A500 pimeänä

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » A500 pimeänä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 22.47:   
Sain lopultakin kannettua Tervatullista aikoja sitten hommaamani A500:n kellarista ylös ja kokeiltua sitä. Virrat tulevat ja levari rouskuttaa, vaan ruutu on ja pysyy mustana sekä RGB:llä että mustavalkokomposiitilla. Modulaattoria en omista. Jotain piiriä ilmeisesti kannattaisi vissiin rassata tai jopa vaihtaa? Viissatanen on ilmeisesti vanhempaa vuosikertaa päätellen punaisesta virtaledistä ja vihreästä levarin ledistä.

 

Tero S.
Sunnuntaina, 6. tammikuuta, 2008 - klo 16.19:   
Kokeilin vaihtaa sekä 68000:n että Denisen. Ei apua. Ruutu on edelleen pimeä. Workbench tuntuisi latautuvan levarin rouskutuksen perusteella. Ctrl-A-A ei puolestaan resetoi konetta, joten CIA taitaa olla sökönä. Ainakaan piirien irtikäytöstä ei ollut apua. Voiko CIA-piireillä olla jotain vaikutusta tuohon pimeään ruutuun?

 

Damsteri
Sunnuntaina, 6. tammikuuta, 2008 - klo 18.05:   
Ensiksi voisi epäillä rgb-kaapelia tai tv:tä, mutta jos kuvaa ei näy mv-komposiitistakaan vika lienee koneessa.

Vanha kikka testata onko CIA-piiri rikki, on vaihtaa ODD ja EVEN CIA päittäin, jos viat muuttuu erilaisiksi on toinen niistä rikki. Tuo ei toki toimi jos molemmat ehjiä/risoja, eikä kerro kumpi on rikki (sen näkee siitä mikä ei toimi).

Yksi mahdollinen syy voi olla Denisen ja RGB-portin välissä oleva video hybrid mokkula, mutta sen vaihtaminen vaatii turhan paljon puuhaa, joten kaikki muu kannattaa kokeilla sitä ennen.

 

PR
Sunnuntaina, 6. tammikuuta, 2008 - klo 23.30:   
kuuluks edes ääntä? A500 on aika kestävää kamaa
joten luulisin vian olevan koneen-näytön välillä.
Joskus olen joutunut painamaan piirejä paikoilleen maadoitettuna tietty ja taas toimi kun oli "löystynyt". Mites lisämuisti? Onko pohjassa ja mahd. kytkin -Vain kiinni ollessa niinkun muutkin- On/Off kokeiltu tai ilman?

Sit noissa virtakaapelin juurissa on hieman sovittamista ollu jos vähän varovasti venkuttaa syvemmälle.

Todennäköinen vika on (jos äänet kuuluu) niin sitten piireissä jos kerran kaikki ulostulot testattu. Sitten menee yli omien taitojen.
Olisko Hessu-hopo korjaus paikallaan;)

 

Tero S.
Maanantaina, 7. tammikuuta, 2008 - klo 7.52:   
PR: Lisämuisti on ja ilmankin on kokeiltu. Äänipuolta en ole kokeillut. Pitänee jollain pelillä testata.

 

Tero S.
Maanantaina, 14. heinäkuuta, 2008 - klo 10.46:   
Kaivelin tämän viissatasen taas esiin. Tarrkoitus oli kokeilla CIA-piirien swappaysta keskenään. Kuoret auki ja piirien vaihto. Piuhat kiinni ja virtoja päälle. Ei vaikutusta eli ruutu edelleen pimeänä. Laitoin levykkeen sisään ja WwB kuulossti latautuvan. Meinasin jo luovuttaa, kun näytön kuvaruutu välähti ja huomasin tuijottavani Workbenchia. Ihmeitä voi siis sattua. No, uudestaan buutaten ja levykkeen kuva näkyy ruudulla. Lisämuisti kiinni ja edelleen toimii.

Vaihdoin sitten kickrommin 1.3:sta 2.05:een. Hyvin latautuu myös WB2.05.

Näppäimistö tuntuu muuten toimivan mutta ctrl-amiga-amiga -yhdistelmä ei pelaa. Tämän sain todennettua vaihtonäppiksellä, josta tosin on backspace rikki. Toimivaa A500 näppäimistöä siis olisin vailla.

 

Tero S.
Torstaina, 16. lokakuuta, 2008 - klo 10.34:   
Taas päivitystä. Purin hallussani olleet kaksi A500 näppistä. Toisesta puuttui backspace -näppäin juurineen ja toisessa ei toiminut oikeanpuoleinen Amiga-näppäin. Otin jälkimmäisestä backspacen jousineen ja juurineen ja laitoin ensimmäiseen. Nyt toimii näppis. Tuli myös hommattua Leinosen Mikalta IDE68K. Nyt buuttailee nätisti WB2.11:n CF-kortilta. Samalla selvisi, että emo on revisiota 6A, jossa on 8372A Fat Agnus ja että emo on jumpperoitu/modattu osoittamaan lisämuistin chip-muistiksi. TS. on siis 1 MB Chip-muistia käytettävissä. Tämä viissatanen alkaa olla jo aika hyvässä iskussa. Ainoa valituksen aihe on oikeastaan leveähkö ylöspäin rullaava varjo näytöllä. Liekö johtuu siitä, että ylempi RF-pelti ei ole paikallaan tällä hetkellä?

 

Jope
Perjantaina, 17. lokakuuta, 2008 - klo 15.50:   
Synkkiongelmalta vaikuttais pikemminkin.

Millä johdolla se on kiinni ja missä näyttimessä?

 

Tero S.
Perjantaina, 17. lokakuuta, 2008 - klo 15.54:   
RGB-Scart -kaapeli (pitkähkö). Kytkentä HwBookin mukainen. http://www.hardwarebook.info/Amiga_to_SCART
Näytin on LG:n 17" LCD-TV. A1200:n kuva on samalla kaapelilla parempi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: