen jotain(jota en enää muista). Onneksi netistä sai ko. pelin joka oli preinstalloitu WHD-muotoon ja se pelitti.

 

jPV
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2008 - klo 19.40:   
Juu, sehän on periaatteessa tarkoitettu laillisille peleille.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: