Amiga 500, vihreää ruutua ja 10+1......

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 asti » Amiga 500, vihreää ruutua ja 10+1... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Rensu
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2007 - klo 18.04:   
Moikka moi,

Tuli kaivettua vanha sotaratsu porukoiden varastosta. Viimeksi kyseinen laitos toimi 2002 kun testasin. Nyt antaa perinteistä vihreää ruutua ja power led vilkuttaa 10+1. Netistä löydetyt konstit alkaa oleen käytetty. Piirit on käytetty irti ja kannat putsattu. Yksi muistipiiri tuntui lämpenevän hieman enemmän kuin muut, joten vaihdoin sen(löytyi Tridentin näytönohjaimesta). Nyt piiri tuntuu olevan yhtä viileä kuin muutkin. Agnus tuntuu lämpevän ~40-45 asteeseen aika nopeasti, onko tämä ihan normaalia? Onko näistä mennyt konkkia, kannattaisiko alkaa etsimään vikaa niistä. Vai pitääkö suosiolla luovuttaa ja alkaa etsimään uutta Agnusta? Eihän tässä järkeä ole, kun huuto.netistä saa muutamalla kympillä koko koneen, mutta onhan tällä tunnearvoa kun vuodesta 1991 kone on palvellut enemmän ja vähemmän kovassa käytössä.:( Joten olisi mukava yrittää loppuun asti elvyttää vanhaa sadepäivien pelastajaa(tais sitä mennä jokunen aurinkoinenkin päivä pelatessa).

 

Rensu
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2007 - klo 18.35:   
Jippii... Epätoivoinen hakuammunta auttoi. Kävin juotoksia järjestäen läpi ja nyt se starttas!!! Voi tätä onnen päivää!!!:) Oli aika paljon juotoksia jotka näyttivät siltä kuin ne olisivat "haihtuneet" eli jalan ja piirilevyn väliin oli syntynyt rako. Tiiä häntä oliko vikaa muistissa ollenkaan, mutta eipä se lämmennyt enään vaihdon jälkeen. Tuossa olis nyt vielä 7 piiriä jäljellä pitää varmaankin tinailla kiinni, kun on paikat valmiina ja Agnus on uudempaa mallia.

 

Damsteri
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 12.21:   
Yhdestä vanhasta Amigafix.txt tiedostosta (aminetistä ehkä?) löytyi vastaava ongelma ja yksi mahdollinen ratkaisu.

"4) Green Screen; 10 short 1 long power LED blink
a) clean and re-insert Agnus chip"

Muutenkin olen kuullut että joillakin on ollut ongelmia agnuksen kanssa ja välillä commodore pistänyt secunda-kantoja agnukselle. Agnus ei ehkä ole rikki, mutta voi olla että ei ota joka jalalla kontaktia. En kylläkään suosittele agnuksen irroittamista ilman sopivia työkaluja (tuohon on oma työkalunsa), kanta on erittäin hauras ja esim. ruuvarilla vääntäessä se murtuu ennen kuin agnus irtoaa. Jos on tuuria niin emo on sellainen jossa on kannan alla reiät helpottamassa.

Tiedän kyllä tuon tunnearvon, itselläni on tallessa jouluna -89 saatu A500, tai oikeammin se mitä siitä on jäljellä. Muita amigoita minulla ei vielä 1,5v sitten ollutkaan, kuin se pirstaleina olevassa kotelossa. Rupesin ostamaan vanhoja risoja A500:sia, jotta saisin tuolle kotelon, mutta nyt on jo tusina amigaa ja kaikki saanut toimintakuntoon. Vanha A500 kannattaa ostaa varaosiksi, kannoilla olevia piirejä kun on helppo vaihdella.

Tuosta ekasta A500:sta on kotelo säleinä, alkuperäinen levari hajonnut, piireistä vaihdettu molemmat CIA:t (toinen pariinkin kertaan), Gary ja myös siinä ollut kickstart 3.1 hajonnut. Näppis on entinen, jumittuu todella usein vilkuttamaan caps-lockkia. Mutta emo toimii ja olen sen säästänyt, vaikka on sitä parempikuntoisiakin, mutta ajattelin antaa sille uuden kodin compaqin atx-miditornista.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: