A1200 + CF dilemma, mikä on RAD: asem...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 » A1200 + CF dilemma, mikä on RAD: asema « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Perjantaina, 30. marraskuuta, 2007 - klo 12.27:   
Päivää. Ei suoranaisesti mitään ongelmaa ole kun tuo CF kortti toimii ihan moitteetta. Käytän PCMCIA adapteria.

Tarkoitus on päästä eroon meteliä pitävästä vanhasta kovalevystä, ongelma vain on että tuosta PCMCIAsta ei pysty boottaamaan. Voisin tietenkin käyttää bootti diskettiä, mutta diskettiasema heittää read-erroria kokoajan.

Luin netistä RAD: asemasta. Olisiko mahdollista kipata CF-ajurit RAD: asemalle, ja ladata muu käyttis sen jälkeen tuolta CF-levyltä? Miten RAD: asema luodaan ?

Minulla on myös ylimääräinen ATAPI ZIP-asema. Onko tuolta mahdollista buutata? En löytänyt netistä juurikaan mitään tietoa aiheesta. Zip-asema menisi kätevästi (ehkä) tuohon diskiaseman paikalle pienellä näpräämisellä.

Koneena on siis classic A1200, sisällä on IDEFIX ja Blizun IV 030/50+16mt. Käyttis on 3.0, toistaiseksi.

Toivottavasti joku pystyy jeesaamaan.

 

jPV
Perjantaina, 30. marraskuuta, 2007 - klo 13.49:   
RAD: on RAM-muistissa sijaitseva "virtuaalinen" levyasema, joka säilyy muistissa myös resetin jälkeen, mutta ei pidemmän virtakatkon yli. Siltä voi tietysti buutata kun kone on jo ollut päällä ja se on luotu, mutta tuossa sun ongelmassa olis vissiin tärkeätä, että buuttaus onnistuisi myös kylmäkäynnistyksessä. RAD:in saa käyttöön kliksuttamalla SYS:Storage/DOSDrivers-hakemistosta RAD-kuvaketta tai kirjoittamalla shelliin "mount rad:".

Itse en ole ZIP-asemia käyttänyt, mutta voisi olettaa sen näkyvän normaalina kovalevynä IDE-väylässä, jolloin siltä voisi myös buutata, kunhan levylle on tehty buuttipartitio ja bootable-flag on ruksittuna partitiointityökalusta.

Vanhan kovalevyn kanssa vois olla sellanenkin vaihtoehto, että buuttaa siltä, mutta siirtää sitten kaikki systeemiassignit jne CF:lle ja sammuttaa kovalevyn standby-tilaan sen jälkeen...

 

mkl
Perjantaina, 30. marraskuuta, 2007 - klo 23.41:   
Voi myös käyttää IDE <-> CF adapteria, joka tulisi koneen sisään kovalevyn paikalle. Nettihuutokaupoissa on adaptereita kaupan, A1200:sen kanssa käy sellainen, jossa on (2.0mm) 44-pin IDE-liitin.

 

Markus
Lauantaina, 1. joulukuuta, 2007 - klo 14.18:   
Jep, IDE -> CF on varmaa se mihin lopulta päädyn. En vaan nyt jaksa metsästää tuota adapteria+toista CF-korttia kun juuri sain hankittua tuon PCMCIA-adapterin.

Toistaiseksi taidan kokeilla diskiaseman putsausta ja kovalevyn parkkeeraamista standby tilaan.

RAD: asemasta ei tosiaan tässä tapauksessa ole mitään apua.

 

Markus
Sunnuntaina, 2. joulukuuta, 2007 - klo 18.32:   
Mites toi levyn parkkeeraaminen onnistuu. Muistan että joskus muinoin sen osasin tehdä mutta nyt ei onnistu. Mulla on idefixin mukana tullut autopark komento jolla sen kai pitäisi onnistua? vai onko joku toinen komento parempi ?

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 2. joulukuuta, 2007 - klo 20.31:   
En tiedä onko se niin suositeltavaa parkkailla.. se kovalevy joutuu kovemmalle rasitukselle spinnatessaan käyntiin monta kertaa päivässä kuin jos se pyörii pitkin päivää.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: