Amiga 500 vuodelta 1994

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 09/2007 » Amiga 500 vuodelta 1994 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Satunnainen kävijä
Perjantaina, 14. syyskuuta, 2007 - klo 3.56:   
Hankin Amigani (A500 skandinäppäimistöllä, Workbench 1.3.3. Rev. 34.34) kesäkuussa 1994 Kuopiolaisesta liikkeestä huomattuani lehdestä liikkeen mainoksen, koneita oli muistaakseni vain pari kappaletta saatavana. Amiga myytiin uutena vaikka tuolloinhan oli jo uuudempiakin Amiga malleja julkaistu.
Eikös juuri noihin aikoihin ollut Commodoren konkurssi aluillaan tai meneillään? Kenties koneeni onkin Commodoren konkurssipesän jotain vanhan varaston jämiä tms? Lieneekö muuallakin maassa ollut viissatasia saatavana tuolloin?
Pystyyköhän sarjanumeron perusteella saamaan selville valmistusajankohdan?

 

jansa
Perjantaina, 14. syyskuuta, 2007 - klo 9.14:   
Itse muistan, kuinka paikallisessa Infossa oli myynnissä uusia Commodore 64 -koneita suunnilleen noihin samoihin aikoihin. Nuo olivat kuitenkin vain liikeen myymättä jääneitä kappaleita ja hiukan epäilen, että niin saattaa olla tuo sinunkin Amiga. Tiedä sitten, mitä noille koneille lopulta kävi. Siihen aikaan ei kuusnepa ollut kovin suosittu eikä retroilusta vielä perustettu.

 

Dammu
Perjantaina, 14. syyskuuta, 2007 - klo 16.40:   
Olen lukenut että Commodore siirtyi mahdollisimman kevyesti A500:sta A500+:aan, ja joissakin loppupään A500 koneissa onkin A500+:n rev 8A emolevy, mutta 1.3 rommilla, puolen megan muistilla ja OCS-piirisarjalla (ehkä ECS:kin?). Muutenkin Commodorella oli tapana käyttää niitä osia mitä varastossa oli, oli ne sitten uusia tai vanhoja, joten sisältä voi löytyä melkein mitä vain.

Sarjanumerosta paha mennä sanomaan, mutta ainakin olen huomannut että vanhemmat on valmistettu länsi-saksassa ja itselläni on yksi uudempi (isommalla nimikyltillä C= logon tilalla), joka onkin valmistettu Hong Kongissa, tuo kumminkin sisältä perus A500 rev 6 emolla. Tuossa ei ole sarjanumeroa samalla tavalla laitettu kuin vanhemmissa A500:ssa, vaan A1200 tyyliin pienillä valkoisilla tarroilla.

Vähän valmistusaikaa voi arvella mikropiireistä, niihinhän on painettu valmistusviikko muodossa viikko 2-num ja vuosi 2-num. yhteen. Tuosta tiedosta voi päätellä ainakin mitä ajankohtaa vanhempi kone ei voi olla. Mulla olevassa Hong Kong A500:ssa uusin piiri on Gary, jossa aikaleima 3591, eli vko 35 ja vuosi -91. Toki voidaan olettaa että ihan konkurssin partaalla ei ole valmistettu enää uusia A500:n piirejä, joten tuskin -94 piirejä on, ehkä ei edes -93, kun kerralla tilattu varmaan aina suuret erät varastoon.

 

jansa
Perjantaina, 14. syyskuuta, 2007 - klo 19.29:   
Minullakin on yksi Hong Kongissa tehty isommalla nimikyltillä varustettu A500. Piti uteliaisuudesta vähän vilaista sen rev 6 emoa ja näyttäisi siltä, että uusin piiri on Paula. Se on myös vuodelta 91, kuten lähes kaikki koneen piirit, mutta viikko on 38. Olisi siis aavistuksen uudempi kuin Dammun ;)

 

Satunnainen kävijä
Perjantaina, 14. syyskuuta, 2007 - klo 23.15:   
Länsi-Saksassa on valmistettu tämä Amiga ja Commodoren logokin löytyy kuoresta. En ole kylläkään ottanut selville mikropiirien aikaleimoja vielä mutta vaikuttaisi vastaustenne perusteella ettei tämä sittenkään ihan viimeisiä viissatasia ole.
Kiitos vastauksista :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: