WHDloadilla peli ei lataannu

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 » WHDloadilla peli ei lataannu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Neuvokaas
Sunnuntaina, 16. joulukuuta, 2007 - klo 18.04:   
Kokeilin asentaa WHDloadin ja asennuksessa herjasi ettei löydä intallointiohjelmaa..mistäs semmoisen saa, koska muutkin apuohjelmat on tuota herjannut. Koneessa WB2.04.

Heitin tiedostot C-kansioon ja näin sain käsittääkseni WHDloaderin toimimaan. Latasin koneeseen 11 diskettiä vievän pelin(joka oli siis slave-formaatissa), mutta kun sitä yritti WHDloaderilla käynnistää, WHD antoi virheen "DOS ERROR #235 - bad loadfile hunk". Kun laittoi fastmemin kiinni, niin sen jälkeen tuli virhe ettei muisti riitä.

Kone siis A500 lisämuistilla ja A590:ssä asennettu 2MB. Ei auttanut vaikka sulki kaikki ikkunat ja pisti näytön väreiksi 2.

Millä komennolla käynnistän pelin..kokeilin jo jotain NoFileCache yms. komentoja perään mutta sama homma.

Olisiko ratkaisu virtuaalimuisti(VMM)? Toimiiko se edes tässä WB:ssä(kokeilin asentaa ja sekin herjasi ettei löydä intalleriohjelmaa)?

 

Neuvokaas
Sunnuntaina, 16. joulukuuta, 2007 - klo 20.10:   
Hain installer-ohjelman aminetistä ja nyt installointi onnistui ohjelman avulla, mutta sama ongelma jatkuu. Kokeilin toista WHD peliä ja sekään ei toimi....se herjaa jotain illegal-erroria.

 

Damsteri
Maanantaina, 17. joulukuuta, 2007 - klo 0.41:   
Aika lähellähän toi on minimivaatimuksia:

* CPU 68000 (68010+ is recommended because some installs require the VBR for the 'quit by a key' feature)
* Kickstart 2.0 (version 37+)
* a minimum of 1.0 MB RAM (sometimes more, it depends on the installed program)

Joissakin yksittäisissä peleissä voi olla suurempia vaatimuksia, esim. 68020 tai enemmin muistia, kannattaa tarkistaa tuon pelin osalta vaatimukset.

Ja onko sulla yleisin kokoonpano eli puol megaa chippiä ja lisämuistilla puol megaa slow rammia (ja sitten tuo 2MB fastia A590 kautta tarvittaessa)? Yksi kokeiltava idea olisi jumppereilla muuttaa lisämuisti näkymään chippinä (jos megan Agnus), 1MB chip + 2 MB fast kuulostaisi sellaiselle että voisi jo paremmin toimia.

 

Flux
Maanantaina, 17. joulukuuta, 2007 - klo 5.39:   
Tuohan vaatii yleensä vain yhden 3pin juotosjumpperin toiseen asentoon, koska melkein kaikissa trapdoor-lisämuisteissa on on-off nappula, joka korvaa toisen jumpperin.

 

Neuvokaas
Maanantaina, 17. joulukuuta, 2007 - klo 23.46:   
Ei ehtinyt tänään ollenkaan perehtyä Amigahommeleihin.

Kone on perus Amiga 512Mb:n lisämuistilla..en ole perillä mikä muisti on fast mikä chip ja mikä hidasta.

Kun pisti fastmemin kiinni, niin WHD herjasi ettei muisti riitä, mutta ei se kyllä riittänyt tavalliseen WB-toimintaankaan, eli normaalikäytössäkään ei voinut avata mitään suurempia apuohjelmia...en tiedä ollenkaan Amigan muistijutuista....viimeks tapellut muistiongelmien kanssa DOS:lla ja osasin sillä konfailla muistia lisää ja apuohjelmallahan siihenkin sai lähes megan käynnistysmuistia sen 640:n sijaan

 

Neuvokaas
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 1.33:   
Ilmeisesti WHDload ei tykkää A590:ssä olevasta muistista. Kun sen laittaa pois päältä niin tulee ilmoitus "Can't allocate ShadowMem."

Eli A500:n muisti ei ilmeisesti riitä vaikka kokeilin hikistä Giana sisteriä...taitaa olla niin että yhdel megal ei paljoa WHD:lla pelailla. JA mikä typerintä, niin WHDload ei sitten osaa hyödyntää A590:n lisämuistia, eikä taida löytyä apuohjelmaa jolla tuon voisi jotenkin hyödyntää....meinas mennä hermot vähän samaan tapaan kuin aikanaan DOS:n 640kb:n käynnistysmuistirajoituksen takia :)

Pitänee latailla sitten ADF-versioina kaikki. Mistä nykyään saa(suomesta) ostettua uutena Amiga-yhteensopivia korppuja?? Tuntuu ettei mistään niitä enää saa...

 

Flux
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 6.47:   
Huutonetissä on DD-korppuja, harvoin uusia. Minultakin voi kysästä, ovat tosin käytettyjä.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 16.24:   
A590:n lisämuistin pitäisi tulla automaattisesti käyttöön Fast-muistiksi. Jos ei tule, niin boksin emolevyllä oleva muistin koon jumpperi on ehkä jäänyt väärään asentoon? Siinä on muistaakseni vaihtoehdot Amnesia (eli ei muistia), 512k, 1M ja 2M.

 

Neuvokaas
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 18.16:   
WB ilmoittaa yläreunassa grafiikkamuistin ja muun muistin. Fastamemin kun pistää kiinni niin tuo muu muisti nollaantuu, eli kai se boxin muisti on sitten fastia? Jumpperi on asetettu 2Mt:n kohtaan.

Flux juu, olen katellut huutonetistä, mutta vanhoissa korpuissa on se probleema ettei ne välttämättä ole kunnossa ja on sitten ärsyttävä etsiä ehjää korppua. Jos ei uutena suomesta saa niin kai se on vanhoja korppuja jossain vaiheessa hankittava.

Keksin tässä semmosen helpotuksen että ne pelit joissa alunperin on HD-intsallointimahdollisuus(esim Sierran pelit), niin haen netistä koko pelin WHD-paketin ja puran ne amigan levylle..sitten haen vain ykkösdisketin ADF:n ja kopioin käynnistysinfot samaan kansioon. Näin ei tartte yksi kerrallaan ADF-tiedostoja latailla/purkaa netistä. Helpottaa jos kyseessä peli jossa useita diskettejä.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 21.38:   
Ei kun se "muu muisti" on juuri sitä Fastia, eli boksin kanssa sen pitäisi lisääntyä 2 megalla, eikä suinkaan nollaantua! Jokin ei nyt toimi oikein.

 

Flux
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 21.57:   
Uudet korput reistaavat siinä missä käytetytkin. Usein reistaamisen syynä on tiedon hajoaminen, joka johtuu huonosta säilytyksestä tai huonolaatuisesta korpusta. Myöskin korppuaseman kunto voi olla nihkeä.

Korpun kunto selviää formatoimalla se verifyn kera, kirjoittamalla siihen verifyn kera adf-image tai kopioimalla korppu toiselle korpulle verifyn kera.

 

Neuvokaas
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 23.17:   
Jarmo.....toki se "muu muisti" lisääntyy kun HD-boxin muisti on päällä, mutta saahan sen fastmemin WB:ssä kokonaan kiinnikin.

Itse arvelen että WHD:n kanssa on jotain epäyhteensopivuutta tuon A590:n muistin kanssa, sillä kun sen laittoi kokonaan kiinni(ja yritti Amigan omalla muistilla), niin tulee enää ilmoitus että "Can't allocate ShadowMem.", joka kai tarkoittaa ettei ole muista tarpeeksi...MacigWB kun vie osan yms... niin eihän ne pelit enää lataannu megalla. En ruvennut sitten enää sen enempää leikkiään/tutkimaan kun meni niin hankalaksi.

Flux...eikö saman korpun testauksen voi tehdä siten että kopioi vaikka X-copyllä(verifyn kera) tietämänsä ehjän disketin sille jota testaa ja jos tulee punaisia palleroita niin levy heikossa hapessa.

 

Flux
Torstaina, 20. joulukuuta, 2007 - klo 0.23:   
Fast-muistin saa pois käytöstä WB:n nofastmem-ohjelmalla. Fastmemfirst taas säätää järjestelmää siten, että fast muistia käytetään aina kun mahdollista eli säästetään chip-muistia.

A590:n muisti on todellista fast-muistia, johon on käyttöoikeus ja oma väylä vain cpu:lla. Trapdoorin 512M fast on taas samalla väylällä kuin chip-muisti. Eli kun erikoispiirit lukevat chip-muistia, niin tämä fast on chip-nopeuksista fast-muistia eli slow-muistia.

Kannattaa trapdoorin 512M säätää chipiksi, niin on chippiä enempi ja kaikki fast on oikeaa fastia.

Korpun testaukseen ja korpulta korpulle kopiointiin xcopy on verraton. Xcopyn targetin "lamppuun" kun laittaa V-kirjaimen, tarkoittaa se verifyä, jolloin suoritusaika tuplaantuu. Tosin adf2disk-ohjelmassakin löytyy verify-optio.

Xcopyn virheet 1-7 ovat read-erroreita ja 8 on verifyerror. Tarkemmin löytyvät
http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/6825.html?1171104250

 

Flux
Torstaina, 20. joulukuuta, 2007 - klo 0.32:   
Jos korppua on tarkoitus vain testata, ei siinä tarvitse korpulta korpulle kopioida. Formatointi verifyn kera piisaa. Tällöin voi tulla ainoastaan virhe nro 8.

Jos korpun sisältöä on tarkoitus testata, löytyy xcopysta checkdisk-toiminto, joka lukee korpun. Tällöin voi tulla virheitä nro 1-7.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 20. joulukuuta, 2007 - klo 14.36:   
Neuvokaas: Ahaa, luin väärin lauseesi, luulin että tarkoitit fastmemin kiinni laittamisella boksin kiinnittämistä koneen kylkeen, mutta tarkoititkin päinvastoin muistin poistamista käytöstä. :-) No, eihän se sitten tietenkään riitä juuri mihinkään. Kummallista, ettei boksin aito Fast-muisti kelpaa ohjelmalle. Ehkä siinä on tuo ylempänä mainittu 512 kilon slow-fast-muistin osuus, joka sotkee sen toimintaa?

 

Neuvokas
Lauantaina, 22. joulukuuta, 2007 - klo 2.04:   
X-copyn checkdisk-toimintoa olen käyttänyt myös, silti tuntuu että toisille disketeille se ADF-filu tallentuu ok ja niillle epäilemilleni paskoille ei. (vaikka formatoimisessa ei olisikaan ollut ongelmaa). Pitää jatkossa tarkkailla missä vika...

 

Neuvokas
Lauantaina, 22. joulukuuta, 2007 - klo 2.07:   
@jarmo
Jarmo..
Selvästi joku muistiongelma on kyseessä, en ole vain ehtinyt tutkimaan tarkemmin. Muistin määrän pitäs siis riittää.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: