Commodore 1901 monitori

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 » Commodore 1901 monitori « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 8.08:   
Tervatullissa oli Commodoren 1901 monitori, jonka sitten vitosella poimin matkaan silläkin riskillä, ettei toimisi, kun eivät olleet ehtineet testata. Kokeilin tuota tänään pikaisesti aamulla, eikä hirveän lupaavalta vaikuta. Kuva on harmaa ja täynnä vaaleaa siksak-raitaa. Ainakaan komposiitilta ei tunnu noteeraavan signaalia. Rgb:n ja komposiitin lisäksi tuossa on chroma mutta missä oon luma? Tuleeko luma myös tuosta komposiitista vai onko se pelkästään luma? Onkohan tuolle mitään tehtävissä? Korjauttaminenkin voisi tulla kysymykseen.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 9.23:   
Kokeilitko RGB:llä, ja muistit katsoa, että onko tuossa mallissa composite/RGB -valintakytkintä? Sitä chroma-liitintä ei ainakaan Amiga-käytössä tarvita, sillä Amigassa ei edes ole Y/C-lähtöä. Siksak-raidat hieman vihjaavat, että kuvanmuodostus ei ehkä ole enää kunnossa? Korjauttaminen voi maksaa, vaikkakaan ei tuo ihan toivottomalta vaikuta, kun kerran kuvaputki itse ainakin toimii.

 

Tero S.
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 10.10:   
Ei ole sopivaa RGB-kaapelia, joten en voinut sillä kokeilla. Saan tänään kaapelin lainaan. Kokeilin vaihtaa tilaa kytkimestä mutta RGB-tilassa raidat menivät vain staattisesta levottomaksi.

Vähän kahden vaiheilla tosiaan tuon korjauttamisen suhteen. Toimivan 1084:n saa kuitenkin kahdella-kolmellakympillä. Toisaalta uutta 15 kHz:n vaakataajuuteen pystyvää monitoria et saa mistään.

 

JPQ
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 10.26:   
Tero S.: sonyn videomonitori ammatti käyttöön pystyy varmasti ja niitä saanee.:) Hinta hirveä muuten olisin ostanut mutta olikos se 15tuumainen vuoden parin sisällä jotain 800e-900e.

 

Tero S.
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 22.57:   
Jotenkin meikäläisen tuuria. Sekä saamani Amigan RGB-kaapelin että 1901:n D9:t ovat uroksia. :P

 

Tero S.
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 12.44:   
Ja lisää vettä myllyyn. Pikaisen netin tutkimisen perusteella tuo 1901:n RGB on TTL eli menee käytännössä kaapelin teoksi. Sinällään en Amigaa varten tuota niin tarvitsisi, kun saan D23-Scart -piuhalla LG:n LCD monitori-tv:stä ihan kelpoa kuvaa ulos. Kaapissa on sitten kyllä C:t 64 ja 128, joista varsinkin jälkimmäinen hyötyisi tuosta RGB-liitännästä. Lieneeköhän pinoutti sama kuin 1084d:ssä?

No, katsotaan ensin, saako tuosta minkäänlaista kuvaa. TV-korjausta tehneen kollegankaan mukaan tuo ei ihan toivottomalta tapaukselta vaikuttanut.

Auttaisi tietysti, jos jostain löytyisi schemat...

 

Tero S.
Maanantaina, 26. marraskuuta, 2007 - klo 11.35:   
Päivitystä: Piirilevy oli yhdestä kulmasta haljennut ja sitä myöten oli muutama kupari mennyt poikki. Kokeillaan nyt ainakin ne korjata ensin.

Mukavana kuriositeettina mainittakoon, että 1901:stä on ainakin erään comp.sys.amigaan postanneen henkilön oman kokemuksen perusteella olemassa myös variantti, jossa on myös analogi-RGB ja monochrome -tilat valittavissa. Tuossa omassakin on se valintakytkin itse asiassa neliasentoinen mutta kotelointi rajaa asennot RGBI:hin ja PAL:iin. Näkisiköhän tuota suoraan piirilevyltä, onko nuo muut tilat myös saatavilla? Tietysti voi tarkistaa, lähteekö kytkimeltä neljä johdetta mutta ei kai se voi olla noin helppoa.

 

Tero S.
Lauantaina, 1. joulukuuta, 2007 - klo 21.10:   
No eihän se niin helppoa ole. Tosin netistä löytyi tietoa, että 1901 ja 1902 olisivat modattavissa ottamaan vastaan analogista RGB:ta. 1902:een löytyi jonkinlaiset ohjeetkin. Miten lienee 1901:n laita?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: